Marszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Witam. W telefonie xiaomi mi2s już od początku użytkowania zauważyłam problem z wyświetlaczem. Zacina się, ''skacze'', ''sam'' wciska przyciski itp. Jedyną opcją jest zablokowanie i ponowne odblokowanie wyświetlacza. Kontaktowałam się z firmą i dostałam wskazówki o zainstalowaniu nowszego oprogramowanie, niestety nie przyniosło to żadnych skutków. Mam pytanie, jeżeli nie zdołam uzyskać pomocy na gwarancję, to jak powinna wyglądać naprawa? Czy musi być wymieniony cały ekran? Z jakim kosztem się to wiąże i czy potrzebne do tego części są w stanie sprowadzić w każdym miejscu naprawy telefonów, czy wiąze się to z większymi problemami? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Prawdopodobnie pada dotyk. Spróbuj jeszcze kompletny format z użyciem MiFlash że skryptem flash_all. Czasem to pomagało. Jak nie to wymienia się ekran. U mnie w serwisie jest jeden wolny ekran oryginalny. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 A właśnie po ile masz wymianę ekranu na swoich częściach? I czy masz jeszcze możliwość sprowadzenia ekranu? Mój da się używać, jest tylko przymglony na dole, pewnie koleżanka będzie pierwsza. Mam zamiar się przesiadać na Mi2S i coraz ciemniej widzę mój zakup wersji 32GB więc będę zmuszony kupić sobie ekran. Jest niby oryginalny na alledrogo, ale wolałbym u Ciebie jeśli nie przesadzisz z ceną :/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszka Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Dziękuję za wskazówki. Czy mogę prosić o wyjaśnienie prostym językiem jak mam to zrobić? Nie jestem biegła w tego typu rzeczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Napisać maila na [email protected]. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marszka Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Znalazłam instrukcję i postaram się to ogarnąć, a w razie koniecznej wymiany ekranu skontaktuję się jak już wszystko będzie jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts