45marcin Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Telefon po flashu od razu wyswietla logo miui czy trzeba troche poczekac? bo flashuje juz którys raz i pomimo zielonego ptaszka telefon sie nie wlacza Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 27 minut temu, 45marcin napisał: Telefon po flashu od razu wyswietla logo miui czy trzeba troche poczekac? bo flashuje juz którys raz i pomimo zielonego ptaszka telefon sie nie wlacza poczekać ok. 10 minut. A Ty nie czekałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
45marcin Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 1 minutę temu, szeryf_88 napisał: poczekać ok. 10 minut. A Ty nie czekałeś? Przyzwyczajenia z samsunga ze juz po wgraniu sie wlacza. Czyli sflashowac i dac mu te 15 minut na uruchomienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 12 minut temu, 45marcin napisał: Przyzwyczajenia z samsunga ze juz po wgraniu sie wlacza. Czyli sflashowac i dac mu te 15 minut na uruchomienie? było gdzieś przecież napisane że 7-15 minut trzeba czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 sam z siebie telefon nie zrestartuje po wyświetleniu zielonego "ptaszka", trzeba mu pomóc wciskając na chwilę power Link to comment Share on other sites More sharing options...
45marcin Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 11 minut temu, Jacobi napisał: sam z siebie telefon nie zrestartuje po wyświetleniu zielonego "ptaszka", trzeba mu pomóc wciskając na chwilę power Pytanie tylko czy po wcisnieciu power na chwile, trzeba czekac te 5-15 minut na to az cos wyswietli czy po chwili powinien wyswietlic napis miui.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 po 5-10 sekundach od wciśnięcia power powinien pojawić się znaczek mi.com potem 5-10 minut instalacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
45marcin Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 To mam problem bo sie nic nie wyswietla mimo pozytywnego komunikatu ze strony kompa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 To mam problem bo sie nic nie wyswietla mimo pozytywnego komunikatu ze strony kompa A czuć w momencie włączania wibracje? Jeśli flashowałeś go 1532, to spróbuj wersją 1516. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
45marcin Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 4 minuty temu, 45marcin napisał: To mam problem bo sie nic nie wyswietla mimo pozytywnego komunikatu ze strony kompa Pomogło zflashowanie tego samego wersja sp tool 5.15.16. dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) Pochwalę się - nareszcie się udało! Pomógł konkretnie ten 1 punkt z tego poradnika: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Step 11: let the phone completely off, and then press and Hold the volume down key(Keep it pressed until Progress goes Yellow), then the USB data cable into the phone ! Computer will find your device, when the progress become yellow update will begin to move! This is when you can release the volume down key. Edited January 30, 2016 by GeoRedfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsf Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Zakupilem RN3 32GB i mam z nim problemy m.in nie dziala skaner linii papilarnych, ucina wyswitlanie smsów i duzo jakiejs chinszczyzny. Przeczytalem na forum, ze moze byc to przyczyna jakiegos syfnego softu. Chcialbym doprowadzic go do porzadku tj. wgrac czysty soft. Znalazlem nawet dosc prosty (wydaje się) sposób opisany przez QM w poście poniżej (wersja oprogramowania dokladnie taka jak opisana), ale utknąłem na samym początku tj. na rootowaniu telefonu. Dnia 5.01.2016o18:15, QM_ napisał: Dla osób które dostały telefon z softem V77.0.11.0 można przejść do wersji dev zmieniając wpis w pliku build.prop (wymagany root). Plik znajduje się w katalogu System. Zmieniamy wpis "ro.build.version.incremental=V77.0.11.0.LHNCNCJ" na wersję "ro.build.version.incremental=V7.0.11.0.LHNCNCJ". Zapisujemy, reset telefonu. Po uruchomieniu mamy już update przez OTA do aktualnej stabilnej wersji systemu (V7.0.22.0.LHNCNCJ). Do dev wystarczy iść zgodnie z wątkiem założonym przez zehell (thx) - Migracja z 7.0.19 STABLE NA 5.12.31 DEV. Chciałem użyć sposobu z filmiku zamieszczonego przez Rad0: Dnia 6.01.2016o21:46, Rad0 napisał: Poradnik do roota ale skąd mam ściągnąć apkę do rootowania? Nie mam tego katalogu Redmi Note 3... Dzieki. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 7 godzin temu, GeoRedfox napisał: Pochwalę się - nareszcie się udało! Pomógł konkretnie ten 1 punkt z tego poradnika: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Step 11: let the phone completely off, and then press and Hold the volume down key(Keep it pressed until Progress goes Yellow), then the USB data cable into the phone ! Computer will find your device, when the progress become yellow update will begin to move! This is when you can release the volume down key. Pisałem o tym kilka postów wcześniej. @zehell mógłby poprawić opis w pierwszym poście, mniej osób by błądziło. 2 godziny temu, fsf napisał: Znalazlem nawet dosc prosty (wydaje się) sposób opisany przez QM w poście poniżej (wersja oprogramowania dokladnie taka jak opisana), ale utknąłem na samym początku tj. na rootowaniu telefonu. QM opisał sposób dla softu V77.0.11.0. Twój jest identyczny? A linki do apki do rootowania znajdziesz pod filmikiem na youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Znalazlem nawet dosc prosty (wydaje się) sposób opisany przez QM w poście poniżej (wersja oprogramowania dokladnie taka jak opisana), ale utknąłem na samym początku tj. na rootowaniu telefonu. QM opisał sposób dla softu V77.0.11.0. Twój jest identyczny? A linki do apki do rootowania znajdziesz pod filmikiem na youtube. Gdzie? 😁 Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 6 godzin temu, Smigoll napisał: A linki do apki do rootowania znajdziesz pod filmikiem na youtube. Gdzie? Kliknij "Pokaż więcej" w opisie pod filmikiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 A linki do apki do rootowania znajdziesz pod filmikiem na youtube. Gdzie? Kliknij "Pokaż więcej" w opisie pod filmikiem. Pytałem gdzie jest filmik ale to już nie aktualne bo mi nie do końca ładowało strony i nie widziałem filmika. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsf Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 @Luke_I Tak, miałem te właśnie wersję. Dzięki za tip znalazłem, zrootowalem, zupdatowalem :) Sęk w tym, że po updacie mam wersję 7.1.7.0(LHNCNCK), nie 7.0.22.0(LHNCNCJ) tak jak pisał QM... Co to za wersja?? Po drugie nie działał mi sklep googla więc kliknalem odinstaluj aktualizację no i klops sklep w ogóle zniknął. Generalnie znowu proszę o pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 (edited) @fsf wersja 7.1.7.0(LHNCNCK) jest nowszą wersją oficjalnego chińskiego rom-u co widać po numerkach. Co do sklepu google to w moim przypadku po aktualizacji całkowicie zniknął, więc poszukałem instrukcji instalacji google play i znalazłem! http://en.miui.com/thread-99703-1-1.html Edited January 31, 2016 by Luke_l 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsf Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Bingo! Troche musialem pokminic, ale wykminilem i wszystko gra. Nowy soft jest,sklep google play jest... tylko ta chinszczyzna - boje sie usuwac te krzaczki, zebym czegos waznego nie usunal. A jest szansa, ze bedzie kiedys jezyk polski? PS Dzieki wielkie za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 W oryginalnym sofcie? Nie licz na to Możesz wgrać inny ROM przez flash z językiem polskim lub po odblokowaniu BL MIUI Polska 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 9 godzin temu, fsf napisał: Bingo! Troche musialem pokminic, ale wykminilem i wszystko gra. Nowy soft jest,sklep google play jest... tylko ta chinszczyzna - boje sie usuwac te krzaczki, zebym czegos waznego nie usunal. A jest szansa, ze bedzie kiedys jezyk polski? PS Dzieki wielkie za pomoc Wrzuć sobie: http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html Będziesz miał rom bez chińskich apek, z polskim językiem (by miuipolska), z root'em. Sam nie usuwaj chińskich apek na obecnej wersji romu - możesz w łatwy sposób uwalić telefon (np usunięcie app store często kończy się bootloopem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baicik Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 (edited) Mam ten sam problem jak 45marcin, flashowanie skończyło się poprawnie ale tel. nie chce się włączyć, nie pomogl flash 5.1516 ani 5.1532, teraz tel. nie włącza się i podłączając do ładowania nie widać by bateria się ładowała flshowanie 5.1532 idzie bez problemu jak chce zrobic od razu po nim w programie 5.1516 wyskakuje BROM Error Edited February 2, 2016 by baicik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 1 godzinę temu, baicik napisał: Mam ten sam problem jak 45marcin, flashowanie skończyło się poprawnie ale tel. nie chce się włączyć, nie pomogl flash 5.1516 ani 5.1532, teraz tel. nie włącza się i podłączając do ładowania nie widać by bateria się ładowała flshowanie 5.1532 idzie bez problemu jak chce zrobic od razu po nim w programie 5.1516 wyskakuje BROM Error Znajomy miał podobnie, tylko że przy wgraniu xiaomi.eu stable. Najpierw próbowaliśmy wgrać na windows 10 przy użyciu flash 5.1532, poszło bez błędów, pojawił się napis mi na wyświetlaczu ale telefon nie chciał wstać. Potem próbowaliśmy flash-em 5.1516, ale wyskakiwał error. W końcu udało się na laptopie z windows 7 i przy użyciu flash 5.1532. Tylko trzeba pamiętać, by przed całą zabawą wyłączyć weryfikacje sterowników, a flash tool-a odpalić jako administrator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baicik Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 (edited) 5 godzin temu, Luke_l napisał: Znajomy miał podobnie, tylko że przy wgraniu xiaomi.eu stable. Najpierw próbowaliśmy wgrać na windows 10 przy użyciu flash 5.1532, poszło bez błędów, pojawił się napis mi na wyświetlaczu ale telefon nie chciał wstać. Potem próbowaliśmy flash-em 5.1516, ale wyskakiwał error. W końcu udało się na laptopie z windows 7 i przy użyciu flash 5.1532. Tylko trzeba pamiętać, by przed całą zabawą wyłączyć weryfikacje sterowników, a flash tool-a odpalić jako administrator. Na windowsie 7 i 10 jest to samo teraz patrze jak flashuje 5.1532 przy sterownikach pojawia się DA USB VCOM Port w momencie wgrywania (żółta kreska) a flashując 5.1516 w tym momencie wyskakuje jakiś błąd. I skąd pobrać flash toll 5.1516 bo tej z wątku z boxa nie mogę i pobrałem jakąś z sieci, może tu jest problem? Edited February 2, 2016 by baicik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 29 minut temu, baicik napisał: I skąd pobrać flash toll 5.1516 bo tej z wątku z boxa nie mogę i pobrałem jakąś z sieci, może tu jest problem? Dnia 14.01.2016o20:53, zehell napisał: ok zrobie reup na dysk google bo 100GB transeru juz poszlo Drivery SPflashtool 1516 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baicik Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 16 minut temu, Luke_l napisał: 16 minut temu, Luke_l napisał: Super Luke_l poszło włącza się, miałem złą wersję flash tool 5.1516, już się bałem że tel jest nie do odzyskaania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vigo69 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Witam ...przewałkowaałem od deski do deski o tym o czym piszecie i u mnie nie idzie w zadnej konfiguracji zeby przeskoczyc na dev ....kupilem redmi 3 /32 z jakas poroabana polska wersja ...antek 5.0.2 lrx22g...mui 7.0 (stable) 7.0.19.0.0(LHNCNCJ) I na 2 kompach probowałem wrocic wszystkimi sposobami do 7.0.19 orginalnego chinczyka a potem na dev ...nie da rady ...czy cos namieszali sprzedawcy czy co ...wiecznie konczy sie na czerwonym pasku i komunikatach opisywanych przez Was ...rece opadly do kolan a kolana za kostki ...niech ktos cos pomysli i pomoze ...moze na priva ....plissss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Wygraj sterowniki adb i mi PC suit Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vigo69 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 wgrałem te z 1 strony ...te adb i mi pc suit to inne jakies ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Trochę tak Wytapane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 w wersji 3/32 Mediatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 (edited) Pomocy!!! Chciałem wgrać sobie na nowo xioami.eu stable z rootem i chyba nie odznaczyłem preloaded (chyba!), gdy instalacja się skończyła telefon w ogóle nie reaguje na nic! Co kolwiek bym robił przyciski się nie podświetlają, ekran nie zapala, nie wibruje, nie chce przejść do trybu fastboot (a przynajmniej tego nie widać!) i żadne trzymanie nie wiadomo ile przycisku power nie pomaga. Wgrywałem spflashtoolem 1532 (zawsze było szybko i sprawnie oraz działał). Próbowałem robić wedle poradnika tego i soft się wgrywa tak jak każdy inny lecz telefon nie reaguje! Na innych spflashtool'ach ładuje się czerwony pasek i co ok 20 sek słychać dziek podłączanego urządzenia. Edited February 4, 2016 by Smigoll Błędy ortograficzne :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vigo69 Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 mi poszlo na chinskim flashu 1516 i mialem tak samo uceglonego fona gdzies w tym watku jest do niego link poszukaj ...aha i jak bedziesz podlaczac to ktos napisal volume up+down+power ....pojdzie napewno ,,,ja juz sie uratowalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 mi poszlo na chinskim flashu 1516 i mialem tak samo uceglonego fona gdzies w tym watku jest do niego link poszukaj ...aha i jak bedziesz podlaczac to ktos napisal volume up+down+power ....pojdzie napewno ,,,ja juz sie uratowalem Dzięki poszukam, ale jakbyś mogł to podrzuć linka Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vigo69 Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 kilka postow wyzej spflash od LUKE_I Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiran Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Tydzień temu zrobiłem flash szajsowego softu na stable wg instrukcji w pierwszym poście. Poszło za pierwszym razem. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts