lockerek Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 (edited) Wgraj sobie Globala i bedziesz miał j.polski i google play polskie Edit:Nie zauwazyłem ze masz R4 Nie ma jeszcze globala sry Edited December 29, 2016 by lockerek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Globala na zablokowanego bootloadera? Sorki że Wam tu śmiecę Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 ja dałem o zgodę 25.12 i nie dostałem żadnego smsa. Dzisiaj wchodzę i pobrało mi unlock. Przeszło bez problemu. Miałem 6.11.10 global dev. Zainstalowałem TWRP najnowsze, rebot do TWRP, usunalem wszystko z wewnętrznej, zrobiłem backup, skopiowałem na PC, wrzuciłem miui PL na pamiec, zainstalowałem i śmiga miui PL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 bo czasem sms nie przychodzi a zgoda na unlock została udzielona. Info z wątku en.miui.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 (edited) 2 godziny temu, razax napisał: Globala na zablokowanego bootloadera? Sorki że Wam tu śmiecę Na twój telefon nie ma globala. Co do modeli, które mają globala, to tak mają zablokowany. Wgraj MiuiPolska według poradników na forum i będzie śmigał po Polsku. Co do SMS to ostatnio prawie nikt nie dostaje, czy mamy zgodę trzeba sprawdzać logując się na MiUnlock. Pozdro Edited December 29, 2016 by JachuWojtan Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 To jak to w końcu jest, automatycznie zatwierdzają te prośby o unlock czy manualnie? Jak manualnie to pewnie już chleją na chiński nowy rok i mi przez tydzień tego nie zatwierdzą :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 1 minutę temu, PokaBobra napisał: To jak to w końcu jest, automatycznie zatwierdzają te prośby o unlock czy manualnie? Jak manualnie to pewnie już chleją na chiński nowy rok i mi przez tydzień tego nie zatwierdzą :/ Manualnie, jest osoba, która musi przeczytać i zatwierdzic. Cierpliwości, jest okres świąt, pewnie mają multum próśb. U mnie to trwało 2 dni, myślę do 5 dni spokojnie zgodę dostaniesz jeśli solidnie napisałeś uzasadnienie Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Lepiej się nie dało napisać, mam redmi 4 na którego nie ma global roma, po mojemu takie fony powinny z miejsca mieć unlock, i to im właśnie napisałem Ale jak chińczyk siedzi i zawija je w te sreberka to dopiero po nowym roku zapewne dostanę unlock, porażka Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mk Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Ja czekałem na 2 kontach po około 4 dni. W uzasadnieniu napisałem dosłownie po jednym zdaniu własnymi słowami że "chcę wgrać na telefonu ROM z Polską lokalizacją". Na jedno z kont nie dostałem SMS z potwierdzeniem ale zgoda była już aktywna jak tylko zobaczyłem że mogę na tym koncie pobrać MiUnlock. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Gdy już strona miui.com/unlock/apply mnie puści (na razie mam Submitted. Please wait for the review) to ściągać program właśnie z niej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 52 minuty temu, razax napisał: Gdy już strona miui.com/unlock/apply mnie puści (na razie mam Submitted. Please wait for the review) to ściągać program właśnie z niej? sciagaj z niej ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 53 minuty temu, razax napisał: Gdy już strona miui.com/unlock/apply mnie puści (na razie mam Submitted. Please wait for the review) to ściągać program właśnie z niej? Pobrać można zawsze, nie trzeba mieć zgody Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAROMV6 Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 no, po pełnych 4 dniach oczekiwania przyszedł sms - zielone światło Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Pomocy.. Utyka mi na 50% bootloader, a system widzi tel w fastboot jako Android.. (menadżer systemu tak pokazuje, minimaladb zainstalowałem) Wyskakuje: couldnt verify device not connected to mi phone.. Soft mam stable nie dev Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 8 minut temu, razax napisał: Pomocy.. Utyka mi na 50% bootloader, a system widzi tel w fastboot jako Android.. (menadżer systemu tak pokazuje, minimaladb zainstalowałem) Wyskakuje: couldnt verify device not connected to mi phone.. Wgrales china dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Nie.. Mam stable.. Skąd wziąć dev do redmi 4 pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 37 minut temu, razax napisał: Nie.. Mam stable.. Skąd wziąć dev do redmi 4 pro? http://en.miui.com/download-320.html przeflashuj miflashem bo mozesz miec jakies syfmiui Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Wgrałem.. ale przez update z telefonu.. to samo zacina się na 50% Hm.. Czy ten miflashunlock coś jeszcze potrzebuje? Jakieś inne sterowniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mla Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Witam, Dotarł do mnie wczoraj Redmi4Pro i chcę mu wgrać polskie MIUI. W tutorialu pierwszy punkt, to założenie konta na Xiaomi - zrobiłem to, przyszedł mail na potwierdzenie konta mailowego - to jest OK, ale nie chce przyjść SMS na dodanie numeru telefonu. Jak długo trzeba na niego czekać? Ktoś już miał takie kłopoty? Bez tego nie przejdę dalej, bo nie mam przypisanego żadnego nr telefonu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 43 minuty temu, razax napisał: Wgrałem.. ale przez update z telefonu.. to samo zacina się na 50% Hm.. Czy ten miflashunlock coś jeszcze potrzebuje? Jakieś inne sterowniki? Nie wgrywaj przez updater a za pomoca programu miflash. Sprawdz tez czy telefon jest prawidlowo rozpoznawany w trybie fastboot beda to literki i cyfry w miflash a w trybie edl bedzie to np. COM20, masz snapa wiec wgrywaj w trybie EDL, soft pod miflasha możesz wgrac np ten http://bigota.d.miui.com/6.11.24/markw_images_6.11.24_20161124.0000.00_6.0_cn_873cce68e0.tgz jest z tej strony http://en.miui.com/thread-420119-1-1.html 18 minut temu, Mla napisał: Witam, Dotarł do mnie wczoraj Redmi4Pro i chcę mu wgrać polskie MIUI. W tutorialu pierwszy punkt, to założenie konta na Xiaomi - zrobiłem to, przyszedł mail na potwierdzenie konta mailowego - to jest OK, ale nie chce przyjść SMS na dodanie numeru telefonu. Jak długo trzeba na niego czekać? Ktoś już miał takie kłopoty? Bez tego nie przejdę dalej, bo nie mam przypisanego żadnego nr telefonu ... Poczekaj na tego smsa ciepliwie, oststnio cos dlugo dochadza te smsy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mla Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 OK, w czwartej próbie poszło - widocznie mieli jakiś problem z automatem SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 No i elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mla Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Dzięki kamillm - pisaliśmy chyba jednocześnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Ok przeszło:) Zaraz napisze co zrobiłem.. Czytam teraz instrukcje https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i nic nie rozumiem..:( Zainstalowałem minimal adb i tyle.. reszta tekstu jest dla mnie niezrozumiała. Mogę prosić o pomoc? Minimal adb chyba nic więcej poza samym sobą nie instalował. "Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)" czyli? Gdzie to ma wyświetlić? Mam to zainstalować z komendy? Zainstaluj pakiet android-tools-fastboot i android-tools-adb ? Czy mam bawić się samym wierszem poleceń cmd aby wgrać TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 10 minut temu, razax napisał: Ok przeszło:) Zaraz napisze co zrobiłem.. Czytam teraz instrukcje https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i nic nie rozumiem..:( Zainstalowałem minimal adb i tyle.. reszta tekstu jest dla mnie niezrozumiała. Mogę prosić o pomoc? Minimal adb chyba nic więcej poza samym sobą nie instalował. "Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)" czyli? Gdzie to ma wyświetlić? Rob dokladnie tak jak jest w tej instrukcji w sekcji Instalacja recovery. Podlacz tel w trybie fastboot nastepnie wydaj komende fastboot devices. Z tym ze wchodzisz w katalog gdzie zainstalowal sie minimal adb i tam otwierasz wiersz polecen shift+prawy otworz wiersz polecen tutaj i tutaj wydajesz komende, zwroci Ci cyferki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 (edited) 14 minut temu, razax napisał: Ok przeszło:) Zaraz napisze co zrobiłem.. Czytam teraz instrukcje https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i nic nie rozumiem..:( Zainstalowałem minimal adb i tyle.. reszta tekstu jest dla mnie niezrozumiała. Mogę prosić o pomoc? Minimal adb chyba nic więcej poza samym sobą nie instalował. "Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)" czyli? Gdzie to ma wyświetlić? tam gdzie wpisałeś komendę fastboot devices pójdzie szybciej jak poszukasz poradnika wideo i zobaczysz co i jak na ruchomych obrazkach, jeśli opis w poradniku sprawia kłopoty Edited December 31, 2016 by MiD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 ok jestem tu "Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera", wykonałem Widnieje MI i nie wchodzi znów do recovery.. Kurcze uruchomił andka... Jak wejść do twrp znów? Może przez cmd tą komendą? fastboot boot twrp.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 6 minut temu, razax napisał: Kurcze uruchomił andka... Jak wejść do twrp znów? volume up + power 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Tak zrobiłem i pokazuje brązowe okienka jedno chyba niebieskie jakieś napisy po chińsku i parę razy FAIL.. może komenda wejść? Ten krok też zrobiłem "Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych." i potem "Reboot wybieramy Reboot recovery" i załadował andka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 3 minuty temu, razax napisał: Tak zrobiłem i pokazuje brązowe okienka jedno chyba niebieskie jakieś napisy po chińsku i parę razy FAIL.. może komenda wejść? wybierz krzaczek koło którego jest napisane recovery 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Ok Panowie jest.. A co do odbloku bootloadera to po tutorialach zresetowałem PC. I to wystarczyło: namierzyłem mój tel na stronie MI i zresetowałem PC.. Zrobić wipe cache czy od razu reboot system po instalacji miuieu? Panowie Wielkie Dzięki! nie wierzę, że to działa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 22 minuty temu, razax napisał: Ok Panowie jest.. A co do odbloku bootloadera to po tutorialach zresetowałem PC. I to wystarczyło: namierzyłem mój tel na stronie MI i zresetowałem PC.. Zrobić wipe cache czy od razu reboot system po instalacji miuieu? Panowie Wielkie Dzięki! nie wierzę, że to działa.. Zaladuj system, wroc do recovery i zrob wipe cache, davlink i jak chcesz data + internal storage 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Wszystko działa jeszcze raz dzięki wielkie:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
razax Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Zgoda na ściągniecie bootloadera przyszła mi smsem po 4 dniach od złożenia wniosku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariokej Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 (edited) Nie mogę odblokować bootloadera – zatrzymuje się na 50%. Wszystkiego już się chwytałem. Gdzie tkwi haczyk? Chyba najważniejsze na końcu… Mam Redmi 3S, global stable 8.1.1.0 MALMIDI (tel przez OTA nie wykrywa nowszego?!), uruchomione debugowanie USB, odblokowanie OEM. Mam tylko jedno konto i jeden tel, na tel jestem zalogowany i w MiUnlock też za pomocą numeru ID. Wgrywam na Win7 64 bity, robiłem to też na świeżym systemie Win7. Trochę sterowników się powykrywało i instalowało i eksplorator PC wykrywa urządzenie jako Redmi3S. Przejście do trybu ADL przez Download w Recovery powoduje nie czarny ekran, tylko czarny ekran z logo Miui. A teraz co robiłem. Zgodnie z poradnikiem, który był kiedyś od @Redmi2 wgrałem MiPhone20151028, potem MiPhone20160401 i minimal_adb_fastboot_v1.4. Wykryłem telefon w trybie fastboot pod miflashem 2015 i pojawiają się znaczki, ale potem w tym miphone 2016 też niestety znaczki a nie COMcośtam. Jak wchodzę przez program cmd i adb to urządzenie jest wykrywane. No to wgrałem później jeszcze PCsuite.mi.com, ale program nie wykrywa telefonu. Pisze, żeby wgrać najnowsze oprogramowanie, ale wymuszałem przez OTA i pobrało się i wgrało znowu 8.1.1.0. No to jeszcze próbowałem przez MiCloud ten myk ze znajdowaniem telefonu. Tel lokalizuje i jest online. Nic to nie daje. No i najważniejsza może rzecz: składałem wniosek o odblokowanie, ale sms nigdy (już z miesiąc) nie przyszedł. Zgodnie z instrukcją tu na forum wszystko poszło we wniosku dobrze i na końcu miałem na zielono komunikat, ale chwilkę później pojawił się mały monit po chińsku i było tylko OK do kliknięcia. Za kilka dni po zalogowaniu się na konto miałem 2 wiadomości (już nie pamiętam co), ale mogłem pobrać MiUnlock, a w samym programie jest aktywny przycisk Unlock. Gdzieś tu na forum wyczytałem, że jak nie będzie zgody, to nie uda mi się pobrać MiUnlocka i tym się sugerowałem, że mam zgodę. Czy ten aktywny Unlock w programie nie jest jednoznaczny ze zgodą na odblokowanie? Co jeszcze ewentualnie zrobić? I proszę o podpowiedzi serio bez sarkazmu, bo już trochę godzin nad tym spędziłem i nie do śmiechu mi. Edited January 1, 2017 by mariokej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts