Jump to content

[ROM] Xiaomi.eu 6.1.21 Global EU Rom (SP Flash Tool)

pablolite

Recommended Posts

Oryginalny temat (6.1.14 bez ROOT): http://en.miui.com/thread-208490-1-1.html
POBIERANI
E: https://mega.nz/#!mVRU3aoR!S9VyYfFg024iFUMJoVFhs59vDM8Ax9SV2sVy0ynm-2Y 

Oryginalny temat (6.1.21 z ROOT): http://en.miui.com/thread-214146-1-1.html 
POBIERANIE: https://mega.nz/#!vNxUwKCa!25oCnLtSSzXHTTZ0iQuSx3NSKHHBBb7zfsVOYlVksXI

Unofficial Redmi Note 3 Multilanguage Rom MIUI 7 [6.1.14] based on Android 5.0.2.
Languages:
Language included in our MIUIv7:
  • English (miui.com, xiaomi.eu)
  • Chinese (Xiaomi, miui.com)
  • Polish (Acid, miuipolska.pl)
  • Slovak (ingbrzy, miuios.cz)
  • Czech (kynio, miuios.cz)
  • Bulgarian (MIUI.BG)
  • Hungarian (vagyula, miui.hu)
  • French (cpasmoi, MiFrance)
  • Russian (miui.su)
  • Croatian (Masva, MIUI Adria)
  • Vietnamese (Belmont-Gabriel)
  • Italian (miui.it)
  • Greek (Xiaomi-Miui Hellas TEAM)
  • Norwegian (datagutt, miuios.no)
  • Dutch (cueie, mannyribo, redmaner)
  • Spanish (rpperezr and spanish users)
  • Turkish (Celaleddin, ekilciler)
  • Brazilian-Portuguese (MIUIBrasil, miuirom.com.br)
  • Portuguese (KcNirvana)
  • Macedonian (FYROM)(thenewmaker)
  • Serbian (BalcanGSM, dudjaa, petar, perga, Daconi, MASVA)
  • Hebrew (Kkffiirr, Eliran0216)
  • Romanian (ygorigor)
  • German (muhamed89, cp82, dahool2016, and more)
  • Catalan (deivids84)

All credits go to igorphoenix from 4pda.ru

This was Postet by Showman on Xiaomi.eu:

Use SP Flash tool from the ZIP.
Go to Download tab.
Choose Download agent - DA_SWSEC.bin from SP Flash folder.
Choose Scatter - MT6795_Android_scatter.txt from images folder
And finally and very important - UNCHECK preloader  (if don't - you are going to brick RMN3)
Then flash as usual with SP Flash:
Select Download Only option.
Press Download button.
Turn off RMN3.
Press vol down and power buttons on RMN3 and plug USB cable immediately (while black screen, if fastboot picture appered - turn off RMN3 and try again). Keep buttons pressed.
See the red bar in SP Flash.
See the yellow bar in SP Flash - that means flashing is started, unpress buttons on RMN3 and wait until progress is 100% and window with green check mark appear. Flashing is done.
Now disconnect USB cable, close the SP Flash and turn on RMN3. First start may take up to 10 minutes.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od siebie dodam, że wgrałem ten rom i działa bardzo dobrze. Wszystko jest po polsku, nie ma chińskich aplikacji, w zamian jest google play.
Soft nie posiada ROOT'a.

Edited by pablolite
  • Like 2

Powiem szczerze, że ROM dla mnie bardzo dobry, z czystym sumieniem polecam :). Będę go jeszcze testował i zdam relację. 

6 godzin temu, jakniktinny napisał:

VCOM Driver MTK v1.0.14.exe  te sterowniki wgrać przed? ;)

Ja nie wgrywałem i wszystko mi działa poprawnie :). Wgrałem jedynie Sterowniki i wszystko działa, że aż miło :), po przeczytaniu instrukcji, cały proces zajmuje 20 minut włącznie z pierwszym uruchomieniem telefonu :).

Wielkie podziękowania dla pablolite oraz irsola :)

• Like 1

Witam.

Może ktoś ma jakiś pomysł jak to przeskoczyć.

Czekam na SMS od xiaomi ale coś nie moge się doczekac. Wgrywałem rożne romy a dzisiaj ten i taka oto sytuacja :

IMG_20160114_000718.thumb.jpg.78a4492673IMG_20160114_000729.thumb.jpg.25f35ef81aIMG_20160114_000740.thumb.jpg.0c5832ffe9

Jak tylko połączy się telefon z siecią to wyskakuje takie info :(

Edited by arturp

Hej

Po dojsciu do tego punktu

Choose Download agent - DA_SWSEC.bin from SP Flash folder.
Choose Scatter - MT6795_Android_scatter.txt from images folder

pojawia sie okienko z  napisem processing i nic dalej. Sprawdzalem na 2 komputerach: Windows 10 i Windows 8.1

Czego to moze byc wina?

Dzieki

Działa wszystko, a z nudów przetłumaczyłem poradnik - może się komuś przyda ;)
Użyj SP Flashtool'a z pobranego zipa
Wejdź w zakładkę DOWNLOAD.
Przy Download agent wybierz- DA_SWSEC.bin z folderu SP Flash.
Przy Scatter loading wybierz - MT6795_Android_scatter.txt, plik ten znajduje się w folderze images
NAJWAŻNIEJSZE! ODZNACZ preloader, w przeciwnym wypadku uceglisz telefon!
Później standardowa procedura flashowanie SP Flashem:
Zaznacz opcję Download Only.
Naciśnij przycisk Download.
Wyłącz telefon.
Przytrzymaj przyciski vol- i power jednocześnie i jak najszybciej podłącz kabel USB do komputera (na ekranie nie może się nic pojawić, jeżeli pokazała ci się grafika fastboota -  musisz wyłączyć telefon i spróbować jeszcze raz. Ja musiałem podejść do tego jakieś 3 razy). Nie zapominaj o trzymaniu przycisków.
Jeżeli w SP Flash'u zobaczyłeś czerwony pasek to Ci się udało, ale przyciski będziesz mógł puścić dopiero wtedy, kiedy zobaczysz żółty pasek. Kiedy dojdzie do 100 i zobaczysz zielonego 'ptaszka' możesz bezpiecznie odłączyć telefon i go uruchomić.
Pamiętaj, że pierwsze uruchomienie może trwać nawet 10 minut

• Like 3

Czy ktoś z was mial/ma problem z ciągle wybudzonym telefon przez Google Services na 6.1.11 i na 6.1.14?Ja po upgradzie ota do 6.1.11 zauwazyłem ten problem i na 6.1.14 dalej wystepuje. Na screenie widać zużycie baterii przed upgradem do 6.1.11, po upgadzie i po upgradzie do 6.1.14.

Screenshot_2016-01-14-09-14-47_com.miui.securitycenter.png

Pobawiłem się troszkę tym romem i stwierdzam, że jest OK. Nie mam jeszcze porównania z MIUIPolska, ale dla posiadaczy RMN3 bez odblokowanego bootloadera polecam. Tylko niby to Xiaomi.eu, a tu jakiś eureka REMIX. :shock:

P.S. W paczce z ROMem jest SP Flash Tool, w którym Windows Defender wskazywał trojana: Trojan:Win32/Varpes.J!plock

Screenshot_2016-01-14-19-34-51_com.android.updater.png

21 godzin temu, arturp napisał:

Witam.

Może ktoś ma jakiś pomysł jak to przeskoczyć.

Czekam na SMS od xiaomi ale coś nie moge się doczekac. Wgrywałem rożne romy a dzisiaj ten i taka oto sytuacja :

IMG_20160114_000718.thumb.jpg.78a4492673IMG_20160114_000729.thumb.jpg.25f35ef81aIMG_20160114_000740.thumb.jpg.0c5832ffe9

Jak tylko połączy się telefon z siecią to wyskakuje takie info :(

Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

3 godziny temu, Wili napisał:

Pobawiłem się troszkę tym romem i stwierdzam, że jest OK. Nie mam jeszcze porównania z MIUIPolska, ale dla posiadaczy RMN3 bez odblokowanego bootloadera polecam. Tylko niby to Xiaomi.eu, a tu jakiś eureka REMIX. :shock:

P.S. W paczce z ROMem jest SP Flash Tool, w którym Windows Defender wskazywał trojana: Trojan:Win32/Varpes.J!plock

Screenshot_2016-01-14-19-34-51_com.android.updater.png

Może Windows Defender wszczyna fałszywy alarm. Skanowałeś innym antywirusem? Jeśli chodzi o ROM to ktoś wykonał kawał dobrej roboty niezależnie czy to Xiaomi.EU czy eureka REMIX. Na chwilę obecną posiadając słuchawkę z zablokowanym bootloaderem to najlepsza opcja :)

2 minuty temu, arturp napisał:

Tak oczywiście

Na danych komórkowych też takie okno Ci wyskakuje, czy tylko przez wifi ?

10 godzin temu, MsX05 napisał:

Może Windows Defender wszczyna fałszywy alarm. Skanowałeś innym antywirusem? Jeśli chodzi o ROM to ktoś wykonał kawał dobrej roboty niezależnie czy to Xiaomi.EU czy eureka REMIX. Na chwilę obecną posiadając słuchawkę z zablokowanym bootloaderem to najlepsza opcja :)

Nie mam nic innego oprócz Windows Defendera. Na wszelki wypadek podczas ściągania (drugi raz) wyłączyłem go, żeby nic mi nie usunął z tego Flashtoola w obawie o późniejszą cegłę.

A co do eureka REMIX, to taki sobie motyw ustawiłem i dlatego tak wyświetlał. O ja gamoń! :razz:

Czy komuś na tym sofcie działa Lokalizacja urządzenia? Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Lokalizacja Urządzenia.
U mnie nie mogę tego włączyć, ale wydaje mi się, że ma to związek z odzyskiwaniem IMEI i MAC...

Może ktoś to sprawdzić? :)

2 godziny temu, pablolite napisał:

Czy komuś na tym sofcie działa Lokalizacja urządzenia? Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Lokalizacja Urządzenia.
U mnie nie mogę tego włączyć, ale wydaje mi się, że ma to związek z odzyskiwaniem IMEI i MAC...

Może ktoś to sprawdzić? :)

Sprawdzone - działa: "Online. Located". Stwierdzam na podstawie mapki google, że prawidłowo. :-) Właśnie tu jestem. :-)