bezglowy Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) 10 minut temu, Pan Pszeniczny napisał: Udało się powiązać telefon z kontem, ale na romie DEV. Nie przeszedł przez updatera. Instalowałem go przez XiaoMiTool. Teraz Unlocker każe czekać 72 godziny. Mam nadzieję że się uda, bo SMS z zezwoleniem nie dotarł. Brawo Ty Aż mi się kładzie na język "A nie mówiłem?" Jak Unlocker każe czekać to SMS nie doszedł i już raczej nie dojdzie. Gdybyś nie miał zezwolenia to by wisiał na 50%. @Pan Pszeniczny I niech mi ktoś nie powie, że Chińczycy nie mają w planach rządzić światem. Nawet zgodę na odblokowanie telefonu muszą wydać 18 minut temu, krk napisał: Witam Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją : Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img twrp się zainstalowało, jednak teraz mam problem ponieważ telefon nie chce się odpalić. wisi przy uruchamianiu sie na logo MI. Wystarczy wpisać TWPR w wyszukiwarkę. Zrobiłem to za Ciebie :) Edited September 1, 2017 by bezglowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 SMS nie zawsze dociera. Skoro masz info 72 h to jest zgoda. Ja dziś wysłałem info o zgodę i otrzymałem sms po 3 min. Teraz też musze czekać 72h no teraz mniej bo już trochę godzin upłynęło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Pszeniczny Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Przed chwilą, bezglowy napisał: Brawo Ty I Ty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 czyli co zeby uruchomic teraz telefon i skopiowac zdjecia i kontakty to musze wgrać juz xiaomi.eu bez wipe data ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 15 minut temu, krk napisał: czyli co zeby uruchomic teraz telefon i skopiowac zdjecia i kontakty to musze wgrać juz xiaomi.eu bez wipe data ? A którą wersję TWPR wgrywałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 3 godziny temu, bezglowy napisał: Podpunkt 1 i 3 Jesteś pewny, że BL jest odblokowany? Sprawdzałeś w opcjach programisty? Dobra już ogarnąłem. Boot loader jednak miałem odblokowany. 2.5 g szukałem jak zainstalować trwp i znalazłem na forum miui eu. Instalacja banalnie prosta. Mam już root. PS. Bardzo to dziwne że miałem odblokowany btloader. Być może jak mam konto w xiaomi. To nie muszę już prosić nigdy chińczyka o to. Przy następnej zmianie na mi6 pewnie też tak będę miał. Super A i żadnego wipe czy innego czegoś nie trzeba robić. Ani też backup Romu też nie trzeba robić. Instalacja naprawdę banalna. I w trwp jest już język polski.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Dobra już ogarnąłem. Boot loader jednak miałem odblokowany. 2.5 g szukałem jak zainstalować trwp i znalazłem na forum miui eu. Instalacja banalnie prosta. Mam już root. PS. Bardzo to dziwne że miałem odblokowany btloader. Być może jak mam konto w xiaomi. To nie muszę już prosić nigdy chińczyka o to. Przy następnej zmianie na mi6 pewnie też tak będę miał. Super A i żadnego wipe czy innego czegoś nie trzeba robić. Ani też backup Romu też nie trzeba robić. Instalacja naprawdę banalna. I w trwp jest już język polski.. Podziel się linkiem jeśli możesz Wytaptane Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Niby w opcjach programisty pisze mi unlock Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Niby w opcjach programisty pisze mi unlock No to git. A tak swoją drogą zacząłem się zastanawiać czy BL jest nałożony na urządzeniu czy na koncie? Muszę jutro sprawdzić Wytaptane Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @bezglowy Bootloader oczywiście masz w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mam to na laptopie. Jutro wstawie linki. Oczywiście trzeba mieć zainstalowane wszystkie sterowniki adb, usb i inne jakieś cuda. Instalowałem wsio jak leci i potem. Spróbowałem i dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 [mention=39382]bezglowy[/mention] Bootloader oczywiście masz w telefonie. Czyli skoro miał odblokowany, a urządzenie powinno mieć zablokowane to działa osoba trzecia? Wytaptane Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mnie się wydaje że na koncie i przy zalogowaniu się na konto xiaomi. Samo się jakoś odblokowuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @vag1sell 2.5 Godziny szukałeś poradnika jak zainstalować TWRP jak na MIUI Polska masz poradnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mnie się wydaje że na koncie i przy zalogowaniu się na konto xiaomi. Samo się jakoś odblokowuje. Dziwna sprawa.. Skąd kupowałeś? Wytaptane Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 3 minuty temu, majdan12 napisał: @vag1sell 2.5 Godziny szukałeś poradnika jak zainstalować TWRP jak na MIUI Polska masz poradnik Niby jest a nie nie ma... Ja mam global rom a nie eu. Zresztą tym sposobem próbowałem i sie nie dało. Do tego tym sposobem co znalazłem nic nie trza wpisywać jakiś dziwnych komend. Jedynie 1.2.3 itp i samo się robi w programie 6 minut temu, bezglowy napisał: Dziwna sprawa.. Skąd kupowałeś? Wytaptane Z pl sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @vag1sell No ale ten magiczny program to nic innego skrypt który ma komendy do zainstalowania TWRP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Wogole po mojemu. Żadna zgoda chińczyka nie jest potrzebna do odblokowania btloadera. Skąd chińczyk wie że właśnie podłączasz fona do pc? "" i co go to obchodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @vag1sell To sobie zablokuj bootloader komendą albo MiFlash, stwórz nowe konto Mi i spróbuj odblokować bootloader na koncie które nie dostało zgody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 3 minuty temu, majdan12 napisał: @vag1sell No ale ten magiczny program to nic innego skrypt który ma komendy do zainstalowania TWRP... I dobrze. Poco sie męczyć,,? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 No naprawdę jedna komenda do zainstalowania TWRP to czarna magia Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @vag1sell To sobie zablokuj bootloader komendą albo MiFlash, stwórz nowe konto Mi i spróbuj odblokować bootloader na koncie które nie dostało zgody. Poco? Jak jest dobrze to sie nie kombinuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @vag1sell Tworzysz jakieś swoje niestworzone teorie a teraz nie chcesz tego sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Dnia 2.09.2017 o 03:04, majdan12 napisał: No naprawdę jedna komenda do zainstalowania TWRP to czarna magia Może dla ciebie nie. Ja szukam prostych rozwiązań i pewnych. Bez zbędnego pierd.... Dnia 2.09.2017 o 03:06, majdan12 napisał: @vag1sell Tworzysz jakieś swoje niestworzone teorie a teraz nie chcesz tego sprawdzić? ok. Edited September 18, 2017 by vag1sell Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) @vag1sell No ta proste rozwiązanie, wyszukanie na ogromnym forum gotowej paczki gdzie masz stare TWRP... Zobacz co magiczny skrypt z en.miui.com zawiera Spoiler echo off setlocal enabledelayedexpansion color 3B mode con:cols=110 lines=60 cls echo Author : zii159 echo Twrp Version : 3.1.0 echo. echo. echo DISCLAIMER: echo. echo * Make sure this is only for REDMI NOTE 4 and if you try this any other device echo you will end up bricking your device!! echo. echo * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, echo or you getting fired because the alarm app failed. echo. echo *Put your device in fastboot mode by pressing Volume down + Power button echo. pause cls echo created By : Zii159 echo Twrp Version : 3.1.0 echo. echo.fastboot devicesfastboot flash recovery twrp-3.1.0-0-mido.imgfastboot boot twrp-3.1.0-0-mido.img pause echo. echo cls echo. echo. Hah a już jest nowsze TWRP... Nie musisz się fatygować i szukać adresu bo nikt z niego nie skorzysta, bo jak ktoś potrafi włączyć komputer to poradzi sobie z instrukcją MIUI Polska gdzie jest pokazane krok po kroku jak zainstalować TWRP... Edited September 2, 2017 by majdan12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) 7 godzin temu, bezglowy napisał: A którą wersję TWPR wgrywałeś? te najnowsze twrp-3.1.1-0-santoni.img pomożcie co mam zrobić żeby skopiować zdjęcia teraz jak tel nie odpala Edited September 2, 2017 by krk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Pszeniczny Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Miałem w folderze "downloaded_rom" zipa: miui_MIMAX2Global_V8.5.6.0.NDDMIED_cbeff0a680_7.1.zip. Przypuszczam, że został ściągnięty przez aktualizator. Przed zmianą ROMu Stable na DEV XiaoMiTol-em, skopiowałem go na dysk komputera. Po instalacji DEVa chciałem z powrotem skopiować go do telefonu i tu pojawił się problem. Nie dało się, komputer wyświetla komunikat o utracie połączenia z telefonem. Inne pliki (w tym ROMy) można kopiować bez problemu. Zmieniłem mu rozszerzenie pliku, skopiowałem do telefonu i ponownie przywróciłem rozszerzenie zip. Próbowałem zaktualizować, ale aktualizator napisał, że nie może zweryfikować nieautoryzowanego ROMu. O co chodzi? Edited September 2, 2017 by Pan Pszeniczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 [mention=39382]bezglowy[/mention] AKURAT co do OTA sie mylisz:) bo od kilku wydan OTA dziala na xiaomi.eu:)Może na kanale dev. Ja mam najnowsze stable i OTA nie działa. Na jakiej najstarszej wersji miałeś oraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 OTA na miuipolska działa bodajże od wersji 7.8.17. Skoro masz najnowsze stable to co chcesz aktualizować przez OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) 4 godziny temu, krk napisał: te najnowsze twrp-3.1.1-0-santoni.img pomożcie co mam zrobić żeby skopiować zdjęcia teraz jak tel nie odpala Szybciej otrzymasz odpowiedź jeśli napiszesz w tym temacie: Klik Btw. BLa był/jest odblokowany? Robiłeś to oficjalnie czy na lewo? Edited September 2, 2017 by bezglowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 OTA na miuipolska działa bodajże od wersji 7.8.17. Skoro masz najnowsze stable to co chcesz aktualizować przez OTA?Do niego musiałem ręcznie aktualizować bo nie działało ota. Nawet teraz jak naciskam "szukaj aktualizacji" to nic się nie dzieje, żadnego komunikatu, że mam najnowszą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otton250 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Witam . Szybko poległem na próbie odblokowania. Pole w którym wpisuje się imię mnie przerosło. Jak podaje imię i nazwisko i zatwierdzam to pali mi się to pole z imieniem i pisze że mam podać poprawne imię. Ma ktoś jakiś pomysł? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Podajesz imię takie samo jakie masz w profilu na koncie Xiaomi. Jeżeli nie wypełniłeś tam tej rubryki to ją uzupełnij. Jest potrzebne . właśnie teraz gdy potrzebujesz zgody na odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otton250 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Trochę za dużo tych informacji ode mnie wymagają. Myślę iż telefon xiaomi będzie moim pierwszym i ostatnim telefonem. Ale dziękuję za pomoc.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 22 minuty temu, otton250 napisał: Trochę za dużo tych informacji ode mnie wymagają. Myślę iż telefon xiaomi będzie moim pierwszym i ostatnim telefonem. Ale dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Zabezpieczają się jak mogą by chronić swoich użytkowników. Ale spoko, facebook i tak wie o Tobie więcej niż Ty sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts