Xrn3 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 win10 x64 czy mam wyl to nie wiem nawet gdzie na spflash 1532 wszystko konczy sie sukcesem na 1516 wyskakuje komunikat o błędzie security secure usb dl image flash fail (6047), msp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Też mam win10 x64 i przed instalacją spflash 1516 wyłączyłem wymuszanie podpisów sterowników według tego poradnika http://www.mamkomputer.info/windows-10-instalowanie-sterownikow-niepodpisanych-przez-microsoft/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xrn3 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 wyłączyłem dalej to samo szlag już mnie trafia nie ma pojęcia co zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 (edited) Najprościej zainstaluj Windows 7 32bit i sterowniki bez problemu się wgrają. Potem zrobisz flashowanie wersją 1532. Musi się udać. Jaką wersje RN3 masz? Edited January 24, 2016 by Jacobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xrn3 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 wersja 2/16 ale 1532 wchodzi jest wszystko ok ale przywrócić tel muszę teraz zrobić na 1516 tak jak to tu było opisane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Na poprzedniej stronie kolega pisał, że uruchomił wersje 1516 na Windows 7. Ja tez flashowalem na win7. Są różne komputery, różne procesory, chipsety, wiec próbuj na Windows 7. Być może akurat u Ciebie, na Windows 10, nie uda się zrobić flashowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xrn3 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 jutro będę miał kompa z win 7 zobaczymy czy w końcu odpali Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 24, 2016 Author Share Posted January 24, 2016 i zawsze jako admin jak uruchamiasz spflashtoola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xrn3 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 W końcu sukces na win 7 wszystko ładnie poszło. Wgrałem też wersje 6.0.21 jest język polski zero błędów dzięki za pomoc panowie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 W końcu sukces na win 7 wszystko ładnie poszło. Wgrałem też wersje 6.0.21 jest język polski zero błędów dzięki za pomoc panowie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak ci się udało wgrać sterowniki żeby e menedżerze urządzeń nie było "nieznane urządzenie "? Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vectah Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Witam, a czy ma ktoś może link do działających sterowników i SPtool? Linki z 1 posta chyba nie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 również proszę o reupload SPtool i sterowników. Gdzie szukać pliku sccater i folderu signed_bin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 41 minut temu, szeryf_88 napisał: również proszę o reupload SPtool i sterowników. Gdzie szukać pliku sccater i folderu signed_bin? Musisz rozpakować ROM, po rozpakowaniu wszystko będziesz miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 s_security_secure_usb_dl_image_hash_fail - taki komunikat mi wyskakuje i nie da się wgrać. Już jestem załamany, żaden z opisanych sposobów z forum nie działa. Mam wersję 7.1.7.0 stable i przy próbie wgraniu romu DEV wyskakuje też komunikat Can't verify update. Po próbie "[FIX] Wgrywanie romu developerskiego MIUI" nadal dzieje się to samo. Jestem pod ścianą - nic się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 jak nacisnę vol- i power podłączając kabel to włącza mi się "fastboot" a jak nacisnę vol+ i power włącza mi się miniaturka telefonu z podpiętym kablem. W obu przypadkach nic nie wgrywa a jak przytrzymam krócej do wyskakuje DA100% i błąd jak w poście powyżej pisałem. Próbowałem wersji 15.32 i też nic nie pomogło uruchomienie jako administrator też. Zainstalowane mam sterowniki tylko nie mogę zainstalować MAP SMS/MMS ale to chyba niepotrzebne prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 @szeryf_88 popros kogoś do pomocy, masz za grube paluchy i wciskasz niepoprawnie przyciski Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 nic to nie daje, palce mam małe, kilka sekund świeci się czerwony pasek "da 100%" i wyskakuje błąd " s_security_secure_usb_dl_image_hash_fail " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 nic to nie daje, palce mam małe, kilka sekund świeci się czerwony pasek "da 100%" i wyskakuje błąd " s_security_secure_usb_dl_image_hash_fail " Przestań wciskać te oba przyciski. Wciśnij natychmiast po wciśnięciu przycisku download tylko przycisk volume down. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 @szeryf_88 też mi się włączał fastboot, więc po kliknięciu na Download wcisnąłem tylko vol- i podłączyłem kabel. Jak się pojawi żółty pasek i pójdą procenty, to można puścić vol-. Pisałem o tym wcześniej, że należy poprawić instrukcje z pierwszego posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 ten vol- przytrzymując włożyć kabel i czekać aż polecą procenty? bo jeśli tak to dalej mam to samo z błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 przeczytałem już wiele instrukcji odnośnie wgrywania flasha do tego modelu i raczej nie robię nic źle. Mam jakiś problem komunikacyjny z telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 przeczytałem już wiele instrukcji odnośnie wgrywania flasha do tego modelu i raczej nie robię nic źle. Mam jakiś problem komunikacyjny z telefonem? Mam to samo. Po dokładnie 16 sekundach zawsze się wyświetla błąd o połączeniu komputera i telefonu. Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Mógłby ktoś podrzucić link do sterowników i programu do wersji 3gb? Linki w temacie już nie działają najwidoczniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Bajeczka Panowie, bardzo Wam wszystkim dziękuje, choć się zbytnio nie znam poszło wszystko za pierwszym razem ! Co prawda koresponduje dzisiaj i wczoraj z Europejskim biurem wsparcia MI.com i muszę przyznać, że odpisują w błyskawicznym tempie. Miałem nadzieję, że dowiem się od nich czegoś więcej lub przyspieszę otrzymanie SMS z możliwością zdjęcia blokady. Niestety nic takiego się nie stało ale poziom udostępniania informacji i próbach pomocy oceniam na celujący. Nie mniej jednak żadna z prób instalacji DEV ROM nie dawała rezultatu, dopóki nie przeczytałem tego tematu. Tel po instalacji od razu rozpoczął pobieranie aktualizacji i i mam w tej chwili MIUI 7.1.7.0(LHNCNCK) Jeszcze raz dziękuje fachowcom za ten temat i pomoc. Czekam zatem na je***ego SMS Gdyby ktoś potrzebował pomocy laika (wątpię) to dajcie znać. Najbardziej mnie wqrwia to, że przy wysyłaniu formularza z prośbą o odblokowanie, z góry piszą że skargi i reklamacje należy kierować na forum ? Co to ma qrna znaczyć ? Zrobimy ci "laskę"... Link do plików: https://drive.google.com/folderview?id=0B9gIR619r67Pa3FSRDBaWmhSejA&usp=sharing Pliki do 3GB/32 Edited January 27, 2016 by majkel123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Wyczerpują mi się pomysły co mogło pójść nie tak. Sterowniki są dobrze zainstalowane. A sterownik MAP SMS/MMS to jest do zainstalowania czy tego nie muszę instalować? Jeśli muszę to jaki sterownik z paczki do tego idzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 8 minut temu, szeryf_88 napisał: Wyczerpują mi się pomysły co mogło pójść nie tak. Sterowniki są dobrze zainstalowane. A sterownik MAP SMS/MMS to jest do zainstalowania czy tego nie muszę instalować? Jeśli muszę to jaki sterownik z paczki do tego idzie? Jak jesteś ze stolnicy to sie odezwij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) 4 minuty temu, majkel123 napisał: Jak jesteś ze stolnicy to sie odezwij. niestety podkarpacie, a Ty miałeś zainstalowane ten sterownik " MAP SMS/MMS "? Edited January 27, 2016 by szeryf_88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel123 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Przed chwilą, szeryf_88 napisał: niestety podkarpacie Trudno, ja się prawie nie znam i sobie poradziłem, zrób powoli wszystko co jest w poradniku - POWODZENIA 11 minut temu, szeryf_88 napisał: niestety podkarpacie, a Ty miałeś zainstalowane ten sterownik " MAP SMS/MMS "? Niestety nawet taka wiedza nie była mi potrzebna, jak dla mnie stety Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 myślałem że wina Windows 10 to poszedłem do siostry na komputer z Windows 7 64-bit, efekt ten sam. Może muszę zaczerpnąć innej wersji sptool? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Przypuszczam że wyskakuje ci błąd o połączeniu? Jeżeli tak, to jak znajdziesz rozwiązanie to pisz do mnie na pw i tutaj. Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 myślałem że kabel zły - nie, myślałem że źle zainstalowane sterowniki lub zła wersja - nie, chyba się poddam i odeślę na reklamacje, bo telefon z angielskim językiem i bez sklepu play to dla mnie bezużyteczny klocek a tydzień lub dwóch nie mam zamiaru siedzieć nad telefonem bo zapracowany jestem. A szkoda bo telefon urzekł mnie jakością wykonania i szybkością działania Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Dla osób które dostały telefon z softem V77.0.11.0 można przejść do wersji dev zmieniając wpis w pliku build.prop (wymagany root). Plik znajduje się w katalogu System. Zmieniamy wpis "ro.build.version.incremental=V77.0.11.0.LHNCNCJ" na wersję "ro.build.version.incremental=V7.0.11.0.LHNCNCJ". Zapisujemy, reset telefonu. Po uruchomieniu mamy już update przez OTA do aktualnej stabilnej wersji systemu (V7.0.22.0.LHNCNCJ). Do dev wystarczy iść zgodnie z wątkiem założonym przez zehell (thx) - Migracja z 7.0.19 STABLE NA 5.12.31 DEV. Nareszcie spróbowałem tym sposobem a nie Flash Toolem i właśnie zasysam czysty soft przez Updatera Polecam każdemu spróbować ta metoda bo jest o wiele prostsza niż przez program którym mimo wielu prób nie udało mi się nic zdziałać. Dzięki wielkie za ten sposób! Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk EDIT: Chyba to była sprzed wczesna radość, niby pobralo aktualizacje ale po tym jak instaluje (restart urządzenia) po prostu mi robi restart i cały czas jest trzymana stara wersja. Chyba jednak z Flash Toolem spędzę parę dobrych godzin żeby to jakoś ogarnąć... Chyba że ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić, bo już naprawdę tracę siły 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 6 godzin temu, GeoRedfox napisał: Nareszcie spróbowałem tym sposobem a nie Flash Toolem i właśnie zasysam czysty soft przez Updatera Polecam każdemu spróbować ta metoda bo jest o wiele prostsza niż przez program którym mimo wielu prób nie udało mi się nic zdziałać. Dzięki wielkie za ten sposób! Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk EDIT: Chyba to była sprzed wczesna radość, niby pobralo aktualizacje ale po tym jak instaluje (restart urządzenia) po prostu mi robi restart i cały czas jest trzymana stara wersja. Chyba jednak z Flash Toolem spędzę parę dobrych godzin żeby to jakoś ogarnąć... Chyba że ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić, bo już naprawdę tracę siły Ja mam tą samą sytuację. Wymiękam już. Jest ktoś kto poradził sobie z błędem " s_security_secure_usb_dl_image_hash_fail " ? Szukam też po europejskim forum nic nie piszą na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) @szeryf_88 uparty jesteś Edited January 28, 2016 by Jacobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryf_88 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 8 godzin temu, GeoRedfox napisał: Nareszcie spróbowałem tym sposobem a nie Flash Toolem i właśnie zasysam czysty soft przez Updatera Polecam każdemu spróbować ta metoda bo jest o wiele prostsza niż przez program którym mimo wielu prób nie udało mi się nic zdziałać. Dzięki wielkie za ten sposób! Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk EDIT: Chyba to była sprzed wczesna radość, niby pobralo aktualizacje ale po tym jak instaluje (restart urządzenia) po prostu mi robi restart i cały czas jest trzymana stara wersja. Chyba jednak z Flash Toolem spędzę parę dobrych godzin żeby to jakoś ogarnąć... Chyba że ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić, bo już naprawdę tracę siły http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html zrób według tego poradnika, mi poszło w ten sposób i już mam polski język i sklep play. Bez żadnych devów, bez rootowania kombinowania. Po prostu użyj wszystkiego co masz w tamtej paczce i Ci pójdzie. Przy okazji serdeczne dzięki dla Jacobi za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts