adas8484 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Kupiłem Roidmi, samochód Opel Insignia ,muzyka gra idealnie ale pika mi co 2-3s beep beep ,nie wiem co to znaczy (muza gra caly czas- nie przestaje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Alarm niskiego napięcia. Napięcie skacze albo jest niskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJVahn Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Mam problem z roidmi s2 Ostatnio niepotrzebnie go zjechałem za to ze kolejny gówniany transmiter który u mnie trzeszczy. Sprawa jest taka że mam na prawdę dobre radio, gniazdo zapalniczki sprawne. Posiadam letv x600 z MIUI 8. Najnowszą apke do Roidmi. I wszystko dobrze działa dopóki nie puszcze jakiejś piosenki. Transmiter trzeszczy na niskich tonach jak te wszystkie transmitery za 5zł W końcu wczoraj był u mnie kumpel z xiaomi chyba Redmi 2 z MIUI 8. I u niego zero trzasków. Normalnie gra jak z CD. Nie wiem dlaczego u mnie jest taki problem. Próbowałem z YT, z PowerAMP'a Wszystkie podbicia w EQ czy w systemie wyłączone. Ktoś spotkał się z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Dwa pytania: 1. Czy transmiter działa w trybie stereo? 2. Czy któraś z wersji posiada tryb RDS - chodzi o to aby nie bawić się ręcznie w ustawianie częstotliwości na radiu, tylko automatyczne skanowanie ma wykrywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l.ukasz Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 12 minut temu, Eduardo napisał: 1. Czy transmiter działa w trybie stereo? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Audi9999 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Ludzie, posiadam iPhone 5s i nie mogę zmienić fal, jedynie się łączy przez Bluetooth, muza leci git, ale nie łączy się po przez aplikacje tylko przez ustawienia iPhone, na androidzie wszystko git można zmieniać fale, kolor światełka, a w iPhone nie, jest jakaś kompatybilna apka? Posiadam roidmi ten zwykły nie 2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtom Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Roidmi 1 nie dziala z apką na IOS, dopiero wersja Roidmi 2 ma obsługę przez apkę, było poruszane na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas8484 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Alarm niskiego napięcia. Napięcie skacze albo jest niskie. Czyli co to oznacza? w czym jest niskie napiecie? co trzeba zrobić? Dodam tez ze dooda miga w roidmi pojawiają sie rozne kolory podswietlenia. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtom Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 (edited) prawdopodobnie chodzi jak okreslasz mały/duży samochód i poziom naładowania akumulatora, być może akumulator do wymiany (żartuję, nie spotkalem się, ale wiem że coś takiego jest w nowszej wersji roidmi) sprawdz czy np regulator napięcia nie jest zepsuty na alternatorze Edited December 12, 2016 by wojtom Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas8484 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 to jest az takie pradozerne? moze trzeba wylaczyc diode podswietlenia. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 @adas8484 Ewentualnie jakiś kondensator żeby odfiltrować skoki napięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr4682 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 I co ktoś podpowie ? co do tego gdzie można kupić oryginał ? bo już nawet na allegro widzę po 60 zł, a nie chciałbym kupić, a później mówić że to badziewie.. Takie są już tego ceny? czy to jakieś podróbki? A może macie jakieś najtańsze dojście do oryginalnych roidmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 to jest az takie pradozerne? moze trzeba wylaczyc diode podswietlenia. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaNie jest prądożerne tylko ma czujnik skoku/niskiego napięcia. Więc jeśli w innym aucie to nie występuje to znaczy, że wina leży w aucie. Problem z alternatorem bądź akumulatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hebel89 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Witam Planuję zakupić ROIDMI ale pierwszą wersję, przed zakupem mam kilka pytań. Mam BMW e90 2010 r., gniazdo w podłokietniku jest całkowicie inne niż te dedykowane i te niededykowane. Jak myślicie, będzie pasować? Interesuje mnie pierwsza wersja ze względu na to, że mam w moim modelu nawigację z bluetooth, wszystko działa świetnie za wyjątkiem odtwarzania muzyki i do tego potrzebuję ROIDMI. Chyba nie będzie się to gryźć? Mam też Iphona 6s, wiem, że aplikacja nie będzie działać ale odtwarzanie muzyki powinno? Pozdrawiam Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markrz Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 (edited) Witam, Dzisiaj dostałem zamówione Roidmi ale niestety nie działa w moim samochodzie. Mam Peugeota 307 z 2003 r. Gniazdo zapalniczki jest sprawne a samo Roidmi w innym samochodzie działa normalnie. Czy ktoś miał taki problem? Gniazdo jak na zdjęciu. Edited December 16, 2016 by Markrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
danis Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Możliwe, że Roidmi jest za krótkie do tego gniazda i nie ma dobrego styku. Spróbuj z 10-cio groszówką (z oklejoną krawędzią taśmą izolacyjną) położoną na płask w gnieździe. U mnie było tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Widzę "nowym" nie chce się przeglądać forum wstecz. Post #478 bardzo obszernie wytłumaczyłem sprawę z gniazdami. Niech go ktoś podepnie bo nadal co drugi post jest czy będzie do mojego gniazda pasowało Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konaar Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Czy da się przez roidmi 1 słuchać muzyki z YouTube?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 16 minut temu, konaar napisał: Czy da się przez roidmi 1 słuchać muzyki z YouTube? Da się wszystkiego co transmituje dźwięk przez BT, to działa jak słuchawki czy zewnętrzny głośnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszychooo Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Czy mogę prosić o weryfikację czy gniazdo od Mazdy 3 (jak w załączniku) będzie działać z Xiaomi ROIDMI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 No przecież masz blaszki na spodzie. Bedzie działaćLudzie czytajcie mój post https://miuipolska.pl/forum/topic/7897-xiaomi-roidmi/?do=findComment&comment=275744Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Dnia 8.12.2016 o 20:57, aquel napisał: Dzięki ale mam Fokusa i na schemacie bezpieczników nie widzę takiej opcji :/ Ja mam Focusa z końcówki 2008, raczej więc bez zabezpieczenia i Roidmi zostawiam w gnieździe. Pobór jest na tyle mały, że przez weekend nic się nie dzieje. Więc jeśli codziennie auta używasz, masz dobry akumulator, to spokojnie możesz zostawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk-ns Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Zastanawiam się nad tym samym czy mogę zostawić rodimi na kilka dni w gniazdku ładowarki, stałe napięcie? Mam rodimi 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
defrex13121 Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Moze ktos wie jak ustawic zeby rozmowy telefoniczne byly na glosnikach i komunikaty z nawigacji. Muzyka gra dobrze ale jak dzwoni telefon i odbiore to juz nie idzie przez roidmi na glosniki.Mam ten sam problem Wgrywałem różne wersje i zawsze to samo.Połączone z RN3Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk-ns Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Ale nie wraca do muzyki czy rozmowa nie jest przez głośniki? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas8484 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Mam ten sam problem Wgrywałem różne wersje i zawsze to samo.Połączone z RN3Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkU mmie normalnie rozmowy i navi idą przez glosniki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaNiestety brakuje mi opcji automatyczy start muzyki po polaczeniu z roidmi. RN3P. Trzeba recznie wlaczac zawsze PlayWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 U mmie normalnie rozmowy i navi idą przez glosniki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaNiestety brakuje mi opcji automatyczy start muzyki po polaczeniu z roidmi. RN3P. Trzeba recznie wlaczac zawsze PlayWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaSpotify i spotify bluetooth autostart ściągnij ze sklepu Play, ustaw i wszystko śmiga aż miloWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas8484 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 7 godzin temu, igoor1983 napisał: Spotify i spotify bluetooth autostart ściągnij ze sklepu Play, ustaw i wszystko śmiga aż milo Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka akurat nie uzywam spotify, tylko zwykly odtwarzacz mp3 lub radio internetowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Zoataje ci tasker i zaprogramowanie odpowiednich skryptówWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB90 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Witam, kupiłem to urządzenie jednak jest niekompatybilne z moim Audi A6 C6. Rozmawiałem z dystrybutorem tego urządzenia i nic mu nie wiadomi by Audi zgłaszało niekompatybilność za co mnie przeprosił i zaproponował zwrot pieniędzy. Jednak widziałem w którymś z postów, że w tym modelu Audi działa komuś to urządzenie. Sprawdzałem we wszystkich 3 gniazdach tego auta i nic. Sprawdzałem w Skodzie Citigo i też nic, włożyłem do gniazda Mercedesa C klasy i działa, a gniazdko jest bardzo podobne do tego z Audi. Zastanawiam się teraz czy to urządzenie jest wadliwe czy faktycznie niekompatybilne z Audi i czy odesłać to bez kombinowania z wymianą gniazd. Jeśli jest tutaj jakiś posiadacz podobnego modelu to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Moze kwestia dogiecia blaszek. Mi w jednym vw tez na poczatku nie działało a teraz hula. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB90 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Czyli bardziej do środka je wygiąć tak?. Spróbuje i zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinmarcino Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) KB90 Witam, kupiłem to urządzenie jednak jest niekompatybilne z moim Audi A6 C6. Rozmawiałem z dystrybutorem tego urządzenia i nic mu nie wiadomi by Audi zgłaszało niekompatybilność za co mnie przeprosił i zaproponował zwrot pieniędzy. Jednak widziałem w którymś z postów, że w tym modelu Audi działa komuś to urządzenie. Sprawdzałem we wszystkich 3 gniazdach tego auta i nic. Sprawdzałem w Skodzie Citigo i też nic, włożyłem do gniazda Mercedesa C klasy i działa, a gniazdko jest bardzo podobne do tego z Audi. Zastanawiam się teraz czy to urządzenie jest wadliwe czy faktycznie niekompatybilne z Audi i czy odesłać to bez kombinowania z wymianą gniazd. Jeśli jest tutaj jakiś posiadacz podobnego modelu to proszę o odpowiedź. Nie wiem dlaczego u ciebie nie działa ,u mnie a6 c6 działa na obu gniazdach Edited January 11, 2017 by Marcinmarcino Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB90 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 No właśnie Twój post przeczytałem i widziałem, że masz to samo auto i się dziwię, że u mnie nie chodzi. Nie miałem czasu pogrzebać z tymi blaszkami bo mnie nie ma na miejscu na tą chwilę. W weekend się pobawię i zobaczę. Sprawdzałem na wszystkich trzech... i nic. Marcin, czy mógłbyś mi wysłać fotę Twojego gniazda?. Z ciekawości po prostu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinmarcino Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Pewnie chodzi o te blaszki, jak się używa często zapalniczki blaszki pod wpływem wysokiej temperatury potrafią się rozchodzić i nie trzymają, ja u siebie też podginałem bo mimo ze roidmi działało to było dość luźne i zdarzało się że przerwało. Jednak sprawdź sobie jeszcze czy gniazdo w ogóle działa, gniazdo jest podświetlane mimo że bezpiecznik jest przepalony...i wygląda na sprawne, a wystarczy że jakaś moneta wpadnie. Parę razy już mi się zdarzyło.... Sprawdź bezpiecznik w bagażniku po prawej stronie drugi od góry dla pierwszego gniazda i chyba 5 dla gniazda dla pasażerów. A że tak spytam gdzie masz trzecie gniazdo ? bo ja mam tylko dwa. Jaką masz wersję autka bo jak Avant to by się zgadzało. Pozdrawiam! Acha fotki nie mogę Ci narazie wysłać , jeżdżę innym autem , może w weekend się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts