kruszon Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Witam, ostatnio pojawił mi się problem z Mi Pc suite, mianowicie, próbuje podłączyć telefon, niby go widzi na USB (normalnie mogę wejść w eksploratorze w urządzenie) ale program wyrzuca komunikat "can't connect to your device" . Przełączenie do innego portu nic nie daje, a reboot także nie przynosi poprawy. Czy wiecie z czego to może wynikać? Na początku wszystko działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcn Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Witam. Mam ten samy problem. Nawet na początku nic nie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Dołączam się do problemu. Mój Mi2S prawidłowo współpracował z programem przed zrobieniem full wipe. Teraz po tej operacji i aktualizacji romu do wersji 6.1.28 cały czas pojawia się powyższy komunikat Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszon Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 Czyli sprawa szeroka, nie tylko obejmuje Redmi 2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Ogólnie program ten jest dziwny. Dawno nie było żadnego update a mój mi4c nigdy z tym programem się poprawnie nie łączył... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
plzws Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 U mnie R3N dokładnie to samo. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Okazało się, że na angielskiej wersji wykrywa mi Mi4 na romie z grudnia. Żeby program widział Mi2S z romem 6.1.28 to musiałem zainstalować najnowszą wersję programu po chińsku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubi1296 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Ja nie mogę poprawnie zainstalować sterowników do telefonu. Mogę wrzucać pliki na telefon przez mój komputer bo tu sterowniki są zgodne ale do Mipc suit już nie i dlatego nie działa, gdy miałem soft chiński lub global sterowniki były zgodne i mogłem się połączyć z Mipc suit. Wina leży po stronie sterowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glxmsc Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Cześć Z moim USB w xiaomi wszystko było ok aż do dziś. Przyszedł mi nowy 4a i chciałem zagrać dane. Nie wszystko poszło przez synchronizację, więc podłączyłem go pod kompa żeby zrzucić resztę przez pc suite. Ściągnąłem pc suite z mi.com, najpierw nie widział urządzenia, ale po paru try again znalazł. Mimo że znalazł i widział np. Liczbę smsów, to nie dało się w nie wejść z poziomu kompa. W skrócie: po chwili się rozłączyło i przestal działać USB. Nie ładuje, nie łączy się z kompem. Co robić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Wymienić kabel?Tapatalk Nubia z7 max Link to comment Share on other sites More sharing options...
glxmsc Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) Kabel jest ok, ładuje inne telefony. A na innych kablach tego nadal nie ładuje. Nie chodzi więc o kabel usb, a o port w telefonie. Może i źle opisałem mój problem. Edited June 7, 2017 by glxmsc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts