kamil9530 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Dnia 17.05.2019 o 18:13, czarek1212 napisał: miałem podobnie ale użyłem mi unlock 2.2406.5 i poszło Dokładnie,w moim przypadku było tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 @tomynick wersje 8|256 (chińska odblokowałem w standardowym czasie oczekiwania (360 h ) tylko weż pod uwage że nie maja te chinskie wersje pasma b20,nie wiem skąd taka mysl że trzeba czekać miesiącami na odblokowanie...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Witam. Przymierzam się do odblokowani BL na Mi9 SE, ale odnośnie punktu 2 z poradnika, na stronie http://en.miui.com/ nie ma do wyboru Mi9 SE. Mam wybrać Mi9 i będzie OK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Spróbuj bez dodawania żadnego urządzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Nie da się. Coś trzeba wybrać. Czy samo odblokowanie BL skasuje mi wszystkie dane na telefonie? Edited May 21, 2019 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 @Ciacho23 Wszystkie dane ulegną skasowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rekawek Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 (edited) Cześć mam dwa pytania. Zakupiłem telefon Mi 8 Lite.Na stronie sprzedawcy jest że to wersja Global.Teraz w tutku jest info że bootloadera odblokuje na Dev lub Global beta.Pytanie: 1.odblokuję na tej wersji sprzedawcy? W tutku jest napisany by na stronie miui.en w ustawienia>>Devices wybrać swój telefon.Ok tyle że mojego Mi 8 Lite brak.jest za to Mi 8,Mi 8 EE i Mi 8 CE.Drugie pytanie: 2.jeśli mojego modelu brak to ktory wybrać? Edited May 27, 2019 by rekawek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro.ma2 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Witam- podpowiedźcie prosze co robie nie tak- to juz mój 3 telefon od Xiaomi- w poprzednich -mi 5 i mi note 2- bez problemów usuwałem bootloader- obecnie mam mi 9 i nie daje rady- mam konto mi z przypisanym mi 9 zarówno na telefonie- gdzie na żądanie komunikatu który się ukazywał przywróciłem ustawienie fabryczne telefonu i ponownie zalogowałem się na swoje konto - jak i na stronie Xiaomi, gdzie mam konto od 3-4 lat- gdzie także jest przypisany obecny mój mi 9- niestety narzędzie do oblokowywania jest ciągle nieaktywne- nie wyswietla sie także żaden komunikat ,że mam czekać- co robię źle ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 22 godziny temu, rekawek napisał: 1.odblokuję na tej wersji sprzedawcy? Odblokujesz na Global Stable bez problemu. 22 godziny temu, rekawek napisał: 2.jeśli mojego modelu brak to ktory wybrać? Na razie nie wybieraj żadnego, spróbuj odblokować. 10 godzin temu, ro.ma2 napisał: gdzie na żądanie komunikatu który się ukazywał przywróciłem ustawienie fabryczne telefonu i ponownie zalogowałem się na swoje konto Ehhh... Ten komunikat jest mylnie sformułowany.... Nie, nie miałeś robić resetu do fabrycznych. Co masz konkretnie w MiUnlock? Przycisk jest nieaktywny czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
21nikooo21 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Witam. Czy mam prawidłowo rozpoznane urządzenie w adb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro.ma2 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Up -Orjon-tak przycisk w Mi Unlock jest nieaktywny- pomimo wykonania wszystkich kroków zgodnie z procedurami- tak mi się wydaję Link to comment Share on other sites More sharing options...
rekawek Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 (edited) Dzięki Orjon mam jeszcze jedno pytanie,bo nie rozumiem jednej sprawy.Czytam ten temat od 170-ej strony,przeglądam forum i nie znajduję info czy czas oczekiwania na odblokowanie jest dla każdego nowego posiadacza telefonu który odblokowuje pierwszy raz telefon firmy Xiaomi, a nie dotyczy tych którzy już to kiedyś robili tak jak na przykład ja,oczywiście na innym modelu. Edited May 28, 2019 by rekawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Czas oczekiwania na odblokowanie dotyczy wszystkich użytkowników Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 10 godzin temu, 21nikooo21 napisał: Czy mam prawidłowo rozpoznane urządzenie w adb? Jesteś w fastboocie a nie w adb, ale tak, jest ok. w ADB rozpozna ci dopiero gdy włączysz telefon normalnie. 10 godzin temu, ro.ma2 napisał: Up -Orjon-tak przycisk w Mi Unlock jest nieaktywny- pomimo wykonania wszystkich kroków zgodnie z procedurami- tak mi się wydaję Komp z Ryzenem? Na nim są problemy z fastbootem 9 godzin temu, rekawek napisał: mam jeszcze jedno pytanie,bo nie rozumiem jednej sprawy.Czytam ten temat od 170-ej strony,przeglądam forum i nie znajduję info czy czas oczekiwania na odblokowanie jest dla każdego nowego posiadacza telefonu który odblokowuje pierwszy raz telefon firmy Xiaomi, a nie dotyczy tych którzy już to kiedyś robili tak jak na przykład ja,oczywiście na innym modelu. Różnie bywa, ale generalnie - niemal wszyscy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro.ma2 Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Orion-doszedłem do sciany- po pierwsze nie mam Ryzena .Próbowałem założyć nowe konto xiaomi na innego maila- nie da sie z tym samym numerem telefonu. \Wszystkie punkty w Twoim tutorialu przeszedłem zgodnie z instrukcja- nadal zupełnie nieczynny jest MI Unlock- jakieś sugestie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek101279 Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Orion-doszedłem do sciany- po pierwsze nie mam Ryzena .Próbowałem założyć nowe konto xiaomi na innego maila- nie da sie z tym samym numerem telefonu. \Wszystkie punkty w Twoim tutorialu przeszedłem zgodnie z instrukcja- nadal zupełnie nieczynny jest MI Unlock- jakieś sugestie ?Zmień komputer, spróbuj na innym. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro.ma2 Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 (edited) Tomek101279- dzięki- zmieniłem kompa i mam już na swoim mi 9 MIUI 10.4 by xiaomi.eu Edited May 30, 2019 by ro.ma2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 (edited) Mam problem z fast boot, telefon włączony widzi normalnie, w menadżer urządzeń pojawia się urządzenie android. Zainstalowałem też Minimal ADB and Fastboot ale w nim nie widzi urządzenia po wpisaniu komendy. Po włączeniu miflash_unlock-en-3.3.827.31 loguję się do konta, włączam MI 9 do fastboot, podłączam do kompa ale nie słychać żadnego dźwięku wykrywania urządzenia oraz nie widzi go w menadżerze urządzeń . Rozumiem że wipe robimy dopiero po odblokowaniu bootloadera. Oczywiście wszystko wykonywane zgodnie z poradnikiem na pierwszej stronie. Edited June 1, 2019 by Szajbus_89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Problem rozwiązany, winowajca to kabel huawei, podpiąłem pod aukey i od razu zadziałał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubybrzuch Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 1.jak sprawdzic czy nadal mam odblowowany bootloader? zrobilem rest do ustawien fabrycznych i nie wiem czy nadal to dzial 2. w fastboot po wpisaniu komendy fastboot devies wyskakuje mi unkwon komad devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubybrzuch Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 1 godzinę temu, grubybrzuch napisał: 1.jak sprawdzic czy nadal mam odblowowany bootloader? zrobilem rest do ustawien fabrycznych i nie wiem czy nadal to dzial 2. w fastboot po wpisaniu komendy fastboot devies wyskakuje mi unkwon komad devices dobra bootloadera odblokwalem jescze raz ale utknolem na etapie recovery. po wpisaniu fastboot boot twrp.img mam komukinat dtb not found Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 A jakie recovery wgrywasz...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubybrzuch Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Do mi4s twrp aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolgista1990 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Mam problem z forum miui.com. Nie mogę się ani zalogować, ani pobrać unlockera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolgista1990 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 poszło przez przeglądarke w telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
aereka85 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Mam Mi 8 Lite wersja Global 10.3.2.0, chciałbym wgrać xiaomi.eu (mam pewne doświadczenie i wgrywałem wielokrotnie na mi5 i mi5s, bez większych problemów - korzystając z poradnika), mam zgodę na odblokowanie bootloadera, ale na tym romie nie mogę odblokować. O ile dobrze się orientuję to powinienem zmienić rom na dev, w tym problem, że wgrywając go do pamięci telefonu i wchodząc w aplikację Aktualizacje, po rozwinięciu 3 kropek nie mam opcji "wgraj z pliku", nie mogę też wprowadzić go w edl. Pomoże ktoś ruszyć z tym telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aereka85 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 8 minut temu, dzidexx napisał: Dlaczego? Sprawdziłeś? Tak, sprawdzałem, dochodzi do 99 procent i przerywa, wyskakuje napis, że nie można odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Właśnie siedzę nad próbą wgrania tego romu do Mi9. Do tej pory Unlock pokazywał ile godzin jeszcze muszę czekać na zgodę. To jasne. Ale czas ten już upłynął i przy próbie zdjęcia blokady mam komunikat po chińsku: "Telefon nie był używany przez określony czas i nie można go odblokować" Nie miałem takiego komunikatu ani przy Mi5 czy Mi6 czy MiPadzie. W opcjach programistycznych powiązany tel z kontem. Debug włączony... I nic nie idzie dalej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Spróbuj starszej wersji MiUnlock Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiledward1408 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 (edited) A jak to się tyczy telefonu z orange konkretnie chodzi o note 7 global wersion obecnie mam 10.3.3 Stabilna można jakoś wgrać oficjalnego global ? na tym telefonie zobaczyłem nowy soft ze strony oficjalny global zablokowali w aktualizacji oknie wskazanie obrazu z pamięci telefonu tak zwany brand miui_LAVENDERGlobal_V10.3.5.0.PFGMIXM_a5cabeca22_9.0 screen z telefonu Edited June 5, 2019 by kamiledward1408 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Wszystkie moje telefony, mają root. Ostatnio kupiłem redmi note4 dla syna i za zgodą xiaomi, mogłem zrobić root, bez stary gwarancji. Jak wygląda sprawa z mimix3? Chciałbym go kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aereka85 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Dnia 5.06.2019 o 23:12, kamiledward1408 napisał: zablokowali w aktualizacji oknie wskazanie obrazu z pamięci telefonu jeśli nie masz opcji zainstaluj z pliku to stuknij kilka/kilkanaście razy w rysunek "10" na środku ekranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiledward1408 Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 nie pasuje android oficjalny global bo telefon z orange i mają coś pogrzebany android i nie wiem co z tym zrobić chyba boot loader jedynie da odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted June 11, 2019 Share Posted June 11, 2019 Dnia 29.01.2016 o 13:08, Zenderable napisał: Uwaga! Za pierwszym razem pojawi się monit "Couldn't unlock try after XX hrs". Aktualnie jest to 360 godzin lub 1080 godzin (dla Redmi Note 5), niestety musimy odczekać ten okres czasu. Ja musiałem teraz czekać tylko 168 godzin a więc tydzień. Nie wiem dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazi93 Posted June 12, 2019 Share Posted June 12, 2019 A ja mam taki problem. Chcę zainstalować sterowniki do trybu debugowania. Niestety, Windows nie jest w stanie sam zainstalować sterownika. Wykrywa mi go tak, jak na poniższym screenie. Ktoś miał taki problem, albo wie chociaż jak go rozwiązać? Telefon Redmi Note 7 z najnowszym globalem, Windows 7 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts