grzro Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Dzięki wszystkim za pomoc i cierpliwość wszystko działa jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz 1982 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Próbował ktoś odblokować Redmi Note 4? I czy jest root do tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekoludek Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 (edited) Próbuje odblokować bootloader w Redmi Note 3 Pro ale wyskakuje mi błąd na 50%. Zgodę otrzymałem jeszcze przed telefonem. Próbuję już 6 dzień. Mam taki system: Jako że jest to stable to próbuję wgrać wersję Dev ale wtedy pojawia mi się taki komunikat. Jakieś propozycje jak wgrać wersję Dev? Przy próbie wgrania przez Mi PC Suite mam takie coś] Edited September 26, 2016 by Ekoludek Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 (edited) proponuje zapoznanie sie z poradnikami w dziale Tutoriale oraz przestudiowanie FAQ Edited September 26, 2016 by MiD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekoludek Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 5 minut temu, MiD napisał: proponuje zapoznanie sie z poradnikami w dziale Tutoriale oraz przestudiowanie FAQ Myślisz że co robię od 5 dni? Poza tym to drugi telefon jaki chce odblokować. Z pierwszym też miałem problem 50% ale on już miał grany China Dev. I na 3 dzień się odblokował. Ten jest stable, mija tydzień i nadal nie chce zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz 1982 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Wgraj china dev miflashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekoludek Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Teraz to w ogóle coś zjebałem bo zacząłem grzebać przy sterownikach, reinstalować itd. I teraz mi nie wykrywa telefonu MiPcSuite Włączyłem możliwość instalacji sterowników bez certyfikatów, instaluje UniversalAdbDrivers, MiPCSuite i nie wykrywa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 (edited) Wgraj przez edl miflashem... Ehh wystarczyło przeczytać kilka postów wyżej, bo taka sama sytuacja no ale.. Edited September 26, 2016 by lockerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
temporary Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 (edited) ~~zły wątek~~ Edited September 26, 2016 by temporary Link to comment Share on other sites More sharing options...
crampi Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Panie i Panowie z Warszawy ! Poszukuje kogoś kto odblokuje mi bootloadera, wgra TWRP i zainstaluje najnowszą wersję miui polska. Chce kupic najnowsza wersję Kate redmi note 3pro. Czytałem tutoriale ale dla mnie to nadal czarna magia a nie chce uwalić fona. Może jest tu ktos kto sie zna . Zapraszam na pw. Aha. Mam zgode chinczyka na odblokowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamwroc95 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Witam, planuję kupić Xiaomi Redmi Pro, chciałbym mieć z tym wszystkim jak najmniej zabawy, dlatego mam do was pytanie, z którego MIUI będzie łatwiej to wszystko zrobić? W instrukcji jest napisane: "*dla modeli z fabrycznym systemem stable od 7.1 w górę (7.2, 7.3 itd.) nie jest wymagana instalacja romu dev. " Wydaje mi się więc, że w obu wypadkach mogę pominąć instalację china dev i po uzyskaniu zgody na odblokowanie bootloadera od razu to zrobić? PS Jak bym coś spierdzielił na amen to można gdzieś w PL oddać to żeby mi gdzieś to wgrali? Trzeba do tego dużo talentu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 @adamwroc95 Najłatwiej będzie z oryginalnego, bo ten z pierwszego screena to podrabiany Global, drugi może jest oryginalny ale nie jestem pewien. Zawsze możesz zwrócić się do MiCenter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Witam serdecznie, chciałbym odblokować bootloader, mam 100 secure punktów, niestety po punkcie 2 tutoriala z pierwszej strony nie pojawia mi się strona formularza do wypełnienia pojawia mi się zdjęcie telefonu (w trybie fastboot) i link do ściągnięcia mi unlock. W jaki inny sposób uzyskać zgodę Chińczyka na zdjęcie blokady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Spróbuj na innej przeglądarce lub wyczysc ciasteczka cookies Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 spróbowałem na mozilli i edge, czyściłem ciasteczka i nic, ciągle to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris4cars Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Odnośnie wgrywania innego softu proponuję dopisać w tutorialach że udapter działa tylko przy takim samym sofcie (global dev na global dev, global stable na global stable etc) Nabazgrane z Redmi 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaf69 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Mam ten sam problem co Ekoludek Telefon to MI5 versja global stable, wgrywanie MIflashem nie dziala bo Volume+ i power nie wchodzi w tryb download, wszystkie trzy przyciski tez nie dziala. Telefon z Ibuygou wiec raczej orginal. Jakies pomysly jak to obejsc? Z gory dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Muszę czekać przynajmniej 30 dni żeby odblokować kolejny telefon? Da się to jakoś ominąć bez zakładania nowego mi accound? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo.sz Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Witam Mam problem z odblokowaniem Mi5. Niby wszystko robię jak w poradniku, ale wciąż wypisuje mi, że nie może zweryfikować urządzenia. Prośbę wysłałem, zgodę smsem dostałem dość szybko. Myśląc, że coś nie tak jest z przyznanym uprawnieniem, zapytałem się też na [email protected], ale mi tylko wysłali instrukcję. Próbowałem już na różnych komputerach i to samo. Plis help, co robię nie tak? Edited September 30, 2016 by Arturo.sz Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloIbanez Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Robię według instrukcji i w kroku numer 2, po kliknięciu unlock my phone zamiast wspomnienego formularza przekierowuje mnie na stronę z chińskimi znaczkami. Ktoś coś wie na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Oczywiście. Odpowiedź masz w tym temacie, wystarczy poczytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paki1983 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) witam wszystkich Próbowałem odblokować tel. wg poradnika z pierwszego postu i mam problem podczas zbierania info w Mi Unlock na 50 % sie wykrzacza i wywala komunikat (w zalaczniku) czy mam rozumiec ze tel nie ma jeszcze praw do odblokowania pomimo ze dostalem sms od Xiaomi? Ustawilem VPN wł. i debbugowanie usb. Wylaczylem tel. i teraz nie moge wejsc w tryb fastboot trzymajac przycisk glosnosci (ciszej) i wł. zasilania Edited October 1, 2016 by paki1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paki1983 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Nie wgrywalem. po naladowaniu telefonu udalo mi się jednak wejsc w fastboot wczesniej nie moglem bo bateria byla za slaba. ale niestety MIUnlock dalej wywala na 50 % pomimo ze jestem polaczony z tunnel bear. Co dalej w tej sytuacji. Moj tel. to Redmi Note 2 z drugiej polowy 2015 i blokada jest bo nie moge zadnego romu wgrac. Czy pozostaje tylko tradycyjna metoda z utrata gwarancji z tego linku: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Edited October 6, 2016 by paki1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paki1983 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 a w czym te komendy wpisac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frungo Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Witam posiadam redmi 3 pro z zainstalowanym miui 7,3 global podczas odblokowanie staneło na 50% kilka razy prubowałem i to samo .Co można z tym zrobić? Edited October 1, 2016 by frungo tamten problem naprawiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 a w czym te komendy wpisac? Polecam FAQ przeczytac i bedziesz wiedzial Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izziy Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Witam, po przeszukaniu wszystkich tematów, filmików w końcu sobie odpuściłem i po 6 dniach od otrzymania wiadomości udało się odblokować telefon. Zalogowałem się za pomocą numeru, bez proxy na chiny, bez debugowania. Telefon dzień wcześniej przywróciłem do ustawień fabrycznych. Wiec problem z 50% to kwestia odczekania kilku dni aż zaktualizują wasze konto na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 czy ktoś wie ile jest ważne takie pozwolenie? Miesiąc, pół roku, dożywotnio? Nie mogę się nigdzie dokopać do tej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 1 minutę temu, Lucky napisał: czy ktoś wie ile jest ważne takie pozwolenie? Miesiąc, pół roku, dożywotnio? Nie mogę się nigdzie dokopać do tej informacji. Chyba jest bezterminowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 @Lucky Nie ma żadnego okresu ważności. Masz zgodę przypisaną do konta i co 3 miesiące możesz odblokować inny telefon, a ten sam w każdym momencie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Xiaomi ma tak nie jasną politykę, że aż tylko siąść i rzygać. @cukru pisze, że co trzy miesiące można odblokować inne urządzenie, a jedno w każdej chwili, a mi się udało odblokować dwa różne urządzenia na jednym koncie w ciągu miesiąca. Jedyne co pewne, to to że pozwolenie jest ważne "dożywotnio"... chociaż może być, że u nich dożywotnio to znacznie krócej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackmx Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 witam wszystkich (to mój pierwszy post) ostanie co chciałem zrobić to zaśmiecać wątek, ale mam dość, gdzieś robie błąd, albo czegos nie zrozumiałem, prosze o pomoc i wysrozumiałość Mam Mi4c z zablokowanym bootloaderem miui (86.9.22| weekly) miflash 2016.04.01.0 64bit windows 7 64bit ściągniety fastboot rom china dev libra_images_6.9.29_20160805.0000.29_5.1_cn_4a4223da77 (zapisany w folterze o nazwie "0" czyli bez spacji włączyłm miflasha wykrywa mi tel w trybie fastboot, wybieram folder rozpakowany 2razy z romem flash all na dolnej belce i nieokreślony błąd.(0x8000 ..... ok doczytałem ze mam byś w trybie edl i tu problem jak przytrzymuje vol + vol - i po chwili wciskam power wczodzi w tryb fastboot, jak przytrzymuje vol + i power wyskakuje mi ramka z kablekiem i miflsh nie widzi telefonu. co robie źle?? prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 udało się komuś odblokować Redmi 3 Note SE (kate) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba80 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 W końcu udało mi się odblokować w moim mi5 BL, niestety zanim zdążyłem cokolwiek zrobić ponownie ma zablokowany. Aby go odblokować wgrałem GLOBAL DEV. ROM, potem widziałem na własne oczy jak doszło do 100% i pokazało 3 zielone ptaszki. Teraz jednak mam znowu zablokowane. Czy ktoś miał coś podobnego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaf69 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 witam wszystkich (to mój pierwszy post) ostanie co chciałem zrobić to zaśmiecać wątek, ale mam dość, gdzieś robie błąd, albo czegos nie zrozumiałem, prosze o pomoc i wysrozumiałość Mam Mi4c z zablokowanym bootloaderem miui (86.9.22| weekly) miflash 2016.04.01.0 64bit windows 7 64bit ściągniety fastboot rom china dev libra_images_6.9.29_20160805.0000.29_5.1_cn_4a4223da77 (zapisany w folterze o nazwie "0" czyli bez spacji włączyłm miflasha wykrywa mi tel w trybie fastboot, wybieram folder rozpakowany 2razy z romem flash all na dolnej belce i nieokreślony błąd.(0x8000 ..... ok doczytałem ze mam byś w trybie edl i tu problem jak przytrzymuje vol + vol - i po chwili wciskam power wczodzi w tryb fastboot, jak przytrzymuje vol + i power wyskakuje mi ramka z kablekiem i miflsh nie widzi telefonu. co robie źle?? prosze o pomoc. Mam ten sam problem znalazłeś może rozwiązanie? Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts