woland85 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Na początku chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów! I przejdźmy do faktów: – Wraz z telefonem otrzymałem w komplecie ładowarkę o specyfikacji: 100-240V ~50/60Hz Max 0,35A (na dole: 5V=2000mA). – Od starego telefonu (samsunga) posiadam ładowarkę o specyfikacji: 100-240V 50-80Hz 0,15A (output: 5.0V = 0.7A) z gniazdem pasującym do mojego Redmi Note 3. I teraz kwestia do roztrzygnięcia: Wygodnie jest mieć dwie ładowarki, więc zastanawiam się, czy mogę tą drugą również ładować telefon. Ktoś wie? Ktoś ładuje swój telefon dwiema różnymi ładowarkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Twoja ładowarka od samsunga ma 0.7a od xiaomi ma 2a jest to max output. Więc możesz ładować telefon obiema. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Ładując od samsunga dłużej to zajmie jedyna różnica 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Ładując telefon ładowarką samsunga bardzo wydłużysz czas ładowania bo ta ładowarka ma małą moc 0.7A,telefon zapewne ładuję się prądem w okolicy 1.5A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 ...mój był z ładowarką, pewnie nie oryginalną, bo z wtyczką EU, i ma 5V 1A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Gdzie takie cudo ci sprzedali ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ja ładuję Tronsmart która ma 2A na wyjściu a oryginalnej nawet nie rozpakowałem Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Z ładowarka 0,7A twój telefon w ciągu godziny pobierze nie więcej niż 700mAh. Podczas gdy na oryginalnej ~1400mAh. Nie polecam używać ładowarki samsunga Generalnie ładowarka od Xiaomi super stabilizuje napięcie (5,15-5,35V). Obciążona ładowarka samsunga (0,7A) ładując RN3 będzie mieć ~4,7V. Czyli trochę za mało Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ja jadę na oginalce HTC... 3A od kilu lat. RN3 laduje w 1,5 h od zera do setki Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek30_pl Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Cześć, jestem świeżo upieczonym xiaomi posiadaczem. Dostałem ładowarkę 1A i EU wtyczką. Czy dobrze rozumiem, że oryginał powinien być 2A i z chińską wtyczką? Czy macie jakieś 2A warte polecenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Cześć, jestem świeżo upieczonym xiaomi posiadaczem. Dostałem ładowarkę 1A i EU wtyczką. Czy dobrze rozumiem, że oryginał powinien być 2A i z chińską wtyczką? Czy macie jakieś 2A warte polecenia? Tak, powinien mieć 2A i chińską wtyczkę. Od siebie polecam Tronsmart który często jest na promocjach na aliexpress Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek30_pl Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Dzięki za odpowiedź, mam on Samsunga 2A ładowarkę, ale jak go sprzedam to będę musiał kupić nową Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Tak dla przykładu, ładowarek jest pełno ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Tak dla przykładu, ładowarek jest pełno Ja bym się bał podłączyć telefon pod taki wynalazek Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Przecież ładowarka fabryczna jest dobra. Wystarczy dokupić przejściówkę. Po co drzwi otwarte wyważać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) 1 godzinę temu, wkamil napisał: Przecież ładowarka fabryczna jest dobra. Wystarczy dokupić przejściówkę. Po co drzwi otwarte wyważać? Wystarczy treść tematu przeczytać i dowiesz się dlaczego W skrócie to mowa jest o nieoryginalnych ładowarkach i zamiennikach dla nich. Edited January 15, 2016 by Cichq 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 No faktycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek30_pl Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 6 godzin temu, maaaciekmaaaniek napisał: Ja bym się bał podłączyć telefon pod taki wynalazek Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Za tyle z przesyłką można oryginalną od Samsunga kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek30_pl Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Czy też macie tak, że nie wszystkie ładowarki ładują tak samo? Z 3 ładowarek 2A tylko jedna ładuje telefon szybko (koło 45% w godzinę) a reszta można określić, że nie ładują w ogóle? Nie mówiąc już o ładowarkach 1A, które w godzinę dają jakieś 10% Nie wiem czym się kierować szukając ładowarki a trochę mnie to wkurza. Poprzedni Samsung Note 3 nawet 1A ładował się całkiem szybko. Może to zależy od softu? Mam wgrany Eu 6.1.11, którego swoją drogą nie mogę zaktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spamkuba Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 zakupilem ladowarke nillkin 5v 2a, po podlaczeniu telefon ładuje 10% w okolo godzine.... czy to oznacza ze ladowarka jest zepsuta? czy poprostu kupilem zla?? czy podlaczenie telefonu pod oryginalna ladowarke + przejsciowke jest bezpieczne?dodam ze ta przejsciowka wyglada strasznie tandetnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Ja bym się bał podłączyć telefon pod taki wynalazek Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Za tyle z przesyłką można oryginalną od Samsunga kupić No, ja kupiłem taką oryginalną Samsunga za tyle. Miała z Samsungiem tyle wspólnego co zeszłoroczny śnieg. Na allegro kupować Samsunga to loteria. Sam mam nillkina 2A, ale teraz gdybym miał kupować to na pewno by wybór padł na blitzwolfa z QC2.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Niestety w Polsce to loteria. Kupiłem kabelek Nilkin i max prąd ładowania przy oryginalnej ładowarce to 1-1.1A Podobnie z ładowarką miało być 2.4A a wyciąga w porywach 1.7.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 To i tak są niezłe wyniki. Nillkin trzyma dość dobry poziom. Ale ja jestem pod wrażeniem z jakim kopem na rynek wszedł blitzwolf. Produkty są mega fajne i ceny na prawdę do rzeczy. Brakuje mi tylko w ich ofercie kostkę na 5 USB, która by wspierała qc 2.0 Jest podobna, ale niestety bez qc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Te moje kable Nilkin to była padaka i właśnie wracają do sprzedającego chyba trafiłem na podróbki i na odsyłanie wydam więcej kasy niż na sam kabelek. Ładowarke wziąłem polecana Kopple i niestety też pozostawia dużo do życzenia ale jeszcze protestuje jutro ładując power bank. Akurat tego blitzwolfa nie brałem pod uwagę ale zerkne co oferują. Polecam kupić voltomierz USB naprawdę przydatne narzędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Polecasz jakiś specjalny woltomierz, jakiejś firmy, czy byle jaki za 10zl? Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Polecasz jakiś specjalny woltomierz, jakiejś firmy, czy byle jaki za 10zl? Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Ja kupiłem coś takiego Na wish były po 4$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek30_pl Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 To jest strasznie ciekawe co piszecie bo samochodową mam 2A jakąś tania z allegro i moje RMN3 ładuje się bardzo szybko. Nie ukrywam, że myślałem, że się w 25zł zmieszczę za ładowarkę z przesyłką :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 29,99 ładowarka z Ikei daje rade 3xusb przy czym max na 1 port jest 2400mAh. A całkowity max 3400mAh http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00291891/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Na Ali jest fajny tronsmart za $8 z qc 2.0, lub na banggood blitzwolf na dwa porty, w tym qc 2.0 za chyba 45 zł. Ale też kwestia jak bardzo na czasie zależy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 29,99 ładowarka z Ikei daje rade 3xusb przy czym max na 1 port jest 2400mAh. A całkowity max 3400mAh http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00291891/ Mam taką i nie wyciąga więcej jak 1.7A dlatego wraca dzisiaj do sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Jest chociaż porównanie. Skoro na tym samym kabelku Ikea pokazuje 1.7A a oryginalna ładowarka od Redmi 2A. Więc nie mam podstaw żeby jej nie wiezyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kutax Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Gdzie kupic przejsciowke do ladowarki oryginalnej od xiaomi i jakiej szukac? Jaka cena takowej orientacyjnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Przecież napisał, że chodzi o oryginalną ładowarkę Przejściówkę możesz kupić w jakimś sklepie elektrycznym, lub chociażby w Bricomarche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts