the4anoni 21 Report post Posted April 19 11 minut temu, tojapiotrek napisał: Doszedłem do punktu 5. aktualnego poradnika i podpunkt 5. Nie mogę zainstalować sterowników. Podłączam telefon w trybie FASTBOOT, wykrywa mi nieznane urządzenie o nazwie Android i tej paczki z linku ręcznie też nie mogę zainstalować. Czy przyczyną może być kabel od innego telefonu niż Xiaomi? Konkretnie to kabel od Samsunga mam, przesyłanie zdjęć, ładowanie działa normalnie, żadnego rozłączania samoistnego nie zauważyłem. Wyłącz weryfikację podpisu sterownika, pobierz https://forum.xda-developers.com/android/general/miui-xiaomi-global-debloater-the4anoni-t3879739 (skrypt do debloatu, ale są tam sterowniki) i wypakuj. Telefon odpal w trybie fastboot, wejdź do wypakowanego folderu -} Driver -} zainstaluj.exe Potem podłącz telefon. Jak ci powie że mi drive installed robisz restart pc i powinno być ok. 1 Share this post Link to post Share on other sites
tojapiotrek 1 Report post Posted April 19 (edited) Pomogło ziomeczku, dzięki wielkie. Gdyby ktoś miał jeszcze podobny problem to sprecyzuje jeszcze że weryfikację podpisu sterownika można wyłączyć klikając cały czas klawisz F8 podczas uruchamiania komputera i tam na dole jest opcja wyłączająca weryfikację podpisu sterownika. Mam jeszcze jeden problem, bo przy operacji odblokowywania bootloadera wyskakuje mi komunikat że nie można odblokować ponieważ na koncie xiaomi nie podałem numeru telefonu. Czy jest to konieczne aby odblokować bootloader? Edited April 19 by tojapiotrek 1 Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,519 Report post Posted April 19 Skoro wywala taki błąd to najwidoczniej jest potrzebne. Share this post Link to post Share on other sites
tojapiotrek 1 Report post Posted April 19 Ale może gdzieś da się w opcjach to pominąć na koncie xiaomi? Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,519 Report post Posted April 19 Dnia 29.01.2016 o 13:08, Zenderable napisał: Musimy na naszym koncie Xiaomi (https://account.xiaomi.com) mieć dodany poprawny numer telefonu, e-mail i wpisany w lokalizacji nasz kraj (Poland). Skoro jest napisane że musisz mieć to musisz mieć. Nie ma innej możliwości. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof 0 Report post Posted April 23 Mam nadzieję że dobrym temacie piszę. U mnie próba odblokowania Mi8 Lite kończy się błędem i chińskimi znaczkami(screen w załączniku), które po przetłumaczeniu przez google translatora oznaczają "Nie można odblokować, gdy telefon nie jest używany przez określony czas ". Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Oczywiście początkowo wszystko przebiegało normalnie, tzn. wyświetlał się monit o oczekiwaniu przez 360h, po upłynięciu tego czasu ponownie podłączyłem telefon i otrzymałem komunikat jak wyżej opisałem. Share this post Link to post Share on other sites
Deportivo88 1 Report post Posted April 24 A ja mam jeszcze pytanie, czy to prawda co pisze w niektórych miejscach, że po odblokowaniu Bootloadera może usunąć się z telefonu odblokowywanie odciskiem palca ? :) Share this post Link to post Share on other sites
emarcin 57 Report post Posted April 24 Żartujesz, gdzie to wyczytałeś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Frantik 6 Report post Posted April 26 Dnia 8.04.2019 o 17:48, Luk83bb napisał: Ja próbowałem odblokować na Ryzenie i miałem unknown error (-1) Zapomniałem napisać. No niestety próba unlocka na moim kompie z Ryzenem również się nie powiodła. Mam to samo, co wyżej. Nie mam na razie dostępu do żadnej maszyny z Intelem także trudno - jadę na Globalu Share this post Link to post Share on other sites
adonim85 1 Report post Posted April 26 (edited) Czy ten poradnik/tutorial ma zastosowanie w przypadku modelu Pocophone F1? Bo będzie trzeba go odblokować (tel jest już w drodze do mnie). Zamówiony na GearBest. 8 godzin temu, Frantik napisał: Zapomniałem napisać. No niestety próba unlocka na moim kompie z Ryzenem również się nie powiodła. Mam to samo, co wyżej. Nie mam na razie dostępu do żadnej maszyny z Intelem także trudno - jadę na Globalu Ja Mi8 SE na Ryzenie 5 1600X odblokowałem jakoś. Albo to było na mobilnym Intelu może jednak ... Edited April 26 by adonim85 Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,519 Report post Posted April 26 Ma zastosowanie. Share this post Link to post Share on other sites
Zenderable 297 Report post Posted April 26 Piszę tak co jakiś czas, teraz też by należało. Czy uzupełnić coś w poradniku, czegoś brakuje? Jeśli tak, to oznaczajcie @Zenderable. Jeśli chodzi o punkt 2... forum en.miui zostanie porzucone do końca czerwca na rzecz Mi Community (już nie można pisać tam postów), więc zobaczymy czy w tej kwestii coś się zmieni. Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Kowalski 34 Report post Posted April 27 W poniedziałek wieczorem mija magiczne 360h. Czy w przypadku mi9 podczas odblokowania bl i wgrania xiaomi.eu muszę liczyć się z jakimiś niespodziankami? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
mihau90 1 Report post Posted April 29 (edited) Dnia 19.12.2018 o 19:19, mihau90 napisał: zalogowałem się jeszcze raz na to samo konto, które z którego chcę odblokować telefon. zarówno przez stronkę account.xiaomi.com, jak i na telefonie, w obu przypadkach ten sam numer konta i hasło. i znowu ten sam błąd, czy to na windowsie, czy na linuxie - chce, żebym się zalogował na telefonie na to samo konto nie mam pewności, czy przypadkiem po uruchomieniu nie założyłem innego konta, by potem przez przypadek się wylogować z niego i zalogować na nie na nowo (ech te uroki poznawania nowego systemu, w tym przypadku miui). wiem za to, że na obecnym koncie zmieniałem maila, ale to chyba nie ma nic do rzeczy może kogoś zainteresuje jak rozwiązałem problem. winny był kabel (niby nillkin). do ładowania fajnie się nadaje, ale strasznie zrywa połączenie z kompem. kupiłem sobie jakiś samsunga i z buta wykryło telefon, konto i chciało ściągać bootloder. tyle, że muszę teraz czekać 197 godzin przynajmniej się rozwiązało Edited April 29 by mihau90 Share this post Link to post Share on other sites
Motorolka 14 Report post Posted April 29 Kabel od xiaomi powinien też dać radę, po co zmieniać coś co jest dobre i w dodatku było w zestawie. Share this post Link to post Share on other sites
rekawek 30 Report post Posted May 5 Przechodzę pkt.2 i mam to: ### Error updating database. Cause: com.mysql.cj.jdbc.exceptions.MysqlDataTruncation: Data truncation: Out of range value for column 'uid' at row 1 ### The error may involve defaultParameterMap ### The error occurred while setting parameters ### SQL: REPLACE INTO mc_common_member_profile( uid, bio, interest, field1, field2, field3, field4, field5, field6, field7, field8 ) VALUES ( ?, '', '', '', '', '', '', '', '', '', '' ) ### Cause: com.mysql.cj.jdbc.exceptions.MysqlDataTruncation: Data truncation: Out of range value for column 'uid' at row 1 ; SQL []; Data truncation: Out of range value for column 'uid' at row 1; nested exception is com.mysql.cj.jdbc.exceptions.MysqlDataTruncation: Data truncation: Out of range value for column 'uid' at row 1 [Click here to return to the previous page] i tak już kilka dni.Co jest nie tak? Share this post Link to post Share on other sites
peter333 0 Report post Posted May 9 Witam Zrobiłem wszystko i nadal mam COULDN'T UNLOCK Co mam zrobić, aby odblokować to cholerstwo? Share this post Link to post Share on other sites
damo69 3 Report post Posted May 11 Konto Xioami zakładałem kilka dobrych lat temu. Jak można teraz zmienić region? Mam Chiny i nic nie mogę z tym zrobić, ani na telefonie ani w przeglądarce na komputerze... Share this post Link to post Share on other sites
Bartez666 0 Report post Posted May 16 (edited) Witam wszystkich, dzisiaj zablokowałem mój telefon ponieważ przez pomyłkę wpisałem inny kod. Telefon ( Note4x) został zablokowany i wcisnąłem reboot. Próbowałem skorzystać z poradnika pobrałem miflash i nie wyświetla mi sie ten formularz nie wiem co mam zrobić dzięki za pomoc Teraz mam taki problem "Current account is not bound to this device" Edited May 16 by Bartez666 Share this post Link to post Share on other sites
kamil9530 2 Report post Posted May 17 (edited) Ma ktoś rozwiązanie?Wydaje się,że po problemie.pobrałem nowszą wersje Miflash Unlock -en-3.3.1212.33 wyskoczyły napisy po angielsku informujące,że zostało jeszcze 2 dni Edited May 17 by kamil9530 dodano zrzut Share this post Link to post Share on other sites
czarek1212 13 Report post Posted May 17 miałem podobnie ale użyłem mi unlock 2.2406.5 i poszło Share this post Link to post Share on other sites
tomynick 0 Report post Posted May 19 Witajcie, przymierzam się do zakupu telefonu Xiaomi MI9 Transparent Edition 12gb 256gb w wersji GLOBAL jednak z tego co widzę na np. ali tej wersji już nie ma na stoku... Z kolei z informacji jakie tutaj piszecie wnioskuję, że odblokowanie może trwać nawet kilka miesięcy, co jest bardzo zniechęcające by nabywać wersję chińską. Czy ktoś z was próbował odblokowywać powyższy model? Prosiłbym o informację, dziękuję, dw. Share this post Link to post Share on other sites
kamil9530 2 Report post Posted May 20 Dnia 17.05.2019 o 18:13, czarek1212 napisał: miałem podobnie ale użyłem mi unlock 2.2406.5 i poszło Dokładnie,w moim przypadku było tak samo Share this post Link to post Share on other sites
czarek1212 13 Report post Posted May 20 @tomynick wersje 8|256 (chińska odblokowałem w standardowym czasie oczekiwania (360 h ) tylko weż pod uwage że nie maja te chinskie wersje pasma b20,nie wiem skąd taka mysl że trzeba czekać miesiącami na odblokowanie...... Share this post Link to post Share on other sites
Ciacho23 23 Report post Posted May 20 Witam. Przymierzam się do odblokowani BL na Mi9 SE, ale odnośnie punktu 2 z poradnika, na stronie http://en.miui.com/ nie ma do wyboru Mi9 SE. Mam wybrać Mi9 i będzie OK? Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,519 Report post Posted May 21 Spróbuj bez dodawania żadnego urządzenia Share this post Link to post Share on other sites
Ciacho23 23 Report post Posted May 21 (edited) Nie da się. Coś trzeba wybrać. Czy samo odblokowanie BL skasuje mi wszystkie dane na telefonie? Edited May 21 by Ciacho23 Share this post Link to post Share on other sites
kamil9530 2 Report post Posted May 22 @Ciacho23 Wszystkie dane ulegną skasowaniu Share this post Link to post Share on other sites
rekawek 30 Report post Posted May 27 (edited) Cześć mam dwa pytania. Zakupiłem telefon Mi 8 Lite.Na stronie sprzedawcy jest że to wersja Global.Teraz w tutku jest info że bootloadera odblokuje na Dev lub Global beta.Pytanie: 1.odblokuję na tej wersji sprzedawcy? W tutku jest napisany by na stronie miui.en w ustawienia>>Devices wybrać swój telefon.Ok tyle że mojego Mi 8 Lite brak.jest za to Mi 8,Mi 8 EE i Mi 8 CE.Drugie pytanie: 2.jeśli mojego modelu brak to ktory wybrać? Edited May 27 by rekawek 1 Share this post Link to post Share on other sites
ro.ma2 0 Report post Posted May 27 Witam- podpowiedźcie prosze co robie nie tak- to juz mój 3 telefon od Xiaomi- w poprzednich -mi 5 i mi note 2- bez problemów usuwałem bootloader- obecnie mam mi 9 i nie daje rady- mam konto mi z przypisanym mi 9 zarówno na telefonie- gdzie na żądanie komunikatu który się ukazywał przywróciłem ustawienie fabryczne telefonu i ponownie zalogowałem się na swoje konto - jak i na stronie Xiaomi, gdzie mam konto od 3-4 lat- gdzie także jest przypisany obecny mój mi 9- niestety narzędzie do oblokowywania jest ciągle nieaktywne- nie wyswietla sie także żaden komunikat ,że mam czekać- co robię źle ? Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,519 Report post Posted May 28 22 godziny temu, rekawek napisał: 1.odblokuję na tej wersji sprzedawcy? Odblokujesz na Global Stable bez problemu. 22 godziny temu, rekawek napisał: 2.jeśli mojego modelu brak to ktory wybrać? Na razie nie wybieraj żadnego, spróbuj odblokować. 10 godzin temu, ro.ma2 napisał: gdzie na żądanie komunikatu który się ukazywał przywróciłem ustawienie fabryczne telefonu i ponownie zalogowałem się na swoje konto Ehhh... Ten komunikat jest mylnie sformułowany.... Nie, nie miałeś robić resetu do fabrycznych. Co masz konkretnie w MiUnlock? Przycisk jest nieaktywny czy co? 1 Share this post Link to post Share on other sites
21nikooo21 2 Report post Posted May 28 Witam. Czy mam prawidłowo rozpoznane urządzenie w adb? Share this post Link to post Share on other sites
ro.ma2 0 Report post Posted May 28 Up -Orjon-tak przycisk w Mi Unlock jest nieaktywny- pomimo wykonania wszystkich kroków zgodnie z procedurami- tak mi się wydaję Share this post Link to post Share on other sites
rekawek 30 Report post Posted May 28 (edited) Dzięki Orjon mam jeszcze jedno pytanie,bo nie rozumiem jednej sprawy.Czytam ten temat od 170-ej strony,przeglądam forum i nie znajduję info czy czas oczekiwania na odblokowanie jest dla każdego nowego posiadacza telefonu który odblokowuje pierwszy raz telefon firmy Xiaomi, a nie dotyczy tych którzy już to kiedyś robili tak jak na przykład ja,oczywiście na innym modelu. Edited May 28 by rekawek Share this post Link to post Share on other sites
Gruchi 10 Report post Posted May 28 Czas oczekiwania na odblokowanie dotyczy wszystkich użytkowników Xiaomi Share this post Link to post Share on other sites