Nalgen Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Witam, Mam pytanie odnośnie RN2. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z telefonu, jednak nie pasuje mi standardowy widget "pogoda". Zwłaszcza, że odinstalowałem z biegu chyba tę aplikację i nawet pomimo dostępu do sieci nie aktualizuje mi się pogoda na widgecie. Nie mogę również do niego wejść itp. Po prostu jest 0 stopni, bezchmurnie. Bez miasta itp. Czy mógłby ktoś polecić jakąś dobrą aplikację do pogody? Lub chętniej jakiś widget? Ew. sposób jak przywrócić chociaż ten stary? Bardzo często korzystam z prognozy w telefoie, aż sa się zdziwiłem jak mi tego brakuje. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 (edited) po pierwsze sprawdź, czy masz włączoną lokalizację - i apka Pogoda wie, że ma pobrać dane dla "określonego przez położenie" miejsca. + dostęp do sieci - 3G+WIFI Inna niż systemowa - najlepsza jak dla mnie i najładniejsza - yahoo pogoda -:) Edited December 31, 2015 by tomayw Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 najbrzydsza i najdokładniejsza dla Polski to MeteoWidget, czerpie dane z Interdyscyplinarnego Centrum Modelowania Matematycznego i Komputerowego Uniwersytetu Warszawskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 A systemowa apka pogody powraca po restarcie/wgraniu romu na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomis Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Od siebie polecam GO Weather EX. Testowałem sporo różnych aplikacji pogodowych i ta wygląda zdecydowanie najlepiej jak na mój gust. Do tego ma bardzo przyjemny widget łączący zegar z pogodą (2x4). Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 (edited) Go ma reklamy na start. Dla mnie w Miui brakuje 1 podstawowej opcji. W widgecie z godziną mamy podaną lokalizację i temperaturę. Ale jak klikniemy w widget to mamy tylko ustawianie czasu budzenia itp. Dopiero kliknięcie w ikonę pogoda daje nam pogodę. Dla mnie to bez sensu. Ta jedna zmiana że jeśli klikam widget mam pogodę lub czas budzenia była by dla mnie wystarczająca. W sensie wybieram co mi się pokazuje po kliknięciu widgetu. A potem lewo prawo przełączam między stoperem, budzeniem i pogodą. I ogólnie na widgecie MIUI mogła by być pogoda np na dziś i jutro. HTC widget może być tutaj idealnym przykładem. Mój samsung note też miał fajną z wycieraczką co jeździła po ekranie w czasie deszczu. Nigdy potem nie znalazłem tego widgeta. Edited February 2, 2016 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
suad Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 (edited) Według mnie fajna apka to Weather&Clock Widget Edited February 4, 2016 by suad Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Ja znalazłem systemową która zajmuje tylko 2 linie czyli minimum. Ma tak jak chciałem kliknę tu mam pogodę kliknę na czas mam budzik. Niestety jest bez animacji. Ale lepszej alternatywy nie widzę. Jedynie GO + nova launcher Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 11 godzin temu, suad napisał: Według mnie fajna apka to Weather&Clock Widget Czy tę dolną część widżetu można odłączyć? Czy ta pogodynka może funkcjonować jako widżet w zakresie, jaki zaznaczyłem na Twoim zrzucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Aby widżet pogody był przyjemny dla oka to mam zainstalowaną apkę Pogoda BZ. Czytam też na niej prognozę na kilka dni do przodu. Ale żeby uzyskać bardzo wiarygodną prognozę pogody to korzystam z aplikacji Meteo pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint66 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 U mnie działa i fajnie się prezentuje Weather Timeline Link to comment Share on other sites More sharing options...
suad Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 10 godzin temu, mrosi napisał: Czy tę dolną część widżetu można odłączyć? Czy ta pogodynka może funkcjonować jako widżet w zakresie, jaki zaznaczyłem na Twoim zrzucie? ta dolna część ekranu to był widget Google Now. Apka ma duże możliwości personalizacji i tak - można wyłączyć informacje o sile wiatru itd. Jest darmowa w Google Play - zainstaluj - zawsze można odinstalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts