Jump to content

Problem z połączeniem przez BT z smart watch.

Slawek_Binkowicz

Recommended Posts

Witam.....

Problem ten sam tylko dotyczy połączenia Xiaomi Redmi Note 2 Prime z VIVOSMART Garmina, nie widzi urządzenia .Testowałem jeszcze Fenix3 i Vivofit brak połączenia i urządzenia nie są wykrywane przez tel. Tak na margiesie, mam jeszcze S6 edge i ten wszystkie zegarki widzi i paruje bez najmniejszego problemu.

Proszę o pomoc.....

Pozdrawiam

Ja ostatnio robiłem temat o problemie z połączeniem z klawiaturą bt, niby napisałem, że za 150 razem się udało połączyć, a mod zamknął temat, a problem wciąż jest. Sprawdzałem też różne sprzęty na innym telefonie z MIUI i tym samym telefonie na AOSP bodajże (nie pamiętam dokładnie, bo zainstalowałem to, co było akurat na karcie pamięci)

Wnioskuję, że coś jest nie tak z BT na MIUI. Na Redmi Note 2 i na Coolpadzie F1 ma gigantyczne problemy z kompatybilnością z niektórymi sprzętami - klawiaturę na samsungu galaxy wifi 4.0 łączę bez zająknięcia. Redmi Note 2 i Coolpad F1 z MIUI sypią informacją o błędnym pinie albo w ogóle się nie widzą. Raz na 150 prób faktycznie uda się połączyć i uda się wymiana kodu pin, ale co z tego, jak po rozłączeniu znów trzeba walczyć 5 godzin(dosłownie 5 godzin, bo tyle mi zajęło jednorazowe podłączenie klawiatury po wyłączeniu i włączeniu bt), żeby się klawiatura podłączyła? Ten sam F1 na innym andku podłączył się tak samo łatwo, jak Samsung.
Sprawdzałem też zagraniczne fora i to nie są wcale odosobnione przypadki.

Edited by Norskee

Nie wiem jak to wygląda w innych zegarkach, ja mam Sony Smartwatch SW2 i też miałem problem z połączeniem, trzeba w panelu sterowania nadać uprawnienia oraz dodać w autostarcie programy z zegarka i zresetować obydwa urządzenia.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam, 5.12.3 - mam problem z Alcatel onetouch watch...
BT telefonu go nie widzi wogóle, choć sam program od alcatela tak i w ten sposób można je sparować.
Po wyjściu poza zasięg BT nie ma możliwości na autom. nawiązanie ponownego połączenia.
Potem się BT wyłącza i nie można go wł ponownie, dopiero restart pomaga.

• 6 months later...

siemanko mam rowniez problem z sony sw2, mam na moim xiaomi zainstalowanego smart connect-a i niby sie lacza przez bt z sm2 bo moge zmienic tarcze zegarka i tapete i do tego monetu jest git :) ale problem robi sie juz przy ibstalacji apek bo na sluchawce po zaistalowaniu wyskakuje info ze apka jest zainstalowana ale jej nigdzie nie widac i na sw2 tez nic nie pokazuje sie nowego... 

Dnia 8.07.2016 o 10:54, olc1984 napisał:

siemanko mam rowniez problem z sony sw2, mam na moim xiaomi zainstalowanego smart connect-a i niby sie lacza przez bt z sm2 bo moge zmienic tarcze zegarka i tapete i do tego monetu jest git :) ale problem robi sie juz przy ibstalacji apek bo na sluchawce po zaistalowaniu wyskakuje info ze apka jest zainstalowana ale jej nigdzie nie widac i na sw2 tez nic nie pokazuje sie nowego... 

Tu rozwiązanie dla sw2

http://zearrock.blogspot.com/2016/03/how-to-install-extention-application_31.html

35 minut temu, eRd napisał:

Może na mi banda też by pomogło...

Jeśli chodzi o mi banda to nie wiadomo na razie dlaczego niektórym ciągle rozłącza. Ja jestem posiadaczem 1s od 6 dni i jeszcze ani razu nie rozłączył . Wszystko się synchronizuje, przychodzą powiadomienia.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...