Szuja 43 Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Pozwolenie jest na konto. Bezterminowe. Co 30 dni możesz odblokować na nim co ci się podoba.Tap z MI4S Link to post Share on other sites
Judas 4 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Czyli jak raz już odblokowałem bootloader na Redmi Note 3 PRO, to mogę teraz po paru miesiącach na innym telefonie odblokować bez wysyłania ponownej prośby? Wysłać prośby i tak na tym koncie nie mogę, bo od razu przekierowuje do mi unlock. Link to post Share on other sites
Szuja 43 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Nie możesz bo zgoda już jest.Powinno udać się odblokować inny sprzęt. Zgoda jest na konto nie na telefon.Tap z MI4S 1 Link to post Share on other sites
skay77 120 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Zgadza się odblokowałem s plus na koncie gdzie był przypisany RN3P poszło odrazuWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
rezmus 171 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 gdyby ktos mial error 10008 z api, przy dodawaniu konta w ustawieniach telefonu -> mi unlock status to wlasnie sprawdzilem jedno rozwiazanie. dzis flashowalem na redmi 4x ostatni china dev i przy probie dodania konta do unlock wlasnie taki blad mi sie pojawial. na forum miui jest sporo osob, ktore go mialo, zwykle radzono poczekac pare dni, ale byli i tacy co czekali po 2 tygodnie bez zmian. przy tym bledzie miunlock na pc nie chce odblokowac fona, rzuca bledem, ze konta sie roznia. dzis ktos wrzucil info, ze na ten blad pomaga zainstalowanie apki vpn (fly vpn) i duzo osob napisalo, ze to dziala. poniewaz nie bardzo wierze, w takie sztuczki z vpn bezposrednio przed istalacja fly vpn sprawdzilem raz jeszcze - error 10008 na fonie. instalacja apki, wybranie serwera shanghai 2 i brak bledu przy dodawaniu konta w mi unlock status na fonie. no to fastboot, podpiecie pod pc, mi unlock na pc i zero problemow, bootloader odblokowany. Link to post Share on other sites
Heisenberg 118 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 2 godziny temu, rezmus napisał: gdyby ktos mial error 10008 z api, przy dodawaniu konta w ustawieniach telefonu -> mi unlock status to wlasnie sprawdzilem jedno rozwiazanie. dzis flashowalem na redmi 4x ostatni china dev i przy probie dodania konta do unlock wlasnie taki blad mi sie pojawial. na forum miui jest sporo osob, ktore go mialo, zwykle radzono poczekac pare dni, ale byli i tacy co czekali po 2 tygodnie bez zmian. przy tym bledzie miunlock na pc nie chce odblokowac fona, rzuca bledem, ze konta sie roznia. dzis ktos wrzucil info, ze na ten blad pomaga zainstalowanie apki vpn (fly vpn) i duzo osob napisalo, ze to dziala. poniewaz nie bardzo wierze, w takie sztuczki z vpn bezposrednio przed istalacja fly vpn sprawdzilem raz jeszcze - error 10008 na fonie. instalacja apki, wybranie serwera shanghai 2 i brak bledu przy dodawaniu konta w mi unlock status na fonie. no to fastboot, podpiecie pod pc, mi unlock na pc i zero problemow, bootloader odblokowany. Potwierdzam, też o tym czytałem. Link to post Share on other sites
patrynio 5 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 4 godziny temu, rezmus napisał: gdyby ktos mial error 10008 z api, przy dodawaniu konta w ustawieniach telefonu -> mi unlock status to wlasnie sprawdzilem jedno rozwiazanie. dzis flashowalem na redmi 4x ostatni china dev i przy probie dodania konta do unlock wlasnie taki blad mi sie pojawial. na forum miui jest sporo osob, ktore go mialo, zwykle radzono poczekac pare dni, ale byli i tacy co czekali po 2 tygodnie bez zmian. przy tym bledzie miunlock na pc nie chce odblokowac fona, rzuca bledem, ze konta sie roznia. dzis ktos wrzucil info, ze na ten blad pomaga zainstalowanie apki vpn (fly vpn) i duzo osob napisalo, ze to dziala. poniewaz nie bardzo wierze, w takie sztuczki z vpn bezposrednio przed istalacja fly vpn sprawdzilem raz jeszcze - error 10008 na fonie. instalacja apki, wybranie serwera shanghai 2 i brak bledu przy dodawaniu konta w mi unlock status na fonie. no to fastboot, podpiecie pod pc, mi unlock na pc i zero problemow, bootloader odblokowany. Mi wyskakuje cały czas chmurka z "Connect to the network and try again" niezależnie od tego czy jestem na pakiecie czy wifi czy ustawię VPN shanghai 2. Zgody sms nie dostałem na odblokowanie mojego Xiaomi Mi5, ale na stronie mogę już normalnie pobrać narzędzie do odblokowania bootloadera, więc wnioskuję że zgoda jest. Jakieś pomysły? Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Nie sądziłem że jeszcze powróci magiczny VPN, ale jak widać ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać. Link to post Share on other sites
rezmus 171 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 (edited) @majdan12 kiedys vpn to rzeczywiscie bylo moim zdaniem bez sensu, ale teraz gdy dodaje sie konto przez mi unlock status w opcjach dev telefonu i dostaje blad 10008 (jak na screenie) to vpn china rzeczywiscie pomaga sie go pozbyc. sprawdzilem minute przed ustawieniem vpn i mialem 10008, po ustawieniu poszlo. co nie znaczy, ze ludzie majacy problem z miunlock na pc (sterowniki, itp) odblokuja dalej bez problemu. na pewno pomaga to pozbyc sie 10008 przy dodawaniu konta w mi unlock status na fonie, a bez tego miunlock na pc stawal mi na 50%, brak 10008 i poszlo od razu. temat z wczoraj na miui.com dotyczacy rozwiazania wlasnie bledu 10008 api http://en.miui.com/thread-563522-1-1.html Edited April 5, 2017 by rezmus Link to post Share on other sites
rufik 7 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 (edited) Panowie, mam problem z przejście pkt.4 czyli wpisaniem kodu weryfikacyjnego na stronie - otóż nie dostaję żadnego SMSa :/ Ten sam problem miałem przy koncie xiaomi, ale zmiana na język chiński pomogła. Tutaj w formularzu odblokowania nie ma innego języka niż angielski... EDIT: OK, to był jakiś tymczasowy problem, udało się teraz za którymś razem Edited April 5, 2017 by rufik Link to post Share on other sites
patrynio 5 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Pacjent Mi5. Zamówiony u Goldwaya. Wersja romu: Miui Global 8.1|Stable 8.1.2.0(MAAMIDI). Na tym romie mogę odblokowywać BT? Ma być najnowszy możliwy rom, a na OTA nie znajduje aktualizacji. Help Gajs Link to post Share on other sites
kamillm 277 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 8 minut temu, patrynio napisał: Na tym romie mogę odblokowywać BT? Próbuj najwyżej nie pójdzie. Link to post Share on other sites
patrynio 5 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 poszło za pierwszym. Teraz szybkie pytanie. Zostać na 6.0 czy przejść na 7.0 ? Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 @patrynio Nie ma nic lepszego jak własna opinia Zacznij od Android 6 (ostatniej wersji) a zakończ test na Android 7. Link to post Share on other sites
patrynio 5 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 (edited) Mam teraz odblokowany BT i jestem w poradniku wgrywania recovery i na serwerze jest chyba 5 plików z twrp dla mi5. Pytanie które wybrać? Jestem na androidzie 6 wersji global i skąd wziąć ostatnią wersję miuipolska android 6? Wybaczcie te nieogarnięcie, ale przez dobre 3 miesiące byłem związany z innymi telefonami niż Xiaomi Edit: Jest "TWRP_gemini_6.5.7+.zip" wnioskuje że to będzie odpowiednie do ostatniego romu miuipolska na Androidzie 6.0. Rom który znalazłem jako ostatni dla Androida 6 to xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.8_v8-6.0.zip. Czy wszystko się zgadza? Można wróćić z androida 7 na androida 6? Edited April 5, 2017 by patrynio Link to post Share on other sites
bartek1608 1 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 witam czy jak raz odblokuje mi unlock to wiecej juz nie musze?? czy za kazdym razem jak bym np zmienial roma Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 @patrynio Nie pisz w tym temacie. Na forum masz wszystko opisane co zainstalować. @bartek1608 Raz odblokujesz i więcej już nie trzeba. Link to post Share on other sites
bartek1608 1 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 dzieki ziom jeszcze jedno pytanko jak wrzuce juz roma to od razu mozna juz instalowac twrp? bo z mi unlocka juz nie bede korzystal skoro jest juz odblokowany tak? Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 @bartek1608 Masz odblokowany bootloader, więc instalujesz TWRP używając ADB a przez TWRP instalujesz system. MiFlashUnlock już nigdy nie będziesz musiał użyć o ile sam nie zablokujesz bootloader. Link to post Share on other sites
bartek1608 1 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 o to mi chodzilo krotko i na temat jeszcze raz dzieki Link to post Share on other sites
Sliwa85 0 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Witam. Ja mam problem zatrzymuje odblokowanie na 50%. Dwie informacje, albo, że telefon nie jest podłączony, albo, że konto z telefonu jest inne niż w tej aplikacji do odblokowania ,a jest takie samo. Testowałem na dwóch kompach. ADB jest. Mam wersję 7 miui polska ostania chciałem wgrać globalny nowszy rom. Na forum globalnym widzę, że to stały problem. ZAuważyłem też brak w opcjach programisty tej opcji " odblokowania oem" nie ma Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 @Sliwa85 Link to post Share on other sites
Sliwa85 0 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Jest maciupki problem, brak tego tez Link to post Share on other sites
majdan12 404 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 @Sliwa85 Masz MIUI 7 a tam tego nie ma Zainstaluj jakaś najnowszą MIUI 8. Link to post Share on other sites
bartek1608 1 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Sliwa a masz jeszcze tam bodajze nad debugowaniem opcje zebys sie zalogowal na konto miui wiec warto sprawdzic bo u mnie to bylo powodem ze sie nie zalogowalem wlasnie tam Link to post Share on other sites
Sliwa85 0 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Nie ma opcji logowania. Chyba już kapuje muszę to zrobić przez miflash inaczej nie pójdzie nic Link to post Share on other sites
bartek1608 1 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 przez miflash wgrywasz tylko roma tam sie nie logujesz nigdzie Link to post Share on other sites
Sliwa85 0 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Wiem, ale nie wgram nic za pomocą opcji z tego poradnika. Najpierw przez miflash chiński ostatni, a potem zobaczymy. Mam syf nie rom w telefonie i stąd problemy. Dokładnie to będę musiał skorzystać jeszcze z czegoś innego bo mam Mtk , ale już to robiłem pod Lenovo to wiem o co chodzi Link to post Share on other sites
Gumka23 11 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Panowie, pomóżcie jeśli potraficie. Pacjent Mi4, sprawdzany na globalu stable, dev i stable china. Wszędzie stoi na 50% i "Couldn't verify device". Zalogowany na koncie Xiaomi, wyszukałem telefon przez lokalizowanie telefonu. Przeczytałem, że trzeba czekać. No to czekam już od 13 marca. Sprawdzałem dzisiaj. Ciągle to samo. Jest jakaś rada? Link to post Share on other sites
pewu 1 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 (edited) Hej, Nie ma o tym wzmianki w tutorialu, więc domyślam się, że dodali coś nowego. Mianowicie w trakcie unlocka wyskakuje błąd: "binding time is too short, less than 72 h". Nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat, znów domyślając się - chodzi o czas jaki minął od przypięcia telefonu do konta Xiaomi. Moja sytuacja wygląda tak, że telefon sparowany z kontem mam ponad 72h, ale to przypięcie, które jest w opcjach developerskich, wybrałem dopiero dzisiaj (przeszło pomyślnie). Póki co nie mogę odblokować bootloadera. Dam znać, co będzie za te trzy dni i jeśli się uda, to pewnie warto to dodać do poradnika. Załączam screen z Mi Unlock Toola PS Soft 8.2.1.0 MAGMIDL EDIT2: To najwyraźniej nowe zabezpieczenie w wersji 2.2.406.5, korzystając ze starszej wersji udało mi się odblokować bootloader. Starszą wersję pobrać można np. stąd: http://en.miui.com/thread-204866-1-1.html Edited April 7, 2017 by pewu 1 Link to post Share on other sites
buszek 0 Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Mi również w nowej wersji wyskakiwał ten błąd. Po powrocie do starej wersji Mi Unlocka (wersja 1.1.0317.1) udało się odblokować bootloadera. Link to post Share on other sites
Skwaromir 0 Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Próbuje uzyskać kod i mam problem z ich stroną po kliknięciu na unlock now mna taki obraz. I nie mam już pomysłów co tam nie praży. Link to post Share on other sites
stan48 8 Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 nick na forum Link to post Share on other sites
Skwaromir 0 Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 (edited) Dzięki zadziałało, a teraz wyskakuje błędne imię i nazwisko ? Ktoś miał coś takiego ? edit. Wpisałem razem imię z nazwiskiem. Edited April 9, 2017 by Skwaromir rozwiązanie problemu Link to post Share on other sites
Piotr_ 0 Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Dnia 5.04.2017 o 14:42, rufik napisał: Panowie, mam problem z przejście pkt.4 czyli wpisaniem kodu weryfikacyjnego na stronie - otóż nie dostaję żadnego SMSa :/ Ten sam problem miałem przy koncie xiaomi, ale zmiana na język chiński pomogła. Tutaj w formularzu odblokowania nie ma innego języka niż angielski... EDIT: OK, to był jakiś tymczasowy problem, udało się teraz za którymś razem Ja mam podobny problem. Wpisując imię i nazwisko wyskakuje komunikat "Please input correct name", jeśli podam samo imię to przechodzi dalej, ale żadnego SMSa nie dostaję. Próbowałem wczoraj, próbuję dziś i nagle komunikat "Osiągnięto limit SMS". Link to post Share on other sites
Recommended Posts