Kacper Skrzypek Posted May 20 Share Posted May 20 Na XDA zgłaszają, że zaczęło już w Europie działać. Zobaczcie, czy możecie odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeman Posted May 20 Share Posted May 20 Potwierdzam, cos sie ruszylo. Co ciekawe mam 122h do czekania, co jest dziwna wartoscia, ale mniej wiecej pokrywa sie z momentem kiedy probowalem go odblokowac ale dostalem blad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 20 Share Posted May 20 12x odblokowany, xiaomi.eu wgrane...:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkordys Posted May 20 Share Posted May 20 U mnie też poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaru_r Posted May 23 Share Posted May 23 Poszukałem jeszcze na zagranicznych forach i zgodnie z tym, co tam pisali, założyłem nowe konto Xiaomi, poczekałem kolejny tydzień i już bez problemów udało się odblokować bootloadera i wgrać ROM xiaomi.eu. Nie wiem, w czym dokładnie tkwił problem - jedni pisali o problemach z serwerami Xiaomi, drudzy o problemach ze starymi (?) kontami Xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkordys Posted May 24 Share Posted May 24 Dziwna sprawa z tym odblokowaniem, wgrałem TWRP i root. Wszystko chodzi elegancko ale w opcjach telefonu, telefon zablokowany ? Jak próbuje odblokować jeszcze raz to jest napisane ze nie ma konieczności ponownego odblokowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 24 Share Posted May 24 Jeśli masz TWRP i root, no to siłą rzeczy masz odblokowany bootloader. Nie przejmuj się komunikatem w opcjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexarr Posted May 31 Share Posted May 31 Cześć. Czy moglibyście zaktualizować poradnik o działające screeny kolejnych kroków? Obecnie się nie wyświetlają 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 1 Share Posted June 1 Już są z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek100 Posted June 4 Share Posted June 4 Dziwna sprawa.Odblokowałem Redmi note 4 pro 4gb/64 , który jest na global bez żadnego odczekiwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naznaczony Posted June 5 Share Posted June 5 Witam. Kiedyś już miałem przyjemność zmiany systemu w swoim staruszku - Redmi note 5 pro (na windowsie 7 bo w 10 miałem problem) lecz zablokowałem ponownie bootloader i teraz przy próbie odblokowania go na windowsie 11 Pro niestety mam dziwny problem. Przy pierwszej próbie instalacji sterowników urządzenie było widoczne po wpisaniu komendy : Cytat fastboot devices lecz po włączeniu programu mi unlock urządzenie się odłączyło z charakterystycznym dźwiękiem. Po mimo kolejnych prób podjęcia działań urządzenie albo nie reaguje w ogóle albo jest widoczne w menadżerze urządzeń i po wpisaniu komendy sprawdzającej jest widoczne jako "?????????" i się odłącza jak w wątku https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/iaqyqn/any_fastboot_action_break_the_fastboot_mode_the/ . Posiadam płytę główną Msi tak jak autor tego wpisu lecz zmiana usb z 3.0 na 2.0 nic nie pomaga. Zmieniłem też system na windows 10 ale tam było podobnie lub kod błędu 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwolski121 Posted June 7 Share Posted June 7 Witam, zaczynam przygodę z odblokowaniem. Czy poradnik z pierwszej strony jest nadal aktualny? Zatrzymałem się na etapie podłączenia telefonu z trybie fastboot, nie widzi jego sterowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted June 7 Share Posted June 7 Bo sterowniki fastboot trzeba sobie zainstalować Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwolski121 Posted June 7 Share Posted June 7 (edited) Ok, udało się, dzięki za wskazówkę. Pisało żeby odczekać 163 godziny. Czyli wyłączam wszystko i próbuje za taki czas? Edited June 7 by dwolski121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 7 Share Posted June 7 Zalecane jest aby telefon był w użyciu, bo już były przypadki że jak fon był nie używany to od nowa naliczało czas.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naznaczony Posted June 13 Share Posted June 13 W dniu 5.06.2022 o 16:08, Naznaczony napisał: Witam. Kiedyś już miałem przyjemność zmiany systemu w swoim staruszku - Redmi note 5 pro (na windowsie 7 bo w 10 miałem problem) lecz zablokowałem ponownie bootloader i teraz przy próbie odblokowania go na windowsie 11 Pro niestety mam dziwny problem. Przy pierwszej próbie instalacji sterowników urządzenie było widoczne po wpisaniu komendy : lecz po włączeniu programu mi unlock urządzenie się odłączyło z charakterystycznym dźwiękiem. Po mimo kolejnych prób podjęcia działań urządzenie albo nie reaguje w ogóle albo jest widoczne w menadżerze urządzeń i po wpisaniu komendy sprawdzającej jest widoczne jako "?????????" i się odłącza jak w wątku https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/iaqyqn/any_fastboot_action_break_the_fastboot_mode_the/ . Posiadam płytę główną Msi tak jak autor tego wpisu lecz zmiana usb z 3.0 na 2.0 nic nie pomaga. Zmieniłem też system na windows 10 ale tam było podobnie lub kod błędu 10. Dodam że mój poco f3 jest wykrywany normalnie i normalnie mogę go odblokować.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts