KubaaLFC Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 (edited) W jaki sposób mam odinstalować xposed z Redmi 3 Pro? Proszę o szybką pomoc! PS:Gdy chcę odpalic recovery to wyskakuje mi telefon z podłączonym kablem. Podłączając go, nic się nie dzieje. Mam coś wcisnąć abym mógł przejść do instalacji czegoś przez recovery? Edited March 17, 2017 by KubaaLFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 W jaki sposób mam odinstalować xposed z Redmi 3 Pro? Proszę o szybką pomoc! PS:Gdy chcę odpalic recovery to wyskakuje mi telefon z podłączonym kablem. Podłączając go, nic się nie dzieje. Mam coś wcisnąć abym mógł przejść do instalacji czegoś przez recovery?Ale jak odpalasz recovery i widzisz tel z kablem to masz oryginalne recovery od Xiaomi a nie TWRP====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Czyli w takim wypadku mam zainstalowac recovery TWRP, a dopiero pozniej odinstalowac xposed? Bo ogólnie sprawa wygląda tak, że dwa miesiące temu nie mogłem sie zalogowac na snapchata, odkrylem aplikacje "supersu"? Jednak odinstalowalem ją po prostu i o niej zapomniałem. Kilka dni później, normalnie zalogowałem sie na snapa, jednak teraz znowu odinstalowalem snapa i znowu nie moge sie zalogowac. Problem w tym, że nie mam tej aplikacji i nie wiem w jaki sposób mogę znowu zalogować sie na snapchata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Czyli w takim wypadku mam zainstalowac recovery TWRP, a dopiero pozniej odinstalowac xposed? Bo ogólnie sprawa wygląda tak, że dwa miesiące temu nie mogłem sie zalogowac na snapchata, odkrylem aplikacje "supersu"? Jednak odinstalowalem ją po prostu i o niej zapomniałem. Kilka dni później, normalnie zalogowałem sie na snapa, jednak teraz znowu odinstalowalem snapa i znowu nie moge sie zalogowac. Problem w tym, że nie mam tej aplikacji i nie wiem w jaki sposób mogę znowu zalogować sie na snapchata. A jaki ty masz w ogóle ROM na tym telefonie. Zrzut ekranu z informacji o telefonie====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosarz5 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 (edited) 31 minut temu, KubaaLFC napisał: Posiadasz tzw. "Syf MIUI". Wgranie ROMu Global przez MIFlash bądź Xiaomi.eu(dłuższy sposób, ponieważ dochodzi odblokowanie bootloader'a, podmiana TWRP oraz instalacja systemu z poziomu TWRP) będzie rozwiązaniem twojego problemu. Co do wersji to wg mnie jeśli root i Xposed są ci zbędne, to najlepiej zainstaluj Global Dev. Edited March 17, 2017 by Kosarz5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Może ktoś mi pomóc poprzez prywatne wiadomości? Ostatnio miałem problem z aktualizacja telefonu i nie moglem wcale go zaktualizować poprzez MiFlasha... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Nie wiem gdzie to napisać, więc zapytam tu. Jakoś czas temu kupiłem Mi band tools, po reinstalacji wywala mi błąd licencji. Nie mam roota. Może ktoś doradzić co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosarz5 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 50 minut temu, KubaaLFC napisał: Może ktoś mi pomóc poprzez prywatne wiadomości? Ostatnio miałem problem z aktualizacja telefonu i nie moglem wcale go zaktualizować poprzez MiFlasha... Podaj może więcej informacji. Jaki problem? MIfFlash czyści w pełni twój telefon i wgrywa wskazany ROM na dany telefon Xiaomi. Natomiast na twoim ROM nie ma możliwości pobrania jakiejkolwiek aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf45 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Jaka jest obecnie najlepsza wersja miuipl na nasze urządzenie? Głównie chodzi mi o baterie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosarz5 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Czy tylko u mnie znikły co niektóre miejscowości w aplikacji "Pogoda"? Na nowszych wersjach MIUI nie wyświetla się ani moja wieś, ani moje miasteczko które jest jakieś 6 km dalej, tylko miasto będące nie co dalej. Mapy Google dobrze pokazują gdzie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenshin985 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Luknijcie okiem na mój system, czy jest okej, czy ten syfiasty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Luknijcie okiem na mój system, czy jest okej, czy ten syfiasty.Jest ok. wersja z 23 lutego z Xiaomi.eu====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenshin985 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 (edited) Ok, a jeszcze mam pytanie, bo mój ojciec kupił sobie redmi 3s i chcę mu zainstalować normalny system, ale nie mogę wejść do download mode. Przez +vol + power nic się nie dzieje, a jak przy uruchamianiu telefonu wchodzę w recovery to też nie mam opcji download mode. Jak przy uruchamianiu wciskam +vol + power to wchodzi mi w jakiś stan, że są chińskie krzaczki i mogę wybrać download mode, ale telefon się restartuje, a nie wchodzi w download mode Edited March 28, 2017 by kenshin985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Ok, a jeszcze mam pytanie, bo mój ojciec kupił sobie redmi 3s i chcę mu zainstalować normalny system, ale nie mogę wejść do download mode. Przez +vol + power nic się nie dzieje, a jak przy uruchamianiu telefonu wchodzę w recovery to też nie mam opcji download mode. Jak przy uruchamianiu wciskam +vol + power to wchodzi mi w jakiś stan, że są chińskie krzaczki i mogę wybrać download mode, ale telefon się restartuje, a nie wchodzi w download modeA próbowałeś na wyłączonym telefonie wcisnąć vol+ i vol- i podpiąć do kompa albo polecam wątek Kompendium wiedzy Redmi 3/3s tam jest opisane chyba wszystkie sposoby wejścia w tryb download https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/10752-KOMPENDIUM-WIEDZY-REDMI-3/3S/PRO---ROM,-BOOTLOADER,-RECOVERY,-ROOT,-FAQ ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenshin985 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 1.Poprzez menu serwisowe (vol+ i power), następnie wybieramy "download" 2.Trzymamy vol+ i vol- i podłączamy telefon do komputera. Te dwa mi nie działają, spróbuję jeszcze jutro przez skrypt może, tak czy inaczej Dzięki za próby pomocy :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Hej, na redmi 3 mojej mamy wystąpił taki problem, że ucięło niektóre konwersację sms (chyba 2 lub 3 kontaktów) od połowy marca w dół (od początku). Synchronizacja chmury xiaomi była cały czas włączona, próba przywrócenia kopii tygodniowej z chmury nic nie dała. Aplikacja sms systemowa. Xiaomi.eu wersja 6.11.24. Jakieś sugestie czemu tak się stało? Może ktoś miał podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Hej. Kupiłem miband 1s i od tygodnia mam cały czas włączony bluetooth. Byłoby wszystko ok, gdyby nie to, że strasznie szybko schodzi mi bateria. W telefonie MiuiPolska 7.3.9. Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 16 minut temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Hej. Kupiłem miband 1s i od tygodnia mam cały czas włączony bluetooth. Byłoby wszystko ok, gdyby nie to, że strasznie szybko schodzi mi bateria. W telefonie MiuiPolska 7.3.9. Normalne to nie jest. Nie wiem co może być przyczyną. Używasz tylko MiFita? Zainstaluj ze sklepu "Xiaomi Bluetooth Le Checker", to pokazuje czy bt działa w trybie "Low Energy", tylko nie wiem czy realnie, czy że telefon ma taką możliwość. U mnie z Mi band 2 pokazuje zużycie prze bt na poziomie 2% rom 7.3.30. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Rok temu też używałem opaski, tyle że miband 1. Z tego co pamiętam, to zużycie baterii było w takich granicach co u ciebie. Tyle że to było starsze Miui. Używam mifit i czasem zestaw głośnomówiący w samochodzie. Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 13 minut temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Używam mifit i czasem zestaw głośnomówiący w samochodzie. To co ci pokazuje to dużo za dużo, możliwe że to błąd aplikacji monitorującej zużycie baterii. W niektórych telefonach taki błąd się pojawiał, ale raczej nie w Redmi 3. Tu narzekanie na drenaż baterii po podłączeniu opaski były, ale tak z rok temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Zaktualizuje Miui w najbliższym czasie i zobaczę czy coś pomoże. Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Zainstalowałem najnowszy rom od xiaomi.eu i może ktoś kto ma Redmi 3 sprawdzić czy podczas rozmowy telefonicznej ma wibracje albo wyciszony lekko dzwięk że przyszło jakieś powiadomienie np messenger albo ze po prostu przyszedł sms? Od kilku aktualizacji nie działa mi coś takiego a na jakiejś wcześniejszej działało. Byłbym wdzięczny za pomoc. Chyba że coś wyłączyłem i nie wiem co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Ja mam wibracjeWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Ktoś na stronie miui.pl w najnowszym sofcie w komentarzu też odpisał że działa ale napisał ze ma Redmi 3S. A może się wypowiedzieć ktoś kto ma typowe Redmi 3, bo widzę że kolega wyżej ma Prime ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 22 godziny temu, FromWP napisał: U mnie z Mi band 2 pokazuje zużycie prze bt na poziomie 2% rom 7.3.30. A jaki SOT masz z MiBandem? Bo u mnie zmniejszył się o jakieś 40% i nie wiem czy tak ma być, czy jest coś nie tak u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 33 minuty temu, paveu napisał: A jaki SOT masz z MiBandem? Bo u mnie zmniejszył się o jakieś 40% Jak nie używam funkcji treningu, to różnica jest minimalna. Cały czas mam spadek około 10-15% na godzinę sot. Ale jest zauważalna różnica pomiędzy Redmi 3, a Redmi 3s. W 3s bt z Mibandem mniej prądu potrzebuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 U mnie na początku bateria schodzi normalnie, jak bez opaski, dopiero mniej więcej od 60% jest dużo szybszy spadek. Funkcji treningu nie używam, odbieram na niej tylko powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Ktoś na stronie miui.pl w najnowszym sofcie w komentarzu też odpisał że działa ale napisał ze ma Redmi 3S. A może się wypowiedzieć ktoś kto ma typowe Redmi 3, bo widzę że kolega wyżej ma Prime ?Redmi 3 i Redmi 3 Prime mają ten sam ROM i to ten sam telefon tylko z innymi ilościami pamięci i czytnikiem linii papilarnychWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 A jaki SOT masz z MiBandem? Bo u mnie zmniejszył się o jakieś 40% i nie wiem czy tak ma być, czy jest coś nie tak u mnie.Dobra, problem sam się rozwiązał. Wyłączyłem bluetooth na noc a telefon zrestartowałem. Teraz bluetooth zżera 0.5% energii. Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Dnia 5.04.2017 o 16:15, xmacx3 napisał: Redmi 3 i Redmi 3 Prime mają ten sam ROM i to ten sam telefon tylko z innymi ilościami pamięci i czytnikiem linii papilarnych Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka To czemu mi nie dziala? Jakies ustawienia? Masz jakis pomysl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 U mnie w 3Pro kiedyś to działało, a od dłuższego czasu nie działa. Nie przeszkadza mi to w ogóle bo co mi daje, że telefon powiadomi mnie o sms wibracją w czasie rozmowy? Kończąc rozmowę i tak zobaczę kopertę. Ważne, że podczas rozmowy informuje mnie, że ktoś inny dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 A z tym powiadamianiem podczas rozmowy, że ktoś do nas dzwoni to mi nie działa i nawet kiedyś pisałem do Orange bo tam mam numer tylko, że na kartę to odpisali, że taka opcja powiadamiania działa tylko w abonamencie. Coś mi to nie pasuje bo matka ma starą nokię na kartę też w Orange i wie kiedy ktoś do niej dobija się podczas rozmowy. Wcześniej miała abonament może jej ta opcja została, nie wiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Tylko ze nie chodzi mi o połączenie oczekujace, tylko powiadomienie o smsie albo messenger. Czasami rozmawiam ok 1h i ktos sie dobija to nie patrze na ekran zeby zobaczyc czy cos sie dzialo. A tak bym podczas rozmowy odpisal albo szybciej zakonczyl i odpisal/zadzwonil. Akurat mi ta opcja bylaby bardzo potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Ile procesorow pracuje wam jednoczesniena R3, bez uruchomionych dodatkowych aplikacji w tle? U mnie tylko 2 rdzenie wskazuje 0Mhz, pozostale 6: 800-966Mhz. Wydaje mi sie, ze rok temu jak go kupilem to przy polowie widzialem "stopped". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts