Jump to content

Problem z wyświetlaczem

Marszka

Recommended Posts

Witam.

W telefonie xiaomi mi2s już od początku użytkowania zauważyłam problem z wyświetlaczem. Zacina się, ''skacze'', ''sam'' wciska przyciski itp. Jedyną opcją jest zablokowanie i ponowne odblokowanie wyświetlacza.

Kontaktowałam się z firmą i dostałam wskazówki o zainstalowaniu nowszego oprogramowanie, niestety nie przyniosło to żadnych skutków.

Mam pytanie, jeżeli nie zdołam uzyskać pomocy na gwarancję, to jak powinna wyglądać naprawa? Czy musi być wymieniony cały ekran? Z jakim kosztem się to wiąże i czy potrzebne do tego części są w stanie sprowadzić w każdym miejscu naprawy telefonów, czy wiąze się to z większymi problemami?

Z góry dziękuję za pomoc.

Prawdopodobnie pada dotyk. Spróbuj jeszcze kompletny format z użyciem MiFlash że skryptem flash_all. Czasem to pomagało. Jak nie to wymienia się ekran. U mnie w serwisie jest jeden wolny ekran oryginalny.

Wysłano z Mi4c

A właśnie po ile masz wymianę ekranu na swoich częściach? I czy masz jeszcze możliwość sprowadzenia ekranu? Mój da się używać, jest tylko przymglony na dole, pewnie koleżanka będzie pierwsza. Mam zamiar się przesiadać na Mi2S i coraz ciemniej widzę mój zakup wersji 32GB więc będę zmuszony kupić sobie ekran. Jest niby oryginalny na alledrogo, ale wolałbym u Ciebie jeśli nie przesadzisz z ceną :/.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...