Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, po najnowszej aktualizacji telefonu został usunięty sklep play. Nie moge teraz korzystać z youtube oraz innych aplikacji od google. Po pobraniu sklepu play nie moge z niego korzystać, po próbie wejścia w aplikacje odrazu się wyłącza, wygląda to tak, jakby telefon blokował aplikacje od google. PROSZĘ o szybką pomoc, ponieważ nie mogę tak korzystać z telefonu i jest to dla mnie BARDZO bardzo ważne.

Posted

1. Usuń konto google 

2. wyczyść dane i usuń aplikacje typu sklep play google, google services.

3. zainstaluj pliki : sklep + serwisy

4. uruchom sklep 

5. pewnie się posypie więc skasuj cache jak w pkt 2

6. uruchom ponownie telefon, wejdź do sklepu zaakceptuj regulamin a potem już sobie poradzisz.

Posted

Ja poradziłem sobie z tym problemem w trochę inny sposób.

Znalazłem w necie takie rozwiązanie En.miui.com pobrałem plik google instaler zainstalowałem rzeczy które były mi potrzebne, później tylko logowanie na konto i synchronizacja konta (trochę to trwało) i aktualizacja aplikacji.

Posted

Ja to zrobiłem na 6.1.7 Dev

Dzisiaj zrobię aktualizację do 6.1.11 i zobaczymy czy będzie dalej działać ;-]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted

Instalowałem wszystko w taki sposób jaki podał defrex13121 i wszystko działa świetnie. Aktualizacje DEV nie wpływają w żaden sposób na działanie zainstalowanego już sklepu Google i serwisów także polecam :)

Posted

Podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Podobna sytuacja, sklepu play nie ma w ogóle w telefonie, patrzyłem w zainstalowanych aplikacjach - brak. Konta google na telefonie też nie ma. Strona box.com gdzie @zehell podał link teoretycznie działa, lecz plik się nie pobiera. O sposobie @defrex13121 już czytałem, lecz po pobraniu google instalera i włączeniu go, pojawia się przez moment kółeczko ładowania, i jak gdyby nigdy nic się wyłącza. Ktoś, coś?

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...