Kacper Skrzypek Posted April 13, 2021 Share Posted April 13, 2021 1 minutę temu, marcin19883 napisał: Nawet z tym samym kontem Xioami? Tak. Być może po dodaniu nie miałeś komunikatu, ale w tłumaczeniu on jest: <string name="bootloader_tips_warning">Nie rozłączaj się z siecią, nie wylogowuj się z swojego konta Xiaomi, nie wykonuj resetu do ustawień fabrycznych czy wymazywania danych systemowych.</string> <string name="bootloader_tips">"%s Jeśli wykonałeś już którąś z tych akcji, dodaj swoje konto Xiaomi ponownie - inaczej nie będziesz w stanie odblokować swojego urządzenia."</string> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 I mieliście racje. Czas liczony od nowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 No niestety, to jest główny warunek poprawnego odliczania czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Adrian Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Mam do was takie pytanie. Jak to jest z tym czytnikiem linii papilarnych? Według Xiaomi po odblokowaniu Bootloadera nie będzie on dostępny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Na Rn8Pro Rn4Pro, X3 NFC, działa normalnie po odblokowaniu.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Działa normalnie, to bujda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarmi89 Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 mam problem z Mi11, podłączony jest normalnie wykrywany przez kompa, w trybie fastboot jest jako nieznane, chcę zainstalować sterowniki ręcznie i się nie, przez to nie nie wykrywa mi telefonu i nic więcej nie mogę zrobić, proszę o pomoc;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenely Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Powiedzcie mi w czym tkwi problem. Zatrzymuje się ciągle w tym miejscu. Nieppdswietlone "unlock". Tak jakby nie widziało telefonu, tylko że widnieje jako "android fastboot...", A w programie nie chce go znaleźć, pomimo resetów telefonu, a nawet komputera. Chodzi o telefon Redmi note 9 pro. Chyba że muszę pobrać jakieś inne sterowniki, nowsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 (edited) 7 godzin temu, Deenely napisał: Tak jakby nie widziało telefonu Telefon musisz uruchomić w trybie fastboot, potem podłączyć do kompa. A następnie uruchomić aplikacje. A jeśli chodzi o sterowniki to adb android instaluje się automatycznie poprzez Windows Update na Win10. Musisz tylko sprawdzić w sterownikach opcjonalnych. Edited April 29, 2021 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenely Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Faktycznie zainstalowały się inne sterowniki przez update. Mimo to dalej stoję w tym samym miejscu. Różnych kombinacji już próbowałem, żeby się połączyć i ciągle mi unlock nie widzi mojego telefonu... A wszystkie punkty z tutka wykonałem poprawnie. Na telefonie konto dodane, kilka razy nawet to robiłem. Debugowanie włączone, sterowniki najnowsze wg windowsa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Inny przewód próbowałeś? Na innym porcie były próby?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenely Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 (edited) Próbowałem. Wszystkie 4 porty w lapku, kabel oryginalny czy zamiennik, to samo, bez znaczenia. Edited April 30, 2021 by Deenely Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Adrian Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Może to głupie pytanie, ale włączyłeś w ustawieniach pozwolenie na odblokowanie OEM i Debugowanie USB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Ani jedno, ani drugie nie ma tu znaczenia. Odblokowanie w Xiaomi to nie jest odblokowanie OEM. Debugowanie jest potrzebne przy działającym systemie, a tu podłącza się w trybie fastboot. Jak nie wykrywa tel w trybie fasboot to problem po stronie komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenely Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Tylko jaki problem? Normalnie w menadżerze urządzeń widnieje i normalnie i w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 7 minut temu, Deenely napisał: w menadżerze urządzeń widnieje Zaktualizuj sterownik w menedżerze. Wybierz android bootloader interface. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenely Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Jest zaktualizowane przez windows update. Więc teoretycznie najnowsza wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 2 godziny temu, Deenely napisał: Więc teoretycznie najnowsza wersja. Ale niekoniecznie dobre, Windows update nie jest nieomylne. Jaka wersja MiUnlocka? Otwórz folder MiUnlocka, uruchom w nim powershell (trzymając shift, prawy klawisz myszy i wybierz "otwórz tutaj okno programu powershell") a jeszcze lepiej cmd. Podłącz telefon w trybie fastboot i komenda "fastboot devices". Jak wykrywa telefon to sterowniki prawidłowe, jak nie musisz walczyć dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakisz Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 (edited) Witam Panowie. Pacjent Poco M3. Jakie sterowniki aby Mi Unlock w wersji 5.5.224.55 zatrybił i wykrył w końcu telefon? MiFlash wykrywa, cmd przez fastboot też. Jak chcę zainstalować MiUSBDriver to zwraca mi error -1. Pomóżcie proszę. Odblokowałem już 5 różnych telefonów Xiaomi, ale z roku czynią cały proces coraz bardziej uciążliwym. W załączniku lista wszystkich sterowników, jakie mam zainstalowane obecnie. Edited May 18, 2021 by szakisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 Próbowałeś uruchomić MiFlash jako administrator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakisz Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał: Próbowałeś uruchomić MiFlash jako administrator? Pisałem już o tym, że MiFlash i tryb fastboot w cmd wykrywa telefon prawidłowo. Problemem jest MiUnlock, który z niewiadomych przyczyn nie chce działać. Odpalenie go jako administrator nic nie zmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 Spróbuj innej wersji miumlocka.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakisz Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Dnia 18.05.2021 o 16:43, Netoper napisał: Spróbuj innej wersji miumlocka. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Już sobie poradziłem. Skorzystałem z otwartoźródłowego narzędzia XiaoMiTool V2. Polecam obczaić, jeżeli z jakiś przyczyn oficjalna appka od Xiaomi stroi Wam fochy. Działa na Windowsie, Linuksie i Maku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu8888 Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Obecnie posiadam REDMI NOTE 7 zakupiłem POCO X3 NFC i chciałem w nim zainstalować Xiaomi eu. Pobrałem aplikację do odblokowania bootloader-a zalogowałem się na POCO danymi do konta Xiaomi ( na NOTE 7 nadal posiadając konto) I teraz problem bo wywala błąd. Nie mogę Na POCO odblokować bootloader-a , dopiero po upływie 168h. W którym teraz telefonie powinienem mieć kartę SIM ? Dodam że na REDMI NOTE 7 nie musiałem czekać , tylko od razu mogłem odblokować bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 To nie błąd z tym czekaniem na odblokowanie bootloadera, czas wyjściowy jest 168h. W informacji od miuiunlock jest żeby fona którego chcemy odblokować używać przez ten czas który jest do momentu odblokowania.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu8888 Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Czyli SIM-a muszę mieć w POCO ? BO tam muszę czekać 168h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Jeśli chcesz odblokowywać Poco, no to w Poco powinna być karta.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
melloon Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 Nie wiedząc o takim ograniczeniu odblokowałem telefon znajomego przy użyciu mojego konta. Teraz po odczekaniu tygodnia chciałem odblokować mój telefon i mam: "sorry can't unlock more devices by this account this month" Można to jakoś przeskoczyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 Nie. Chyba że założysz nowe konto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
melloon Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 (edited) Najpierw 168h, a potem lock na 30 dni ... Rozumiem gdyby to było kilka (naście) sztuk, ale blokada po jednej ? Masakra... EDIT: Nowe konto wymaga nowego numeru, albo kasuje stare Edited June 20, 2021 by melloon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 20, 2021 Share Posted June 20, 2021 Nic nie zrobisz, taka polityka firmy, ciesz się, że w ogóle wyrażają zgodę na to. Nie każdy producent zezwala na legalu odblokowywać bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzi91 Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 Na początku tutka jest info o backupie - czy jest jakieś narzędzie co pozwoli wykonać mi taki backup przed odblokowaniem bootloadera przed instalacją xiaomi.eu by jak najmniej bezboleśnie wrócić jak mi sie xiaomi.eu rom nie spodoba do poprzedniej wersji jakbym tak naprawdę nic nie zrobił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 Mowa jest o zrobienie backupu danych na telefonie typu zdjęcia muzyka kontakty. Jak się Ci Xiaomi.eu nie spodoba to nie ma prostego narzędzia żeby wrócić z powrotem do Global. Tylko flash i przywracanie wszystkiego z kopi z chmury Xiaomi/Googla Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 (edited) Hej Czy myślicie, że wyłączenie tymczasowo trybu programisty powoduje reset/zatrzymania odliczania godzin? Telefon jest dzieciaka i ma zainstalowany Googlowy Family Link, procedurę wykonałem na moim google account, ale musiałem je usunąć, żeby zalogować jego google account. Czyli przywróciłem na ten tydzień czekania jego konto google, a na family Link jest zablokowany tryb programisty (konto Xiaomi cały czas pozostaje zalogowane). Pewnie jak nie ma trybu programisty nie ma tej opcji dodania konta do weryfikacji pod menu programisty, która jest wymogiem do odblokowania. Stąd moje obiekcje, czy ten tydzień czekania coś da czy jednak tak się nie da i chciałbym to zweryfikować szybciej. Czy ten licznik się aktualizuje, żeby sprawdzić czy godzin ubywa można nazajutrz sprawdzić? Edited August 23, 2021 by tiuro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Można sprawdzić na pewno nazajutrz czy godzin ubywa, licznik powinien się aktualizować. Moim zdaniem samo wyłączenie opcji programisty nie powinno zatrzymać liczenia godzin, ale możesz to sprawdzić wyłaczając i próbując sprawdzić w MiUnlock jeszcze raz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts