zehell Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) Najnowsza wersja poradnika by JoHnNy08PL Po pierwsze to wchodzimy na stronkę https://account.xiaomi.com i sprawdzamy czy security checkup mamy na 100% Następnie wchodzimy na https://unlock.update.miui.com/ Kontynuujemy wszystko aż do tego formularza. Wpisujemy imię i nazwisko. Kierunkowy i numer wiadomo, a w ostatnie pole wpisujemy powód po angielsku do żadnego pola nie wsadzamy chińskich krzaczków. Zaznaczamy tickboxa i pomarańczowy przycisk. Chyba sms aktywacyjny przyjdzie wklepujemy tutaj i czekamy. Za kilka-kilkanaście minut przyjdzie sms od Xiaomi o treści "Your unlock request has been approved. Go to https://unlock.update.miui.com/ to download the unlock tool." Przechodzimy tam, jednak tym razem nie przenosi nas do formularza a do telefonu z napisem FASTBOOT i zielonym buttonem. Klikamy go i jeżeli jest 404 to w linku bigota zamieniamy na obigota i rozpocznie się ściąganie toola. Wypakowujemy, wpisujemy ID konta(koniecznie numerami nie mailem), hasło, a zaraz wyskoczy kolejny textbox gdzie wpisujemy sześciocyfrowy kod z aplikacji Authenticator. Ja zawsze próbowałem wpisywać zaraz po odświeżeniu kodu bo serwery są strasznie zmulone i często wyskakuje nad textboxami krótki napis po chińsku co oznacza błąd sieci. Próbujemy do skutku. Przejdziemy od razu do ekranu z wyszarzonym telefonem, teraz włączamy tryb fastboot, podłączamy USB, klikamy przycisk który się zaraz podświetlił i lecą procenty do 99% a potem telefon się restartuje i mamy zielony napis a niżej 3 zielone ptaszki że wszystko ok. Po uruchomieniu się telefonu przechodzimy w security i tam jest już taki ładny menus. Tada, to wszystko. Co ciekawe efuse jest nienaruszone, tylko fastboot zmienił stan na unlock. Wszystko robione na Win10 x64, ROMie dev rom 5.12.24. Edited February 2, 2016 by zehell update 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sszymon Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) czekam również na odblokowanie, narazie nigdzie nie znalazłem potwierdzenia ze to działa, natomiast znalazłem kilka postów, że nie. Jes jeszcze coś interesującego, ale wygląda ryzykowanie: http://en.miui.com/thread-193147-1-1.html Edited December 12, 2015 by sszymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Czekam na kod od xiaomi i za pomocą toola logujemy się na konto i wtedy jest możliwość odblokowania ale nikt jeszcze nie dostał tego kodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sszymon Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 ja również czekam,w ogóle nie rozumiem tego podejścia, udostępniony jest ROM którego nie można wgrać bo zablokowali bootloader. Mam nadzieje ze się doczekamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) A ja dostalem ten kod po kilku sekundach.... wpisalem go---- jest jakas informacja po chinsku na zielono.... i ??? Co dalej??? Edited December 14, 2015 by marks Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 17 minut temu, marks napisał: A ja dostalem ten kod po kilku sekundach Dostałes kod do formularza zgłoszeniowego, teraz czekaj na kod do odblokowania bootloadera. Tak sie zastanawiam, ten kod będzie taki sam dla wszystkich ? czy jak ? bo żadnych danych telefonu tam nikt nie podawał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 ja również czekam,w ogóle nie rozumiem tego podejścia, udostępniony jest ROM którego nie można wgrać bo zablokowali bootloader. Mam nadzieje ze się doczekamy. Chodzi o to aby chińscy pośrednicy nie wrzucali syfiastego miui bo to bije w wizerunek Xiaomi. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 A efekt taki że pośrednicy już złamali bootloader i wgrywają syf za to nie da się wgrać choćby miuipolska. Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Już są note 3 z syfmiui? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrox Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Co rozumiecie przez syfmui? Czy jak trafi się tel z takim "pirackim" MIUI to należy do czasu wyścia Miui Polska uważać jakie dane wystukując się na tel? Czy ten syfiasty soft różni się jedynie reklamami i chińskimi apkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Nigdy nie wiesz co wgrał Ci chińczyk zza Wielkiego Muru. A jak można poczytać, to czasami zdarzają się takie mieszanki / przeróbki MIUI, że głowa mała. Kto mało świadomy, nie zorientowany w temacie, po takim zakupie Xiaomi, ciągle narzeka na pracę telefonu, na różne syfiaste programy (może nawet szpiegujące). Później opinia lata po internecie. I weź wytłumacz, że to nie od Xiaomi poszło MIUI, tylko od jakiegoś 雅努什 Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 czyli tak naprawdę nie da się rozpoznać czy w telefonie jest oryginalne oprogramowanie czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrox Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Dokładnie proszę i info jak poznać czy soft jest oryginalny - jakieś numery wersji? Drugie pytanie czy taki soft można nadpisać używając aplikacji do aktualizacji --> ... --> wybierz aktualizacje? Czy ten soft jest jakby z innej gałęzi i nie podlega standardowej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 minutę temu, Hydrox napisał: Dokładnie proszę i info jak poznać czy soft jest oryginalny - jakieś numery wersji? Drugie pytanie czy taki soft można nadpisać używając aplikacji do aktualizacji --> ... --> wybierz aktualizacje? Czy ten soft jest jakby z innej gałęzi i nie podlega standardowej aktualizacji? Zaloz nowy temat, ten post dotyczy TYLKO ODBLOKOWANIA BOOTLOADERA W RN3 -- badz poczytaj na Forum Ogolnym-- jest takich informacji o fake soft wiele.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 @Leonov Ja rejestrowałem konto i chyba urządzenie za pomocą numeru telefonu. Może tak to jakoś połączą z zgłoszeniem Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Chdziło mi o to, że ja myślałem że taki numer będzie generowany na podstawie numeru seryjnego bądź IMEI telefonu, ale takich danych nie mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Jeżeli zalogowałeś się na konto Xiaomi z telefonu to mają takie dane. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) No niby tak, ale logując się przez PC mają dane ostatniego logowania z poprzedniego tlefonu, a to już nie koniecznie musiał być nowy RMN3 wtedy nici z kodu. Edited December 14, 2015 by leonov Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruprz Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Hej, małe przywitanko jako nowy, może pomogę. Dostałem telefonu od Goldway (RN3) i ma lutilanguage i Sklep Play. Więc ROM wgrany inny niż standard. Może jestem w stanie coś wyciągnąć z telefonu jak zostało to dodane przez chińczyków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Na oryginalnym romie też mamy sklep play, resztę potrzebnych apek też można doinstalować więc nie ma problemu, w sumie ten polski język to tylko do ustawień jest potrzebny i to tych zaawansowanych. A żeby coś w"wyciągnąć" z softu to chyba potrzebujesz root'a mieć zrobionego Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 (edited) Jest przecież dostępna nieoficjalna metoda odblokowania BL, jest także ROM z multilangiem i rootem dostępny więc nie, nic nie potrzebujemy. Potrzebujemy za to dobrego dev romu od Xiaomi by MIUI Polska mogli się tym zająć. Edited December 16, 2015 by JoHnNy08PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 13 minut temu, JoHnNy08PL napisał: Jest przecież dostępna nieoficjalna metoda odblokowania BL Możesz podać źródło tych "rewelacji" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruprz Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Dzięki JoHnNy08PL Sprawdziłem i na telefonie mam roota dostępnego bo appka allegro nawet wywala, że mam roota i powinienem się bać. Teraz tylko pozostaje czekać na MIUI Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 4 minuty temu, leonov napisał: Możesz podać źródło tych "rewelacji" ? No dobra zapędziłem się, po prostu fastboot odblokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Koput Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Stosował może ktoś już tą metodę spolszczenia telefonu - http://xiaomi.com.pl/aktualizacje/ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 2 godziny temu, Mikołaj Koput napisał: Stosował może ktoś już tą metodę spolszczenia telefonu Czekaj na rom z miupolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 A czy MiuiPolska ma tez menu francuskie??.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 10 godzin temu, leonov napisał: Na oryginalnym romie też mamy sklep play, resztę potrzebnych apek też można doinstalować więc nie ma problemu, w sumie ten polski język to tylko do ustawień jest potrzebny i to tych zaawansowanych. A żeby coś w"wyciągnąć" z softu to chyba potrzebujesz root'a mieć zrobionego Gdzie jest ten sklep play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 u mnie sklepy play nie było, tylko App Market. Play Store trzeba było zainstalować przy wykorzystaniu Google Installera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 1 godzinę temu, krzycz napisał: u mnie sklepy play nie było, tylko App Market. Play Store trzeba było zainstalować przy wykorzystaniu Google Installera Dzieki dziala a ma ktos sciagnietego messengera? U mnie komunikat Your device isn't compatible with this version Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Ja pier**le ludzie..to temat o bootloaderze Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Jakies nowe informacje o unlocku? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 1 godzinę temu, downtown69 napisał: Nic odkrywczego, bo to ze odblokują to wiadomo od początku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Dnia 16.12.2015 at 21:52, marks napisał: A czy MiuiPolska ma tez menu francuskie??.... nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts