emsoja Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Dzięki za odpowiedź. Mój błąd, przeczytałem w wątku dotyczącym RN3PRO o aktualizacji do MIUI 8.0.5.0 - nie zauważyłem że to nie ten model. To jeszcze tylko jedno pytanie dla upewnienia się. Aktualizacje OTA dotyczą tylko MIUI, czy android też się zaaktualizuje jak przyjdzie czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepso94 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Global dev wgrany i póki co restartu brak, chociaż już na xiaomi.eu od kilku godzin się nie restartował. W sumie restart zrobił jakieś 5-6 razy po upadku gdy był zablokowany, a gdy go używałem to działał normalnie, chyba że akurat tak trafiłem. Rozumiem, że po flashu przywróciło się stockowe recovery, oraz aktualizacje OTA powinny odbyć się bez problemu? Edit: Jednak dalej się restartuje, czyli serwis... Edited December 20, 2016 by Pepso94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Przywróciłem ustawienia fabryczne telefonu po czym przywróciłem dane z kopii zapasowej i po tym nie mam nic w kalendarzu nie widzi moich przypomnień. Jak to ustawić ? Robie tak: ustawienia ->inne->google->moj email-> i przy kalendarzu mam po usunieciu konta z google z telefonu i dodaniu ponownie synchronizacja wyglada tak: w dalszym ciągu brak powiadomień w kalendarzu. Edited December 20, 2016 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Potrzebuję usunąć reklamy z różnych aplikacji. Chciałem zainstalować Ad Away, ale nie mogę znaleźć konkretnej wersji pod android 6. Myślałem też, że może ktoś wie co można by usunąć, czy zmodyfikować w plikach, chyba prostszy sposób... Mam xiaomi.eu i zrobionego roota. AdAway 3.1.2 zainstalowałem i testuję, a jak ktoś wie jak w plikach poprzestawiać to będę wdzięczny. Edited December 20, 2016 by [email protected] Dopisanie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Zainstaluj dodatki od miuipolska- nie będziesz miał reklam Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Zainstalowałem dodatki, AdAwaya też Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Kiedyś była poruszana kwestia, że zniknęło planowanie przełączenia się automatycznie w tryb samolotowy w danych godzinach. Wczoraj przypadkiem tą opcję znalazłem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Znalazlem babola w sofcie wersji 7.1.3.0 na zablokowanym BL. Gdy mamy ustawione przypomnienie w kalendarzu, to po jego zadzialaniu na zablokowanym telefonie mozna wejsc w wyswietlane przypomnienie a nastepnie srodkowym przyciskiem HOME przejsc do menu glownego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Znalazlem babola w sofcie wersji 7.1.3.0 na zablokowanym BL. Gdy mamy ustawione przypomnienie w kalendarzu, to po jego zadzialaniu na zablokowanym telefonie mozna wejsc w wyswietlane przypomnienie a nastepnie srodkowym przyciskiem HOME przejsc do menu glownego telefonu.To już prawie roczny soft Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Witam jest jakiś sposób na zainstalowanie dodatków (blokada reklam) na zablokowanym bootloaderze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) Hej! Czy opcja synchronizacji blokowanych numerów działa? Na kolejnym już sofcie wciąż nie mogę zsynchronizować niechcianych numerów. Edited December 30, 2016 by dcd84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Hej! Czy opcja synchronizacji blokowanych numerów działa? Na kolejnym już sofcie wciąż nie mogę zsynchronizować niechcianych numerów.Jest jeszcze wyłączonaWysłane z Redmi 3 by TapaTalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maly_Szu Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Witam. Posiadam Redmi 3 (zwykły) z zainstalowanym MIUI 7.1.3.0 stable na zablokowany BL. Wiem, że archaiczny, ale nie zmieniałem go głównie dlatego, że czytałem, że coraz to nowsze coraz bardziej drenują baterię. Jednak zmian jest już tyle, że postanowiłem zmienić. 1. Czy bateria w najnowszych MIUI trzyma porównywalnie długo jak na 7.1.3.0 stable, który słynął z długiej pracy na baterii? 2. Którą wersję MIUI polecacie? Najnowszą 6.12.29 (to jest testowa, tak?) czy może stabilną 8.1.1.0 z 13 grudnia z tej strony https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=126103 3. Czy wersje testowe będę mógł aktualizować co tydzień bez utraty danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 1. Nie wiem. Ważne że na koniec dnia mam jeszcze 50%2. Ja wolę dev3. Tak dev z aktualizujesz co tydzień, chyba że są błędy i usunąWysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 10 minut temu, Maly_Szu napisał: 1. Czy bateria w najnowszych MIUI trzyma porównywalnie długo jak na 7.1.3.0 stable, który słynął z długiej pracy na baterii? 2. Którą wersję MIUI polecacie? Najnowszą 6.12.29 1. Moim zdaniem (i kilku innych testujących) tak. 2. Najnowszą, w razie problemów po tygodniu wraz z następną może być tylko lepiej (oprócz wyjątków potwierdzających tą regułę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maly_Szu Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Żeby to zrobić muszę odblokować BL, tak? Bo wyczytałem również, że wersje dev można wgrywać na zablokowany BL (czego wcześniej nie wiedziałem). Po co w takim razie odblokowywać? A żeby go odblokować muszę wgrać jakąś inną wersję czy dam radę to zrobić z mojej 7.1.3.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 12 minut temu, Maly_Szu napisał: Bo wyczytałem również, że wersje dev można wgrywać na zablokowany BL (czego wcześniej nie wiedziałem). Po co w takim razie odblokowywać? A żeby go odblokować muszę wgrać jakąś inną wersję czy dam radę to zrobić z mojej 7.1.3.0? Można ale tylko oficjalny chiński global dev Po to żeby wgrać rom xiaomi.eu Tak musisz wgrać chociażby global dev, na 7.1.3 nie da rady bo to nieoficjalna wersja romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maly_Szu Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 OK, rozumiem. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostromo_ Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 gdzie najkorzystniej można zakupić Redmi 3 Pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maly_Szu Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 (edited) Jeżeli najkorzystniej = najtaniej to sprawdź na AliExpress, iBuyGou i GearBest. Jeżeli najkorzystniej = z najlepszą gwarancją to w Polsce od oficjalnego dystrybutora. Edited January 3, 2017 by Maly_Szu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Polecam najnowszy rom 7.1.5, szczególnie osobom posiadającym MiBanda. 22 godziny pracy, w tym tylko 1h SOT i 71% zostało. To nie jest super wynik dla osób które nie mają opaski, ale MiBand w Redmi 3 zawsze wyjątkowo drenował baterię. Na ostatnim romie telefon rozładowywał mi się w 10-15h z zerowym czasem włączenia ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Dalej to nie jest reguła. Mi ten rom np drenuje baterię, mam mi banda ale to raczej nie jego wina. Wróciłem na 7.1.3.0. Ja nie polecam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 To Na załączonych zarzutach syfmiui czy się mylę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 To Na załączonych zarzutach syfmiui czy się mylę? Z góry dziękuję za odpowiedź.https://miuipolska.pl/forum/uploads/monthly_2017_01/Screenshot_2017-01-10-08-43-22_com.android.settings.thumb.png.d9487a18ba01f6f32bcb41ee266f20e1.png' alt='Screenshot_2017-01-10-08-43-22_com.android.settings.thumb.png.d9487a18ba01f6f32bcb41ee266f20e1.png'>Niestety syf MIUI, i do tego bardzo starywysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf45 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) Jaka jest obecnie najbardziej stabilna wersja dla Redmi 3? Obojętnie czy stable czy dev. Edited January 11, 2017 by wolf45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @wolf45 Ja siedzę na 6.12.15 i nie narzekam, moim zdaniem jedna z najlepszych wersji ostatnio (jeśli nie najlepsza). Nowszych niestety za bardzo nie testowałem, nie mam na to zbyt wiele czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Telefon sam zaktualizował się do 7.1.5 global (jakim cudem sam to zrobił? Do tej pory ja musiałem to robić ręcznie) i nie działa mi obracanie ekranu podczas pisania smsów. Czy mogę przejść na ostatnie wydanie xiaom.eu bez robienia formata? Tak w ogóle też tak macie, że kiedy chcecie skorzystać z internetu przez transfer danych, to każdego niemalże dnia, aby telefon się połączył musicie wchodzić w Dane mobilne, a tam zmieniac preferowany typ sieci, aby zaskoczyłl internet przez dane mobilne? Ja tak mam od samego początku, niezależnie od wersji miui. Bez zmany typu sieci telefon w ogóle nie łączy z internetem. Nie dotyczy to wifi, bo te działa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 1 godzinę temu, eloelo1 napisał: Tak w ogóle też tak macie, że kiedy chcecie skorzystać z internetu przez transfer danych, to każdego niemalże dnia, aby telefon się połączył musicie wchodzić w Dane mobilne, a tam zmieniac preferowany typ sieci, aby zaskoczyłl internet przez dane mobilne? Ja tak mam od samego początku, niezależnie od wersji miui. Bez zmany typu sieci telefon w ogóle nie łączy z internetem. Nie dotyczy to wifi, bo te działa ok. Mam coś podobnego na Mi5 Tj. Przy 4G muszę włączyć i wyłączyć dane mobilne, bo wcześniej nie załapuje gdy zmienie typ sieci na 4G. I chyba od początku mam tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 3 godziny temu, eloelo1 napisał: Tak w ogóle też tak macie, że kiedy chcecie skorzystać z internetu przez transfer danych, to każdego niemalże dnia, aby telefon się połączył musicie wchodzić w Dane mobilne, a tam zmieniac preferowany typ sieci, aby zaskoczyłl internet przez dane mobilne? Ja tak mam od samego początku, niezależnie od wersji miui. Bez zmany typu sieci telefon w ogóle nie łączy z internetem. Nie dotyczy to wifi, bo te działa ok. Mialem tak przez ok 1 miesiac na 7.1.3.0. Pozniej sie uspokilo. Za to od ok. 2 miesiecy przy wlaczonej TD mam drenaz baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 10 godzin temu, eloelo1 napisał: Telefon sam zaktualizował się do 7.1.5 global (jakim cudem sam to zrobił? Do tej pory ja musiałem to robić ręcznie) i nie działa mi obracanie ekranu podczas pisania smsów. Czy mogę przejść na ostatnie wydanie xiaom.eu bez robienia formata? W stockowym programie do smsów nie ma takiej opcji jak obracanie z ekranem-taki urok MIUI. Musisz ściągnąć zewnętrzną aplikację do smsów i wtedy będzie ci działało w tamtej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 W stockowym programie do smsów nie ma takiej opcji jak obracanie z ekranem-taki urok MIUI. Musisz ściągnąć zewnętrzną aplikację do smsów i wtedy będzie ci działało w tamtej aplikacji.Na global nie obraca aplikacji SMS, ale na xiaomi.eu już tak. Taka mała niespodzianka od@Acid 🤣wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał: Na global nie obraca aplikacji SMS, ale na xiaomi.eu już tak. Taka mała niespodzianka od@Acid wysłane z Redmi 3 by TapaTalk No wlasnie o to chodzi, ze wczesniej mi sie obracal ekran przy smsach, a na globalu nie. Tak jak napisales. Tylko czy jest opcja wgrac ostatni xiaomi.eu na tego globala? Wkurzylo mnie to, ze telefon sam sie zaktualizowal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 30 minut temu, eloelo1 napisał: Tylko czy jest opcja wgrac ostatni xiaomi.eu na tego globala? Wkurzylo mnie to, ze telefon sam sie zaktualizowal. Jest, wgrać twrp i potem rom eu. Jak miałeś rom eu to bl masz odblokowany. Tylko trzeba będzie zrobić wipe i po tym jakoś odzyskać dane. W sumie nie powinno się coś takiego zdarzyć jak samoczynna instalacja globala na rom eu. To praktycznie niemożliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Do usunięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 10 godzin temu, FromWP napisał: Jest, wgrać twrp i potem rom eu. Jak miałeś rom eu to bl masz odblokowany. Tylko trzeba będzie zrobić wipe i po tym jakoś odzyskać dane. W sumie nie powinno się coś takiego zdarzyć jak samoczynna instalacja globala na rom eu. To praktycznie niemożliwe. O jakich danych konkretnie piszesz? Dla mnie najbardziej komfortowo byłoby, aby wszystkie zainstalowane aplikacje sie zachowaly, podobnie zdjecia i kontakty (chociaz tutaj przydatna bedzie chmura) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts