qwerty01 Posted March 31 Share Posted March 31 Pieprzycie głupoty. Tydzień temu kupiony telefon. Standard 168 godz oczekiwanie na odblokowanie. Wgrano kilka aplikacji pierwszego dnia. Telefon odłożony na półkę (nie używany).Test odblokowania miflash w niedziele - zgadzały się godziny. Dziś próbuję odblokować. Każą czekać jeszcze 8 dni. "and do not add your account in miui again, otherwise you will wait from scratch". Telefon leżał na półce i sam się wylogował. Małe kitajce z małymi męskimi narządami rozrodczymi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 31 Share Posted March 31 Możliwe, że niestety trzeba go trochę poużywać. Miałem to samo z POCO X3 NFC, też czekałem tydzień, po czym musiałem czekać jeszcze jeden. Niedługo dojdzie do mnie POCO X4 Pro, mam nadzieję, że tu nie będzie takich cyrków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 31 Share Posted March 31 U mnie na jednym Rn8Pro jak go odłożyłem to też tydzień dodatkowy doszedł, na drugim używanym cały czas poszło po standardowych 168.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomek1993 Posted April 1 Share Posted April 1 (edited) Hejka, Czy jest jakas działająca na ta chwile apka do odblokowania bootloadera w linuxie dla xiaomi redmi note 10 pro ? Edited April 1 by ziomek1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 1 Share Posted April 1 https://xiaomifirmwareupdater.com/miui13/Jak chcesz 11 też tam jest Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk256 Posted April 1 Share Posted April 1 Kacper, tak mam najnowszy unlock. Telefon Xioami mi note 10. Soft oryginalny. Cały czas mi wyskakuje po podłączeniu telefonu na fastboot kod błędu 1004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 1 Share Posted April 1 7 godzin temu, ziomek1993 napisał: Czy jest jakas działająca na ta chwile apka do odblokowania bootloadera w linuxie dla xiaomi redmi note 10 pro ? Prawdopodobnie nie. 6 godzin temu, Patryk256 napisał: Kacper, tak mam najnowszy unlock. Telefon Xioami mi note 10. Soft oryginalny. Cały czas mi wyskakuje po podłączeniu telefonu na fastboot kod błędu 1004 Może starszy MiUnlock pomógłby? Sprawdzałeś na innym komputerze/w innej lokalizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 11 Share Posted April 11 (edited) Zaczynam dopiero przygodę z odblokowaniem i mam pytania. Czy zgoda jest udzielana aktualnie na wszystkie modele czy deko starsze już może nie. np mi mix 2s. Robiąc według poradnika kilka spraw sie nie zgadza nie mam np takiego panelu po zalogowaniu. tylko takie cos: Nastepnie po pobraniu MiUnlock i po zalogowaniu pisze cos w rodzaju checing for updates for security. Czy to oznacza nie udzielona zgoda? W którym momencie jest wysyłanie prośby o nią?. Myslałem że bez udzielenia zgody nie dojdę do strony unlock your mi phone i nie pobiorę Miunlock. Edited April 11 by xrayan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 11 Share Posted April 11 Zgoda jest z automatu. Jeśli masz w MiUnlocku "Checking for security reasons", to zaloguj się na konto za pomocą kodu QR. Xiaomi coś popsuło w nowej wersji MiUnlocka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 12 Share Posted April 12 Zalogowanie przez QR ale niestety program nie pokazuje aktywnego przycisku unlock. Oczywiście tel jest w fastbut. To są próby na mi mix 2s docelowo chce pocof3 Czy jest gdzieś opis wgrywania przez mifit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 12 Share Posted April 12 2 godziny temu, xrayan napisał: Zalogowanie przez QR ale niestety program nie pokazuje aktywnego przycisku unlock. Nie widzi w takim razie telefonu. Doinstaluj sterowniki. MiUnlock > zębatka > druga opcja Check. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 13 Share Posted April 13 Ok widzi mix2s odblokowało. Które twrp należy pobrać dla mixa2s i romu polaris. https://androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 13 Share Posted April 13 ewentualnie któreś z tych niżej: https://androidfilehost.com/?w=files&flid=318258 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 13 Share Posted April 13 Dziękuje. Odblokowane mix2s i wgrany rom. Mam pytanie czy po wgraniu powinno się zablokować ponownie bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 13 Share Posted April 13 Broń Boże. Jak zablokujesz na xiaomi.eu, to telefon padnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kluntonovsky Posted April 20 Share Posted April 20 Siema, nie mogę odblokować BL na moim mi 11 lite 5g NE. Wszystko robię jak w tutkach i wywala mi błąd 1004.. Próbowałem już wszystkiego i nic.. Czy ktoś może poradził sobie z tym modelem i udało mu się odblokować botloader? Będę bardzo wdzięczny za pomoc i informacje w tym temacie! Dnia 1.04.2022 o 11:03, skay77 napisał: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui13/ Jak chcesz 11 też tam jest Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Rozumiem, że ROMy z tej strony wgrywamy po zdjęciu BL i wg poradników instalacji przygotowanych przez miui polska, tak? Już całkiem ześwirowałem po całej nocy grzebania na necie w poszukiwaniu pomocy przy MI 11 lite 5g NE.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk.wadyl Posted April 21 Share Posted April 21 Witam wszystkich, mam ten sam problem co kolega wyżej, natomiast na mi 11 pro Wszystko na telefonie zrobione poprawnie, konto jest w pełni uzupełnione. Loguję się do MI UNLOCK poprzez konto facebook jeśli to coś zmienia, ponieważ przy próbie zalogowania danymi konta zawiesza się na security check Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 21 Share Posted April 21 starszy unloch , zawiesza Bo security musisz na zielono albo musisz przez jakis VPN, nie martw sie to dniach tez mnie czeka ale ja robie ja jednym koncie od lat, moze takich cyrkow nie Bede mial(dlatego nie aktualizuje) Sent from my 2201122C using Tapatalk Wiedzialem ze z tymi inlokami teraz sa cyrki 6 telefonow odblokowalem na jednym koncie a teraz Bede Musial zakladac nastepne aby odblokowac jeden buha( nawet mi die podoba chinska wersja aktualizacje przychodza , platnosci dzialaja, GP mialem zainstalowane) a ze roota chwilowi nie mam hmm mniej czasu Bede tracil na grzebanie 🙂 Sent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxkub Posted April 26 Share Posted April 26 (edited) Mi wykrywa urządzenie tylko w wersji miunlock 5.5.224.24, w nowszych nie chciało wykrywać mimo że wszystko się zgadzało ze sterownikami. Edited April 26 by jaxkub Link to comment Share on other sites More sharing options...
davenkix Posted May 2 Share Posted May 2 Mam taki problem, otóż wielokrotnie próbowałem to zrobić, wszystkie kroki dobrze wykonałem, jednak jeszcze nie przeszedłem Security check. Dlaczego się tak dzieję? Mogą upływać godziny, nic się nie nie zmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur-m Posted May 2 Share Posted May 2 Miałem to samo pomogło logowanie przez QR Link to comment Share on other sites More sharing options...
davenkix Posted May 3 Share Posted May 3 19 godzin temu, Artur-m napisał: Miałem to samo pomogło logowanie przez QR z tego co na razie widzę działa, dzięki wielkie! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaru_r Posted May 14 Share Posted May 14 Witam. Do tej pory udało mi się pomyślnie odblokować bootloadera w Mi9t Pro i W POCO F3. Teraz próbuję w Mi11T Pro, ale mam problem - odczekałem wymagany tydzień i przy próbie odblokowania pojawia się komunikat "Please rebind and try again." Oczywiście urządzenie jest powiązane z kontem Xiaomi. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Próbowałem starszych wersji Mi Unlock, ale efekt jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 14 Share Posted May 14 Ponoć jest jakiś globalny problem u Xiaomi, żeby się nie okazało że pójdą drogą realme i skończą z możliwością odblokowywania.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 14 Share Posted May 14 Ściągnij starszą wersję np. 5.5.224.24 i pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkordys Posted May 14 Share Posted May 14 Witam, mam ten sam problem co kolega jaru_r. W wersji 5.5.224.24 pisze Please use the common user tool on the official website. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klawykrystek Posted May 15 Share Posted May 15 Mam ten sam problem co Kolega. i wersja z 5 na poczatku i 6 nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 16 Share Posted May 16 A 6.5.224.28? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkordys Posted May 16 Share Posted May 16 Nie działa na żadnej wersji. Założyłem nowe konto i nowa karta sim, mam czekać 168 godzin. Zobaczymy co będzie po tygodzniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszek1981 Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) Nie działa, wisi od kilku dni . nie mogę odblokować żadnego telefonu. Stare konto, nowe konto - pokazał żeby czekać 168h i po upływie już kilka dni i wisi. Edited May 18 by lukaszek1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 18 Share Posted May 18 Czyli założenie konta nowego nic nie pomoże ?Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkordys Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) Na XDA piszą że srajomi chce zablokować możliwość odblokowania w EU Co mnie pokusiło kupować ten szajs , z Samsungiem od S6 do s21 nie miałem żadnych problemów Edited May 18 by karolkordys Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeman Posted May 19 Share Posted May 19 13 godzin temu, karolkordys napisał: Na XDA piszą że srajomi chce zablokować możliwość odblokowania w EU Co mnie pokusiło kupować ten szajs , z Samsungiem od S6 do s21 nie miałem żadnych problemów Na xda spekuluja czy xiaomi nie chce tak zrobic, a nie pisza ze xiaomi chce. Fakt faktem, ze od tygodnia ludzie maja ten sam problem i brak rozwiazania. A ja wlasnie kupilem xiaomi z Chin. Pieknie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 19 Share Posted May 19 Wygląda na to, że mają problemy z usługami w Europie. Kiedy to naprawią - trudno powiedzieć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszek1981 Posted May 19 Share Posted May 19 (edited) Też kupiłem niedawno 12x czekałem z nim w szafce te 168h i lipa... Odpaliłem go wczoraj na org Romie i próbuje używać ale krew jasna nagła mnie zalewa. Co on wyrabia przy przytulenie go do policzka ramieniem podczas rozmowy... A dialer jaki kibel. Chyba go zwrócę w piździet, mam jeszcze 20 dni na zwrot. Juz działa. Zrobiłem. Muszę przyznać że miuipolska a to co było to nie ma z czym porównywać... Pozdrawiam Edited May 22 by lukaszek1981 Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts