Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

A może działa, nie wiem bo nie próbowałem. Ale to też jest trochę bez sensu. Jedziesz z żoną i dzwoni kochanka. Nie chcesz odebrać a tu rozmowa sama się odbiera i głośnikach samochodu rozlega się głos

Zmęczyłem i tłumaczenie jest z grubsza gotowe. Dałem sobie siana z licencjami, pomocą i innymi takimi, może jak mnie natchnie to się na "pomoc" pokuszę. Testujcie i jak byście mieli jakiekolwiek uwagi

Słuchajcie, udało mi się dekompilować apkę w wersji 2.0.2 więc zrobię ją po polsku, ale jak narazie mam sesję i sporo nauki więc pewnie za 3 tygodnie to ruszę dopiero. Ale będą aktualizacje Stay

Posted Images

Witam, wczoraj przyszło do mnie urządzenie w wersji pierwszej bez mikrofonu. Po kilkunastu minutowej konfiguracji wszystko działało super poprawnie. Dzisiaj spędziłem kilka razy po 0,5h w samochodzie i wszystko działało idealnie. Niestety wsiadając do samochodu po południu wszystko się popsuło. Urządzenie nie jest w stanie nadawać muzyki jakby się popsuł transmiter. Połączenie z telefonem działa poprawnie, gdyż jestem w stanie za pomocą orginalnej apki z play store zmieniać kolory led, bez najmniejszego problemu. Nie słyszę teraz też dzwięków przy włączaniu się urządzenia i przy wytworzeniu połączenia BT.

Co dziwne przy włączaniu urządzenia pojawia się na kilka sekund miganie led w kolorze RÓŻOWYM, nie czerwonym jak opcja dostępna w menu. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? 

Samochodem jest Toyota rav4 z orginalnym radiem, a działanie gniazda zapalniczki było lekko utrudnione, musiałem trochę poobracać urządzeniem, ale doprowadziłem, że działało myślę, że sumarycznie na jakieś 2h, a teraz już nie jestem w stanie. 

Edited by lothic
Link to post
Share on other sites

Witam, kupiłem ROIDMI ale nie spodziewałem się że oryginalne gniazdo Citroena nie pasuje. Czytałem całe forum ale nie wiem do teraz co mam w tym przypadku zrobić, te gniazdo nie ma na dole balszek tylko śrubka na środku i plastikowy okrąg. Jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jakie gniazdo mam kupić czy przerobić i czy jest to wgl możliwe ? Bo nie wiem czy mam to oddać czy coś próbować przerabiać. Najgorsze jest to że sąsiad ma seja i u niego działa bez problemów..

Link to post
Share on other sites
11 godzin temu, apmajster napisał:

Witam, kupiłem ROIDMI ale nie spodziewałem się że oryginalne gniazdo Citroena nie pasuje. Czytałem całe forum ale nie wiem do teraz co mam w tym przypadku zrobić, te gniazdo nie ma na dole balszek tylko śrubka na środku i plastikowy okrąg. Jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jakie gniazdo mam kupić czy przerobić i czy jest to wgl możliwe ? Bo nie wiem czy mam to oddać czy coś próbować przerabiać. Najgorsze jest to że sąsiad ma seja i u niego działa bez problemów..

Nie nie czytałeś forum a tym bardziej całego... Wiedział byś co masz zrobić. 

P.S.

Wymień gniazdo na te z blaszkami po bokach, koszt to może 5zl na szrocie 2 może 3 minuty roboty i po sprawie.

Link to post
Share on other sites
23 godziny temu, misiu610 napisał:

Chce kupić nowe gniazdo. Mógłbym prosić o podanie podglądowego gniazda, które będzie pasowało?

Mógłbyś przeczytać to forum. Już o tym było pisane wyżej. Wszyscy na łatwiznę idą, a temat gniazda dawno za nami,wystarczy ogarnąć temat a może nawet jeszcze się czegoś więcej dowiesz.

Teraz czekamy aż baku lub wojtom się uporaja z nową apka,pozdrawiam obu.

Link to post
Share on other sites

Odnośnie aplikacji, to aktualnie korzystam z oryginalnej wersji ze sklepu PLAY w języku angielskim. I mam z nią taki problem, że jak tylko się Roidmi 2S połączy z telefonem przez bluetooth, to ona zaczyna pracować w tle i zżera mi baterię w takim tempie, że telefon aż robi się gorący. Muszę wejść do ustawień w systemie, dalej --> bateria i z listy programów, które są w wykazie zużywających baterię ręcznie zrobić ZATRZYMAJ  aby aplikacja ROIDMI przestała działać. Też tak macie? U mnie to się dzieje na androidzie 6.0.1 (LG G4).

Link to post
Share on other sites
Dnia 9.08.2016 o 16:50, misiu610 napisał:

Czy to gniazdo będzie ok?
Zdjęcie

Tak,

Do tego podegnij sobie blaszki to będzie sztywno siedzieć. Też się zastanawiałem o co chodzi z tymi gniazdami i blaszkami dopóki nie kupiłem roidmi. Mam starego golfa i gniazdo trochę było wyrobione ale jak zobaczyłem co i jak to wszystko składa się w całość.
Doskonały przykład pasującego gniazda:1J0919309...jpg

Dolne blaszki trzymają jedną metalową część roidmi a górne drugą. Jak coś jest luźno wystarczy podgiąć i będzie ok.

Żadne przedłużacze czy rozgałęziacze które widziałem nie będą współpracować.

Edited by Albin
Link to post
Share on other sites
Dnia 8/13/2016 o 22:37, Maniek123 napisał:

Witam serdecznie.

Jakiś czas temu zakupiłem xiaomi roidmi 2s.

Niestety urządzenie szumi gdy włącza się dioda świateł awaryjnych.
Wszystko widać na tym nagraniu.

Jak sobie z tym poradzić?

https://www.youtube.com/watch?v=MkT2lF9u5Ag

 

W audi masz zespolony wyłącznik świateł awaryjnych w tym przełaczniku , są w nim przekażniki które wyraźnie słychać , możesz spróbować  owinąć ten przełącznik folią alu i podłaczyć do masy auta , samo filtrowanie instalacji jakimś filtrem niekoniecznie coś da ale nie wykuczam że nic, jest jeszcze opcja bo w tym aucie masz drugie gniazdo zapewne w bagażniku albo z tyłu  możesz tam wsadzić i zobaczyć , co do szumów to jest to rożnie z częstotliwością , połacz się przesz bt i nie powinno szumieć , jeśli będzie zmieniaj częstotliwość . swoją drogą to jeździsz na awaryjnych ??

 

Link to post
Share on other sites

Dziękuje bardzio za podpowiedź!
Zmiana częstotliwości nic nie daje - już próbowałem.
Drugiej zapalniczki poszukam i dam znać.

Nie jeżdżę na awaryjnych, ale ten przełącznik zapala się po włączeniu silnika, zwykłych światłe czy naciśnięciu hamulca.

Jest to w jakiś sposób powiązane. Pewnie chodzi o to, ze jadąc w samochodzie kierowca musi wyraźnie widzieć gdzie są awaryjne

 

 

Link to post
Share on other sites

Włożyłem transmiter do zapalniczki w bagażniku. Jest ogromna poprawa.
Częstotliwość radia nie ma na to żadnego wpływu, silnik, światła, klimatyzacja - nic.

Zapewne przekaźnik w światłach awaryjnych, ale samo zwiększenie odległości między transmiterem a przekaźnikiem światłe awaryjnych znacznie pomaga.

Czy da się to jakoś uskutecznić?

Link to post
Share on other sites

Przyczyna > słaba stabilizacja napięcia.

Kupić filtr CB 12V

Natomiast pytanie czy mówisz o podświetleniu deski rozdzielczej czy tylko o migaczach.

Jeśli migacze to jw stabilizacja.

Filtry kupisz w każdym sklepie w zasadzie. Od samochodowego po elektroniczny.

Lub puść kable do zapalniczki z skrzynki nowe. Albo bezpośrednio z aku. 

Edited by homman
Link to post
Share on other sites

To aż tak często używasz awaryjnych że ci to przeszkadza?

Po prostu jw widocznie słaba stabilizacja napięcia.

Twoje auto tak ma i tyle.

Albo stabilizujesz do gniazda albo nie.

Jeśli tylko w awaryjnych to jaki sens?

Link to post
Share on other sites

MANIEK PISZ PO LUDZKU BO CIĘ NIKT NIE ZROZUMIE.

Wiesz co to jest przekaźnik?

Przekaźnik klapie ci jak masz kierunki albo awaryjne.

A tobie po prostu szumi bo masz zakłócenia stałe po przekręceniu zapłonu. Przekaźnik tu nie ma nic do tego. Bo wówczas miałbyś tylko na kierunkach.

Jw kup sobie jakikolwiek filtr 12V, pociągnij nowe kable itd. A dokładnie... ty masz tam bardzo stary system instalacji bo w każdym nowoczesnym aucie poza skodą rapid gniazdo 12V działa tylko po przekręceniu kluczyka u ciebie na stałe.

Gniazdo z przodu widocznie jest pociągnięte razem.

A z tyłu jest pewnie wzięte od + świateł albo całkowicie oddzielne.

A na 99,9% powodem jest wentylator chłodnicy.

Który u ciebie jest na tym samym kablu co gniazdo.

 

Wiec ile razy można pisać to samo.

Nowe kable z bezpieczników albo filtr do CD na gniazdo.

 

Na potwierdzenie tego co mowie potrzebowałem 3 sek a ty robisz jak by to był problem na pół internetu.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/38299-schemat-rozpiska-bezpiecznikow-a4-b6-b7/

Gniazdo w bagażniku ma bezpiecznik 35 osobna linia.

A GNIAZDO PODŁOKIETNIKU JEST ŁĄCZNIE Z CZYMŚ. Z czym nie wiem nie chce mi się szukać.

To auto pochodzi elektrycznie z 2000r. W nowszej wersji jest to bezpiecznik nr 33 całkowicie oddzileny.

Edited by homman
Link to post
Share on other sites

Dziękuje za uwagi!

Kolego pooglądaj proszę mój film raz jeszcze.

Wyraźnie pokazałem, że to nie ma nic wspólnego z zapłonem - test jest na wyłączonym zapłonie.

Za pierwszym razem nacisnąłem hamulec co uruchamia światełko na przycisku świateł awaryjnych.
Za drugim włączyłem awaryjne - wszystko na wyłączonym zapłonie

 

 

Link to post
Share on other sites

JA nie moge.

KUP FILTR ZALUZ I SKONCZ ETMAT.

Jaki hamulec uruchamia światła awaryjne co ty piszesz.

Jeśli przekręcisz kluczyk raz włącza się wentylator i on ci to zakłóca. Amen koniec tematu. 

A druga sprawa że kupie ci napisał że źle masuje bezpiecznik zespolony.

WIEC przekręcenie 1 raz kluczyka lub jak to sam nazywasz włączenie awaryjnych spowoduje przebijanie fazy do masy i zakłócenia.

Podał ci nawet rozwiązanie.

 

A z twojego filmu nic nie wynika bo podobnie jak tutaj połowę rzeczy nazywasz źle.

Edited by homman
Link to post
Share on other sites

POCZYTAJ CO CI PISZEMY.

Obstawiam że żeby zakłócić taką instalacje wystarczy że będziesz odsuwał szyby w tym aucie.

Dlaczego filmik jest do bani?

1. Co nam mówi że silnik jest wyłączony? Stacyjka przekręcona raz czy nie

2. Włączyć jakiekolwiek światło tzn przekręcić światła na postojowe.

Jeśli na  komplenie nie przekręconym kluczyku masz odpowiedź powyżej

Cytat

W audi masz zespolony wyłącznik świateł awaryjnych w tym przełaczniku , są w nim przekażniki które wyraźnie słychać , możesz spróbować  owinąć ten przełącznik folią alu i podłaczyć do masy auta ,

Jeśli po przekręceniu kluczyka wentylator z przodu.

Teraz rozumiesz czy dalej nie ?

Zapalniczka jest na jednej lini co podświetlenie deski. I zapewne jeszcze razem z szybami.


JAK sobie poradziś:

a) odizolować przeczyścić domasować przłącznik zespolony. Również problem może być z stykiem przy kierownicy w takim przypadku.

b ) pociągnąć nową linię 12v do gniazda

c) zakupic filtr.

Edited by homman
Link to post
Share on other sites

Każdą z tych opcji testowałem.

Na wyłączonym kluczyku, przekręconym raz i na zapalonym silniku - jest to samo.

Podnoszenie szyb - elektryka - nic się nie dzieje. Klimatyzacja włączona i wyłączona, nawiewem włączony i wyłączony - nic się nie zmienia.

Wentylator chłodnicy nie ma znaczenia.

Samo miganie kierunków i świateł awaryjnych - to nie to. Na filmie widać jak je włączam i i wyłączam a rytmiczne szumienie trwa nadal.

 

Link to post
Share on other sites

Widocznie jesteśmy głupi a ty mądry i masz kosmiczny przypadek.

Pomyśl człowieku co piszesz bo to naprawdę głupie.

Masz wyłączony kluczyk tak

Migasz światłami i szumi czy nie. Wynika to z filmu nie? LUB TERAZ Z TWOJEJ wypowiedzi?

Jeśli szumi - przełącznik zespolony.

Wyjęcie tego przycisku jak to nazywasz i odłączenie kabli by sprawdzić czy to to zajmuje max 5 min. A ty jw robisz afere na pół netu.

Instrukcje oczyszczania i naprawy masz tez w 3 min

http://forum.samnaprawiam.com/elektryka-naprawa-przerywacza-kierunkow-a4-b5-vt313.htm

http://www.a6klub.pl/naprawa-wlacznika-swiatel-awaryjnych-i-kierunkowskazow-vt71993.htm

 

A TY DALEJ NIE WIEM CZEGO SZUKASZ I CO GADASZ

Edited by homman
Link to post
Share on other sites

Dzisiaj otrzymałem Roidmi2s, muzyka gra elegancko.

Tylko jest problem,co zrobić aby nie rozłączało ze wszystkimi aplikacjami podczas uruchamiania silnika,trzeba od nowa łączyć telefon z Roidmi i wszystko uruchamiać od nowa.Oraz jak wyłączyć automatyczne włączanie się muzyki z odtwarzacza.

Edited by PonySlaystation
Link to post
Share on other sites

Bawię się Roidmi2s INT od tygodnia i powiem, że raczej żałuję zakupu. Transmiter muzyki działa bardzo dobrze. Do bani jest natomiast to na czym mi zależało, czyli mikrofon do zestawu głośnomówiącego. Przerywa i jest cichy. Też tak macie, czy mam felerny produkt/pecha?

Link to post
Share on other sites

Jako zestaw głośnomówiący, to mikrofon w Roidimi jest kompletnie do d*py. Chyba lepiej sprawdza się opcja: jako mikrofon telefon, a dźwięk przez Roidimi.

Ja planuję jeszcze wyprowadzić gniazdo nieco w stronę kierowcy, bo normalnie mam we wnęce, co pewnie dodatkowo wygłusza głos.

Link to post
Share on other sites
On 8/11/2016 at 4:28 PM, von_Marcus said:

Odnośnie aplikacji, to aktualnie korzystam z oryginalnej wersji ze sklepu PLAY w języku angielskim. I mam z nią taki problem, że jak tylko się Roidmi 2S połączy z telefonem przez bluetooth, to ona zaczyna pracować w tle i zżera mi baterię w takim tempie, że telefon aż robi się gorący. Muszę wejść do ustawień w systemie, dalej --> bateria i z listy programów, które są w wykazie zużywających baterię ręcznie zrobić ZATRZYMAJ  aby aplikacja ROIDMI przestała działać. Też tak macie? U mnie to się dzieje na androidzie 6.0.1 (LG G4).

Używam Roidmi 2S od dwóch dni i dzisiaj (w dłuższej trasie) wyskoczył mi komunikat, ze aplikacja spowalnia system. Już w drodze zauważyłem, że pomimo podłączenia telefonu do ładowarki procenty stoją. Nie wiem czy apka gryzie się z 6.x czy może z jakąś inną aplikacją (miałem włączonego Yanosika i Google Maps). Wczoraj używałem przez trochę transmitera w mieście nie zauważyłem tej przypadłości. Może zbyt małe trasy były. Chyba będę musiał ją wywalić, albo pamiętać, żeby "ubijać" przy dłuższych trasach.

Telefon: Samsung Galaxy S7.

 

P.S. Jak włączyć rozpoznawanie głosu? W tutorialu dałem "later" czy "skip" i teraz nie wiem, gdzie to ponownie włączyć.

Link to post
Share on other sites
Używam Roidmi 2S od dwóch dni i dzisiaj (w dłuższej trasie) wyskoczył mi komunikat, ze aplikacja spowalnia system. Już w drodze zauważyłem, że pomimo podłączenia telefonu do ładowarki procenty stoją. Nie wiem czy apka gryzie się z 6.x czy może z jakąś inną aplikacją (miałem włączonego Yanosika i Google Maps). Wczoraj używałem przez trochę transmitera w mieście nie zauważyłem tej przypadłości. Może zbyt małe trasy były. Chyba będę musiał ją wywalić, albo pamiętać, żeby "ubijać" przy dłuższych trasach.

Telefon: Samsung Galaxy S7.

 

P.S. Jak włączyć rozpoznawanie głosu? W tutorialu dałem "later" czy "skip" i teraz nie wiem, gdzie to ponownie włączyć.

Sprawdź na innym kablu, często to jest problemem niskiego amperażu...

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...