edsonpl Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 dziękuję bardzo za pomoc, udało się odblokować jeszcze jedno pytanie, czy jak już odblokowałem bootloadera to będę mógł instalować aktualizacje tygodniowe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 @edsonpl nie trzeba dziękować wystarczy nacisnąć "lubię to" Teraz jak już masz odblokowany bootloader to możesz wgrywać bez problemu kolejne aktualizacje, już się ponownie nie zablokuje. Wgraj twrp pod ten nowy booloader i w nim kolejne aktualizacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edsonpl Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 zgoda wszystko ładnie, pięknie z chęcią zainstaluję twrp ale muszę znaleźć jakąś instrukcję chyba, że to nie problem żeby ktoś podesłał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 @edsonpl plik twrp w katalogu gdzie masz adb.exe i fastboot.exe. Uruchamiasz z tej lokalizacji cmd i klepiesz komendy: adb reboot bootloader fastboot flash recovery twrp-3.1.0-0-libraN.img fastboot boot twrp-3.1.0-0-libraN.img Dodałem N do nazwy twrp żeby się nie myliło z tym starym pod 5.1 twrp-3.1.0-0-libraN.img 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edsonpl Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 17 minut temu, slimdick napisał: @edsonpl plik twrp w katalogu gdzie masz adb.exe i fastboot.exe. Uruchamiasz z tej lokalizacji cmd i klepiesz komendy: adb reboot bootloader fastboot flash recovery twrp-3.1.0-0-libraN.img fastboot boot twrp-3.1.0-0-libraN.img Dodałem N do nazwy twrp żeby się nie myliło z tym starym pod 5.1 twrp-3.1.0-0-libraN.img zrobiłem wszystko jak powyżej i wyskoczył mi "Projekt team win recovery" i różne opcje do wyboru, tj Instaluj, wyczyść, kopia, przywróć, zamontuj itd... co z tym dalej zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 (edited) @edsonpl myślałem że już masz xiaomi.eu zainstalowane i to robiłeś Plik z update kopiujesz na telefon i klikasz na install, wskazujesz ten plik w prawo przesuwasz suwaczek. Po całej operacji masz reboot system i gotowe. xiaomi.eu_multi_MI4c_7.3.23_v8-7.0.zip Edited March 24, 2017 by slimdick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edsonpl Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 (edited) zainstalowało się, i przy restarcie pyta czy instalować: "Prompt to install twrp app if not installed" oraz "install as a system app". Instalować czy nie? decyzja zapadła, że nie instaluje mam nadzieję, że dobrze zrobiłem wszystko zakończyło się sukcesem dziękuję jeszcze raz i nie zabieram już czasu. Edited March 24, 2017 by edsonpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 @edsonpl ten komunikat to jest od aplikacji twrp którą też można pobrać z marketu. W niej Ci pokazuje aktualną wersje dla danego urządzenia, ale w przypadku MI4C jest bezużyteczna bo ci pobierze wersję pod stary bootloader z 5.1, jeszcze nie zauważyli że ten model ma 7.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sloniu Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Cześć. Mam pytanie. uzyskałem kiedyś zgodę na odblokowanie bootloadera. wszystko poszło dobrze, wgrałem miui polska ale zachciało mi się sprawdzić ROM Global. Ucegliłem telefon, wszystko się pousuwało ale jakoś udało mi się to naprawić i wszystko działało na ROMIE Global. gdzieś wyczytałem, że po ucegleniu itd ponownie zablokował mi się bootloader. Czy teraz chcąc wgrać od nowa MIUI Polska muszę od nowa prosić o zgodę na odblokowanie czy zgoda dalej aktualna i po wgraniu ROmu dev mogę odblować bootloaer normalnie? dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 2 godziny temu, Sloniu napisał: Czy teraz chcąc wgrać od nowa MIUI Polska muszę od nowa prosić o zgodę na odblokowanie czy zgoda dalej aktualna i po wgraniu ROmu dev mogę odblować bootloaer normalnie? Sprawdz czy masz aktualna zgode po prostu, jesli nie reaplikuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 5 godzin temu, Sloniu napisał: Czy teraz chcąc wgrać od nowa MIUI Polska muszę od nowa prosić o zgodę na odblokowanie czy zgoda dalej aktualna i po wgraniu ROmu dev mogę odblować bootloaer normalnie? dzięki za pomoc! Zgoda jest na konto, możesz odblokować jeden tel co 30 dni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Nie pojawia mi się punkt 3 "Pojawi się formularz, który musimy wypełnić" Od razu przechodzi mi do punktu 5 by pobrać MiFlashUnlock. Czy tak ma byc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 1 godzinę temu, korno napisał: Czy tak ma byc? Tak, oznacza to ze masz zgode i mozesz odblokowywac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 A mam jeszcze takie małe pytanie czy po wygraniu ROMu xiaomi.eu w systemie też są zainstalowane te wszystkie aplikacje Google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 1 godzinę temu, piootr napisał: w systemie też są zainstalowane te wszystkie aplikacje Google Sklep Play jest (a na nim pewnie Ci najbardziej zależy)i instalujesz co potrzebujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 2 minuty temu, kamillm napisał: Sklep Play jest (a na nim pewnie Ci najbardziej zależy)i instalujesz co potrzebujesz Właśnie chodzi by nie było tych wszystkich g.. n typu hangouts, filmy Play, muzyka play, itp itd bo w globalu mam to na stałe i nie mogę skasować o połowy nie używam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego04 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Koledzy czekam już 22 dni na odblokowanie bootloadera. Nie dostałem sms o zgodzie ani odmownej informacji na koncie xiaomi. Co w takim wypadku?Czy ktos czekał tak długo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 @Diego04 jak odpalisz miunlock i się zalogujesz to będziesz wiedzieć czy jest czy nie ma zgody. @piootr xiaomi.eu ma zainstalowane usługi google, resztę jak chcesz to ze sklepu play instalujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego04 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 [mention=31262]Diego04[/mention] jak odpalisz miunlock i się zalogujesz to będziesz wiedzieć czy jest czy nie ma zgody.A gdzie znajde miunlock? Na koncie xiaomi nie widze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Tutaj. Powinno cię chyba, jeśli masz zgodę i się zalogujesz, przekierować do ściągania - jak nie to chyba uda ci się to znaleźć. Ściągasz i się logujesz - jeśli masz zgodę to powinno być ok, jak nie - to jakiś komunikat błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarnusz Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 wyskakuje mi error ze konto jest inne niz na telefonie, i nie moge odblokowac bootloadera, a logowalem sie na apce xiaomi z chinskimi znaczkami (chyba ich sklep) i mi home gdzie mam sie jeszcze zalogowac zeby wszystko bylo ok?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Jarnusz napisał: wyskakuje mi error ze konto jest inne niz na telefonie, i nie moge odblokowac bootloadera, a logowalem sie na apce xiaomi z chinskimi znaczkami (chyba ich sklep) i mi home gdzie mam sie jeszcze zalogowac zeby wszystko bylo ok?? Zapewne masz na pokładzie jakies syfmiui. Wgraj china dev. Zalogowac to się muisz do konta xioami w ustawieniach telefonu. Edited March 28, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrrowcia Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Po 3 dniach dostałam zgodę na odblokowanie Bootloadera. I niestety wyskakuje błąd w MiUnlock "Couldn't veiryf deivce". Nie mogę zalogować się na koncie Mi na telefonie, bo nie jestem w stanie odblokować telefonu (po aktualizacji zmienił się lub zapomniałam wzór odblokowania). Do konta Mi też nigdy nie połączyłam telefonu, więc nie znajduje mi go funkcją Find Device. Jedyne co chcę zrobić to przywrócić telefon do ustawień fabrycznych. Jak to zrobić najprościej? Czy muszę wgrać jakieś oprogramowanie dev i dopiero wtedy próbować odblokować bootloader i potem przejść w tryb recovery? A może pomoże wsadzenie karty sim z numerem tel., na które jest konto Mi (póki co mam tylko standardową sim'kę, nie wiem czy jest sens wymieniać póki nie uruchomie telefonu)? Model: Xiaomi Redmi Note 4 prime Oprogramowanie: MIUI 8.0, Official Global Firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Spróbuj uruchomić obecne recovery - tam powinna być po angielsku opcja factory resetu. Wróci ci wtedy do fabrycznych ustawień telefon.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @mrrowcia Odpowiedni system i odpowiedni MiFlash i będziesz mógł odblokować bootloader, ale to już rozmowa na inny temat, mogę ci w tym pomóc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrrowcia Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @Orjon O ile się nie mylę to recovery uruchomić nie mogę (przytrzymuję VolUp + Power po czym wyświetla mi się grafika telefonu z kabelkiem). @majdan12 Chętnie dowiem się co zrobić żebym mogła w ogóle korzystać z nowego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Hm, a to dziwne. U mnie vol+ i power przechodzi do chińskiego menu serwisowego, a stamtąd mogę wybrać recovery. Jeśli tak to hm... inna kombinacja klawiszy? Wszystkie trzy moźe zatrybią? Bo vol- i power to chyba fastboota załącza. Edition: kolega juź wyjaśnił tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @mrrowcia Nie masz Recovery i to nie jest nic dziwnego. Możesz założyć temat na MIUI Polska i tam ci pomogę albo jak chcesz szybszej pomocy to mogę ci pomóc przez GG,Facebook. PS. Jak chcesz powiadomić użytkownika o swoim poście to wstaw @ i wpisz bez spacji jego nazwę wybierając go z listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xede Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Panowie jest tutaj wśród tych ponad 100 stron sposób na wgranie miui polska z zablokowanym edl'em, konto z możliwością odblokowania posiadam, system obecnie jaki posiadam to 8.1.2 global stable taki niby sposób znalazłem na wejście w edl'a ale boje się go wykorzystać szczerze mówiąc ale to jakby lutowanie jest do deepflasha?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @xede Ja miałem jakiś czas temu Xiaomi Mi 5 - 3/64 z zainstalowanym Global Stable 8.1.2.0 i odblokowałem na nim bootloader. Zalogowałem się w telefonie na konto MI a następnie włączyłem ustawienia > Informacje o telefonie > Kliknąłem 5 razy na napis ''Wersja MIUI'' aż pojawiła się informacja ''Jesteś teraz programistą!'' > Cofnąłem się do ustawień > Dodatkowe ustawienia > Opcje programistyczne > Mi Unlock Status > Kliknąłem w Add account and device > Pojawiła się informacja że konto dodane > Wyłączyłem telefon > Włączyłem Fastboot w telefonie > Podłączyłem telefon do komputera > Włączyłem MiFlashUnlock > Zalogowałem się na konto MI > Odblokowałem Bootloader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xede Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 (edited) sprawdzę, bo opcji z dodaniem konta nie robiłem, dam znać wielkie dzięki czy się udało super udało się, widzisz tego już w poradnikach nie podali @majdan12 powiedz jak podbić reputację bo narazie potrafię tylko post polubić Edited March 29, 2017 by xede Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 @xede To co ci napisałem abyś wykonał było już wiele razy w tym temacie, ale prawdą jest że w poradniku na pierwszej stronie o tym nie wspomniano, co trzeba poprawić. Polubienie postu oznacza dodanie punktu reputacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba435 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Co robię nie tak z odblokowaniem? Dochodzi mi do 50% i wyskakuje couldn't verify device Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 @Kuba435 prawdopodobnie wszystko robisz dobrze, tylko może za wcześnie od momentu uzyskania zgody na odblokowanie. Przejrzyj ten wątek i znajdziesz takie wpisy z tym samym problemem a potem okazuje się że po jakimś czasie te osoby odblokowały bez problemu.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba435 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 ok w takim razie czekam. Sms z kodem dostałem wczoraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts