Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nie powinno tak długo trwać... Niepokoję się trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 2 minuty temu, elPoochini napisał: Po tym zrobię format systemu i wgram na początek MIUI Polska Nie rób żadnego format systemu, nie jest to potrzebne, a może zaszkodzić. Partycja System sama ci się sformatuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Czy da się usunąć bootloader bez logowania się na telefonie na koncie Xaomi? Ponieważ mam zablokowany telefon przez złe narysowanie hasła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nie ma takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) W takim razie co zrobić przy zablokowanym telefonie, którego ponowne rysowanie tego samego hasła nie działało na tyle, że żadążyłem go już zapomieć? Edited November 16, 2017 by Keny94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Bootloader zablokowany? Jak zablokowany, to możesz spróbować zrobić wipe data z poziomu recovery, ale to ci skasuje wszystkie dane, i skonfigurować od zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Czyli i tak będę musiał odblokować bootloadera by wgrać nowy soft, bo wipe data usunie mi cały system? Jestem świeżakiem, który się naciął na ''chińczyku'' z polski , nie programistą. Edited November 16, 2017 by Keny94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nie, do wipe data nie potrzebujesz odblokowanego bootloadera, wystarczy wejście w recovery. Systemu ci nie usunie, jedyne dane i apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Po wejściu w recovery i kliknięciu na chiński niebieski napis nie dzieje się nic, po kliknięciu na zielony napis wyskakuję by podłączyć kabel ale nic nie przywraca ustawień fabrycznych tylko wraca do ''urządzenie zablokowane''. Nie mam możliwości zrobienia resetu bo telefon jest zablokowany. Edited November 16, 2017 by Keny94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 55 minut temu, FromWP napisał: Nie rób żadnego format systemu, nie jest to potrzebne, a może zaszkodzić. Partycja System sama ci się sformatuje. A to nie jest tak, że wipe się robi, żeby usunąć szyfrowanie danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 @Hewret Szyfrowanie danych usuwa format data, a nie wipe systemu. Partycja systemowa formatuje się przy instalacji nowego romu (czyt. np. Xiaomi.eu) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 4 minuty temu, Hewret napisał: A to nie jest tak, że wipe się robi, żeby usunąć szyfrowanie danych? Na partycji system, jak sama nazwa wskazuje jest system, nie dane. Dane (szyfrowane, lub nie) na partycji Data. 24 minuty temu, Keny94 napisał: Czyli i tak będę musiał odblokować bootloadera by wgrać nowy soft, bo wipe data usunie mi cały system? Jestem świeżakiem, który się naciął na ''chińczyku'' z polski , nie programistą. Nie na "chińczyku" tylko własnej niefrasobliwości. Jak się ustala jakieś hasło, czy wzór to trzeba to zapamiętać, niezależnie od tego czy telefon jest chiński, koreański, czy amerykański. Teraz to chyba tylko chińskie MiPcSuite może ci pomóc zresetować telefon do ustawień fabrycznych. Było kilka razy o tym na forum, trzeba poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Dziękuję za odpowiedz. Tak z mojej winy, nie z winy telefonu. Pisząc naciął się na chińczyka 17 minut temu, FromWP napisał: Na partycji system, jak sama nazwa wskazuje jest system, nie dane. Dane (szyfrowane, lub nie) na partycji Data. Nie na "chińczyku" tylko własnej niefrasobliwości. Jak się ustala jakieś hasło, czy wzór to trzeba to zapamiętać, niezależnie od tego czy telefon jest chiński, koreański, czy amerykański. Teraz to chyba tylko chińskie MiPcSuite może ci pomóc zresetować telefon do ustawień fabrycznych. Było kilka razy o tym na forum, trzeba poszukać. Tak z mojej winy. Nie z winy telefonu. Pisząc naciął się na chińczyka miałem zupełnie co innego na myśli. Pierwszy raz miałem z takim rysowaniem hasła doczynienia, pamiętałem je ale nie mogłem po raz kolejny go wpisać bo tj. mi się te łączenia linii urywały. Dziękuję za odpowiedz. Edited November 16, 2017 by Keny94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 3 minuty temu, Keny94 napisał: pamiętałem je ale nie mogłem po raz kolejny go wpisać bo tj. mi się te łączenia linii urywały. Już się udało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 10 minut temu, FromWP napisał: Już się udało? Nie, teraz zresetowałem dane przez chiński MiPCSuite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcio_paluch1 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Witam. Zaczynam przygodę z Redmi. Przymierzyłem się do odblokowania bootloadera. Niestety dotarłem do formularza "Odblokuj swoje urządzenia" i utknąłem. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Proszę znawców o pomoc, co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Imie i nazwisko bez spacji. @FromWP ogarnęliśmy z kolegą @Keny94 wipe przez chińskie mipcsuite, telefon wstał na czystym globalu. Edited November 16, 2017 by Orjon 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcio_paluch1 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Wielkie dzięki. Pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 37 minut temu, Orjon napisał: Imie i nazwisko bez spacji. Wpisałem swój pseudonim, na drugi dzień miałem już pozwolenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elPoochini Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) Dnia 16.11.2017 o 19:55, Orjon napisał: Nie powinno tak długo trwać... Niepokoję się trochę Poszło, fakt trwało dłużej niż na Samsungach Dnia 16.11.2017 o 19:56, FromWP napisał: Nie rób żadnego format systemu, nie jest to potrzebne, a może zaszkodzić. Partycja System sama ci się sformatuje. Wgrałem MIUI Polska. Zabieram się za testy. Ostatnie pytanie - czy dla różnych Custom Romów w wersjach Android 6 lub 7.1.2 muszę zmieniać coś z BL czy zostaje ten sam? Dzięki za pomoc. XIAOMI wydaje się ogarnięty edit: Są jakieś MIUI polska z Androidem 6? Niestety dotyk np w Chrome dalej jest bez zmian. Generalnie założę osobny wątek z paroma pytania nie związanymi z odblokowaniem BL. Edited November 18, 2017 by elPoochini Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywacz8 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Czy ktos korzystal z tego programu? http://en.miui.com/thread-726429-1-1.html Wygląda że można wszystko w jednym programie zrobić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Można zrobić wszystko, to jasne, do miflashunlock samo cię nakieruje Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Co mam z tym począć? X razy powtórzona operacja i cały czas utyka w tym miejscu... Edited December 4, 2017 by loona70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Dodałaś konto w opcjach programistycznych, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Dnia 14.11.2017 o 20:49, malina napisał: 5 minut temu, Orjon napisał: Dodałaś konto w opcjach programistycznych, tak? tak, wg poradnika i odczekałam ponad 72 godz. i wciąż ten sam komunikat Edited November 19, 2017 by loona70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 A masz je dodane do Stanu odblokowania Mi też? Jak tak to spróbuj uruchomić miflash_unlock z uprawnieniami administratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 1 minutę temu, Orjon napisał: A masz je dodane do Stanu odblokowania Mi też? 1. Jak to sprawdzić? 2. Jak uruchomić miflash_unlock z uprawnieniami administratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Opcje programistyczne -> Stan odblokowania Mi -> dodaj konto i urządzenie 2. klikasz prawym przyciskiem myszy na miflash_unlock i wybierasz Uruchom jako administrator Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 9 minut temu, Orjon napisał: Opcje programistyczne -> Stan odblokowania Mi -> dodaj konto i urządzenie Dodaję i bez efektów, wydaje mi się że już wcześniej było dodane.. Może bład jest gdzie indziej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Masz błąd 10008, musisz dodać tam konto - konto nie jest dodane. Postępuj zgodnie z tym postem i ogólnie tym tematem, czasem nie działa metoda z 1. postu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Orjon napisał: Masz błąd 10008, musisz dodać tam konto - konto nie jest dodane. Postępuj zgodnie z tym postem i ogólnie tym tematem, czasem nie działa metoda z 1. postu: Ja chyba padnę, za jakie grzechy? jaka metoda 1 czasem nie działa ? z którego postu, w linku, który podesłałes jest opisana tylko jedna... Edited November 19, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Z pierwszego postu. Niektórym działało coś innego, inne apki etc. W tym wątku masz opisane nizej doświadczenia innych.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: Z pierwszego postu. Niektórym działało coś innego, inne apki etc. W tym wątku masz opisane nizej doświadczenia innych. tapnięte z Redmi 4a zainstalowałam to coś, połąćzyłam się, robiłam wg instrukcji z posta i to samo. co poszło nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Napisałem ci, że ta metoda czasem nie działa. W tym wątku masz kilka innych opcji, napisanych przez inne osoby.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkas Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) 18 godzin temu, loona70 napisał: zainstalowałam to coś, połąćzyłam się, robiłam wg instrukcji z posta i to samo. co poszło nie tak? Czy aby na pewno masz dodane konto w ustawieniach telefonu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited November 20, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts