Guardzio Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 9 godzin temu, Redmi2 napisał: Zrob zgodnie z moim poradnikiem tu na forum w dziale z tutkami. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk ale tam nic nie ma o flash all, a jak chce włączyć tryb download to włącza mi się TWRP Recovery(cofface) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 3 godziny temu, Guardzio napisał: jak chce włączyć tryb download a nie przypadkiem tryb fastboot powinienes wlaczac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blAKe Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Wciąż wywala mi komunikat o innych urządzeniach, ktoś ma jakiś pomysł? Może ktoś miał ten problem i coś wymyślił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mk Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Błąd 50% - Couldn't verify Device ? Zobacz mój przypadek: http://en.miui.com/thread-429397-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
blAKe Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 (edited) A czy to będzie działać na Note 3 PRO SE? Edited December 12, 2016 by blAKe Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mk Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Pojęcia nie mam ale nie zaszkodzi spróbować. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blAKe Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Niestety wciąż to samo, czy jest na note 3 pro se rom china dev? Jeśli ktoś ma jakieś inne rozwiązania to będę wdzięczny za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mk Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 (edited) Tu masz najnowsze oficjalne romy pod fastboot http://en.miui.com/a-234.html edit. Opis flashowania też jest pod tym linkiem. Ja flashowałem w download mode na syfmiui z zablokowanym BL i wygląda to identycznie jakw tym opisie dla fastboot z tą różnicą że wprowadzasz telefon nie w fastboot mode a w download mode. Edited December 12, 2016 by 4mk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blAKe Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Czyli nie ma china dev'a dla mojej wersji a rom już 2 razy wgrywałem global dev'a. Wciąż mam 50% i komunikat o innych kontach :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniu Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Próbował ktoś już z redmi 4 pro? Zamierzam się do tego zabrać, ale nie wiem czy idąc krok w krok z poradnikiem uda się to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 @kyniu Ja wygrywałem, żadnych problemów. Ani na 4 ani 4A.Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cez4r Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Witam! Mam problem: Wchodzę przez podaną stronę http://www.miui.com/unlock/index_en.html - ale po zalogowaniu wszystko tam po chińsku i w ogóle nie ma takiego formularza jak w p.3. poradnika Proszę o pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 20 minut temu, cez4r napisał: Witam! Mam problem: Wchodzę przez podaną stronę http://www.miui.com/unlock/index_en.html - ale po zalogowaniu wszystko tam po chińsku i w ogóle nie ma takiego formularza jak w p.3. poradnika Proszę o pomoc! Wejdz na tę stronę: http://en.miui.com/unlock/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Jest po chińsku bo prawdopodobnie jesteś na stronie gdzie masz jedno pole na środku ekranu? Wpisz tam swoją nazwę użytkownika, która będzie widziała na forum. Jak wklepiesz, zostanie zaakceptowane, otwórz jeszcze raz linka z unlock, pojawi się formularz. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cez4r Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 @kamillm Dzięki! W międzyczasie odkryłem na 1-ej stronie, że po prostu trzeba wpisać tam nicka na forum. Tak zrobiłem, zrestarowałem fona, otworzyłem przeglądarkę i przeniosło mnie już do ang. formularza. Uff! Niezła komedia ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorasm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Witam, Panowie , przechodzil ktos problem z odblokowaniem telefony?? za kazdym razem przy 50% wywala mi blad ;/ Current account is different from the account in to on the device ... ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Jest po chińsku bo prawdopodobnie jesteś na stronie gdzie masz jedno pole na środku ekranu? Wpisz tam swoją nazwę użytkownika, która będzie widniała na forum. Jak wklepiesz, zostanie zaakceptowane, otwórz jeszcze raz linka z unlock, pojawi się formularz. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 22 minuty temu, skorasm napisał: Witam, Panowie , przechodzil ktos problem z odblokowaniem telefony?? za kazdym razem przy 50% wywala mi blad ;/ Current account is different from the account in to on the device ... ;/ jaki tel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorasm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Przed chwilą, kamillm napisał: jaki tel? mi5s Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 minutę temu, skorasm napisał: mi5s jesli maasz na nim syfmiui to zmien na dev i pozniej zrob odblok Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Miałem ten problem na Redmi 3s. Wyczytałem żeby w opcjach programisty oprócz debugowania zaznaczyć coś jeszcze. Nie mam w tej chwili telefonu, ale to było coś związane z blokadą właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorasm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 godzinę temu, kamillm napisał: jesli maasz na nim syfmiui to zmien na dev i pozniej zrob odblok nie mam pojecia co na nim jest. Tel kupilem w pl ze sklepu z allegro... mialo byc wszsytko ok a sie okazal syf... tel sie nie wl i caly czas mruga logo xiaomi.... sprawdzilem i okazalo sie ze tel sie zablokowany. napisalem do chinczyka i dzisiaj dostalem sms ze tel zostal odblokowany. Zrobilem wszzytko jak w poradniki i zaslat mnie blad przy 50%. Teraz robie krok po kroku z poradnika Redmi2 i mam kolejny blad, Drugi zabieg: uruchamiamy MiPhone20151028, telefon uruchamiamy w trybie download (EDL) Powinniśmy zobaczyć telefon wykryty tak, jak na poniższym screenie. Różnica? W zakładce „Device” będzie napis COM, a nie cyfry/literki. Ja wciac widze literki. W tryb EDL wchodzie poprzez : telefon uruchomiony w trybie fastboot podłączamy do PC i w Minimal ADB and fastboot (uruchomione jako administrator) wpisujemy komendę „fastboot devices” i naciskamy Enter. Kiedy telefon zostanie wykryty, wpisujemy „fastboot oem edl” i naciskamy Enter. inaczej nie potrafie. Dodam ze tel nie chce sie wylaczyc, po przytrzymaniu power wciaz pojawia sie logo xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 56 minut temu, skorasm napisał: nie mam pojecia co na nim jest. Tel kupilem w pl ze sklepu z allegro... mialo byc wszsytko ok a sie okazal syf... To po co się męczyć zwróć ten syf. 59 minut temu, skorasm napisał: tel sie nie wl 59 minut temu, skorasm napisał: Dodam ze tel nie chce sie wylaczyc To nie chce sie wlaczyc, czy nie chce sie wylaczyc, bo zaczynasz bardzo chaotycznie pisac. Uruchom telefon w trybie fastboot, nastepnie wklep fastboot devices jak Ci wykryje to super, wklep fastboot oem edl jesli zrobi sie czarny ekran (tak jakby tel byl wylaczony) to przejdz do miflash i flashuj softem dev i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorasm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Nie wl w sensie ze nie wczytuje nic poza Logiem MI, , Problem w tym ze nie robi sie czarny tylko jest w trybie Fastboot i nie jestem w stanie wejsc w EDL Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 godzinę temu, skorasm napisał: napisalem do chinczyka i dzisiaj dostalem sms ze tel zostal odblokowany. Nie, to nie jest prawda. Nie ma takich SMS-ów. Co najwyżej dostałeś info o zgodzie na odblokowanie (które musisz przeprowadzić sam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorasm Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Przed chwilą, latet napisał: Nie, to nie jest prawda. Nie ma takich SMS-ów. Co najwyżej dostałeś info o zgodzie na odblokowanie (które musisz przeprowadzić sam). Masz racje. Zle opisalem Dokladnie, dostalem zgode na odblokowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek0328 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Witam czemu nie mogę się połączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Bo PC nie widzi telefonu w trybie fastboot, brak sterowników. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 2 godziny temu, skorasm napisał: Nie wl w sensie ze nie wczytuje nic poza Logiem MI, , Problem w tym ze nie robi sie czarny tylko jest w trybie Fastboot i nie jestem w stanie wejsc w EDL Zrób kabelek i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Mam pytanie. Wysłałem prośbę o unlock, dostałem zgodę. Teraz tak sobie myślę czy jest możliwość odblokowania z mojego konta xiaomi telefonu a później używanie go na innym? Czy nie będzie to skutkować zablokowaniem bootloadera albo innymi "kwiatkami"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 godzinę temu, pull1990 napisał: Teraz tak sobie myślę czy jest możliwość odblokowania z mojego konta xiaomi telefonu a później używanie go na innym? Tak jest taka możliwość bez żadnych konsekwencji, pamiętaj tylko żeby po odblokowaniu wylogować się na telefonie i usunąć telefon na PC z konta Xiaomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 (edited) On 14.12.2016 at 10:55 PM, muszateq said: Tak jest taka możliwość bez żadnych konsekwencji, pamiętaj tylko żeby po odblokowaniu wylogować się na telefonie i usunąć telefon na PC z konta Xiaomi. Dzięki za odpowiedź. Pomóżcie mi jeszcze w usunięciu telefonu na koncie xiaomi. Wchodząc na account.xiaomi.com nie mam podglądu podłączonych urządzeń. Gdzie szukać tej opcji? Edited December 15, 2016 by pull1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejo9 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Dnia 11.12.2016 o 22:17, 1jedrzej1 napisał: (btw w poradniku możesz dodać informację o wyłączeniu podpisywania cyfrowego, oraz jaki powinien być prawidłowy opis sterownika w menedzerze urządzeń) Kolego tu masz najlepszy wg poradnik. Ja wg tego wczoraj sie bawilem i za pierwszym razem zrobilem stery i zainstalowałem najnowszego DEVa china MTK bez odblokowanego BT Panowie ja mam tak. Wczoraj wrzuciłem chinskiego DEVa na zablokowany bootloader. Jest to cały chinski syf bez Gapps itp. Dzis w miedzyczasie dostalem zgode na odblokowanie BL - nastepny krok do chwalebnego miui Polska. Ale mam i tak blokade na 50% - teraz pytanie czy to sterowniki? bo bawie sie tearaz na innym kompie i tu pokazuje mi w unlock toll ze tel podbpiety ale pada na etapie 50% cannot VERIFY phone - co sadzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejo9 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 8 godzin temu, Redmi2 napisał: Nic nie trzeba... Sent from my MI 4LTE using Tapatalk w niektorych wersjach systemu jest tam jeszcze jedna opcja doty OEM... cos z tym zwiazane. Ostatnio ogladalem tuta co to wlasnie gosc zaznaczal ale ja tego w 8 nie mam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 (edited) Dnia 12/16/2016 o 15:36, Redmi2 napisał: Ta opcja oem( a w sumie 2 opcje) zgadza sie czasem to pomaga przy odbloku, ale wersja windowsa nie ma nic tu do rzeczy, a cytujesz moja odpowiedz z tym zwiazana. A na KATE ta opcja oem jest zarowno na stable np na 8.0.4.0 i 8.1.1.0 i na devach tez jest. W tym poradniku https://miuipolska.pl/forum/topic/19518-podstawowe-pytania-i-odpowiedzi-podział-miui-edl-fastboot-twrp-odblokowanie-bootloadera-instalacja-miui-polskaxiaomieu-poradnik/ nic akurat o opcji OEM Unlocking Allow the bootloader to be unlocked (OEM Zezwalaj na odblokowanie bootloadera) nie napisałeś. Pisałem o tym ja w swoim poradniku tutaj : https://miuipolska.pl/forum/topic/19878-tutorial-instalacja-miuipolskaxiaomieu-krok-po-kroku-dla-redmi-4-pro-aka-prime-high-version-z-ibuygou/, jak i autor tego wątku Zenderable z pierwszego posta cyt : "Pamiętaj o włączeniu debugowania usb, oem unlock w opcja programistycznych w celu poprawnej instalacji sterowników. Jeśli masz sterowniki poprawnie zainstalowane, to ta wskazówka nie będzie potrzebna. Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja MIUI (kilka razy klikaj w to, aż pojawi się "Zostałeś programistą!"), W "Dodatkowe ustawienia" pojawią się opcje programistyczne) *Jeśli masz Windows 8+ musisz pamiętać, że może być problem ze sterownikami. Poradniki jak zainstalować sterowniki bez podpisu cyfrowego znajdziesz używając google." i ma jak najbardziej rację bo informacja o sterownikach nie podpisanych cyfrowo występuje też w Windows 7 x64bit. Edited December 17, 2016 by Bishop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts