Acid Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Ubiegać się o odblokowanie można bez telefonu. Bo odblokowanie jest na konto Xiaomi a nie konkretny telefon. Wysłano z MiNote 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 (edited) Macie jakiś przepis co zrobić, gdy pomimo poprawnej weryfikacji odblokowanego bootloadera w aplikacji unlock nadal wyskakuje telfon z kabelkiem co uniemożliwia wgranie MIUI Polska? Telefon odblokowywałem koledze - RN3. Jakieś sugestie? Edited May 4, 2016 by TKN Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Wgraj TWRP bo nie posiadasz recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 41 minut temu, situ napisał: Wgraj TWRP bo nie posiadasz recovery. No własnie nie da się - przy próbie wejścia do TWRP/recovery cały czas telefon z kabelkiem. :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 46 minut temu, TKN napisał: No własnie nie da się - przy próbie wejścia do TWRP/recovery cały czas telefon z kabelkiem. :-/ A wgrywałeś twrp przez co ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 przez bacik Acida z instrukcji instalacji MIUI, czyli MIUIPolska_instalator_recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Spróbuj przez adb lub aplikacją flashify jak masz roota.Chyba że nie masz odblokowanego bootloadera. Jaki w ogóle masz rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 20 minut temu, situ napisał: Chyba że nie masz odblokowanego bootloadera. Jaki w ogóle masz rom. Aplikacja unlock pokazała trzy zielone "ptaszki". Jak obecnie ją odpalam, to mi pokazuje komunikat, że odblokowanie nie jest potrzebne, ale wchodząc do recovery cały czas wyskakuje telefonik z kabelkiem. ROM to china dev obecnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Pobierz flashify i przez nie zainstaluj TWRP a jak nie zadziała to przez fastboot Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 6 godzin temu, Smigoll napisał: Pobierz flashify i przez nie zainstaluj TWRP a jak nie zadziała to przez fastboot Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Chińczyk napisał mi sms'a ze zgodą na odblokowanie, ale nie mogę się dostać na unlock.uptade.miui.com, wyskakuje mi "502 Bad Gateway". Czy to chwilowa zawieszka serwerów, czy jest to stały problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Jak wpisujesz błędny adres www to co się dziwić... Spróbuj en.miui.com/unlock Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 4 godziny temu, Smigoll napisał: Jak wpisujesz błędny adres www to co się dziwić... Spróbuj en.miui.com/unlock Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dzięki. Co do linku - taki dokładnie adres przesłali mi w smsie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_ Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Trochę to skomplikowane nie mogę przejść etapu 50% przy próbie odblokowania Bootloadera. Czy możecie polecić jakiś serwis z okolic Katowic kto wgrałby coś innego niż wersja MIUI 7.0.19.0.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiran Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) Dnia 9.05.2016 o 21:10, Michał_ napisał: Trochę to skomplikowane nie mogę przejść etapu 50% przy próbie odblokowania Bootloadera. Czy możecie polecić jakiś serwis z okolic Katowic kto wgrałby coś innego niż wersja MIUI 7.0.19.0.0 Musisz byc zalogowany na koncie Mi na telefonie (najlepiej zrobic restart po zalogowaniu na koncie, zeby sie dobrze odswiezyly dane), takim samym jak w programie. No i soft chiński w wersji dev. Edited May 15, 2016 by keiran Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) 13 minut temu, keiran napisał: Musisz byc zalogowany na koncie Mi na telefonie (najlepiej zrobic restart po zalogowaniu na koncie, zeby sie dobrze odswiezyly dane), takim samym jak w programie. No i soft chiński w wersji dev. Warto też dodać, że lepiej się zalogować używając jako loginu tego numeru klienta od Xiaomi, a nie adresu e-mail czy numeru telefonu. Edited May 15, 2016 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Trochę to skomplikowane nie mogę przejść etapu 50% przy próbie odblokowania Bootloadera. Czy możecie polecić jakiś serwis z okolic Katowic kto wgrałby coś innego niż wersja MIUI 7.0.19.0.0 Jaki masz ROM ? Dokładnie podaj co tam masz napisane obok wersji. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart33z Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Hej. Podłącze się do pytania i prośby. Mam Redmi Note 3 (ściągnięty z chin). Oryginalnie posiadał polski język. Wgrałem najnowszy rom dev china. Odblokowałem bootloader aplikacją unlock (100%). Mam roota w telefonie. Niestety za chiny nie mogę wgrać TWRP recovery Próbowałem chyba wszystkich możliwych sposobów (ucegliłem tel kilka razy przy tym). Do wgrywania TWRP używałem: adb(fastboot), flashify czy ostatecznie twrp managery i nic :(. Fastboot pokazywał, że jest sukces nic się nie działo. TWRP manager (mam roota) pokazywał błąd przy flashowaniu. Nie wiem co dalej Obecnie wgrałem SP flash wersje rozwojową MIUI 6.1.21 to jest dev rom z rootem. Nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.Wszystko śmiga, ale TWRP ni ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
nukotek Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Witam, Otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Czy,żeby go odblokować muszę zalogować sie na telefonie na swoje konto? Ponieważ nie mogę tego zrobić,dostaje komunikat "couldn't check Find device status"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Witam, Otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Czy,żeby go odblokować muszę zalogować sie na telefonie na swoje konto? Ponieważ nie mogę tego zrobić,dostaje komunikat "couldn't check Find device status"... A co szkodzi spróbować ? Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek2105 Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Jak wygląda sprawa z odblokowaniem bootloadera w MIpadzie 2? Wkońcu nic z tego nie rozumiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawv Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Opiszę świeże doświadczenia 1. Zainstalowałem DEV rom na zablokowany bootloader (od JDStara) 2. Napisałem prośbę o zgodę, zgoda przyszła po 3 dniach (konto słabe, nic nie nabijałem, raptem 27 pkt ma teraz) 3. Trzeba się upewnić co do kilku rzeczy: - powiązane z kontem xiaomi (tym na które dostaliśmy zgodę) urządzenie, ale to nie wydaje się konieczne - wyszukałem na nowo lokalizację przez i.mi.com (też nie wydaje się konieczne) - poprawne sterowniki 4. Po zrobieniu powyższych, poszło za 1 razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszasuper Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Witam to mój pierwszy post, kupiłem Redmi Note 3 pro, koleżanka przywiozła mi go z chin, i jest problemem że nie ma polskiego języka, wysłałem o pozwolenie na odblokowanie bootloadera ale trzy dni czekam i nic, w necie znalazłem że jest możliwość odblokowania BT bez zgody tylko, czy ktoś inteligentniejszy ode mnie mógłby to przełożyć na prosty i polski język?:) podaje link:http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAXCZ Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Witam na forum jestem nowy , mam pytanie czy na tym sofcie który ma mój telefon da się zainstalować coś Polskiego mam tylko po Angielsku i krzaki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 (edited) Wszystko się da, tu w skrócie opisałem jak doprowadzić telefon do ładu i składu. Edited June 16, 2016 by ketesch Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Czy tak ciężko poczytać forum wszyscy by chcieli żeby każdego prowadzić za rękę. Na forum jest wszystko opisane wystarczy trochę własnej inicjatywy i chęci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Dobra. Przyszedł mi telefon z global stable. dalem update spod ustawien . i zainstalowalo mi najnowszy global stable z jezykiem polskim dokladnie ten z tej strony http://en.miui.com/download-301.html Author: MIUI Official TeamVersion: V7.3.6.0.LHOMIDD (MIUI7) mam pozwolenie na odblokowanie od 10.06.2016 roku staram sie odblokować mi flash unlock 1.1 i odtrzymuje standardowe couldn't verify device" na 50% oczywiscie zrobilem find device jakies pomysly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 A przypadkiem nie musi być wersja dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Teoretycznie na stonie pisza ze dla redmi note 3 może być global stable. Na global dev też nie działa. China dev nie idzie wygrać przez updater Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 @Numb a nie powinieneś najpierw wgrać sterowników do kompa zgodnie z sugestią ze zbioru tutoriali ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 a mozesz zalinkoawc o ktory tutorial chodzi. bo juz z jakiegos zagranicznego instalowalem. ale tyle jest tych tutoriali ze glowa boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 (edited) 27 minut temu, xtremesystems napisał: a mozesz zalinkoawc o ktory tutorial chodzi. bo juz z jakiegos zagranicznego instalowalem. ale tyle jest tych tutoriali ze glowa boli Jaki masz procesor.Bo piszesz w temacie z procesorem mtk gdzie na nie ma globala. Dla nie których to jest wszystko jedno w jakim temacie i gdzie się pisze. Próbujesz pomoc a nie dotyczy tego telefonu. Pisz w RN3 Pro tam szybciej ci może pomogą. Edited June 24, 2016 by situ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 (edited) snapa. ale juz sie udalo. tak samo jak robilem to rano. teraz dla ciekawosci podlaczylem i poszlo. wazna by zlokalizowac telefon i odczekac kilka godzin. oczywiscie nie testowalem jeszcze czy go odblokowalo .teraz szukam jak wgrac twrp i root zrobic. jak sie uda znaczy ze zadzialalo edit jak sprawdzic czy bootloadet jest odblokowany? Edited June 24, 2016 by xtremesystems Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Po prostu wejdź do recovery. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremesystems Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 vol+ i power? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts