Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 W kwestii baterii ten najnowszy Przegrywa z battery fixem. Tu osiągnąłem 4h na WiFi. Tam było 5-6. Plusów w nowym nie widzę. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 9 godzin temu, JestemMortem napisał: W kwestii baterii ten najnowszy Przegrywa z battery fixem. Tu osiągnąłem 4h na WiFi. Tam było 5-6. Plusów w nowym nie widzę. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Wracać jednak nie warto. Tam były inne problemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 9 godzin temu, JestemMortem napisał: W kwestii baterii ten najnowszy Przegrywa z battery fixem. Tu osiągnąłem 4h na WiFi. Tam było 5-6. Plusów w nowym nie widzę. Wysłano z Kondominium Rosyjsko-Niemieckiego pod żydowskim zarządem powierniczym Wracać jednak nie warto. Tam były inne problemy... Jakie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 1 minutę temu, JestemMortem napisał: Jakie? Z Viperem, nie działał dolby atmos i audiofx Z Viperem teraz też mam problem, nie mogę zaktualizować bibliotek, co aktualizuje i restartuje fona to nadal wyskakuje powiadomienie o aktualizacji bibliotek. Mam go odinstalować i zainstalować ze sklepu Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Nie. Nigdy nie instaluj ze sklepu play. Tam jest nieoficjalny niewiadomo kto wrzucił... To właśnie jest ten sam problem co na batteryfix. A Dolby nie może się równać z viperem. Żeby zainstalować biblioteki musisz flashować paczkę vipera, https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934552519. Potem instalujesz w aplikacji. Tak sobie poradziłem z zapetlona instalacją vipera na battery fix i na tym nowym. Czyli nie ma problemów na battery. _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 13 minut temu, JestemMortem napisał: To wię Nie. Nigdy nie instaluj ze sklepu play. Tam jest nieoficjalny niewiadomo kto wrzucił... To właśnie jest ten sam problem co na batteryfix. A Dolby nie może się równać z viperem. Żeby zainstalować biblioteki musisz flashować paczkę vipera, https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934552519. Potem instalujesz w aplikacji. Tak sobie poradziłem z zapetlona instalacją vipera na battery fix i na tym nowym. Czyli nie ma problemów na battery. _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera To więc za bardzo nie wiem co teraz robić. Jak na razie jeszcze się za poznaje z CM nie poszedłem jeszcze w logowanie się do wszystkich kont, ustawienia, apk itp. Dlatego nie byłoby problemu żebym zrobił full wipe i wrócił do battery. Tylko związku z tym mam pytanie; jak to będzie dalej? Jeśli ten ROM jest na nowym kernelu, więc pewnie jeśli miałbym aktualizować CM w przyszłych aktualizacjach to będą one właśnie na tym kernelu. Tak czy tak, będąc na battery i chcieć zaktualizować za jakiś czas będa musiał zrobić full wipe. Co radzisz w takim przypadku, żeby zbytnio się nie bawić w ciągłe full wipy Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Chyba jednak przy tym zostanę, będzie łatwiej przy późniejszych aktualizacjach. Może przy następnej aktualizacji juz się poprawi bateria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Ja bym wrócił do battery. Jak na razie to najlepszy rom. Co do kernela to wystarczy że odznaczysz data w wipe. Dane zostaną a kernel się przyjmie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 2 godziny temu, JestemMortem napisał: Ja bym wrócił do battery. Jak na razie to najlepszy rom. Co do kernela to wystarczy że odznaczysz data w wipe. Dane zostaną a kernel się przyjmie Też tak zrobię, tam jest xposed. Rozumiem ze teraz full wipe, a później przy następnych aktualizacjach na nowym kernelu też full wipe ale bez "data"? Czyli tak? -dalvik cache -system -cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 2 godziny temu, JestemMortem napisał: Ja bym wrócił do battery. Jak na razie to najlepszy rom. Co do kernela to wystarczy że odznaczysz data w wipe. Dane zostaną a kernel się przyjmie Też tak zrobię, tam jest xposed. Rozumiem ze teraz full wipe, a później przy następnych aktualizacjach na nowym kernelu też full wipe ale bez "data"? Czyli tak? -dalvik cache -system -cache Będę informował na bieżąco. Ja robię tak, że gdy zmieniam na nowsza wersję tego samego romu to nie robię wipe. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby były jakieś problemy. Full wipe przy cofaniu i zmianie np z cm na miui. _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Oki, już poszedł pełen wipe. Tam i tak nic jeszcze nie miałem, na razie poznaje dopiero CM Miałem ustawienia porobione ale to i dobrze że je powtórzę bo lepiej zapamiętam gdzie co jest. Teraz chciałbym juz dobrać sobie motyw. Widzę w sklepie Play są ciemne motywy ale ikony zostają bez zmian, można tak jak w miui pobierać osobno? Czyli motyw, ale inne ikony. Jesli tak, to skąd pobierać ikony? A może znasz jakis motyw z ciemnymi ikonami. Cos takiego: http://miuipolska.pl/forum/uploads/monthly_2015_12/unnamed.png.757958b2be551189952d0d94a70f8d8d.png.5a00ca15ce86a1a011fea39517f6f31d.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Ikony są często w motywie. Wybierasz sobie przy instalacji jakie elementy chcesz podmienić _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Mam problem z Xposed na battery. Xposed zainstalowany, wersja framework 78 is active, jednak nie ma możliwości "zainstaluj lub uaktualnij", nie ma trybu instalacji. Wszytko wybielone. Zainstalowany gravitybox, jednak nie odpowiada, po otwarciu się zamyka. SuperSu zainstalowany, nic nie krzyczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Mam problem z Xposed na battery. Xposed zainstalowany, wersja framework 78 is active, jednak nie ma możliwości "zainstaluj lub uaktualnij", nie ma trybu instalacji. Wszytko wybielone. Zainstalowany gravitybox, jednak nie odpowiada, po otwarciu się zamyka. SuperSu zainstalowany, nic nie krzyczy. Wybielone bo zainstalowany. Xposed jest w porządku. Spróbuj restart _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 8 minut temu, JestemMortem napisał: Wybielone bo zainstalowany. Xposed jest w porządku. Spróbuj restart _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera Dalej to samo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 A włączyłeś go w modułach w gravitybox? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 7 minut temu, JestemMortem napisał: A włączyłeś go w modułach w gravitybox? Ale ze mnie bystrzacha, że tego nie zauważyłem. Teraz juz okey Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoUsT Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Czy jest gdzieś link do tej wersji battery fix? Na needrom jest tylko link z Fast and Explosive Build 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Czy jest gdzieś link do tej wersji battery fix? Na needrom jest tylko link z Fast and Explosive Build 15. Bo chwilę temu usunęli. Spozniles się . Zaraz wrzucę na Dropboxa, żebyś mógł sobie ściągnąć. _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoUsT Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Okej, dzięki. Mam jeszcze pytanie czy dwa, mianowicie... Wgrałem sobie TWRP, chciałbym spróbować tego CM, ale w razie czego wrócić do obecnego stanu. Robiąc backup w TWRP będę zawsze mógł przywrócić sobie telefon do chwili obecnej? Przed backupami robi się jakieś wipy? No i załóżmy, że mając TWRP mogę się bawić opcjami ile chcę, bo w razie czego i tak mogę odratować telefon (czyt. zawsze dostanę się do TWRP i będę mógł wgrać system na nowo)? I tak jak jest napisane na 7 stronie - przed wgraniem CMa zrobić te wipe: dalvik cache, system, data, cache? Przesiadam się z MIUI Polska. A po wipe wybieram zipkę CMa do instalacji w TWRP i to wszystko, system się odpala normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p10tr Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Rozważam przesiadkę na CM, w miui działa mi wszystko ok oprócz prędkości internetowych, i teraz pytanie czy na CM transfer Wifi lub dane komórkowe działa normalnie czy jest blokowany tak jak jest to w miui pl. To jest paranoja z tymi prędkościami jakie osiąga rn2, nawet stary zte v970 lepsze wyniki ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Prędkości u mnie idą na maxa internet vectra 30 Mb Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Okej, dzięki. Mam jeszcze pytanie czy dwa, mianowicie... Wgrałem sobie TWRP, chciałbym spróbować tego CM, ale w razie czego wrócić do obecnego stanu. Robiąc backup w TWRP będę zawsze mógł przywrócić sobie telefon do chwili obecnej? Przed backupami robi się jakieś wipy? No i załóżmy, że mając TWRP mogę się bawić opcjami ile chcę, bo w razie czego i tak mogę odratować telefon (czyt. zawsze dostanę się do TWRP i będę mógł wgrać system na nowo)? I tak jak jest napisane na 7 stronie - przed wgraniem CMa zrobić te wipe: dalvik cache, system, data, cache? Przesiadam się z MIUI Polska. A po wipe wybieram zipkę CMa do instalacji w TWRP i to wszystko, system się odpala normalnie? Trzymaj przyjacielu http://dl.dropbox.com/s/i3ric33rtrbdd1m/CM_12.1_RedmiNote2_Battery_Fix.zip Wipe przed backupem? Zobacz. Wipe to formatowanie. Usuwanie. Gdybyś zrobił wipe przed backupem to zrobiłbyś pusty backup. Wipe robisz przy zmianie Romów i przed przywracaniem backupu. Plan jest taki: Pobierasz rom Odpalasz twrp i robisz wipe system, dalvik cache, cache, data (zaznaczasz w zaawansowanym wipe) Instalujesz paczkę. Po restarcie masz CM. Zawsze możesz wrócić do backupu, robiąc przed tym wipe podane wyżej. Powodzenia! _________________________________________ Pomogłem? Daj lajka! Nie bądź sknera 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoUsT Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 (edited) 17 minut temu, JestemMortem napisał: Wipe przed backupem? Zobacz. Wipe to formatowanie. Usuwanie. Gdybyś zrobił wipe przed backupem to zrobiłbyś pusty backup. Wipe robisz przy zmianie Romów i przed przywracaniem backupu. Tak, tak, o to chodziło... Wiem, że wipe to usuwanie. Miałem na myśli to, czy przed wgrywaniem backupu należy przeczyścić telefon. Źle się wypowiedziałem, mój błąd, późna pora i zmęczony strasznie już jestem. Dzięki za info, właśnie skończył pobierać się plik, więc biorę się za wrzucanie CMa i testowanie. Ciekawe jak bardzo uda mi się wydłużyć życie na baterii. Edit: 21 minut temu, p10tr napisał: Rozważam przesiadkę na CM, w miui działa mi wszystko ok oprócz prędkości internetowych, i teraz pytanie czy na CM transfer Wifi lub dane komórkowe działa normalnie czy jest blokowany tak jak jest to w miui pl. To jest paranoja z tymi prędkościami jakie osiąga rn2, nawet stary zte v970 lepsze wyniki ma http://www.speedtest.net/my-result/a/1571253450 Nie rozumiem w czym problem Edited December 25, 2015 by CoUsT Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Gravitybox. Tam jest problem z niektórymi opcjami? Nie pojawia się na belce data, chociaż zaznaczyłem i jest problem z kolorami. Na przykład zmieniłem kolor zasięgu, a po restarcie powrócił biały. Wyśrodkowałem zegar i zmieniłem kolor zegara, który się nie zmienił, po restarcie jest biały. Może trzeba coś tam dodać do autostartu, czy po prostu niektóre opcje nie działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Gravitybox. Tam jest problem z niektórymi opcjami? Nie pojawia się na belce data, chociaż zaznaczyłem i jest problem z kolorami. Na przykład zmieniłem kolor zasięgu, a po restarcie powrócił biały. Wyśrodkowałem zegar i zmieniłem kolor zegara, który się nie zmienił, po restarcie jest biały. Może trzeba coś tam dodać do autostartu, czy po prostu niektóre opcje nie działają? Gravitybox kuleje na naszym rn2. Pewnie przez cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoUsT Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Testuję sobie tego cm battery fix i niestety jestem nieco rozczarowany. W SGS+ na CM było dużo więcej opcji w ustawieniach, tutaj jest nieco mniej, więc cofanie się w rozwoju... Nie mogę nawet wybrać stylu wyświetlania zasięgu (wciąż wolałbym widzieć zasięg w dBm niż kreskach) - w SGS+ na 4.4.2 była taka opcja, zaś tutaj nie widzę. Nawet zakładki wydajność nie ma mimo pukania we wszystkie opcje z zakładki "Informacje". Do tego dual sim kiepsko działa na tym romie, nie da się wyłączyć wybranej karty sim, zawsze są 2 aktywne, a do tego ta karta sim numer 2 działa tylko w 2G, więc tylko pierwsza pozwala nam używać 3G/LTE. U mnie skreśla to całkowicie ten rom, bo na 1 karcie mam nju do rozmów i smsów, a na 2 karcie RBM z LTE - tu nawet nie ma możliwości z tego korzystać. Czy da się jakoś rozwiązać te wyżej wymienione przeze mnie problemy? Bez przynajmniej dobrze działającego dual sima rom jest dla mnie skreślony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Z tego co wiem to narazie wszystkie cm na rn2 mają problemy z 4g na drugiej karcie Napisz o swoim problemie twórcy w komentarzach na needromie. Zwie się Daniel i w miarę szybko odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 13 godzin temu, JestemMortem napisał: Z tego co wiem to narazie wszystkie cm na rn2 mają problemy z 4g na drugiej karcie Napisz o swoim problemie twórcy w komentarzach na needromie. Zwie się Daniel i w miarę szybko odpowiada. Często mam problem z kartą z pierwszego slotu, jest to karta Play do netu, w drugim slocie karta Virgin do rozmów. Po restarcie znika ta z pierwszego slotu i wszytko przejmuje 2 karta. Ustawienia nie trzymają, trzeba wszytko ustawiać ponownie, bo pierwsza karta czyli Play przełącza się na 2G Poza tym nie rozpoznaje sieci, Virgin mi pokazuje jako Play, ale to miałem i na MIUI. Oni korzystają z tych samych nadajników, więc pewnie dlatego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Ogólnie jest katastrofa z motywami, chociaż nie do końca z nimi bo trochę ich jest i dwa ciemne wybrałem. Jednak ikony to porażka, w Play ich praktycznie nie ma, chodzi o bezpłatne. Nie widzę też możliwości zmiany blokady ekranu, na MIUI jest tego pełno. Co do ikon to dwa zestawy mi się podobają ale sa płatne, mógłbym kupic ale nie wiem jak długo będę na CM i czy w ogóle będę, więc uważam to na razie za bezcelowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Ogólnie jest katastrofa z motywami, chociaż nie do końca z nimi bo trochę ich jest i dwa ciemne wybrałem. Jednak ikony to porażka, w Play ich praktycznie nie ma, chodzi o bezpłatne. Nie widzę też możliwości zmiany blokady ekranu, na MIUI jest tego pełno. Co do ikon to dwa zestawy mi się podobają ale sa płatne, mógłbym kupic ale nie wiem jak długo będę na CM i czy w ogóle będę, więc uważam to na razie za bezcelowe. Zmiana blokady jest w ustawieniach. A ikony aż takie ważne? Jest sporo motywów wystarczy poszukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Zmiana blokady jest w ustawieniach. A ikony aż takie ważne? Jest sporo motywów wystarczy poszukać No lubię mieć ikony które mi się podobają, nie lubię jakiś kolorowych, szukam jakichś w ciemnych kolorach. Nie o to mi chodziło, chodziło mi o motyw ekrany blokady. Pod tym względem MIUI jest nie do przebicia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Tak się zastanawiam czy na CM potrzebny jest greenify. Dostałem się do opcji 'ochrona prywatności" i tam są ciekawe opcje. Nie we wszystkich apk się pojawiają ale w sporej części tak, czyli 'usypianie", "automatyczny start" czy "wybudzanie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Jednak wracam do MIUI, więcej jest minusów niż plusów. CM poznałem i może kiedyś wrócę do niego ale przegrywa z MIUI. Jedyne co na plus to CM nie jest takie wypasione, mniej wodotrysków, lepszy na baterii i viper bez SelinuxModeChanger. Zadecydowało brak możliwości usunięcia nazw pod ikonami, dlatego i dla baterii przeszedłem na CM Dla samej baterii nie warto na nim siedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0j73k Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 a ja mam problemik, jak instaluje moda to pozniej wywala cały czas że aplikacja google została zatrzymana (czy jakos tak) co robię źle ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts