cukru Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 @shakur1996 Ściągnij sobie np. WPS Office. Domyślnie chyba nie ma apki która otwiera pdfy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siona Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Mam 7.1.3.0 i zablokowany bootloader. W celu odblokowania chciałem wrzucić china dev lub china stable. Jednak nie udaje mi się ani przy użyciu apletu aktualizacji w telefonie (plik do) - aplikacja włącza się w trakcie sprawdzania poprawności pliku, ani przy pomocy mi flashing - sterownik nie rozpoznaje telefonu. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Office suite też obsługuje pdf. Ja ze swojej strony polecam Google pdf, dość szybki Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1 minutę temu, Siona napisał: Mam 7.1.3.0 i zablokowany bootloader. W celu odblokowania chciałem wrzucić china dev lub china stable. Jednak nie udaje mi się ani przy użyciu apletu aktualizacji w telefonie (plik do) - aplikacja włącza się w trakcie sprawdzania poprawności pliku, ani przy pomocy mi flashing - sterownik nie rozpoznaje telefonu. Jakieś pomysły? Telefon w trybie edl i musisz ogarnąć sterowniki na kompie. Innej opcji nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Pytanie na szybko: gdzie w MIUI 8 jest wyłączanie automatycznego wygaszania ekranu? Nigdzie nie mogę znaleźć, chyba, że jestem ślepy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1 minutę temu, Yuzan napisał: Pytanie na szybko: gdzie w MIUI 8 jest wyłączanie automatycznego wygaszania ekranu? Nigdzie nie mogę znaleźć, chyba, że jestem ślepy Ustawienia > blokada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuzan Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1 minutę temu, Tomaszek1999 napisał: Ustawienia > blokada Rzeczywiście Nie wiem dlaczego, ale do blokady nawet nie zajrzałem Dzięki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Czy u was też po dzisiejszej aktualizacji nie działa przewijanie tapety pulpitu? Wcześniej fajnie się poruszała a teraz stoi w miejscu przy zmianie ekranów z aplikacjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 @szyps Normalnie się przewija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Mam problem. Posiadam telefon Redmi 3 w sieci Virgin która działa w roamingu krajowym na sieciach PLUS, ERA i PLAY. Jeżdżę codziennie do pracy za granicę i mam włączony przesył danych w roamingu ponieważ telefon działa w roamingu krajowym. Jak wyłączyć w Redmi 3 przesył danych w roamingu zagranicznym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 4 minuty temu, korbielow napisał: Mam problem. Posiadam telefon Redmi 3 w sieci Virgin która działa w roamingu krajowym na sieciach PLUS, ERA i PLAY. Jeżdżę codziennie do pracy za granicę i mam włączony przesył danych w roamingu ponieważ telefon działa w roamingu krajowym. Jak wyłączyć w Redmi 3 przesył danych w roamingu zagranicznym ? Tego chyba w prosty sposób nie da się rozwiązać, bo telefon nie rozgranicza roamingów. Roaming to roaming czyli korzystanie z innej sieci niż macierzysta, nie ma znaczenia czy krajowego czy zagranicznego operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1 minutę temu, FromWP napisał: Tego chyba w prosty sposób nie da się rozwiązać, bo telefon nie rozgranicza roamingów. Roaming to roaming czyli korzystanie z innej sieci niż macierzysta, nie ma znaczenia czy krajowego czy zagranicznego operatora. A nie ma jakies aplikacji lub innego rozwiazania ? jest to bardzo uciazliwe... Potrzebuje zrobić blokada transferu danych w roamingu zagranicznym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 5 minut temu, korbielow napisał: A nie ma jakies aplikacji lub innego rozwiazania ? jest to bardzo uciazliwe... Potrzebuje zrobić blokada transferu danych w roamingu zagranicznym... Trzeba by poszukać, może ktoś coś takiego stworzył. Musiała by to być aplikacja w której można by było wybrać dozwolone sieci do których telefon mógłby się logować, niestety ni e znam takowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 49 minut temu, cukru napisał: @szyps Normalnie się przewija. No właśnie u mnie stoi w miejscu... Trochę dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrmrooz Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 A nie ma jakies aplikacji lub innego rozwiazania ? jest to bardzo uciazliwe... Potrzebuje zrobić blokada transferu danych w roamingu zagranicznym... A Virgin nie oferuje czegoś takiego? Np nju ma opcję blokady danych zagranicznych. I wtedy robisz to na stronie operatora, a nie z poziomu telefonu. Poszło z fona Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 19 minut temu, mrmrooz napisał: A Virgin nie oferuje czegoś takiego? Np nju ma opcję blokady danych zagranicznych. I wtedy robisz to na stronie operatora, a nie z poziomu telefonu. Poszło z fona nie za bardzo. Pytalem sie nie i nie da sie. Co ciekawe to zauwazylem ze w drugim telefonie Redmi 3 z najnowszym softem (z odblokowanym bootloaderem) siec Virgin nie jest wyswietlana jako Roaming lecz jako Virgin... Tylko problem jest taki ze nie zdaze odblokowac bootloadera dla tego telefonu do wyjazdu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 (edited) Jaką byście polecili wersję MIUI 8 wgrać na Redmi 3? Pojutrze może dojdzie telefon dla mojej dziewczyny i najchętniej wgrałbym jej 6.5.26, ale woli MIUI 8 także poszukuję jakiegoś softu, na którym mogłaby sobie spokojnie posiedzieć bez problemów powiedzmy z 2 miesiące do kolejnego flashowania. Edited July 16, 2016 by schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 @schreder U mnie 6.6.30 działał bez zastrzeżeń. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Ja z kolei 6.6.23 i też jest git. Ogólnie najnowsze devy od samego początku miui8 nie mają większych problemów. Siostrze wgrałem chyba 6.7.7 i tez nie narzeka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 (edited) A tam zainstaluje 6.7.14. W sumie na mi4 dobrze działa ok. Tylko nie wiem po co usunęli z lockscreena skrót do dzwonienia :/ Edited July 17, 2016 by schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Witam. Zainstalowałem ostatnią aktualizację 6.7.14 i nie mam przewijalnej tapety podczas przechodzenia między pulpitami. Da się to jakoś zmienić czy w MIUI8 tak po prostu jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Przy ustawianiu tapety masz na górze po prawej przełącznik od przewijania. Ale ustawiając z poziomu ustawień, nie z pulpitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj999 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Czy 2GB RAM w Redmi 3S nie dławi trochę tego telefonu? Zatanawiam się nad zakupem i nie wiem która wersje wybrać (2GB vs 3GB). Generalnie nie korzystam z dużej ilości aplikacji, nawet więcej, telefon w 90% używam do dzwonienia, 9% to www, 1% jakieś apka. Żadnych FB, messengerów itd, najwyżej kalendarz...dlatego wydaje mi się, że wersja 2GB powinna być OK, ale nie miałem styczności z Androidem v6 i nie wiem czy dla tego systemu 2GB to ilość: nie wystarczająca/w sam raz/ z lekkim zapasem do "podstawowego" użytkowania? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 @dj999 Nie ma żadnych obaw, gorsze telefony wyrabiają na 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Czy nowsza wersja Redmi 3S z nowym prockiem i ukladem graficznym ma takie samo zuzycie baterii jak pierwowzór, czy obchodzi sie z nia jeszcze bardziej oszczednie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 1 godzinę temu, Mario80 napisał: Czy nowsza wersja Redmi 3S z nowym prockiem i ukladem graficznym ma takie samo zuzycie baterii jak pierwowzór, czy obchodzi sie z nia jeszcze bardziej oszczednie? Według testów podobno 3s jest oszczędniejszy i wydajność ma minimalnie lepszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj999 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanko: czy wersja 3GB ma większe szanse na otrzymanie kolejnych wersji Androida (nowszych niż 6.0.1), niż 2GB? Czy raczej jeśli w ogóle Redmi 3S otrzyma nowego Andka to raczej trafi on na obie wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @dj999 Przecież Redmi 3S ma Androida 6.0 niezależnie od wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj999 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 3 minutes ago, cukru said: @dj999 Przecież Redmi 3S ma Androida 6.0 niezależnie od wersji. Mam na myśli jeszcze nowsze wersje, Nougat itd. Smutno się zrobi, jak w przyszłości wersja 3GB otrzyma update do N-ki, a wersja 2GB już nie. Nie znam polityki Xiaomi w tej sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @dj999 Racja, nie doczytałem posta. Jeśli zależy Ci na aktualizacjach samego Androida to niestety źle wybrałeś telefon. Może być tak, że żadnej nowszej wersji Androida nie dostanie. Czy może być różnica między modelami z różną pojemnością pamięci RAM - nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @dj999 Chcesz aktualizacje-kup Nexusa. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Komuś jeszcze z aplikacji motywy zniknęły wszystkie motywy do pobrania? Wchodzę w aplikację, i pusto Restartowałem telefon, czyściłem dane aplikacji i nic nie ma. Zostały tylko te pobrane. Parę dni temu jeszcze wszystkie motywy były dostępne. Edited July 19, 2016 by Pepso94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Teraz chyba wyświetla tylko motywy kompatybilne z MIUI 8. Na razie jest 1 taki motyw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jointus Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witajcie. Jestem posaidaczem MI4c, ale niestety pomimo świetnego wykonania telefonu - muszę go sprzedać z uwagi na bóle głowy które wywołuje (było to już poruszane na tym forum). Zastanawiam się czy może REDMI 3 tego producenta sprawuje się lepiej i być może nikt nie uświadczał takich bólów? Dziwne to pytanie, ale wierzcie mi, że dla mnie jeszcze dziwniejsze, że muszę o to pytać (sprowadza się do poziomu SAR którego Xiaomi skrupulatnie nie podaje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 @Jointus Nie wiem na ile te informacje są prawdziwe, ale wartość SAR można sprawdzić np. tutaj http://sarshield.com/radiation-chart/ Nikt tutaj się nie uskarżał na coś podobnego, ale z tego co wiem w przypadku Mi4c też wielu takich przypadków nie było. Najlepiej by było jakbyś dorwał gdzieś Redmi 3 i sam sprawdził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts