jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 No z tym misound i wyszarzeniem chyba tak ma być - na xiaomi.eu jest tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Bywały romy na których działał niezależnie i tak było lepiej, bo można było skorzystać albo z eq, albo misound. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 31 minut temu, Griszah napisał: Zgadza się, EQ jest do korekty sygnału z dziurki na słuchawki, czyli powinien aktywować się w momencie ich podłączenia. A aktywuje się dopiero po włożeniu w dziurkę i włączeniu Misound. Dawniej mógł działać niezależnie i używałem MiSound na Pistonach, albo EQ na słuchawkach nie Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Zgadza się, tylko u mnie w chwili obecnej po włożeniu w dziurkę aktywacja Misound jest możliwa, natomiast dodatkowa korekta EQ już nie, tj. przy próbie wejścia wychodzi do menu wyżej. Edited August 4, 2016 by Griszah Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Minęło już kilka dni od wypuszczenia Globala. Jak wam się sprawuje? Czy dobrze widziałem, że po wgraniu blokuje się bootloader? Jest możliwość wrzucenia roota? No i jak z pracą na baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @szaman15 nie zauważyłem większych różnic w porównaniu z xiaomi.eu prócz drobnych zmian w tłumaczeniu. Według mnie bateria pracuje podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 a co z rootem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) 1 godzinę temu, szaman15 napisał: Minęło już kilka dni od wypuszczenia Globala. Jak wam się sprawuje? Czy dobrze widziałem, że po wgraniu blokuje się bootloader? Jest możliwość wrzucenia roota? No i jak z pracą na baterii? Mi się sprawuje dobrze, jakiś drobne bugi są, ale na razie nie wracam na eu, potestuje trochę dłużej. Bateria podobnie do romów eu. Usługi googla i powiadomienia chyba mimo wszystko lepiej. Wgranie blokuje bl, ale ponowne odblokowanie to 5 minut. Miałem problem z działaniem twrp, ale już znalazłem rozwiązanie co zrobić żeby system startował z wgranym twrp, czyli z zainstalowaniem roota już nie powinno być problemu. Tylko po nadaniu pełnych uprawnień twrp do modyfikacji systemu nie będzie aktualizacji przez ota i trzeba instalować ręcznie fastbootem (da się bez utraty danych). Edited August 4, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @FromWP a coś więcej jaki to sposób? Zamierzam zostać na xiaomi.eu, ale chętnie poczytam Mi chyba najbardzie by brakowało w globalu wyszukiwarki - bo chyba nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 1 minutę temu, jarekm95 napisał: @FromWP a coś więcej jaki to sposób? Zamierzam zostać na xiaomi.eu, ale chętnie poczytam Mi chyba najbardzie by brakowało w globalu wyszukiwarki - bo chyba nie ma? Wyszukiwarki nie ma. Co do twrp to prosty myk (o czym nie wiedziałem)/ Zaraz po instalacji i kliknięciu opcji "allow system modifications" trzeba w zaawansowanych odznaczyć dm-verify, bez tego po reboocie do systemu będzie wisiał na logo Mi. Cytat z poradnika jak zrootować Redmi3s: "- If you choose "Mount system partition read-only", you will get OTA updates for the Official ROM normally- If you swipe to allow system modifications, just one more step need to be done after that is go to: Advance setting > Disable dm-verity to let your phone boot normally. Otherwise, it will stuck at Mi logo " A tu cały poradnik dla 3s dotyczący nie tylko roota, dla 3pro też podobne można znależć: http://en.miui.com/thread-298586-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Działa na xiaomi.eu tak opcja jak "second space"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @FromWP do ponownego odblokowania potrzebny jest ten sam kod co za pierwszym razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Przed chwilą, szaman15 napisał: @FromWP do ponownego odblokowania potrzebny jest ten sam kod co za pierwszym razem? Lol. Jaki kod? Odblokowałeś już jakiś telefon? Ta sama zgoda - tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) 3 minuty temu, szaman15 napisał: @FromWP do ponownego odblokowania potrzebny jest ten sam kod co za pierwszym razem? Żaden kod do jakiegokolwiek odblokowania nie jest potrzebny. SMS em dostajesz tylko info że masz zgodę na odblokowanie (po złożeniu i pozytywnym rozpatrzeniu twojego podania) Edited August 4, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 @FromWPMusiałem coś pomieszać a swój przecież dość szybko odblokowałem. No dobra, to dzięki za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 4 godziny temu, FromWP napisał: Wyszukiwarki nie ma. Co do twrp to prosty myk (o czym nie wiedziałem)/ Zaraz po instalacji i kliknięciu opcji "allow system modifications" trzeba w zaawansowanych odznaczyć dm-verify, bez tego po reboocie do systemu będzie wisiał na logo Mi. Cytat z poradnika jak zrootować Redmi3s:.. Udało Ci się zrobić roota czy nie próbowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 1 minutę temu, Ciacho23 napisał: Udało Ci się zrobić roota czy nie próbowałeś? Nie próbowałem, ale znalazłem przyczynę nie działania systemu po wgraniu twrp, co opisałem. Z twrp to już się raczej da. Na razie nie będę próbował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 24 minuty temu, FromWP napisał: Nie próbowałem, ale znalazłem przyczynę nie działania systemu po wgraniu twrp, co opisałem. Z twrp to już się raczej da. Na razie nie będę próbował. A jak w zaawansowanych nie mam tego dm-verify?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 12 minut temu, Ciacho23 napisał: A jak w zaawansowanych nie mam tego dm-verify?:) A nie ma? Nie jestem w stanie tego teraz sprawdzić, bo nie mam wgranego twrp. Nie sądzę żeby koleś który ten poradnik z linku pisał, miał jakiś powód żeby kłamać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Ja też nie mam powodu żeby kłamać, bo właśnie siedzę w twrp:) I jak rozumiem jak teraz wezmę reebot telefonu to mi się zatrzyma na napisie MI? Edited August 4, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) 39 minut temu, Ciacho23 napisał: Ja też nie mam powodu żeby kłamać, bo właśnie siedzę w twrp:) I jak rozumiem jak teraz wezmę reebot telefonu to mi się zatrzyma na napisie MI? Prawdopodobnie niestety tak. Nie trenowałem tego tylko przeczytałem to co było w tym poradniku. Przy zaznaczeniu opcji na samym początku systemowej partycji jako read only nie powinno być problemu, ale roota nie zainstalujesz. Tu inny link do poradnika i to samo napisane z tym “Disable dm-verity“ , ale nie wiem gdzie tego szukać : http://xiaomitips.com/guide/how-to-flash-twrp-and-root-redmi-3s/ Edited August 4, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Pomału nerwy tracę bo nie mogę ustawić, żeby były powiadomienia o każdej nowej wiadomości w Messengerze, Dokładnie to powiadomienia mam, ale klikając na górze telefonu w powiadomienie o nowej wiadomości nie otwiera się okno rozmowy, wszystko znika, tzn pulpit widać i lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYTROTIQX Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Witam jestem w końcu w posiadaniu redmi 3 , chciałbym was zapytać czy wgrywać miui polska czy coś innego . Po pierwszym uruchomieniu mam taką wersję systemu : Redmi 3 5.1.1 LMY47V MIUI 7.4 by ManhlT 6.5.12 (rozwojowa) Zanim zakupiłem to wypełniłem wniosek o odblokowanie BL i otrzymałem sms chyba pozytywny bo mam link do Download Mi Unlock Tool Więc jeśli lepiej wgrać coś lepszego to odblokuje a jeśli jest okej to będę używał to co jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Wgraj sobie xiaomi.eu szczerze polecam, ew jak chcesz mieć OTA Global ze strony MIUI. Edited August 4, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Ten co masz też może być od biedy, ale tu nie masz żadnych perspektyw jakiejkolwiek aktualizacji - żeby wgrać coś innego będziesz musiał utracić wszystkie dane - więc póki nowy, nic nie konfigurowany to lepiej wgrać coś ciut lepszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYTROTIQX Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Otóż to póki czysty. Czyli co będzie lepsze?:) MIUI 8 ? Edited August 4, 2016 by SYTROTIQX Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 zarówno global jak i xiaomi.eu jest na miui8. Ja używam xiaomi.eu i polecam. Kilku kolegów tu siedzi teraz na globalu, ale CHYBA tylko dla testów - chcą go sprawdzić. Albo też noobki które boją się zabawy z telefonem bo przy wgrywaniu globala jest mniej zabawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Miałem xioami.eu i teraz spróbuję przez kilka tygodni na Globalu. Jak na razie oprócz tego, że nie znam sposobu na roota, to jestem mega zadowolony z tego, że powiadomienia z gmaila i innych aplikacji działają natychmiastowo, bez najmniejszego zająknięcia (na xiaomi.eu trzeba było kombinować, a i tak czasami nie przychodziły). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 (edited) Jak wam trzyma bateria na 6.7.28 (xiaomi.eu)? U mnie jest jakaś tragedia. Nie wiem o co chodzi, ale dzisiaj przez noc bateria spadła o 18% . Aktualnie mam 39% więc powinienem mieć jakieś 5-6 godzin włączonego ekranu bo średnio spadało mi 10% na godzinę, a mam czas włączenia ekranu 1 godzina i 48 minut... Nie instalowałem żadnych nowych aplikacji, telefon nie wykazuje żadnych nadzwyczajnych aktywności. Komuś jeszcze dzieją się takie cuda? Edited August 5, 2016 by Pepso94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Ja też na razie zostaję na tym globalu. Właśnie mi się samo zainstalowało 6.8.4 i nawet tapeta ekranu blokady się nie zmieniła, a w eu po każdej instalacji nowego była ta domyślna z motywu. Dodatkowo rzeczywiście wszystkie powiadomienia przynajmniej z googlowych aplikacji i facebooka przychodzą bez opóźnień (jedynie Whatsapp jest chimeryczny) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meon Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Koledzy, co jest z tymi apkami typu whatsup, line, viber... Ogolnie to na kazdym romie, oraz telefonie od jakiegos czasu szwankuja. Chce aby albo byly wlacone w tle i ciagle sie odswiezaly, albo chociaz co minutke... Ocztwoscie tyczy sie to takze polaczen. Poki co, zanim noe wlacze aplikacji recznie nikt do mnie nie zadzwoni. Podobnie z tekstowymi wiadomosciami. Cekam na cos bardzo dlugo, a tu wlaczam aplikacje i nagle dostaje zalegle woadomosci od kilku osob. Da sie cos z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 3 godziny temu, Redmi2 napisał: Od msc uzywam china dev i od miecha nie mam root, mimo ze bez problemu moge ale tak naprawde do niczego on nie jest potrzebny. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Razem z Greenify można mogłem wydłużyć czas pracy na baterii, który jest... Dosyć słaby jak używam MiBanda Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 A ciekawostka pojawiła się oficjalna stabilna wersja globala V7.5.2.0.LAIMIDE (MIUI7) http://en.miui.com/download-298.html (wersja recovery) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Szkoda, że nie na miui 8:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 3 minuty temu, Meon napisał: Koledzy, co jest z tymi apkami typu whatsup, line, viber... Ogolnie to na kazdym romie, oraz telefonie od jakiegos czasu szwankuja. Chce aby albo byly wlacone w tle i ciagle sie odswiezaly, albo chociaz co minutke... Ocztwoscie tyczy sie to takze polaczen. Poki co, zanim noe wlacze aplikacji recznie nikt do mnie nie zadzwoni. Podobnie z tekstowymi wiadomosciami. Cekam na cos bardzo dlugo, a tu wlaczam aplikacje i nagle dostaje zalegle woadomosci od kilku osob. Da sie cos z tym zrobić? No ty akurat masz chyba oszczędzanie baterii włączone i uwalanie wszystkich procesów po zablokowaniu ekranu. Trzeba pogrzebać w ustawieniach oszczędzania baterii, ustawić nie blokuj itd. Połączenia i smsy to akurat powinny działać normalnie. Tu masz poradnik co poustawiać żeby działało na przykładzie Whatsappa: http://en.miui.com/thread-268224-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts