SLiM Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 @FromWP a czy na tym modelu co on ma komenda fastboot oem unlock zadziała ? Czy to już przeterminowany sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Przed chwilą, slimdick napisał: @FromWP a czy na tym modelu co on ma komenda fastboot oem unlock zadziała ? Czy to już przeterminowany sposób Nie zadziała, trzeba miunlockiem. To chyba działało tylko na telefonach które nie miały blokowanego bl 3 minuty temu, lucash71 napisał: I 7.6.8 To jest najnowsze dla twojego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucash71 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Wielkie dzięki Panowie FromWP i slimdick. Wgrałałem sobie i mam 7.6.8 Jeszcze raz wielkie DZIĘKI Panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 23 godziny temu, otton250 napisał: Po wypełnieniu tych 4pol dostałem SMS weryfikacyjnego jak go wpisuje to pisze że mój numer IP przekroczył maksymalna liczbę próśb czy coś takiego bo po chińsku napisane. Przebrne przez ten proces. A każda nie udana próba utwierdza mnie w przekonaniu żeby się nie poddawać. Notowania tego telefonu a właściwie marki spadają w moich oczach z każdym dniem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Przechodziłem i przez to... odczekałem jak pisałem kilkanaście godzin i następnego dnia poszło od 1 razu:) ja udostępniłem sobie Internet z telefonu i poszło:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
otton250 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Przechodziłem i przez to... odczekałem jak pisałem kilkanaście godzin i następnego dnia poszło od 1 razu:) ja udostępniłem sobie Internet z telefonu i poszło:) Mi również się udało w końcu. Z innego miejsca żeby IP było inne i poszlo- całość łącznie z akceptacją max 15min. Ta zgoda jest ważna jakiś określony czas? Bo zamierzam kontynuować ten proces w weekend i się zastanawiam czy się nie przedawni.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Zdarzało się że niektórym to wygasalo, ale chyba nie - jedyny limit to taki, że można odblokować max 1 telefon w ciągu 30 dni.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 (edited) Dnia 5.09.2017 o 17:11, Pan Pszeniczny napisał: Miałem to samo i wyszedłem na prostą. Powodzenia. dzięki bardzo Edited September 7, 2017 by mrosi Edytujemy cytowaną zawartość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kieva Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Witam, nie chcę nowego tematu zakładać więc zapytam tutaj. Jestem na etapie odblokowania bootloadera i mam problem gdyż po wpisaniu kodu weryfikującego wywala błąd i du..a. Próbowałem kilka razy i nadal to samo. Podpowiecie co mogę z tym zrobić? Na tym etapie: Po naciśnięciu apply wyskakuje okienko z błędem, na dodatek w języku chińskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrynio Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Dodam, że to musi być wina telefonu lub sterowników od mi6, bo redmi 4x bez problemowo odblokowywuję. Ktoś ma jakiś pomysł cóż to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 15 godzin temu, kieva napisał: Po naciśnięciu apply wyskakuje okienko z błędem, na dodatek w języku chińskim. pokaz ten blad Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Cześć mam pytanie, kupiłem na allegro redmi 4 (ten z aparatem foto na środku obudowy) ale gościu na końcu w specyfikacji małymi literkami napisał, ze jest tylko angielski i chiński, oczywiście nie czytałem do końca specyfikacji bo tel kupiłem dla dziecka a taki sam kupiłem ok, 7 m-cy temu i był tam polski. Próbuję wgrać tam jęz. polski czyli najpierw odblokować bootloadera (parametry i wersja miui na foto) tak jak w tym poradniku ze str 1 miuipolska ale jak wysyłam prośbę o odblokowanie to przychodzi mi sms ale już czekam chyba z miesiąc i nie mam dalej zgody na odblokowanie. Co robić, czy jest może jakaś inna metoda wgrania tego jęz. polskiego albo jak?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Masz ROM chiński stable. Co do zgody - sprawdź na stronie Miunlock jak się zalogujesz na konto czy nie masz już zgody (wtedy przeniesie cię do strony pobierania miunlock). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 to na jakiej stronie mam się zalogować, żeby to sprawdzić?(możesz mi podać link?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 http://en.miui.com/unlock/ Kliknij na Apply Now -> zaloguj się (na dole zmień na angielski) -> jeśli przekieruje cię od razu na stronę pobierania taką jak w spoilerze, to znaczy że możesz już odblokowywać bl. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 jak się zaloguje na mi unlock to mam takie coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Mówię o stronie miunlock, nie aplikacji. Jeśli jest taki komunikat to może nie być zgody, ale sprawdź tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 jak zmienię na angielski to mnie przekierowuje na stronę i tam mam MIUI 8 simply for live i jak tam kliknę u góry na unlock to mam znowu tą strone niebieską z monitorem i telefonem Unlock Your Mi Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Jesteś zalogowany, rozumiem? Wejdź w apply now. Jeśli masz formularz - to niestety nie masz zgody, wypełnij go i wyślij znów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kieva Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 6 godzin temu, kamillm napisał: pokaz ten blad hej, dzisiaj próbowałem ponownie wysłać prośbę o odblokowanie i nic, dalej ten sam problem. Wklejam ten błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Zbyt dużo prób z jednego IP. Spróbuj z innego albo z chińskiego proxy, są jakieś problemy z tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 2 godziny temu, kieva napisał: hej, dzisiaj próbowałem ponownie wysłać prośbę o odblokowanie i nic, dalej ten sam problem. Wklejam ten błąd mnie się pokazuje to samo, a loguje się już przez tora czyli mam inne IP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kieva Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 1 minutę temu, mariolot napisał: mnie się pokazuje to samo, a loguje się już przez tora czyli mam inne IP. ja napisałem mmeila do xiaomi, zobaczymy co odpiszą. Podzielę się wiadomością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Spróbujcie z jakiegoś chińskiego proxy, są jakieś problemy ciągle z tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 tylko ,że u mnie to już ok. miesiąca- to trochę długo , tel. za 600zł i do d*py Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Spróbuj innej przeglądarki, innego PC, proxy, vpn, przeglądarki na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kieva Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 3 minuty temu, piskor napisał: Spróbuj innej przeglądarki, innego PC, proxy, vpn, przeglądarki na telefonie. Piskor znasz jakieś działające proxy do chińczyków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Nie musiałem używać, bo mi się udało na innym PC W każdym razie gdzieś na forum czytałem, żeby ustawiać z listy https://www.proxynova.com/proxy-server-list/country-cn/ Wybierać Elite albo Anonymous 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 co to oznacza , bo mi sie na tym moim szajsie pokazało?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Backup aplikacji, ustawień i ekranu głównego w chmurze Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 czyli to nic ważnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Raczej nic istotnego, jak będziesz chciał to sobie przywrócisz na innym romie ale nie musisz. Nie jest to wymagane szczególnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Backup jest ważny, a czy chcesz go wysyłać do chmury, czy nie, to już Twoja decyzja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariolot Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 dzięki , już chyba się wyleczyłem z tych chińskich szmelców Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1342 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Witam, kupiłem swoje mi 5 w tamtym roku czyli rocznik 2016r. Zgłosiłem prośbę na odblokowanie BL wszystko poszło według instrukcji. Zainstalowałem Mi Polska, lecz coś mi nie pasowało i zmieniłem na:,,reszta na zdjęciu,, Od jakiegoś czasu mam problem z tym, że telefon normalnie funkcjonuje, a po jakimś czasie brak dźwięku powiadomień sms, budzik, połączenie. Pomaga jedynie uruchomienie ponownie, ale czasem zapomnę to zrobić i rano się nie budzę i chciałbym wrócić do xiaomi.eu Dodam też gdy podczas uruchamiania telefonu czy restartu najpierw mam ikonke MI, a pod spodem czerwoną kłódkę i napis bootloader unlocked, następnie przechodzi do ikony MI i powered by android i wchodzi do systemu. Gdy wchodzę w fastboot i chce to sprawdzić status odblokowania w ADB to program po wpisaniu fastboot devices nie reaguje, telefon wychodzi z trybu fastboot i się ładuje. Kiedyś zainstalowałem TWRP, a gdy teraz chce do niego wejść mam tylko Reboot, wipe date i coś tam i na końcu mi assistant. Zablokowany EDL? Od nowa muszę odblokować BL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Wygląda na to że masz odblokowany bl. Poszukaj sterownika pod fastboot skoro ci wychodzi, chyba kilka stron wcześniej jeśli się nie mylę ktoś dawał linka, i sprawdź jeszcze raz w adb. Masz globala i dlatego twrp zmieniło się na mirecovery. Ewentualnie zainstaluj twrp, jeśli pójdzie - masz odblokowany bl i możesz instalować miuipolska tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts