Jump to content

Xiaomi ROIDMI

lukaschels

Recommended Posts

Mam problem z roidmi s2
Ostatnio niepotrzebnie go zjechałem za to ze kolejny gówniany transmiter który u mnie trzeszczy.
Sprawa jest taka że mam na prawdę dobre radio, gniazdo zapalniczki sprawne. 
Posiadam letv x600 z MIUI 8. Najnowszą apke do Roidmi. 
I wszystko dobrze działa dopóki nie puszcze jakiejś piosenki. 
Transmiter trzeszczy na niskich tonach jak te wszystkie transmitery za 5zł
W końcu wczoraj był u mnie kumpel z xiaomi chyba Redmi 2 z MIUI 8.
I u niego zero trzasków. Normalnie gra jak z CD. 
Nie wiem dlaczego u mnie jest taki problem. Próbowałem z YT, z PowerAMP'a
Wszystkie podbicia w EQ czy w systemie wyłączone. 
Ktoś spotkał się z takim problemem?

Dwa pytania:

1. Czy transmiter działa w trybie stereo?

2. Czy któraś z wersji posiada tryb RDS - chodzi o to aby nie bawić się ręcznie w ustawianie częstotliwości na radiu, tylko automatyczne skanowanie ma wykrywać.

Ludzie, posiadam iPhone 5s i nie mogę zmienić fal, jedynie się łączy przez Bluetooth, muza leci git, ale nie łączy się po przez aplikacje tylko przez ustawienia iPhone, na androidzie wszystko git można zmieniać fale, kolor światełka, a w iPhone nie, jest jakaś kompatybilna apka? Posiadam roidmi ten zwykły nie 2s

Alarm niskiego napięcia. Napięcie skacze albo jest niskie.

Czyli co to oznacza? w czym jest niskie napiecie? co trzeba zrobić?

Dodam tez ze dooda miga w roidmi pojawiają sie rozne kolory podswietlenia.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

prawdopodobnie chodzi jak okreslasz mały/duży samochód i poziom naładowania akumulatora, być może akumulator do wymiany :P (żartuję, nie spotkalem się, ale wiem że coś takiego jest w nowszej wersji roidmi) sprawdz czy np regulator napięcia nie jest zepsuty na alternatorze

Edited by wojtom

I co ktoś podpowie ? co do tego gdzie można kupić oryginał ? bo już nawet na allegro widzę po 60 zł, a nie chciałbym kupić, a później mówić że to badziewie.. Takie są już tego ceny? czy to jakieś podróbki? A może macie jakieś najtańsze dojście do oryginalnych roidmi. :)

to jest az takie pradozerne? moze trzeba wylaczyc diode podswietlenia.

Nie jest prądożerne tylko ma czujnik skoku/niskiego napięcia. Więc jeśli w innym aucie to nie występuje to znaczy, że wina leży w aucie. Problem z alternatorem bądź akumulatorem.

Witam 

Planuję zakupić ROIDMI ale pierwszą wersję, przed zakupem mam kilka pytań. 

Mam BMW e90 2010 r., gniazdo w podłokietniku jest całkowicie inne niż te dedykowane i te niededykowane. Jak myślicie, będzie pasować? 

Interesuje mnie pierwsza wersja ze względu na to, że mam w moim modelu nawigację z bluetooth, wszystko działa świetnie za wyjątkiem odtwarzania muzyki i do tego potrzebuję ROIDMI. Chyba nie będzie się to gryźć? 

Mam też Iphona 6s, wiem, że aplikacja nie będzie działać ale odtwarzanie muzyki powinno? 

Pozdrawiam

Arek 

IMG_3735.JPG

Witam,

Dzisiaj dostałem zamówione Roidmi ale niestety nie działa w moim samochodzie. Mam Peugeota 307 z 2003 r. Gniazdo zapalniczki jest sprawne a samo Roidmi w innym samochodzie działa normalnie. Czy ktoś miał taki problem?

Gniazdo jak na zdjęciu. 

Fotor_148190661252642.jpg

Edited by Markrz

Możliwe, że Roidmi jest za krótkie do tego gniazda i nie ma dobrego styku. Spróbuj z 10-cio groszówką (z oklejoną krawędzią taśmą izolacyjną) położoną na płask w gnieździe. U mnie było tak samo.

Widzę "nowym" nie chce się przeglądać forum wstecz. Post #478 bardzo obszernie wytłumaczyłem sprawę z gniazdami. Niech go ktoś podepnie bo nadal co drugi post jest czy będzie do mojego gniazda pasowało

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Dnia 8.12.2016 o 20:57, aquel napisał:

Dzięki ale mam Fokusa i na schemacie bezpieczników nie widzę takiej opcji :/

Ja mam Focusa z końcówki 2008, raczej więc bez zabezpieczenia i Roidmi zostawiam w gnieździe.

Pobór jest na tyle mały, że przez weekend nic się nie dzieje.

Więc jeśli codziennie auta używasz, masz dobry akumulator, to spokojnie możesz zostawiać.

Moze ktos wie jak ustawic zeby rozmowy telefoniczne byly na glosnikach i komunikaty z nawigacji. Muzyka gra dobrze ale jak dzwoni telefon i odbiore to juz nie idzie przez roidmi na glosniki.

Mam ten sam problem
Wgrywałem różne wersje i zawsze to samo.
Połączone z RN3

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mam ten sam problem
Wgrywałem różne wersje i zawsze to samo.
Połączone z RN3

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

U mmie normalnie rozmowy i navi idą przez glosniki.

Niestety brakuje mi opcji automatyczy start muzyki po polaczeniu z roidmi. RN3P. Trzeba recznie wlaczac zawsze Play

U mmie normalnie rozmowy i navi idą przez glosniki.

Niestety brakuje mi opcji automatyczy start muzyki po polaczeniu z roidmi. RN3P. Trzeba recznie wlaczac zawsze Play

Spotify i spotify bluetooth autostart ściągnij ze sklepu Play, ustaw i wszystko śmiga aż milo

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

7 godzin temu, igoor1983 napisał:

Spotify i spotify bluetooth autostart ściągnij ze sklepu Play, ustaw i wszystko śmiga aż milo

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

akurat nie uzywam spotify, tylko zwykly odtwarzacz mp3 lub radio internetowe

Witam, kupiłem to urządzenie jednak jest niekompatybilne z moim Audi A6 C6. Rozmawiałem z dystrybutorem tego urządzenia i nic mu nie wiadomi by Audi zgłaszało niekompatybilność za co mnie przeprosił i zaproponował zwrot pieniędzy. Jednak widziałem w którymś z postów, że w tym modelu Audi działa komuś to urządzenie. Sprawdzałem we wszystkich 3 gniazdach tego auta i nic. Sprawdzałem w Skodzie Citigo i też nic, włożyłem do gniazda Mercedesa C klasy i działa, a gniazdko jest bardzo podobne do tego z Audi. Zastanawiam się teraz czy to urządzenie jest wadliwe czy faktycznie niekompatybilne z Audi i czy odesłać to bez kombinowania z wymianą gniazd. Jeśli jest tutaj jakiś posiadacz podobnego modelu to proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

KB90

Witam, kupiłem to urządzenie jednak jest niekompatybilne z moim Audi A6 C6. Rozmawiałem z dystrybutorem tego urządzenia i nic mu nie wiadomi by Audi zgłaszało niekompatybilność za co mnie przeprosił i zaproponował zwrot pieniędzy. Jednak widziałem w którymś z postów, że w tym modelu Audi działa komuś to urządzenie. Sprawdzałem we wszystkich 3 gniazdach tego auta i nic. Sprawdzałem w Skodzie Citigo i też nic, włożyłem do gniazda Mercedesa C klasy i działa, a gniazdko jest bardzo podobne do tego z Audi. Zastanawiam się teraz czy to urządzenie jest wadliwe czy faktycznie niekompatybilne z Audi i czy odesłać to bez kombinowania z wymianą gniazd. Jeśli jest tutaj jakiś posiadacz podobnego modelu to proszę o odpowiedź.

Nie wiem dlaczego u ciebie nie działa ,u mnie a6 c6 działa na obu gniazdach 

Edited by Marcinmarcino

No właśnie Twój post przeczytałem i widziałem, że masz to samo auto i się dziwię, że u mnie nie chodzi. Nie miałem czasu pogrzebać z tymi blaszkami bo mnie nie ma na miejscu na tą chwilę. W weekend się pobawię i zobaczę.  

Sprawdzałem na wszystkich trzech... i nic. Marcin, czy mógłbyś mi wysłać fotę Twojego gniazda?. Z ciekawości po prostu.

Pozdrawiam

Pewnie chodzi o te blaszki, jak się używa często zapalniczki blaszki pod wpływem wysokiej temperatury potrafią się rozchodzić i nie trzymają, ja u siebie też podginałem bo mimo ze roidmi działało to było dość luźne i zdarzało się że przerwało. Jednak sprawdź sobie jeszcze czy gniazdo w ogóle działa, gniazdo jest podświetlane mimo że bezpiecznik jest przepalony...i wygląda na sprawne, a wystarczy że jakaś moneta wpadnie. Parę razy już mi się zdarzyło.... Sprawdź bezpiecznik w bagażniku po prawej stronie drugi od góry dla pierwszego gniazda i chyba 5 dla gniazda dla pasażerów. A że tak spytam gdzie masz trzecie gniazdo ? bo ja mam tylko dwa. Jaką masz wersję autka bo jak Avant to by się zgadzało.

Pozdrawiam!

Acha fotki nie mogę Ci narazie wysłać , jeżdżę innym autem , może w weekend się uda.