Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie i niestety- mój pierwszy post na forum będzie już zgłoszeniem problemu, kupiłem używanego RN2, sprzedawca zapewniał, że wszystko z nim w porządku. Niestety- telefon przyszedł do mnie, próbuję go włączyć- nic. Myślę sobie, że może bateria, no to w domu podłączyłem go do ładowarki. 
Jedyne co się zmieniło, to to, że teraz przy próbie włączenia zapala się dioda powiadomień (ma strasznie słabe światło) i świeci się potem cały czas, jak podłączam kabel ładowarki- światło znika. Po całej nocy pod ładowarką dioda zmieniła kolor na biały i świeciła mocniej. Rano odłączyłem telefon, spróbowałem włączyć- to samo. Myślę czy go na jeszcze dłużej podpiętego do ładowania nie zostawić, nie mam już pomysłu co robić. Bateria wczoraj sprawdzona multimetrem miała 3.3V, co chyba jest jednak wartością zbyt niską. Sprzedający twierdził, że przed wysyłką sprawdzał telefon i wszystko było dobrze.

Posted (edited)

Tak. Niestety zero reakcji, ewentualnie ta czerwona dioda. Zależy od sytuacji. Mam wrażenie, że podczas przesyłki bateria mocno oberwała z powodu zimna, ale nie mam pojęcia czy to na pewno to. 

Zostawię go jeszcze dziś na cały dzień pod ładowarką i zobaczę wtedy.

Edited by Dr_Weltschmerz
Posted

Ładowarka, kabel, bateria - możliwe że coś z tego jest problemem. Jaką ładowarkę ci dał ? tą z zestawu 5V 2A czy jakąś słabszą ?

Posted

jeśli to bateria to na kablu powinien się włączyć, bo przy podłączonej ładowarce możesz wyjąc baterię i nic się nie stanie. 

Nie wchodzi w Fastboot??

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...