Mexx Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Próbując wysłać formularz o odblokowanie bootloadera wyskoczył mi błąd związany z IP. Prawdopodobnie dotyczy to błędnego IP. Przeglądając wątki na tym forum trafiłem na informację, że od 22.01.2016 r. wysyłanie formularza spoza Chin zostało zablokowane. W związku z powyższym wszystkie osoby próbujące odblokować po tej 'magicznej dacie' bootloadera zachęcam do wstawiania w tym wątku wszelkich newsów jak to uczynić 1
Mexx Posted January 24, 2016 Author Posted January 24, 2016 Próbowałem kilkoma programami ale nie działy albo nie było możliwości zmiany na chiński...
zehell Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 (edited) skożystaj z vpn co za problem ja jak robie zakupy tuneluje się do maroko albo usa a są i chińskie servery wiec dla chcącego nic trudnego free vpn : http://chinavpn.win/vpn-china/ Edited January 24, 2016 by zehell
pull1990 Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 10 minutes ago, zehell said: skożystaj z vpn co za problem ja jak robie zakupy tuneluje się do maroko albo usa a są i chińskie servery wiec dla chcącego nic trudnego free vpn : http://chinavpn.win/vpn-china/ Mały offtop ale bardzo mnie zainteresowało. Czemu przy robieniu zakupów zmieniasz IP?
leonov Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 8 godzin temu, pull1990 napisał: Czemu przy robieniu zakupów zmieniasz IP? Np. dlatego że niektóre serwisy nie "wpuszczają" IP spoza danej strefy, bezpieczeństwo itd. powody są różne
stackerob Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Ok, po zmianie IP na China poprzez VPN formularz poszedł, wyświetlił komunikat o przyjęciu zgłoszenia. Niestety, nie dostałem żadnego sms'a potwierdzającego(zgodnie z tutorialem: Your unlock request has been approved) oprócz tego z kodem potrzebnym do wpisania... Czekam i zobaczymy co i jak
tytuspl Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 1 godzinę temu, stackerob napisał: Ok, po zmianie IP na China poprzez VPN formularz poszedł, wyświetlił komunikat o przyjęciu zgłoszenia. Niestety, nie dostałem żadnego sms'a potwierdzającego(zgodnie z tutorialem: Your unlock request has been approved) oprócz tego z kodem potrzebnym do wpisania... Czekam i zobaczymy co i jak Ludzie czekali po 2 tygodnie na tego smsa (a i tak nie mogą teraz odblokować bootloadera) , więc polecam uzbroić się w cierpliwość
Acid Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Z tym IP chyba macie rację. Zobaczcie jaką odpowiedź dostałem od babeczki z Xiaomi: Hi Acid, I forwarded the Mi Account to developers and they found that their IP and unlocking reason are the same. And there are over 1000 requests from the IP. System has defined these requests as vicious requests. Are you sure these users are real users? Ich system zablokował te requesty z powodu rzekomo jednego IP z którego zostały wysłane. Babka się pyta czy jesteście prawdziwi, czy nie jesteście czasem botami. Hehe. Na moje to oni blokują IP spoza Chin i lecą w ch...
Wili Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) @Acid Może jak potwierdzisz, że jesteśmy "real users", to się ugną. I hope so. e: A może to jest faktyczny powód?: "(...)unlocking reason are the same" - wszyscy robili kopiuj->wklej powód z pierwszego posta! A wystarczyło sklecić parę zdań w translatorze. Edited January 25, 2016 by Wili 1
Greengo73 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 1 godzinę temu, Wili napisał: e: A może to jest faktyczny powód?: "(...)unlocking reason are the same" - wszyscy robili kopiuj->wklej powód z pierwszego posta! A wystarczyło sklecić parę zdań w translatorze. Jest to dość prawdopodobne - ja na obydwu swoich kontach wpisywałem jakieś własne, dwa różne teksty z translatora. A za drugim razem odblokowywałem w tym dniu, gdy zaczęliście raportować na forum o problemach. Oba konta świeże, bez aktywności na forum, jedynie synchro z chmurą.
nodi32 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Ja skopiowałem ostatni punkt z prawej strony :D Czekałem z 1.5 tygodnia. Jak kupie redmi 3 to nie będę musiał czekać :D
AndropaX Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Kopiuj, wklej - wiadomo, ale to samo ip? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Mexx Posted January 25, 2016 Author Posted January 25, 2016 Przeglądarka Firefox + dodatek Proxy Finder =
Steavi Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 @Acid Ale jest to odpowiedź na te id, które wysłałeś ?
Jacobi Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 A według mnie to numer telefonu powinien być chiński. Plus IP z chińskiej puli adresowej. Inaczej się nie da odblokować. Ci co mieli farta wcześniej maja odblokowany bootloader.
ChudyCFC Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Fajne by było podejście producenta chcącego istnieć na rynku... hi hi hi, mieli farta to mają a inni i tak kupią nasz telefon bo jest fajny itd. Reszta to kupa do spuszczenia... Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka
Acid Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 28 minut temu, Steavi napisał: @Acid Ale jest to odpowiedź na te id, które wysłałeś ? Tak. Z maila wynika, że sprawdzili to co wysłałem.
baku1991 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Fajne by było podejście producenta chcącego istnieć na rynku... hi hi hi, mieli farta to mają a inni i tak kupią nasz telefon bo jest fajny itd. Reszta to kupa do spuszczenia... Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Ej, nie zapominajcie, że nie Xiaomi nie ma na naszym rynku i raczej wątpliwe by im na nim zależało. To wy sobie to wymyśliliście. I zrobicie protest i nie kupicie Xiaomi. Tylko co? Elephone? Xiaomi z angielskim softem pozostaje telefonem kilka półek wyższym niż większość chińskich propozycji.
ChudyCFC Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 To po co utrudniać zakup innym, chcącym mieć? Jakimiś blokadami itd. To zwykła arogancja... Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka
Tajniak Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Cierpliwości, sprawa się rozwiąże, a telefon na oryginalnym sofcie i tak jest dobry.
Acid Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Dobre pytanie. Może zadasz je tej bandzie chińczyków na aliexpress którzy zrobili biznes na sprzedawaniu Xiaomi z syfiastym MIUI? 1
miczkins Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) Owszem. Możesz podać IP proxy, z którego korzystałeś, czy już przepadło? Edited January 25, 2016 by miczkins
krzysiek12k Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Mi za pierwszym razem poszło bez żadnych problemów. Korzystałem z jakiegoś chińskiego darmowego VPN. Teraz trzeba czekać jeszcze na sms.
Jacobi Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) @Acid Prywatnie myślę, że g..no sprawdzili. Po prostu prawdopodobnie jest ustalenie, że bootloader nie będzie odblokowany dla osób spoza Chin. Zapewne wszyscy, którzy wyslali do Ciebie numery Mi Account, podali polskie komórki. Na tej podstawie odrzucili zgłoszenia odblokowania. I na nic zdadzą się żale i utyskiwania. Edited January 25, 2016 by Jacobi
miczkins Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) Viola! Użyłem adresu proxy: 183.131.151.208 port 80 Podałem polski numer telefonu. 80 Edited January 25, 2016 by miczkins
Jacobi Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 @miczkins to tylko zgloszenie, a po kilku dniach otrzymasz odmowę Ale nadzieję trzeba mieć
miczkins Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Cóż, wtedy to będzie mój ostatni telefon Xiaomi. Nie jednemu psu na imię Burek.
marcinj6 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 też mi się tak wydaje ponieważ ip każdy może zmienić a numer komórkowy z chin nie będzie u nas działał i na tej podstawie pewnie się opierają
tpawel Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 To juz widze nowy biznes dla Burizy: niech sprzedaje chinskie startery Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
robrexx Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 mi też w końcu przyjęli zgłoszenie, uzylem jakiegoś chińskiego vpn'a Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 buahaha dobre tpawel:) ok to poczekamy jeśli będzie odmowa tzn że chodzi o chiński numer tel a nie o IP. na razie nie mam telefonu bo sprzedawca mnie oszukał i czekam na zwrot kasy pewnie ze 3-4 miechy:/ Moja narzeczona ma rn3 i jej instalowałem rom 6.1.21 i wszystko jest po polsku i śmig cacy. jak dla mnie to różnica między miuipolska a tym romem to tylko możliwość aktualizacji OTA. aczkolwiek może się mylę:)
Recommended Posts