Jump to content

Redmi 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

lukaschels

Recommended Posts

5 minut temu, Ciacho23 napisał:

Witam.  Jak dotrzeć do ustawień domyślnej aplikacji dla jakiejś czynności? Przykładowo chciałem otworzyć jakiś plik, wyskoczylo mi okno z wyborem programu i kliknąłem "zawsze". I teraz chce to zmienić.. Pytanie gdzie?

W ustawieniach, zainstalowane aplikacje i na dole masz domyślne aplikacje. O to chodzi ?

Nie o to. Tam są tylko domyślne aplikacje dla kilku czynności systemowych

Ustawienia, zainstalowane wybierasz aplikacje, której chcesz zmienić ustawienia domyślne, wchodzisz w nią i pod czyszczeniem danych masz ustawienia domyślne, wybierasz i czyścisz. A jak chcesz wyczyścić wszystkie ustawienia domyślne to ustawienia, zainstalowane na dole 'Więcej, resetuj ustawienia aplikacji'

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

15 minut temu, jareks napisał:

Chciałbym wgrać obraz globala dev na redmi 3 pro, który plik powinienem pobrać? 

Na tej stronie (http://en.miui.com/a-234.html) są następujące:

Redmi 3/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download
Redmi 3S/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download

wejdź w Informacje o telefonie i zobacz jaki masz model

Działa wam dobrze Textra na MIUI 8 Global? Mi czasami nie przychodzą SMS, podobno, że wychodzące lecą ok. Nie wiem, czy jest to spowodowane samą aplikacją (uprawnienia wszystkie na zielono), czy skutkami awarii Play. Na poprzednich telefonach nic nie zauważyłem niepokojącego, ale wiadomo, każdy telefon jest inny.

Witam, mam szybkie pytanie, chce kupic telefon dla tesciowej, I Redmi 3 Pro, lub 3S wyglada calkiem fajnie.

Niestety bedac za granica nie jestem w temacie na temat sieci Polskich, roznych rom'ow i cokolwiek jeszcze tam potrzeba zeby wszystko chodzilo ok.

Czy jesli kupie wersje ktora przychodzi z Global Rom, i widze tam jezyk Polski, to czy to w zupelnosci wystarczy zeby chodzil dla niej w Play'u, bez zadnego bawienia sie w dodatkowe ustawienia ?

I cos sie natknalem na autoryzowanych delerow jak x-kom, ktorzy maja na razie tylko 3S, jaka jest roznica nabycia tel od nich a z allegro ?

Witam!!

Nie mam dziwieku powiadomienia o przyjsciu sms, zmienialem dzwonik itp ale nic.. dzwiek jest tylko wtedy gdy jest sie aktualnie w aplikacji do pisania smsow, tak to jest tylko wibracja i dioda swieci, mial ktos taki problem??mam miui global..

prosil bym o pomoc, Dziekuje

witam. zastanawiam się nad zakupem tego telefonu w wersji 3/32 i tu kilka pytań. obecnie posiadam honora 6, ale z racji tego iż potrzebuję telefonu na dwie karty mój wybór padł na redmi 3 pro international. 

- jak szybko działa telefon, czy procesor jest wystarczający, czy przy działaniu w tle kilku aplikacji telefon muli?

1 godzinę temu, neron napisał:

witam. zastanawiam się nad zakupem tego telefonu w wersji 3/32 i tu kilka pytań. obecnie posiadam honora 6, ale z racji tego iż potrzebuję telefonu na dwie karty mój wybór padł na redmi 3 pro international. 

- jak szybko działa telefon, czy procesor jest wystarczający, czy przy działaniu w tle kilku aplikacji telefon muli?

Redmi 3 nie ma wersji International, Redmi 3S takową posiada z obsługą pasma LTE B20.

Mirki, tfu! śiaomki mam etui Nillkin... to dobre etui?

Tak mnie zastawiało bo, każdy pisze o ipaky... :> 

Mam od samego początku i jestem zadowolony... (razem ze szkłem hartowanym... i to nie jednym - dobrze że kupiłem po pukłem nim o kant ... i poszedł TG, zamiast wyświetlacza)

Ale ciekawi mnie, bo jedyne etui jakie mam to te oryginalne do xiaomi oraz właśnie te)

Mirki, tfu! śiaomki mam etui Nillkin... to dobre etui?
Tak mnie zastawiało bo, każdy pisze o ipaky... :> 
Mam od samego początku i jestem zadowolony... (razem ze szkłem hartowanym... i to nie jednym - dobrze że kupiłem po pukłem nim o kant ... i poszedł TG, zamiast wyświetlacza)
Ale ciekawi mnie, bo jedyne etui jakie mam to te oryginalne do xiaomi oraz właśnie te)

Ja mam etui Nillkina i sprawuje się dobrze na Redmi 3 Prime

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Dnia 15.11.2016 o 21:03, mondeoklub napisał:

Telefon chodzi szybko, nic nie muli mimo otwartych wielu aplikacji.

Ja sie nie zgodze. Gdy instaluje aktualizacje ze sklepu Play telefonu nie mozna uzywac, przez chwile nie reaguje na nic.

2 minuty temu, Mario80 napisał:

Ja sie nie zgodze. Gdy instaluje aktualizacje ze sklepu Play telefonu nie mozna uzywac, przez chwile nie reaguje na nic.

Niczego takiego nie zauważyłem, no chyba że chcesz użyć aplikacji która jest w trakcie aktualizacji, ale to raczej normalne.

Witam

Właśnie dotarł dla mojej córki telefon Redmi 3 Pro. Pytanie do posiadaczy tego telefonu na dzień dzisiejszy, na zablokowanym BL jaką wersję Global dev wgrać? Chcę jej usunąć soft, który ma bo jest mocno podejrzany [ManH1nt rozwojowa czy jakoś tak ], co dziwne ma od razu roota SU. Może ktoś polecić sprawdzony soft? Pozdrawiam

Na komputerze z win 8.1 64bit mam MiFlash 2016.04.01.0 (64bit)

Czy takie okno MiFlash wskazuje że telefon został prawidłowo wykryty? 

miflash.jpg

po.jpg

Edited by gore2kill4

Witam
Właśnie dotarł dla mojej córki telefon Redmi 3 Pro. Pytanie do posiadaczy tego telefonu na dzień dzisiejszy, na zablokowanym BL jaką wersję Global dev wgrać? Chcę jej usunąć soft, który ma bo jest mocno podejrzany [ManH1nt rozwojowa czy jakoś tak ], co dziwne ma od razu roota SU. Może ktoś polecić sprawdzony soft? Pozdrawiam
Na komputerze z win 8.1 64bit mam MiFlash 2016.04.01.0 (64bit)
Czy takie okno MiFlash wskazuje że telefon został prawidłowo wykryty? 
miflash.jpg
po.jpg

Tak.
Wgraj najnowszy global Dev i po sprawie.
Możesz też się pobawić i wgrać Dev xiaomi.eu

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

• Like 1

Właśnie wgrywam, status jak na screenie ale teraz właczyłem power po odpięciu od kabla i już z 4 min jest logo i się ładuje. No ale czekam, bo mam tak robić podobno( czekanie jest proste)

Wystartował ale teraz coś długo trwa "ustawianie regionu" mam czekać? Zaczynam się denerwować.

Przycisk Volume działa ekran się przygasza i reaguje jak dotknę. Wybrałem Polska a na dole kręci się kółko "ustawianie regionu"

Ile można na to czekać? Czy mam go wyłaczyć? Komputer go wykrywa po podłączeniu kablem ale stoi na tej wstępne konfiguracji regionu .

Edited by gore2kill4