Orjon 1,518 Report post Posted May 28 10 godzin temu, 21nikooo21 napisał: Czy mam prawidłowo rozpoznane urządzenie w adb? Jesteś w fastboocie a nie w adb, ale tak, jest ok. w ADB rozpozna ci dopiero gdy włączysz telefon normalnie. 10 godzin temu, ro.ma2 napisał: Up -Orjon-tak przycisk w Mi Unlock jest nieaktywny- pomimo wykonania wszystkich kroków zgodnie z procedurami- tak mi się wydaję Komp z Ryzenem? Na nim są problemy z fastbootem 9 godzin temu, rekawek napisał: mam jeszcze jedno pytanie,bo nie rozumiem jednej sprawy.Czytam ten temat od 170-ej strony,przeglądam forum i nie znajduję info czy czas oczekiwania na odblokowanie jest dla każdego nowego posiadacza telefonu który odblokowuje pierwszy raz telefon firmy Xiaomi, a nie dotyczy tych którzy już to kiedyś robili tak jak na przykład ja,oczywiście na innym modelu. Różnie bywa, ale generalnie - niemal wszyscy. Share this post Link to post Share on other sites
ro.ma2 0 Report post Posted May 30 Orion-doszedłem do sciany- po pierwsze nie mam Ryzena .Próbowałem założyć nowe konto xiaomi na innego maila- nie da sie z tym samym numerem telefonu. \Wszystkie punkty w Twoim tutorialu przeszedłem zgodnie z instrukcja- nadal zupełnie nieczynny jest MI Unlock- jakieś sugestie ? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek101279 1 Report post Posted May 30 Orion-doszedłem do sciany- po pierwsze nie mam Ryzena .Próbowałem założyć nowe konto xiaomi na innego maila- nie da sie z tym samym numerem telefonu. \Wszystkie punkty w Twoim tutorialu przeszedłem zgodnie z instrukcja- nadal zupełnie nieczynny jest MI Unlock- jakieś sugestie ?Zmień komputer, spróbuj na innym. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
ro.ma2 0 Report post Posted May 30 (edited) Tomek101279- dzięki- zmieniłem kompa i mam już na swoim mi 9 MIUI 10.4 by xiaomi.eu Edited May 30 by ro.ma2 Share this post Link to post Share on other sites
Szajbus_89 2 Report post Posted June 1 (edited) Mam problem z fast boot, telefon włączony widzi normalnie, w menadżer urządzeń pojawia się urządzenie android. Zainstalowałem też Minimal ADB and Fastboot ale w nim nie widzi urządzenia po wpisaniu komendy. Po włączeniu miflash_unlock-en-3.3.827.31 loguję się do konta, włączam MI 9 do fastboot, podłączam do kompa ale nie słychać żadnego dźwięku wykrywania urządzenia oraz nie widzi go w menadżerze urządzeń . Rozumiem że wipe robimy dopiero po odblokowaniu bootloadera. Oczywiście wszystko wykonywane zgodnie z poradnikiem na pierwszej stronie. Edited June 1 by Szajbus_89 Share this post Link to post Share on other sites
Szajbus_89 2 Report post Posted June 1 Problem rozwiązany, winowajca to kabel huawei, podpiąłem pod aukey i od razu zadziałał. Share this post Link to post Share on other sites
grubybrzuch 0 Report post Posted June 1 1.jak sprawdzic czy nadal mam odblowowany bootloader? zrobilem rest do ustawien fabrycznych i nie wiem czy nadal to dzial 2. w fastboot po wpisaniu komendy fastboot devies wyskakuje mi unkwon komad devices Share this post Link to post Share on other sites
grubybrzuch 0 Report post Posted June 1 1 godzinę temu, grubybrzuch napisał: 1.jak sprawdzic czy nadal mam odblowowany bootloader? zrobilem rest do ustawien fabrycznych i nie wiem czy nadal to dzial 2. w fastboot po wpisaniu komendy fastboot devies wyskakuje mi unkwon komad devices dobra bootloadera odblokwalem jescze raz ale utknolem na etapie recovery. po wpisaniu fastboot boot twrp.img mam komukinat dtb not found Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,518 Report post Posted June 2 A jakie recovery wgrywasz...? Share this post Link to post Share on other sites
grubybrzuch 0 Report post Posted June 3 Do mi4s twrp aqua Share this post Link to post Share on other sites
czolgista1990 1 Report post Posted June 3 Mam problem z forum miui.com. Nie mogę się ani zalogować, ani pobrać unlockera. Share this post Link to post Share on other sites
czolgista1990 1 Report post Posted June 3 poszło przez przeglądarke w telefonie Share this post Link to post Share on other sites
aereka85 1 Report post Posted June 4 Mam Mi 8 Lite wersja Global 10.3.2.0, chciałbym wgrać xiaomi.eu (mam pewne doświadczenie i wgrywałem wielokrotnie na mi5 i mi5s, bez większych problemów - korzystając z poradnika), mam zgodę na odblokowanie bootloadera, ale na tym romie nie mogę odblokować. O ile dobrze się orientuję to powinienem zmienić rom na dev, w tym problem, że wgrywając go do pamięci telefonu i wchodząc w aplikację Aktualizacje, po rozwinięciu 3 kropek nie mam opcji "wgraj z pliku", nie mogę też wprowadzić go w edl. Pomoże ktoś ruszyć z tym telefonem? Share this post Link to post Share on other sites
dzidexx 298 Report post Posted June 4 4 minuty temu, aereka85 napisał: ale na tym romie nie mogę odblokować. Dlaczego? Sprawdziłeś? Share this post Link to post Share on other sites
aereka85 1 Report post Posted June 4 8 minut temu, dzidexx napisał: Dlaczego? Sprawdziłeś? Tak, sprawdzałem, dochodzi do 99 procent i przerywa, wyskakuje napis, że nie można odblokować Share this post Link to post Share on other sites
Spili 84 Report post Posted June 5 Właśnie siedzę nad próbą wgrania tego romu do Mi9. Do tej pory Unlock pokazywał ile godzin jeszcze muszę czekać na zgodę. To jasne. Ale czas ten już upłynął i przy próbie zdjęcia blokady mam komunikat po chińsku: "Telefon nie był używany przez określony czas i nie można go odblokować" Nie miałem takiego komunikatu ani przy Mi5 czy Mi6 czy MiPadzie. W opcjach programistycznych powiązany tel z kontem. Debug włączony... I nic nie idzie dalej... Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,518 Report post Posted June 5 Spróbuj starszej wersji MiUnlock Share this post Link to post Share on other sites
kamiledward1408 0 Report post Posted June 5 (edited) A jak to się tyczy telefonu z orange konkretnie chodzi o note 7 global wersion obecnie mam 10.3.3 Stabilna można jakoś wgrać oficjalnego global ? na tym telefonie zobaczyłem nowy soft ze strony oficjalny global zablokowali w aktualizacji oknie wskazanie obrazu z pamięci telefonu tak zwany brand miui_LAVENDERGlobal_V10.3.5.0.PFGMIXM_a5cabeca22_9.0 screen z telefonu Edited June 5 by kamiledward1408 Share this post Link to post Share on other sites
gruniu 1 Report post Posted June 6 Wszystkie moje telefony, mają root. Ostatnio kupiłem redmi note4 dla syna i za zgodą xiaomi, mogłem zrobić root, bez stary gwarancji. Jak wygląda sprawa z mimix3? Chciałbym go kupić. Share this post Link to post Share on other sites
aereka85 1 Report post Posted June 6 Dnia 5.06.2019 o 23:12, kamiledward1408 napisał: zablokowali w aktualizacji oknie wskazanie obrazu z pamięci telefonu jeśli nie masz opcji zainstaluj z pliku to stuknij kilka/kilkanaście razy w rysunek "10" na środku ekranu Share this post Link to post Share on other sites
kamiledward1408 0 Report post Posted June 7 nie pasuje android oficjalny global bo telefon z orange i mają coś pogrzebany android i nie wiem co z tym zrobić chyba boot loader jedynie da odblokować Share this post Link to post Share on other sites
abnegat 5 Report post Posted June 11 Dnia 29.01.2016 o 13:08, Zenderable napisał: Uwaga! Za pierwszym razem pojawi się monit "Couldn't unlock try after XX hrs". Aktualnie jest to 360 godzin lub 1080 godzin (dla Redmi Note 5), niestety musimy odczekać ten okres czasu. Ja musiałem teraz czekać tylko 168 godzin a więc tydzień. Nie wiem dlaczego. Share this post Link to post Share on other sites
Fazi93 3 Report post Posted June 12 A ja mam taki problem. Chcę zainstalować sterowniki do trybu debugowania. Niestety, Windows nie jest w stanie sam zainstalować sterownika. Wykrywa mi go tak, jak na poniższym screenie. Ktoś miał taki problem, albo wie chociaż jak go rozwiązać? Telefon Redmi Note 7 z najnowszym globalem, Windows 7 64bit. Share this post Link to post Share on other sites
piotrino 24 Report post Posted June 12 A ja mam taki problem. Chcę zainstalować sterowniki do trybu debugowania. Niestety, Windows nie jest w stanie sam zainstalować sterownika. Wykrywa mi go tak, jak na poniższym screenie. Ktoś miał taki problem, albo wie chociaż jak go rozwiązać? Telefon Redmi Note 7 z najnowszym globalem, Windows 7 64bit. Sterownik musisz zainstalować ręcznie. Prawoklik wyszukaj sterownik, i podajesz ścieżkę do sterownika.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Fazi93 3 Report post Posted June 12 1 minutę temu, piotrino napisał: Sterownik musisz zainstalować ręcznie. Prawoklik wyszukaj sterownik, i podajesz ścieżkę do sterownika. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Google USB Driver? Share this post Link to post Share on other sites
piotrino 24 Report post Posted June 12 Google USB Driver?Jeśli chodzi o te sterowniki to tak..... Musisz je poszukać w necie, ściągnąć, rozpakować . I ręcznie wybrać dany sterownikWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Fazi93 3 Report post Posted June 12 23 minuty temu, piotrino napisał: Jeśli chodzi o te sterowniki to tak..... Musisz je poszukać w necie, ściągnąć, rozpakować . I ręcznie wybrać dany sterownik Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Nie jestem w stanie zainstalować żadnych sterowników żeby mi to rozpoznało normalnie. Ale zauważyłem taką zależność, że gdy przełączam tryb podłączenia do komputera z samego ładowania na przesyłanie plików, ładnie rozpoznaje urządzenie jako Android ADB Interface. Być może w tym tkwił problem. Dorzucam screena. Share this post Link to post Share on other sites
piotrino 24 Report post Posted June 12 Nie jestem w stanie zainstalować żadnych sterowników żeby mi to rozpoznało normalnie. Ale zauważyłem taką zależność, że gdy przełączam tryb podłączenia do komputera z samego ładowania na przesyłanie plików, ładnie rozpoznaje urządzenie jako Android ADB Interface. Być może w tym tkwił problem. Dorzucam screena.Bo ma być właśnie ten tryb podłączenia, a nie tryb jako ładowanie..... Wcześniej o tym nie pisałeś, chyba że przeoczylem.....Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Fazi93 3 Report post Posted June 12 1 minutę temu, piotrino napisał: Bo ma być właśnie ten tryb podłączenia, a nie tryb jako ładowanie..... Wcześniej o tym nie pisałeś, chyba że przeoczylem..... Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Nie pisałem, ale też nie wiedziałem, że to ma aż takie znaczenie. Przesiadłem się dopiero dzisiaj z Redmi Nota 2, a tam działało to trochę inaczej Mimo wszystko, dzięki Share this post Link to post Share on other sites
gruniu 1 Report post Posted June 16 Jak jest z gwarancji? Jak uzyskam zgodę na odblokowanie bootloadera, to nie tracę gwarancji? Share this post Link to post Share on other sites
piotrino 24 Report post Posted June 16 Różnie z tym jest. Zależy od producenta, od serwisu gwarancyjnego. Spytaj się tam gdzie serwisują naprawy gwarancyjne, jednym to nie przeszkadza odblokowanie bootloadera, a drudzy mają inne zdanie na ten temat.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
bioly87 23 Report post Posted June 16 Można sprawdzić ile czasu pozostało do zgody na odblokowanie BL? Share this post Link to post Share on other sites
abnegat 5 Report post Posted June 16 Można. Przeprowadź procedurę ponownie i zobaczysz. 1 Share this post Link to post Share on other sites
aww 0 Report post Posted June 17 Gdzie jeszcze mozna pobrac mi unlock? Jak klikam na ich stronie "download mi unlock" (przenosi pod ta strone http://miuirom.xiaomi.com/rom/u1106245679/3.3.827.31/miflash_unlock-en-3.3.827.31.zip) To mam napisane, że strona nie działa i nie chce mi pobrac. Share this post Link to post Share on other sites
bioly87 23 Report post Posted June 17 Ja pobrałem tutaj https://androidfilehost.com/?fid=11410963190603865300 Share this post Link to post Share on other sites