Kacper Skrzypek Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 MIUI 9.6.3.0 dla Redmi 6 Pro, tym bardziej Global, nie istnieje. Pierwszy wydany Global tylko na rynek indyjski, ale mający praktycznie wszystkie funkcje Globala, ma oznaczenie 9.6.4.0 (ODMMIFD). Najwidoczniej masz syfny ROM. Sprawdź w fastboot oem device-info czy rzeczywiście masz odblokowany. Jak tak to wgrywaj EU. Jeśli chcesz oryginalnego globala, to - zakładając, że masz chińską wersję telefonu - nie możesz w MiFlashu zablokować bootloadera, bo będziesz mieć cegłę. 1 godzinę temu, adonim85 napisał: Mam od jakiegoś czasu problem z TWRP. Smartfon w ogóle nie chce mi wejść w ten tryb. [...] Znany problem na Mi 8 SE od jakiegoś czasu, wgraj TWRP 1227 i ponoć powinien zatrybić, ale głowy nie dam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black323 Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Sprawdziłem mam odblokowany pobrałem ROM z miuipolska.pl i zainstalowałem za pierwszym razem wyskakiwały błędy zamykało aplikację zrobiłem wszystko jeszcze raz i już śmiga dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
piggy_ Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 RN5Pro w fastboot po podłączeniu do komputera widnieje jako "Android Bootloader Interface", jednak po włączeniu MiUnlock urządzenie znika i program go nie wykrywa. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Spróbuj starszej wersji MiUnlock może...wysłane z RN5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
piggy_ Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 44 minuty temu, Orjon napisał: Spróbuj starszej wersji MiUnlock może... To samo - Windows wydaje dźwięk przy podłączaniu, ale telefonu nie widać w menedżerze urządzeń, ani po wpisaniu komendy fastboot devices. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 (edited) witam kupiłem drugiego mixa2s chce go odblokować zgoda juz jest ale jest problem w stan odblokowania mi nie mogę dodać konta ciągle wywala mi nie udało się zweryfikować .zaloguj się swoje konto i spróbuj ponownie o co chodzi udało się musiałem się wylogować z konta i zalogować ponownie Edited January 13, 2019 by mario1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 11 godzin temu, piggy_ napisał: To samo - Windows wydaje dźwięk przy podłączaniu, ale telefonu nie widać w menedżerze urządzeń, ani po wpisaniu komendy fastboot devices. Nie mam pomysłu czemu tak się dzieje - wiem, że część osób miała taki problem. Spróbuj ewentualnie zainstalować stery z poziomu MiUnlock (zębatka)... Może jakieś najnowsze sterowniki psują coś... nie mam pojęcia. Ja, odpukać, odblokowałem bez problemu na wersji 3.3.827.31. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piggy_ Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 6 godzin temu, Orjon napisał: Nie mam pomysłu czemu tak się dzieje - wiem, że część osób miała taki problem. Spróbuj ewentualnie zainstalować stery z poziomu MiUnlock (zębatka)... Może jakieś najnowsze sterowniki psują coś... nie mam pojęcia. Ja, odpukać, odblokowałem bez problemu na wersji 3.3.827.31. Nic to nie dało. Jak będę miał możliwość to spróbuję na starym komputerze na którym kiedyś odblokowywałem rn3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piggy_ Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 @Orjon Na starym komputerze poszło, nie wiem o co tutaj chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badii Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Dostałem komunikat o 72 godzinach do odblokowania. Telefon jest w trybie fastboot podłączony kablem do komputera. Czy mogę go wyłączyć i z niego normalnie przez ten okres korzystać czy muszę na ten czas znaleźć sobie zastępczy telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Możesz normalnie korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badii Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 3 minuty temu, Orjon napisał: Możesz normalnie korzystać. dzięki. W takim razie w niedzielę koło godziny 12 ponownie podłączyć telefon do kompa przez USB i włączyć fastboota po czym go odblokować w aplikacji? Mam problem w Globalu z zasięgiem u siebie, mam nadzieję, że ta wersja EU mi coś pomoże i zniweluje problem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Tak, dokładnie tak jak piszesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 witam postepuje z godnie z instrukcja zeby sprawdzic status miui i mam takie ekran tylko nie mam pojecia co jest nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Zmień motyw na jasny standardowy i spróbuj ponownie bo skąd mamy wiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 dzieki pomoglo telefon jest zablokowany kliknolem na dodaj konto i pokazalo ze sie udalo. wczoraj widzialem film ze teraz wystarczy pobrac oprogramowanie i odczekac 15dni i wtedy odblokowywac sam nie wiem czy to prawda plus jak podlaczylem tel w usb debbugin to nie zainstalowal sterownikow mozna cos z tym zrobic ? wiecie panowie ja z telegonami to tule eiem jak gi wlaczyc i dzwonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Teraz ściągasz MiUnlock i próbujesz odblokować, jak poinformuje że trzeba odczekać to odczekaj (telefonu możesz normalnie używać). Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Dzieki za pomoc Tak to jest jak cale zycie mialo sie zwykly tel I sie przesiada na cos lepszego ( po kilku dniach na chines rom jak narazie jest super) I trzeba cos zrobic a czlowiek jest za stary na przeswajanie wiedzy o oprogramowaniu telefonow Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 cos jest nie tak nie wykrywa mi telefonu ma kto jakis pomysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Po podłączaniu tel to nie instaluje sterownikow do adb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Zainstaluj ręcznie (wystarczy że wskazesz w Menedżerze urządzeń przy instalacji sterownikow ścieżkę do katalogu z miunlock i powinien sobie wziąć to co potrzebuje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 (edited) ok to jutro runda 2 mam nadzieje ze to pomoze bo chyba przez ten brak sterownikow miunlock nie widzi mojego tel tak mi sie wydaje. udalo sie 313h czekania i bedzie git tylko zastanawiam sie co usunie tzn dane ktos moze mi wyjasnic ten komunikat Edited January 24, 2019 by BLIHER Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 Panowie jesteście w stanie pomóc co jest nie tak próbuje odblokować BL wszytko robię z poradnika opcje programisty po zaznaczane 320h odczekane a tu jakiś chiński krzakWysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 Spróbuj odblokować starszą wersją programu. Nie mam teraz dostępu do kompa, jak Ci się nie uda odblokować do jutra, to napiszę na której wersji mi poszło, a miałem ten sam komunikat co ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 1 godzinę temu, wajs napisał: Spróbuj odblokować starszą wersją programu. Nie mam teraz dostępu do kompa, jak Ci się nie uda odblokować do jutra, to napiszę na której wersji mi poszło, a miałem ten sam komunikat co ty. Super kolego poszło na starszej wersji podziękował Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 (edited) dobry post czekam na to za 253h mi8se podczas odblokowywanie jest komunikat ze zostana usuniete dane ma kto pojecie co dokladnie Edited January 25, 2019 by BLIHER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 Wszystkie dane z pamięci wewnętrznej, wliczając w to ustawienia i aplikacje. Tak jakbyś robił reset do ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIHER Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Spoko To nie warto instalowac zbyt wiele I tracic czasu na personalizacje telefonu bo I tak pujdzie w kibel Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djmaly Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Witam, Borykam się z problemem odblokowania bootloadera w Xiaomi MI 4S. Pozwolenie mam, otrzymałem je jakoś ponad rok temu. Idąc przes wszystkie etapy zatrzymuję się na MiUnlock i wyświetla mi tekst o tym że nie mam czegoś z "Mi Unlock Status". Wszytko fajnie, tylko, że u mnie w telefonie nie ma takiej opcji. Jak poradzić sobie z tym problemem? Daje screeny z ustawień telefonu. Chciałbym zainstalować albo najnowszy miuipolska lub xiaomi.eu. Powód zmiany oprogramowania to źle działające wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Albo wgrać China z EDL i potem odblokować albo wedle tej instrukcji (sprawdź czy masz TWRP, jeśli masz to od kroku 3 oczywiście odpowiednie kroki musisz wykonać dla MI4S) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djmaly Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Rozważałem wgranie ROM z China. Skąd taki moge pozyskać dla mi4s? Szukałem w sieci, jest tego trochę ale nie mam pewności czy aby na pewno jest dobre co by nie uceglić telefonu. TWRP nie ma sprawdzałem pod przyciskami Vol+ i Power. Sprawdzę instrukcję, którą Pan przesłał. Dziękuję z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Pod fastboot najświeższe tu: http://www.miui.com/shuaji-393.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djmaly Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) Chyba coś mi się wydaje, że źle sprawdzałem TWRP. Prawdopodobnie powinno się zrobić tak że na wyłączonym telefonie trzymam Vol+ i Power, jak pojawi sie logo Mi to puszczam Power trzymając jeszcze chwile Vol+. Tak nie robiłem, od razu puszczałem wszystkie przyciski jak się pojawiło logo Mi. Więc możliwe, że TWRP jest, sprawdzę to później. Proszę mnie poprawić jeśli źle mówię jak wejść w TWRP. Jakby było TWRP to rozważył bym instalację xiaomi.eu z przesłanej instrukcji. Jeżeli chodzi o wykonanie odpowiednich kroków dla MI4S o których Pan pisał, to mam ściągnąć ROM pod ten telefon, a ostatni jaki wyszedł jest https://xiaomi.eu/community/threads/8-9-13.46383/ W przesłanej instrukcji jest napisane w 3 kroku " W TWRP bez restartu zainstaluj najnowszą wersję systemu xiaomi.eu_multi_MI4c_8.4.26_v9-7.0.zip i od razu Magisk-v16.4.zip ". Magisk wystarczy taki czy jak jest nowszy to zainstalować nowszy? W TWRP mam wybrać opcję Install jak pisze czy Update? Uprzedzam pytanie, bo może jest jednak TWRP. Nie mogłem także wejść w tryb EDL, ale wykonywałem metodę wywołując komendę z ADB adb reboot edl ale telefon wykonywał tylko restart nie wchodząc w tryb download. Znalazłem opis innych metod, wypróbuję je później https://forum.android.com.pl/topic/299950-wprowadzenie-telefonu-w-tryb-download-edl/ Jednak nie ma TWRP, tzn w żaden sposób nie mogłem w nie wejść. Zainstalowałem ROM china jak zalecił Pan Orjon. Wszystko ustawiłem tak jak trzeba oraz jest już opcja "Mi Unlock Status". Program MiFlash Unlock teraz pisze, że muszę czekać 72h. Edited January 29, 2019 by Djmaly dopisanie treści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonowg Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Hej, Przy próbie odblokowania Mi8 dostałem info: Naprawdę będę mógł powtórzyć operację po 360h i wtedy pójdzie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaSt3r6 Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Próbowałem na obu wersjach programu i nadal ten sam błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts