Jump to content

Widget/aplikacja prognoza pogody

Nalgen

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie odnośnie RN2. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z telefonu, jednak nie pasuje mi standardowy widget "pogoda". Zwłaszcza, że odinstalowałem z biegu chyba tę aplikację i nawet pomimo dostępu do sieci nie aktualizuje mi się pogoda na widgecie. Nie mogę również do niego wejść itp. Po prostu jest 0 stopni, bezchmurnie. Bez miasta itp.

Czy mógłby ktoś polecić jakąś dobrą aplikację do pogody? Lub chętniej jakiś widget? Ew. sposób jak przywrócić chociaż ten stary? Bardzo często korzystam z prognozy w telefoie, aż sa się zdziwiłem jak mi tego brakuje.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

po pierwsze sprawdź, czy masz włączoną lokalizację - i apka Pogoda wie, że ma pobrać dane dla "określonego przez położenie" miejsca. + dostęp do sieci - 3G+WIFI

Inna niż systemowa - najlepsza jak dla mnie i najładniejsza - yahoo pogoda -:)

Edited by tomayw

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Go ma reklamy na start.

Dla mnie w Miui brakuje 1 podstawowej opcji.

W widgecie z godziną mamy podaną lokalizację i temperaturę. Ale jak klikniemy w widget to mamy tylko ustawianie czasu budzenia itp.

Dopiero kliknięcie w ikonę pogoda daje nam pogodę. Dla mnie to bez sensu.

Ta jedna zmiana że jeśli klikam widget mam pogodę lub czas budzenia była by dla mnie wystarczająca. W sensie wybieram co mi się pokazuje po kliknięciu widgetu. A potem lewo prawo przełączam między stoperem, budzeniem i pogodą. I ogólnie na widgecie MIUI mogła by być pogoda np na dziś i jutro.

HTC widget może być tutaj idealnym przykładem. Mój samsung note też miał fajną z wycieraczką co jeździła po ekranie w czasie deszczu. Nigdy potem nie znalazłem tego widgeta.

Edited by homman

Ja znalazłem systemową która zajmuje tylko 2 linie czyli minimum. Ma tak jak chciałem kliknę tu mam pogodę kliknę na czas mam budzik.

Niestety jest bez animacji. Ale lepszej alternatywy nie widzę. Jedynie GO + nova launcher

pulpit.jpg

11 godzin temu, suad napisał:

Według mnie fajna apka to

Weather&Clock Widget

Czy tę dolną część widżetu można odłączyć? Czy ta pogodynka może funkcjonować jako widżet w zakresie, jaki zaznaczyłem na Twoim zrzucie?

Screenshot_2016-02-04-22-41-15_com.miui.home.png.3d5f301af470cd14afbcbfe99915f1dc.png

10 godzin temu, mrosi napisał:

Czy tę dolną część widżetu można odłączyć? Czy ta pogodynka może funkcjonować jako widżet w zakresie, jaki zaznaczyłem na Twoim zrzucie?

Screenshot_2016-02-04-22-41-15_com.miui.home.png.3d5f301af470cd14afbcbfe99915f1dc.png

ta dolna część ekranu to był widget Google Now. Apka ma duże możliwości personalizacji i tak - można wyłączyć informacje o sile wiatru itd. Jest darmowa w Google Play - zainstaluj - zawsze można odinstalować :)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...