Tupta Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Witam To mój pierwszy smartfon z xiaomi i mam taki drobny problem w 2 dniu użytkowania (może ktoś mi pomoże lub wyjaśni o co biega), a mianowicie nie mogę zainstalować niektórych programów takich jak np skype, adobe reader (i coś tam jeszcze czego w tej chwili nie pamiętam). Ściągam instalke, czy raczej na stronie klikam opcję instaluj i pojawia mi się info że oprogramowanie zostanie zainstalowane wkrótce i "lypa" Czy ktoś może jest w stanie zdiagnozować mój problem? pozdrawiam Tupta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) masz sklep googla z apkami? jak nie to doinstaluj i nie wiem co to lypa? Edited January 4, 2016 by hhunter22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Może łapa xD Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 albo "lipa" pewnie nie ma googla doinstalowanego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupta Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 "lypa" czyli lipa... no nie ważne. co do systemu to android w wersji 5.0.1 a MIUI 77 i niestety to nie MIUIPolska. Czy instalacja nowego ROMu pomoże? czy raczej to tylko pomysł który być może zadziała? sklep z googla mam ale jest to samo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Rozwiązanie jest tutaj ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupta Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Nie no Panowie ew. Panie jak już pisałem mam zainstalowanego i googla. i nawet się do niego zalogowałem po instalacji, ściągnąłem apke gmaila (czy jak się to tam fachowo nazywa) ale problem mam z NIEKTÓRYMI programami. Na razie z udzielonych rad wynika 1. Wymień ROM na nowy (ok. może potem spr.) 2. Zainstaluj sklep google app (tu może mylę sklep googla ze zwykłym oprogramowaniem google, ale jakby na to nie patrzeć mam sklep z play w którym też jest możliwość ściągnięcia np skyp'a. I niestety niezależnie czy ściągam bezpośrednio ze strony przez przeglądarkę czy przez sklep play komunikat jest ten sam). Nie jestem informatykiem a jedynie szarym użytkownikiem nowego telefonu. Zaraz zrobię rzecz najprostszą a której jeszcze nie robiłem i zresetuje telefon (w innych postach przy innych problemach pomaga więc czemu by nie spróbować. Dzięki za pomoc a wynikach resetu napiszę w chwili wolnej po powrocie do domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 1 godzinę temu, Tupta napisał: pojawia mi się info że oprogramowanie zostanie zainstalowane wkrótce Wygląda na to że nie jesteś zalogowny na koncie google :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 jak jesteś podpięty do sieci? Wi-fi czy sieć komórkowa? Jeżeli sieć to spróbuj tego Downloads/Trzy kropki/settings/Download size limit i ustawiasz unlimited Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 18 minut temu, AndrzejKu napisał: jak jesteś podpięty do sieci? Wi-fi czy sieć komórkowa? Jeżeli sieć to spróbuj tego Downloads/Trzy kropki/settings/Download size limit i ustawiasz unlimited racja, możliwe ża ma limit i większe apki się nie pobierają o ile korzysta z internetu z sieci nie z wifi. a skejp to 35mb+- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupta Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Witam Przede wszystkim dzięki wszystkim za rady i pomoc. Zwykły restart telefonu, oraz wylogowanie się z gogla i ponowne do niego zalogowanie pomogło. Nie wiem jak i czemu ale pościągałem co chciałem. Co do limitu w tak zwanym między czasie sprawdzałem ustawienia ale apki i tak ściągam przez wi-fi. Jak dla mnie coś musiało się chyba faktycznie popieprzyć z googlem (do którego byłem zalogowany bo gmaila jakoś musiałem ściągnąć). To tyle. Jeszcze raz dzięki i temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Witam Przede wszystkim dzięki wszystkim za rady i pomoc. Zwykły restart telefonu, oraz wylogowanie się z gogla i ponowne do niego zalogowanie pomogło. Nie wiem jak i czemu ale pościągałem co chciałem. Co do limitu w tak zwanym między czasie sprawdzałem ustawienia ale apki i tak ściągam przez wi-fi. Jak dla mnie coś musiało się chyba faktycznie popieprzyć z googlem (do którego byłem zalogowany bo gmaila jakoś musiałem ściągnąć). To tyle. Jeszcze raz dzięki i temat do zamknięcia Ten limit trzeba było sobie zwiększyć, nie będzie problemów na przyszłość. "Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts