Slawek_Binkowicz Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Witam mam problem jak w tytule. Mój telefon w ogóle go nie widzi,choć inne urządzenia przez BT łączą się bez problemu jak słuchawka lub zestaw głośno mówiący. Jest to SmartWatch 1. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo32 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Witam..... Problem ten sam tylko dotyczy połączenia Xiaomi Redmi Note 2 Prime z VIVOSMART Garmina, nie widzi urządzenia .Testowałem jeszcze Fenix3 i Vivofit brak połączenia i urządzenia nie są wykrywane przez tel. Tak na margiesie, mam jeszcze S6 edge i ten wszystkie zegarki widzi i paruje bez najmniejszego problemu. Proszę o pomoc..... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norskee Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 (edited) Ja ostatnio robiłem temat o problemie z połączeniem z klawiaturą bt, niby napisałem, że za 150 razem się udało połączyć, a mod zamknął temat, a problem wciąż jest. Sprawdzałem też różne sprzęty na innym telefonie z MIUI i tym samym telefonie na AOSP bodajże (nie pamiętam dokładnie, bo zainstalowałem to, co było akurat na karcie pamięci) Wnioskuję, że coś jest nie tak z BT na MIUI. Na Redmi Note 2 i na Coolpadzie F1 ma gigantyczne problemy z kompatybilnością z niektórymi sprzętami - klawiaturę na samsungu galaxy wifi 4.0 łączę bez zająknięcia. Redmi Note 2 i Coolpad F1 z MIUI sypią informacją o błędnym pinie albo w ogóle się nie widzą. Raz na 150 prób faktycznie uda się połączyć i uda się wymiana kodu pin, ale co z tego, jak po rozłączeniu znów trzeba walczyć 5 godzin(dosłownie 5 godzin, bo tyle mi zajęło jednorazowe podłączenie klawiatury po wyłączeniu i włączeniu bt), żeby się klawiatura podłączyła? Ten sam F1 na innym andku podłączył się tak samo łatwo, jak Samsung. Sprawdzałem też zagraniczne fora i to nie są wcale odosobnione przypadki. Edited December 7, 2015 by Norskee Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Nie wiem jak to wygląda w innych zegarkach, ja mam Sony Smartwatch SW2 i też miałem problem z połączeniem, trzeba w panelu sterowania nadać uprawnienia oraz dodać w autostarcie programy z zegarka i zresetować obydwa urządzenia. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cisatch Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Potwierdzam, 5.12.3 - mam problem z Alcatel onetouch watch... BT telefonu go nie widzi wogóle, choć sam program od alcatela tak i w ten sposób można je sparować. Po wyjściu poza zasięg BT nie ma możliwości na autom. nawiązanie ponownego połączenia. Potem się BT wyłącza i nie można go wł ponownie, dopiero restart pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Spróbuj zrobić kopię w Titanium Backup i ją przywróć powinno zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olc1984 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 siemanko mam rowniez problem z sony sw2, mam na moim xiaomi zainstalowanego smart connect-a i niby sie lacza przez bt z sm2 bo moge zmienic tarcze zegarka i tapete i do tego monetu jest git ale problem robi sie juz przy ibstalacji apek bo na sluchawce po zaistalowaniu wyskakuje info ze apka jest zainstalowana ale jej nigdzie nie widac i na sw2 tez nic nie pokazuje sie nowego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi_5 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Dnia 8.07.2016 o 10:54, olc1984 napisał: siemanko mam rowniez problem z sony sw2, mam na moim xiaomi zainstalowanego smart connect-a i niby sie lacza przez bt z sm2 bo moge zmienic tarcze zegarka i tapete i do tego monetu jest git ale problem robi sie juz przy ibstalacji apek bo na sluchawce po zaistalowaniu wyskakuje info ze apka jest zainstalowana ale jej nigdzie nie widac i na sw2 tez nic nie pokazuje sie nowego... Tu rozwiązanie dla sw2 http://zearrock.blogspot.com/2016/03/how-to-install-extention-application_31.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
olc1984 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 dzieki wielki dziala wysmienicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
eRd Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Może na mi banda też by pomogło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 35 minut temu, eRd napisał: Może na mi banda też by pomogło... Jeśli chodzi o mi banda to nie wiadomo na razie dlaczego niektórym ciągle rozłącza. Ja jestem posiadaczem 1s od 6 dni i jeszcze ani razu nie rozłączył . Wszystko się synchronizuje, przychodzą powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts