djseba3 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Witam. Właśnie sprzedałem swojego RN2P i Zamierzam kupić Redmi note 3 ze względu na większą baterię, metalową obudowę. 1. Waszym zdaniem jest sens dopłacić 180 zł do wersji Prime 3/32 ? Czy lepiej kupić wersję z 2GB ram i wbudowanym 16 GB ? 2. Odczuwacie różnicę pomiędzy 3GB ram a 2GB ? 3. Zarówno w RN3 i RN3P czas pracy na baterii jest zbliżony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Pamiętaj, że RN3 nie ma slotu SD więc zdecydowanie warto dopłacić dla samych 32GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Kupowanie wersji 2/16 jest kompletnie nieopłacalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 A lepiej dopłacić te 5 USD do białej wersji czy brać złotą? (5 usd mniej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 A lepiej dopłacić te 5 USD do białej wersji czy brać złotą? (5 usd mniej) To chyba twój wybór jaki kolor preferujesz Szczęśliwego Nowego Roku!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Ja jutro kupuję wersję 3gb dark Grey 219usd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 3 godziny temu, djseba3 napisał: Odczuwacie różnicę pomiędzy 3GB ram a 2GB ? Ogromna. Mialem mi4i z 2gb (ktory teoretycznie jest drozszy) i po przesiadce na 3gb w koncu przestalem narzekac na telefon. Wg mnie zdecydowanie warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darksaber Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Jako, że do Redmi Note 3 nie można włożyć karty pamięci więc już ze względu na ten fakt warto dopłacić za te ekstra 16gb Dodatkowo zainstalowany system jest bardzo pamięcożerny w fabrycznej konfiguracji bez żadnych dodatkowych aplikacji działających w tle permanentnie używane jest 1,5GB RAMu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Odczuwacie różnicę pomiędzy 3GB ram a 2GB ? Ogromna. Mialem mi4i z 2gb (ktory teoretycznie jest drozszy) i po przesiadce na 3gb w koncu przestalem narzekac na telefon. Wg mnie zdecydowanie warto. . . . To co Ty robiłeś że 2gb było mało? Ani na tablecie ani na telefonie nigdy nie było mi mało z 2gb. 3 to duży zapas. Fakt nie znam nakładek na androida wszystkich producentów ale na Nexusa 4 i5 lg g2 Samsung s5 ostatnio rn2 Nexus 7 i Samsunga Note te 2gb dawało sobie bardzo dobrze radę Jeżeli chodzi o zapis danych 16gb i brak slotu to męczarnia. Ja z 32 mam synchro zdjęć i filmików z "mega" i już kilka kasowałem z pamięci telefonu bo muzyka plus system zajmuje mi bd dużo miejsca. Szczęśliwego Nowego Roku!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 2 godziny temu, hhunter22 napisał: To co Ty robiłeś że 2gb było mało Wlasnie nie wiem. Telefon nie mial zadnych aplikacji, tylko whatsapp/fb/google maps. Zero gier czy innych dodatkow. Stockowy, najnowszy miui. Google mapsy potrzebowaly czasami sekunde aby zareagowac na dotyk, whatsapp sie otwieral bardzo dlugo i w ogole. Telefon byl praktycznie nieuzywany, potrzebny mi byl na simcarda oraz do testow apki na androida, tyle. Uzywalem go przez tydzien i przesiadlem sie z powrotem na iphona. Teraz z RN3 i 3gb ramu jestem w pelni zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 2 godziny temu, Mymi napisał: Wlasnie nie wiem. Telefon nie mial zadnych aplikacji, tylko whatsapp/fb/google maps. Zero gier czy innych dodatkow. Stockowy, najnowszy miui. Google mapsy potrzebowaly czasami sekunde aby zareagowac na dotyk, whatsapp sie otwieral bardzo dlugo i w ogole. Telefon byl praktycznie nieuzywany, potrzebny mi byl na simcarda oraz do testow apki na androida, tyle. Uzywalem go przez tydzien i przesiadlem sie z powrotem na iphona. Teraz z RN3 i 3gb ramu jestem w pelni zadowolony. miałem rn2 - było ok, nie lagował, nie łapał zwieszek. używam teraz rn3 z tymi samymi apkami co wcześniej i działa też ok, wymieniłem ze względu na lepsza baterię. może to tylko u Cb taka akcja była... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts