Jump to content

Wgrywanie Miui 6 po zakupie telefonu RM2 1GB

Blaze

Recommended Posts

Witam,

Mam podobny problem, jak w tym wątku. Po wgraniu ROMu Miui6 z Miuipolska wg instrukcji wyskakują mi cały czas komunikaty o zaprzestaniu działania procesów np. Usługi Google Play i  .gapps. Ponadto telefon nie loguje się na konto google, pojawia się problem z komunikacją z serwerem. Pobłądziłem trochę po różnych stronach, ale żadne napotkane rozwiązanie nie pomogło. Co jest problemem i jak temu zaradzić? Czy w przypadku Redmi 2 1GB warto instalować Miui 7 czy właśnie 6tka jest bardziej optymalna?

4 minuty temu, Blaze napisał:

Witam,

Mam podobny problem, jak w tym wątku. Po wgraniu ROMu Miui6 z Miuipolska wg instrukcji wyskakują mi cały czas komunikaty o zaprzestaniu działania procesów np. Usługi Google Play i  .gapps. Ponadto telefon nie loguje się na konto google, pojawia się problem z komunikacją z serwerem. Pobłądziłem trochę po różnych stronach, ale żadne napotkane rozwiązanie nie pomogło. Co jest problemem i jak temu zaradzić? Czy w przypadku Redmi 2 1GB warto instalować Miui 7 czy właśnie 6tka jest bardziej optymalna?

Nie ma już v6, teraz jest v7... No i.. zrób full wipe, bo coś się ostro powaliło, nie wiem gdzie kupowałeś telefon, ani co wgrał ten ktoś, ale musiało być tam sporo syfu. Wejdź do Recovery, następnie Wipe&Reset->Wipe all data.

16 minut temu, Blaze napisał:

Uruchom w Recovery w Aktualizacji? 

Kupiłem w xiaomi.com.pl. Był wgrany spolszczony MIUI.

Wgrałem ROM stąd, to jest 6tka chyba. 

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=31768

Powinienem wgrać 7? Na 1GB RAMu?

wejdź na miuipolska.pl i pobierz ostatni rom... między 6, a 7 nie ma wielkiej różnic, ja moją 1Gb Redmi 2 mam na październikowej aktu MIUIv7...

Tak, tam, wejdź w recovery i zrób wipe all data...

21 minut temu, Blaze napisał:

Dzięki wielkie, wygląda na to, że jest w porządku.

Czyli nie odczuwasz jakiegoś spowolnienia na 7mce? A jakieś przydatne funkcje, dla których warto przejść z 6tki do niej?

Nie wiem, co chwila coś dodają, zmieniają usuwają, trzeba zainstalować i używać. Spowolnienia nie ma.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...