Haitoke Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 31 minut temu, Wloczykij napisał: Mam redmi 4 pro i mam taki problem jestem na stronie unlock i potem od razu przekierowuje mnie na stronę z miflash, jak do nich napisać żeby dostać pozwolenie na odblokowanie? bo na miflash staje na 50%. A jak nie to jakie sa inne opcje? Kiedy dostałeś poprzednią zgodę? Jeśli niedawno (1-2 dni temu) to poczekaj, wnioskując z wypowiedzi wszystkich na forum, zakładam, że należy poczekać jeszcze "trochę" z odblokowywaniem. Ja po kilku próbach i kombinowaniu z romami itd. dałem sobie spokój i stwierdziłem, że poczekam... zobaczymy co z tego będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Minął tydzień i brak info o odblokowanie Na jakiej stronie mogę sprawdzić stan zgody Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Na tej samej gdzie aplikowałeś o zgodę.Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Klikając na unlock now przekierowuje mnie na stronę gdzie mogę pobrać Mi Unlock Rozumiem,że mam zgodę na odblokowanie BL Wszelkie próby odblokowania kończą się komunikatem. Current account is different from the account info on the device. Konta na 100% są takie same Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Klikając na unlock now przekierowuje mnie na stronę gdzie mogę pobrać Mi Unlock Rozumiem,że mam zgodę na odblokowanie BL Wszelkie próby odblokowania kończą się komunikatem. Current account is different from the account info on the device. Konta na 100% są takie sameA Ty myślałeś że tak łatwo pójdzie ? Poczytaj na forum, nie jesteś sam. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Obczytałem forum nasze i wszelkie dostępne W zasadzie poradniki różnią się szczegółami do których się stosowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Obczytałem forum nasze i wszelkie dostępne W zasadzie poradniki różnią się szczegółami do których się stosowałem No to pozostaje czekać i nie tracić nadziei.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Witam Poranna próba i pełen sukces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 (edited) Może problemem jest że nie mam na 100% uzupelnionego profilu jjednak w żaden sposób nie mogę przejść przez te pytania bezpieczeństwa, po wpisaniu kodu z smsa wyskakuje blad 2003, przechodze do pytan i potem zawsze pod koniec dostaję komunikat: Odpowiedź jest niepoprawna, spróbuj ponownie Edited March 4, 2017 by Wloczykij Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Jeśli ktoś ma problem przy unlocku z zatrzymywaniem się na 50% i wywalaniem błędu może pomóc to: Ja też w nowym Mi Max 3/64 (Helium) miałem zablokowany EDL. Telefon kupiony od Goldway z zainstalowanym Global Stable ( w wersji : V8.2.1.0.MBCMIDL). Odblokowanie bootloadera szło niestety do 50% i zatrzymywało się. Dziwiło mnie, że niektórzy na forach pisali, że udało im się odblokować bootloader na wersji global stable. Szukałem, czytałem i w końcu natrafiłem na wpis jednego z forumowiczów (na innym forum), że problem tkwi w jeszcze jednej rzeczy - mianowicie : Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne -> Mi Unlock Status -> Potwierdź. Po potwierdzeniu i wejściu do unlock'a odblokowanie poszło od razu bez najmniejszego problemu. W tej chwili używam już Miui Polska (xiaomi.eu). Piszę - bo spędziłem ładnych parę godzin - może komuś zaoszczędzi to czasu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Pomogło, wielkie dzięki! :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 (edited) Witam. Mam problem ponieważ telefon nie chce się uruchomić. Robiłem wszystko tak jak na filmiku i po flashu telefon nie reaguje i nie da się go włączyć. (Mi4c pro) Edited March 4, 2017 by Goga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haitoke Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 5 godzin temu, emef napisał: Jeśli ktoś ma problem przy unlocku z zatrzymywaniem się na 50% i wywalaniem błędu może pomóc to: Ja też w nowym Mi Max 3/64 (Helium) miałem zablokowany EDL. Telefon kupiony od Goldway z zainstalowanym Global Stable ( w wersji : V8.2.1.0.MBCMIDL). Odblokowanie bootloadera szło niestety do 50% i zatrzymywało się. Dziwiło mnie, że niektórzy na forach pisali, że udało im się odblokować bootloader na wersji global stable. Szukałem, czytałem i w końcu natrafiłem na wpis jednego z forumowiczów (na innym forum), że problem tkwi w jeszcze jednej rzeczy - mianowicie : Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne -> Mi Unlock Status -> Potwierdź. Po potwierdzeniu i wejściu do unlock'a odblokowanie poszło od razu bez najmniejszego problemu. W tej chwili używam już Miui Polska (xiaomi.eu). Piszę - bo spędziłem ładnych parę godzin - może komuś zaoszczędzi to czasu. Dlaczego w Mi4c nie ma takiej opcji? ROM MIUI Global | Stabilna 8.2.11.0.0 (LXKCNDG) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 (edited) Podpowiedzcie proszę który rom powinienem pobrać . Telefon Xiaomi redmi note 3 3gb ramu z Polskiej dystrybucji .Wersja android 6.0.1 MMB29M , wersja Miui Global 8.1 Stabilna 8.1.3.0(MHRMIDI) Przy okazji jak usunąć istniejące konto xiaomi z telefonu ? Czy też wystarczy zalogować się na nowe ? Edited March 4, 2017 by mietek440 uzupełniene Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 5 godzin temu, Haitoke napisał: Dlaczego w Mi4c nie ma takiej opcji? ROM MIUI Global | Stabilna 8.2.11.0.0 (LXKCNDG) Bo masz syfmiui... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haitoke Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 1 godzinę temu, galakty napisał: Bo masz syfmiui... Myślę, że nie miałem na to wpływu przy zakupie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leniwy Jestem Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 (edited) Nie mam sił, właściciele mi5s z Globalem mają chyba największego pecha. Odblokowywanie zatrzymuje się na 50%, ROM Stable to 8.0.3.0 więc nie ma mowy o opcji Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne -> Mi Unlock Status, po prostu nie ma tej opcji. Nie jesteśmy w stanie odblokować bootloadera, wiele osób na en.miui.com boryka się z tym problemem. Na dodatek 8.2 Global nadal się nie pokazał, a wszystkie Devy Global wychodzą na wszystko poza mi5s. Dramat, żałuję, że kupiłem ten telefon. Edit Zrobiłem kabel Deep Flash, ale i on nie działa, urządzenie uruchamia się normalnie ;( Edited March 5, 2017 by Leniwy Jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 2 godziny temu, Leniwy Jestem napisał: Devy Global wychodzą na wszystko poza mi5s Nie mozesz wgrac dev china? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Co do kabla może być zwykły od ładowarki czy musi być ten deep flash ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 1 godzinę temu, mietek440 napisał: Co do kabla może być zwykły od ładowarki Jezeli bez problemu wchodzisz w tryb EDL to uzywasz takiego kabla, jesli zadne inne sposoby nie dzialaja uzywasz kabla deep flash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leniwy Jestem Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 (edited) 2 godziny temu, kamillm napisał: Nie mozesz wgrac dev china? Nope, trzeba mieć odblokowany bootloader bo sypie błędami czy to przez MiFlash czy też przez Updater. Ale już sobie poradziłem, dziwna sprawa bo mój komp telefon w trybie EDL wykrywa jako całkowanie inne urządzenie i nie sposób wymusić zainstalowania sterownika Qualcomma, ale na starym lapku się udało. Podsumowując: Kupując telefon mi5s ze Stable Global nie ma opcji póki co na wgranie xieomi.eu bez kabla EDL, no po prostu nie ma. Nie odblokujesz Bootloadera, bo aplikacja sypie komunikatem, że nie jest w stanie zweryfikować konta Xiaomi na telefonie, a wszystko przez to, że Global wciąż basuje na MIUI 8.0. Jak wiadomo od MIUI 8.1 pojawiła się opcja do zaznaczenia w ustawieniach developerskich dotycząca odblokowywania urządzenia przez aplikację MiUnlock. Mając zablokowany bootloader nie wgra się przez Fastboot ani opcję z plikiem zip ani Global Dev ( który wyciekł i szybko został pokasowany przez moderatorów Xiaomi, ale pliki z nim nadal są na ich serwerach, sic!), ani China Stable, ani China Dev. Trzeba kabel EDL, wgrać China Stable, zalogować na konto Xiaomi, w ustawieniach developwerskich włączyć opcję w dziale Mi Unlock i dopiero wtedy aplikacja MiUnlock odblokuje bootloader, a wtedy to wiadomo TWRP i te sprawy. Edited March 5, 2017 by Leniwy Jestem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Nie nie. Nie trzeba kabla. Można wgrać CN Stable 8.2 przez mipcsuite i tam już będzie opcja oem unlock. Tylko edl zostanie całkowicie zablokowany ale po odblokowaniu bootloadera już jest dostęp do fastboota Z Mi5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ig2205 Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Redmi 3S - zgodę na odblokowanie dostałem po 3 dniach sms. Odblokowanie trwało 15 sekund. Problem zaczął się po wgraniu twrp i próbie wejścia w opcję recovery - telefon wpadł w bootloopa, można jednak było na szczęście bez problemu wejść w tryb fastboot. Wrzuciłem miui.pl na kartę pamięci, wgrałem jeszcze raz twrp i dałem instal z karty pamięci.Po uruchomieniu telefonu ponownie dałem fastboot, wgrałem roota i uruchomiłem. Do chwili obecnej wszystko super działa - mam miui.pl i działającego roota, nie mam tylko możliwości wejścia do twrp (dla ścisłości raz uruchomił się w trybie recovery, a teraz tylko fastboot), ale mi to lotto, bo mam to co chciałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaa Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Będzie jakiś problem jak w danych na samym początku podam tylko imię? Bo jak zakładałem konto na mi to podałem tylko imię a teraz jak dodaje nazwisko to nie mogę wysłać tej prośby o odblokowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Usuń spacjęWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 8 godzin temu, Acid napisał: Nie nie. Nie trzeba kabla. Można wgrać CN Stable 8.2 przez mipcsuite i tam już będzie opcja oem unlock. Tylko edl zostanie całkowicie zablokowany ale po odblokowaniu bootloadera już jest dostęp do fastboota Z Mi5 nie da się - mi pc suite żąda aktualizacji telefonu żeby się z nim połączyć i koło się zamyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Niemożliwe. Podajesz mu zip z dysku. 8.2 chiński. Z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ice Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Sms od majfrendów nie przyszedł, ale po klikaniu znów na stronie w Unlock przekierowywało do pobrania softu. Odblokowanie bez problemu poszło mi na MIUI 8.1.2.0 (MAAMIDI) Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 U mnie również bez sms odblokowałem na stable .Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 (edited) 23 godziny temu, Acid napisał: Niemożliwe. Podajesz mu zip z dysku. 8.2 chiński. Z Mi5 Jak wrócę rano z pracy to wrzucę screena. Tak to wygląda. Edited March 7, 2017 by s4kron Link to comment Share on other sites More sharing options...
mackur Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Mam to samo co kolega s4kron. Mi5S, MIUI GLobal 8.0.3.0 (MAGMIDI) Link to comment Share on other sites More sharing options...
frenzy Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Odblokowałem jeden telefon, teraz chce odblokować drugi z tego samego konta. Czy można jakoś skrócić ten czas oczekiwania 30 dni po odblokowaniu urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Odblokowałem jeden telefon, teraz chce odblokować drugi z tego samego konta. Czy można jakoś skrócić ten czas oczekiwania 30 dni po odblokowaniu urządzenia?Tak, przenieść się w czasie, albo założyć drugie konto.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 A ja utknalem przy aplikowaniu z prośbą o odblokowanie... Wszystko wypełniłem przeszedłem dalej i teraz już ok 1h czekam na SMS-a z kodem by dokończyć i wysłać prosbe. Czy to tak długo trwa? Już szukałem w ustawieniach SMS czy coś jest nie tak... ale przy logowaniu do konta xiaomi też wysłało mi SMS-a o potwierdzenie i przyszedł w ciągu paru sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 @piootr podobno sms może nie przyjść, możesz sprawdzić w samej aplikacji miunlock po zalogowaniu czy masz zgodę czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts