Jump to content

Podejrzane strony

renive

Recommended Posts

Witam.
Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 2 od 2 tygodni i zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło. Otóż w pewnym momencie przy włączeniu przeglądarki internetowej (nieważne czy systemowej czy firefox czy innej) na pierwszy rzut, w nowym oknie zostaje otwierana podejrzana strona typu: ym.com-24.org.... i komunikat, że system android wykrył zagrożenie i że ściągnij coś tam coś, żeby chronić swojego LG G3. To nie jedyna strona, która się włącza, ale ta jest najczęściej. Żeby nie było nie wchodziłem na żadne strony, które mogłyby zainfekować telefon. Przywróciłem go (4 dni temu) do ustawień fabrycznych i problem ucichł. Do momentu, gdy przed chwilą znowu nagle, sam z siebie wyskoczył. Znowu te podejrzane strony. Wszystko było ok, praktycznie nie wchodziłem nawet na przeglądarkę, jedynie co przed to aplikacja DU Baterry Saver chciała poprawić wydajność baterii, która zbliżała się do poziomu wymagającego podłączenie ładowarki.
Czy to może mieć związek z jakimiś samowolnymi działaniami wprowadzonych już systemowo aplikacji. Bo sam już nie mam pojęcia, skąd ten problem? Czy ktoś też miał taką przypadłość ?
Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...