jebaczka Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) Pomocy żółty pasek ładowania dochodzi do końca na komputerze pokazuje że sie zakończyło ale telefon nadal nie chce wystartowac. POMOCY!!! Edited February 12, 2016 by jebaczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Przejrzyj cały ten temat - są instrukcje, a gdyby mimo wszystko Ci się nie udało to uderz do mnie na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Pomocy żółty pasek ładowania dochodzi do końca na komputerze pokazuje że sie zakończyło ale telefon nadal nie chce wystartowac. POMOCY!!! Miałem to samo, pomogła instalacja oryginalnego chińskiego softu 7.1.9 czy jakoś tak i po minucie trzymania power się uruchomił Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbijar Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Witam, nie mogę pobrać sterowników z 1 postu, wchodzę na stronę z plikami, klikam pobierz i brak reakcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Witam, nie mogę pobrać sterowników z 1 postu, wchodzę na stronę z plikami, klikam pobierz i brak reakcji Gdzies w tym temacie ktoś wrzucił na dysk Google, poszukaj Tapnięte z Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbijar Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Ok, dzięki poszukam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 (edited) Proszę I to. Edited February 13, 2016 by majkel123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbijar Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 11 godzin temu, majkel123 napisał: Proszę I to. Bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremso Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 (edited) Mógłby mi ktoś pomoc? Do punktu 8 robię wszystko dobrze. Po wciśnięciu fastboot wciskam vol- i power jednocześnie podlaczam tel i nic się nie dzieje. Pasek we flash toolu jest cały czas bialy :/ co robię nie tak ? Wszystko ma być zaznaczone oprócz Preloader ? Edited February 14, 2016 by bremso Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremso Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 na 1532 brick, poszło dopiero na 1516 Link to comment Share on other sites More sharing options...
plukato Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Dnia 5.01.2016o18:15, QM_ napisał: Dla osób które dostały telefon z softem V77.0.11.0 można przejść do wersji dev zmieniając wpis w pliku build.prop (wymagany root). Plik znajduje się w katalogu System. Zmieniamy wpis "ro.build.version.incremental=V77.0.11.0.LHNCNCJ" na wersję "ro.build.version.incremental=V7.0.11.0.LHNCNCJ". Zapisujemy, reset telefonu. Po uruchomieniu mamy już update przez OTA do aktualnej stabilnej wersji systemu (V7.0.22.0.LHNCNCJ). Do dev wystarczy iść zgodnie z wątkiem założonym przez zehell (thx) - Migracja z 7.0.19 STABLE NA 5.12.31 DEV. @QM_ a co w przypadku gdy update nie idzie? Na zdjęciu masz screena i to co tam widzisz trwa wieki. Czyszczenie pamięci z updater i restart nie pomaga. Nie mogę również zrobić ustawień fabrycznych. Edited February 23, 2016 by plukato Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Witajcie, kilka godzin walki i nic. Soft na fonie: 77.0.19.0 Próby instalacji: 1. miui_HMNote3_6.1.29_8f322554d8_5.0.zip - nie daje się przez Updater (Brak weryfikacji) 2. miui_HMNote3_V7.1.8.0.LHNCNCK_dd2f072560_5.0.zip - wczytuje, telefon się restartuje ale nic się nie dzieje po restarcie Kolejna próba przez SP_Flash: i niestety ale także brak możliwości, załączam błędy. 1.jpg - jak trzymam vol - + power po naciśnięciu Download i podłączeniu kabla 2.jpg - jak wciskam tylko vol - po naciśnięciu Download i podłączeniu kabla Da się coś jeszcze zrobić? System Windows 10 64Bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Wiesz co Kolego, miałem ten sam ROM co TY. Wszystkie informacje są już na forum, poczytaj błagam, sam sobie poradzisz bez problemu. Znowu pisać to samo ? Edited February 23, 2016 by majkel123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 @majkel123 Szukałem, nie mogę znaleźć tego przypadku, a pewnie też nie łatwo znaleźć w gąszczu wielu wypowiedzi każdego dnia Siedzę nad tym już kilkanaście godzin i nie chce ruszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Przeczytaj od 50 strony, chętnie bym pomógł ale na 6 do roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Wiesz co Kolego, miałem ten sam ROM co TY. Wszystkie informacje są już na forum, poczytaj błagam, sam sobie poradzisz bez problemu. Znowu pisać to samo ? Teraz patrzę i stwierdzam iż miałem to samo. Pomogły najróżniejsze sterowniki jakie znalazłem na necie i oczywiście wciskam vol- i od razu podłączam kabel. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Właśnie chyba odnośnie sterowników jest problem, zerknijcie na załączony obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Żeby odblokować bootloader musisz mieć poprawnie zainstalowane sterowniki fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 @JDStar pomożesz z tymi sterownikami? Gdzie znajdę prawidłowy do Windows 10 64bit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Dopiero doczytałem, że Ty jeszcze FT wgrywasz, myślałem o odblokowywaniu... Do FT też musisz mieć sterowniki, kilka postów wcześniej masz linki i w pierwszym poście też. Z Win10 to Ci nie pomogę bo go nie używam i nie chcę używać:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Odnośnie odblokowania to zatrzymuje się zawsze na 50% podczas weryfikacji już chyba odpuszczę te próby, myślałem, że odblokowanie będzie prostsze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Żeby odblokować musisz mieć soft DEV (chociaż któremuś z kolegów udało się na stable), sterowniki fastboot i zlokalizowany telefon na koncie xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 1. zgoda sms jest 2. nie mogę wgrać dev przez ten 77.0.19.0 - brak możliwości 3. odblokowanie przez unlock staje na 50% 4. SPFlash - też błędy podczas próby wgrania. Poszukam jeszcze tych sterowników, może coś gdzieś jest pod Win 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Zainstalowałem sterowniki do Windows 10, ale dalej nie mogę ani odblokować bootloadera, ani wgrać nic przez SPFlash. O co chodzi? Przecież odblokować się powinno dać? Mam MiFlashUnlock_1.1.0118.1_English. Do 50% dochodzi i koniec. Konto zweryfikowane, zlokalizowane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 @pewit no pewnie a masz też soft w telefonie zaczynający się od 77.0.X.X? Pewnie tutaj jest problem, bo większość ma 7.0.X.X Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 mój soft: 7.1.9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 aha, no to witaj w klubie tych co nie mogą odblokować, chociaż sms doszedł Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Skąd jesteście @pewit i @meiker? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 @darthnorbe - pomorskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 To niestety, Nowy Sącz. Z tego co rozumiem jeden z was nie może sflashować wersji czystej chińskiej stable ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ja Mazowsze, ja już swoją chorobę opisywałem wczoraj. Lekarstwa brak, sprzedawca zapewnia że zflash`uje mi telefon bez problemu w piątek, chętnie to zobaczę... Co do efektów to dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Wiecie, ja już wiele razy flashowałem telefony zmieniałem androidy, windowsy ( wszystko z poradników na xda, miui, acpl) i jedno jest pewne. Na moim głównym kompie mam W10 x64 ( wcześniej 8.1) i zawsze są tutaj jakieś problemy. Dlatego odkopałem starego lapka, zrobiłem formata, zainstalowałem W7 32bitowy i tam robię wszystko co związane z flashowaniem / romami na telefonach. Tam jest po prostu mniej problemów z takimi rzeczami mimo że sam system jest o wiele gorszy. Więc podstawa, czysty system W7 32 a potem idziecie zgodnie z instrukcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meiker Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 @darthnorbe Nie da się nic zrobić: 1. zgoda sms jest 2. nie mogę wgrać dev przez Updater -mam 77.0.19.0 (stabile) 3. odblokowanie przez unlock staje na 50% 4. SPFlash - też błędy podczas próby wgrania (zdjęcia są wgrane wyżej) Przeczytałem gdzieś, że może być problem z katalogiem gdzie jest plik scatter (u mnie jest w katalogu SPFlash\images\signed_bin\MT6795_Android_scatter.txt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 1 minutę temu, meiker napisał: @darthnorbe Nie da się nic zrobić: 1. zgoda sms jest 2. nie mogę wgrać dev przez Updater -mam 77.0.19.0 (stabile) 3. odblokowanie przez unlock staje na 50% 4. SPFlash - też błędy podczas próby wgrania (zdjęcia są wgrane wyżej) Przeczytałem gdzieś, że może być problem z katalogiem gdzie jest plik scatter (u mnie jest w katalogu SPFlash\images\signed_bin\MT6795_Android_scatter.txt) Miejsce pliku na pewno nie jest problemem, co Ty. Więc poszukaj gdzieś na necie czy nie ma DEVa prościuteńko do flashowania przez flashtoola a nie przez update w samym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts