Warson Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 mam problem ze sterownikami ADB w windowsie 10, System wykrywa mi telefon w windowsie normalnie, natomiast Minimal adb go nie widzi co gorasz po podlaczeniu telefonu w trybie fastboot, natychmiast się wyłacza i wskakuje ładowanie telefonu... ktoś miał taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
habeka Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Witam serdecznie. Posiadam Redmi Note 3 z odblokowanym kontem. Ściągnąłem Mi unlock. No i niestety pojawia się problem nie mam w opcjach programistycznych przypisania urządzenia do konta a mi unlock woła o to. Co mam robic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 59 minut temu, habeka napisał: Co mam robic ? Zapewne zmienić soft na dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert2406 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Czy jeżeli kupiłem Xiaomi mi5 z RTV to też muszę odblokować bootloadera? Po urochomieniu telefonu przysłali mi jakiś kod z numeru 80332 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 13 godzin temu, Albert2406 napisał: Czy jeżeli kupiłem Xiaomi mi5 z RTV to też muszę odblokować bootloadera? Sprawdz status blokady bootladera i wtedy bedziesz wiedzial czy musisz odblokowac czy nie. Na 99% masz zablokowany bootlader skoro kupiles w Euro RTV AGD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert2406 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 (edited) Witam ponownie nie mogę znaleźć takiej opcji :2. W opcjach programistycznych zezwalamy na odblokowanie OEM/"Mi Unlock Status" - trzeba przypisać konto do sprzętu! Czy należy pobrać i zainstalować miu unlcok na telefonie? Na komputerze mam Podczas odblokowania bootloadera wyskakuje mi unlocking z krzyzykiem Edited July 20, 2017 by Albert2406 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesaroq Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Witam. Chcę wrócić do Androida 6. Chcę wykonać to przez mi flash czy po użyciu tego programu nadal będę miał odblokowany bootloader?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 @Cesaroq Będzie odblokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rempage Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Witam. Od kilku tygodni próbuję odblokować bootloader. Zgodę dostałem. Niestety miunlock dochodzi do 99% i dostaję error : "Current account is not bound to this device" In the "Settings -> Developer options -> Mi unlock status" binding account and equipment Dodam że mam jakiś syfiasty ROM ktory się nie aktualizuje wgrany do redmi 4 prime: 8.0 stable 8.0.5.0.0(MBFCNDG) Da się go odblokować na tym Romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modrzew Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Witam, Po wysłaniu kodu dostałem zgodę na odblokowanie po 5 minutach ciekawe, bo ogólnie czeka się od kilku godzin do kilku dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Jeśli posiadam już konto i odblokowałem jedno urządzenie to drugi telefon odblokowuję od razu miflash_unlock ? Czy na systemie 32 bitowym i Windows XP pójdzie bez problemu (żeby nie było zwiechy ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa_a Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Cześć Mam problem z prośbą o odblokowanie bootloadera. Po wpisaniu kodu weryfikacyjnego klikam next i wyskakuje coś po chińsku 您所在的IP申请次数超标 Według translatora google jest jakiś problem z IP. Proszę o jakąś podpowiedź, bo nie mogę na forum znaleźć odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 11 godzin temu, osa_a napisał: 您所在的IP申请次数超标 Wygląda na to, że ilość próśb o odblokwanie bootladera z Twojego IP została przekroczona. Odczekaj kilka dni pewnie zniknie ten błąd. Ile razy wysyłałeś prośbę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suzyshoo Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 O czym świadczy błąd 881? Robiłam wszystko po kolei jak w poradniku, powiązałam konto, debugowalam usb i pokazuje mi błąd 881 - w wersji unlocka 2.2. Z kolei w wersji 1.1. unlock zatrzymał sie w połowie i mowil, ze mam przejsc na wyzsza wersje unlockera. Czy tutaj chodzi o te slynne 72h czy cos innego? dzieki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa_a Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 14 minut temu, kamillm napisał: Wygląda na to, że ilość próśb o odblokwanie bootladera z Twojego IP została przekroczona. Odczekaj kilka dni pewnie zniknie ten błąd. Ile razy wysyłałeś prośbę? Już za pierwszym razem pojawił się ten błąd. Później próbowałem jeszcze z pięć razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa_a Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Udało się zrobić! W domu mam internet z Toya i nie chciało pójść. Spróbowałem w pracy na Orange i udało się za pierwszym razem. Po około 5 min dostałem smsa z informacją o odblokowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 (edited) 4 minuty temu, osa_a napisał: Po około 5 min dostałem smsa z informacją o odblokowanie. Na razie dostałeś potwierdzenie, że masz zgodę na odblokowanie. Edited July 24, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa_a Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 (edited) 3 godziny temu, FromWP napisał: Na razie dostałeś potwierdzenie, że masz zgodę na odblokowanie. Zgadza się teraz ze trzy dni testów (telefon dzisiaj przyszedł) i będę próbował odblokować Mam nadzieję, że nie będzie problemów. Edited July 24, 2017 by osa_a Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareczek1981 Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 (edited) Czy to znaczy że mam odblokowaną możliwość? Żadnego smsa nie dostałem. Edited July 24, 2017 by dareczek1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopczas Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Ponad miesiąc temu napisałem prośbę o odblokowanie. Nie dostałem żadnej informacji zwrotnej. Jak sprawdzić czy odp była pozytywna (bądź negatywna)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 17 godzin temu, dareczek1981 napisał: Czy to znaczy że mam odblokowaną możliwość? Żadnego smsa nie dostałem. 9 godzin temu, kopczas napisał: Ponad miesiąc temu napisałem prośbę o odblokowanie. Nie dostałem żadnej informacji zwrotnej. Jak sprawdzić czy odp była pozytywna (bądź negatywna)? Czy posiadacie zabezpieczenia konta Xiaomi ustawione na 100? @dareczek1981, uruchomiłeś tylko aplikację Mi Unlock. Podłącz telefon w trybie fastboot, a wówczas aplikacja zweryfikuje czy dla Twojego konta została wydana już zgoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 14 godzin temu, kopczas napisał: Nie dostałem żadnej informacji zwrotnej. Jak sprawdzić czy odp była pozytywna (bądź negatywna)? Bo nie dostaniesz żadnej wiadomości. Ja nigdy nie dostawałem. Wejdz na strone unlock jesli przeniesie Cię do pobrania miunlocka to masz zgodę jeśli nie to będziesz miał stosowaną informację na stornie. Prostszego sposobu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoreSound Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Mógłby ktoś wrzucić najnowszy MiFlashUnlock? Pobieram już chyba 10 raz i cały czas uszkodzone archiwum :/ Btw, co do punktu 6.5. Czy zrobienie tego jest super ważne? Kiedy wchodzę w dodatkowe ustawienia to aplikacja ustawienia przestaje działać i nie mogę się tam dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopczas Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Dnia 25.07.2017 o 15:08, kamillm napisał: Bo nie dostaniesz żadnej wiadomości. Ja nigdy nie dostawałem. Wejdz na strone unlock jesli przeniesie Cię do pobrania miunlocka to masz zgodę jeśli nie to będziesz miał stosowaną informację na stornie. Prostszego sposobu nie ma OOOKKKK, rzecz w tym, że od początku przenosiło mnie do miunlocka zanim wysłałem zapytanie, a nawet zanim miałem telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Po zgodzie jeszcze kwestia dodania telefonu do konta i czekania kolejnych 72 h chyba, że ktoś to zrobił wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopczas Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 2 godziny temu, hackmaniak napisał: Po zgodzie jeszcze kwestia dodania telefonu do konta i czekania kolejnych 72 h chyba, że ktoś to zrobił wcześniej. Próbuję dodać telefon do konta, wyświetla mi info żebym podłączył się do sieci i spróbował jeszcze raz. Net jest więc to dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 @kopczas, to spróbuj jeszcze raz, bo u mnie przeważnie logowanie działa dopiero za drugim zamachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert2406 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Witam ponownie nie mogę znaleźć takiej opcji :2. W opcjach programistycznych zezwalamy na odblokowanie OEM/"Mi Unlock Status" - trzeba przypisać konto do sprzętu! Podczas odblokowania bootloadera wyskakuje mi unlocking z krzyzykiem na 99% Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 @Albert2406, czego nie możesz znaleźć? Włączyłeś w ogóle opcje programistyczne? Jeżeli tak to Opcje dodatkowe, później programistyczne i masz blokadę OEM do odhaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert2406 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 17 minut temu, hackmaniak napisał: @Albert2406, czego nie możesz znaleźć? Włączyłeś w ogóle opcje programistyczne? Jeżeli tak to Opcje dodatkowe, później programistyczne i masz blokadę OEM do odhaczenia. pomogła aktualizacja :D, ku zdziwieniu wgrał się polski język Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 "UWAGA! PAMIĘTAJMY, ŻEBY MIEĆ ZAINSTALOWANE NAJNOWSZE OPROGRAMOWANIE DEVELOPER CHINA BĄDŹ GLOBAL (MOŻE BYĆ STABLE, LECZ TYLKO TE NAJNOWSZE)!" czyli nie odblokuje telefonu jak mam wersję MIUI z kwietnia 2016 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdziniu33 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Mam pytanie : czy oczekiwanie 72 wiąże się z tym ze po ponownym zalogowaniu się do miflash mój mi max się odblokuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Young horny Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 (edited) Witajcie. Po próbie kliknięcia "Apply Now" wyświetla się taki oto komunikat: 短信发送达到上限 (Osiągnięto limit SMS). Co zrobić w takiej sytuacji? Edited July 30, 2017 by Young horny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panchoss Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 (edited) Cześć! Podczas przechodzenia procesu odblokowania bootloadera napotkałem na pewien problem. Po otrzymaniu monitu ze zgodną na odblokowanie bootloadera przeszedłem do "opcji programistycznych" gdzie zezwoliłem na "zdjęcie blokady OEM", a następnie chciałem dodać konto i urządzenie - niestety nie jestem w stanie tego zrobić ponieważ za każdym razem otrzymuję komunikat "Połącz z siecią i spróbuj ponownie". Pełny zasięg 4G - "Połącz z siecią i spróbuj ponownie" WiFi pełny zasięg - "Połącz z siecią i spróbuj ponownie" Tak, sprawdzałem i mam połączenie z siecią, wszystkie inne usługi wymagające połączenia działają. Mój sprzęt to Xiaomi Mi5 Android 7.0 NRD90M MIUI Global 8.2.2.0 Stablina (NAAMIEB) Pozwolenie na odblokowanie bootloadera dostałem dziś o 9:00. Widzę że ludzie mieli podobne problemy wcześniej, natomiast zunifikowanego rozwiązania jednak nikt tutaj nie podał - może teraz się uda. edit: 14 godzin temu, Young horny napisał: Witajcie. Po próbie kliknięcia "Apply Now" wyświetla się taki oto komunikat: 短信发送达到上限 (Osiągnięto limit SMS). Co zrobić w takiej sytuacji? Odczekać 24h edit2:Problem rozwiązany: W przypadku komunikatu "Połącz z siecią i spróbuj ponownie" pomogło "zapomnienie" sieci WiFi i ponowne uruchomienie telefonu. Edited July 31, 2017 by Panchoss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 (edited) Czy dostając zgodę na konto xiaomi na odblokowanie bootloadera dodając do tego konta drugie urządzenie też będę mógł na nim odblokować BL? Czy do każdego urządzenia potrzebna jest osobna zgoda? Bo spotkałem się już z różnymi opiniami... Edit. Post do kasacji.. odpowiedź czekała na mnie dwie strony wcześniej... Edited July 31, 2017 by Wojusek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts