hhunter22 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Jak leci "pocztą" to jeszcze poczekacie Dokładnie. Ja wolałem dopłacić 14$ za dhla i mieć to w ciągu tygodnia. Wesołych Świąt!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 1 godzinę temu, hhunter22 napisał: Próbowałem zrobić zdjęcie telefonu drugim. Wychodzi bardzo przekłamane bardziej granatowe ale i tak nie widać tego. Pobrałem czarne zdjęcie i nie widzę tego problemu. No ale przy rogach masz jaśniej. Oto chodziło. Nie jest to "problem", bo 99% użytkowników nie zauważy tego ani nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Nie ma się co przejmować. U mnie na RN2 mam cały ekran ok, z dołu jest minimalnie ciemniejsze miejsce. BTW akurat na czarnym to najmniej widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 1 godzinę temu, hhunter22 napisał: Próbowałem zrobić zdjęcie telefonu drugim. Wychodzi bardzo przekłamane bardziej granatowe ale i tak nie widać tego. Pobrałem czarne zdjęcie i nie widzę tego problemu. No ale przy rogach masz jaśniej. Oto chodziło. Nie jest to "problem", bo 99% użytkowników nie zauważy tego ani nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Nie ma się co przejmować. U mnie na RN2 mam cały ekran ok, z dołu jest minimalnie ciemniejsze miejsce. BTW akurat na czarnym to najmniej widać. ___________ Nie jest. W zależności jaki kont nachylenia do zdjęcia to jest inaczej. Przypominam że na telefonie jest ładny czarny obraz na zdjęciu granatowy z odbiciami. Patrząc na telefon gołym okiem jest poprawnie. Ja wiem o czym mówisz. Mam to na starym tv. Brzegi są jasne przy czarnym ekranie. A np na monitorze od pc na ips jest prefekt. W telefonie czerń nie jest idealna ale nie ma podświetlonych brzegów. Specjalnie wrzuciłem 3 słabe bo słabe ale zdjęcia. Sprawdziłem to na czarnym granatowym i ciemnym szarym. Jest ok. Wesołych Świąt!!!! Ps wymyśl jak zrobić dobre zdjęcie telefonu telefonem to zrobię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 U mnie akurat rogi są równe, tylko górna i dolna belka przy samych końcach się pojaśniają. Widać zależy jaka sztuka się trafi, telefon oprócz tego dla mnie idealny, chociaż to też jest pierdoła, w wymiany nie ma się co bawić bo może przyjść gorsza sztuka, także mniejsza z tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 (edited) A przez fastboota nie da rady wgrać systemu po naszemu ? Przez fastboota chyba nie ma żadnej weryfikacji. Z tego co pamiętam. Coś by można tak zdziałać. Edited December 23, 2015 by wensz Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Próbowałem zrobić na granatowym. Jest ok. Ale nie idzie wgl zrobić dobrego zdjęcia. Przekłamuje aparat drugiego telefonu po całości. Na żywo jest poprawnie. A taka tapeta rzeczywiście Wesołych Świąt!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 1 godzinę temu, isaak napisał: Dołączam do pytania, ja zamówiłem telefon 3.12 i miał być wysłany 4.12 do dzisiaj nic nawet nie mam numeru paczki. od kogo kupiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Według mnie to jest efekt matrycy która odbija i wydaję się że po rogach jest jaśniej a jeśli się mylę to wystarczy spojrzeć w całkowitej ciemności i tyle ale też nie wykluczone, że to mogła być wada produkcyjna którą być może naprawili. Taką mam wyobraźnię że może tak być . Jeżeli gdzieś użyłem jakiegoś błędnego sformułowania lub słowa to wybaczcie Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 9 godzin temu, maaaciekmaaaniek napisał: od kogo kupiony? http://www.geekbuying.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Siedze na tym Sphinx'ie, telefon działa duużo lepiej niż na tym co Królik wgrał, ale pierwszy raz z rana naładowałem baterie do 100% i póki co te procenty potrafią lecieć w oczach. Nie wiem czy to wina romu bo długo na tym królikowym nie zabawiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) http://en.miui.com/thread-194174-1-1.html Będzie to normalnie śmigać? Doszedł mi telefon, a niezbyt chce siedzieć na tym pseudopolskim sofcie co Chińczycy wrzucają EDIT: Albo za pomocą tego http://pcsuite.mi.com/ dałoby się wgrać czysty soft? Edited December 24, 2015 by GeoRedfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
marandos Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Nikt chyba o to nie pytał, więc będę pierwszy :D. Ile GB w wersji 32gb mamy do dyspozycji bez instalowania swoich dupereli? Bo się poważnie zastanawiam nad rn2 a rn3, w dwójce na plus slot microsd... Zaś w note3 1gb ramu i 1000mAh więcej..W moim nexusie4 16gb te 11-12gb to było jednak trochę mało chcąc mieć sporej ilości muzyki czy trochę gier :P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 U mnie pokazuje 27,73gb. Też przesiadlem się z nexusa 4 i jak najbardziej polecam. Przepaść. Nexus od czasu jak dostał 5.0 to co chwilę miał jakieś swoje fochy a bateria nawet mimo wymiany na nową trzymała strasznie krótko. W redmi note3 jak na razie zero problemów ze stabilnością i płynnością a baterią jestem zachwycony Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio_21 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Mam pytanie, czy jak zamówię tu: http://www.honorbuy.com/595-xiaomi-redmi-note-3-3gb-ram-32gb-gray.html I jest opcja zamówienia z EU Warehouse. To naliczą mi cło i vat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dxnjel Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 13 minut temu, GeoRedfox napisał: http://en.miui.com/thread-194174-1-1.html Będzie to normalnie śmigać? Doszedł mi telefon, a niezbyt chce siedzieć na tym pseudopolskim sofcie co Chińczycy wrzucają EDIT: Albo za pomocą tego http://pcsuite.mi.com/ dałoby się wgrać czysty soft? Ja zainstalowałem i działa. Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 29 minut temu, rafcio_21 napisał: Mam pytanie, czy jak zamówię tu: http://www.honorbuy.com/595-xiaomi-redmi-note-3-3gb-ram-32gb-gray.html I jest opcja zamówienia z EU Warehouse. To naliczą mi cło i vat? Jeżeli idzie z Europy to nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marandos Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) 52 minuty temu, semespinha napisał: U mnie pokazuje 27,73gb. Też przesiadlem się z nexusa 4 i jak najbardziej polecam. Przepaść. Nexus od czasu jak dostał 5.0 to co chwilę miał jakieś swoje fochy a bateria nawet mimo wymiany na nową trzymała strasznie krótko. W redmi note3 jak na razie zero problemów ze stabilnością i płynnością a baterią jestem zachwycony Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk No właśnie nie powiem, nexus zaczyna mnie irytować powoli, często wysypuje mi się youtube i twitch, że nawet w spokoju pooglądać się nie da(słyszałem że ma z tym problem większość nexusów). Z baterią wiadome też nie za ciekawie. Będę się musiał staruszka pozbyć i przejśc na note2 lub 3 jakoś po świętach . Dzięki. Edited December 24, 2015 by marandos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Trochę dziwna sytuacja, ogólnie w telefonie jest koło 3 GB pamięci RAM, po czyszczeniu cache pamięci wyświetlało mi się koło 2 GB wolnej i co jakiś czas wartość spadała, teraz pisze, że z 3 GB wolnej mam 1.3 GB .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 43 minuty temu, Marcin_89 napisał: Trochę dziwna sytuacja, ogólnie w telefonie jest koło 3 GB pamięci RAM, po czyszczeniu cache pamięci wyświetlało mi się koło 2 GB wolnej i co jakiś czas wartość spadała, teraz pisze, że z 3 GB wolnej mam 1.3 GB .... No i gdzie widzisz problem? W telefonie masz 3GB RAMu a nie 3GB WOLNEGO RAMu. Android + MIUI biorą sporo ramu, przy normalnym użytkowniu, nawłączanych gierkach mam około 800mb wolnego RAMU też oczywiście przy wersji 3GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Ale u mnie nie ma żadnych uruchomionych aplikacji ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Jeśli nie masz uruchomionych aplikacji i masz 2GB wolnego RAMu to jest to w pełni normalne. Android + ciężka ale najlepsza nakładka MIUI biorą właśnie około 1GB RAM na czysto. Z resztą nie patrz na ten wskaźnik, przy 3GB nigdy Ci tego RAMu nie braknie, to że coś tam źle pokazuje to na 99% kwestia ROMu, wyjdzie stabilny Sphinx, wgraj go sobie i po problemie. Aktualnej bety V1c nie polecam, jest strasznie szybki ale jest battery drain, z tego co widzę kwestia baterii będzie poprawiona w stable wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 29 minut temu, rafcio_21 napisał: Mam pytanie, czy jak zamówię tu: http://www.honorbuy.com/595-xiaomi-redmi-note-3-3gb-ram-32gb-gray.html I jest opcja zamówienia z EU Warehouse. To naliczą mi cło i vat? Jeżeli idzie z Europy to nie To nie jest takie proste Niektóre sklepy przepakowują przesyłki i nadają je z Eu, wtedy nie ma VAT, a niektóre niby wysyłają z Eu, ale towar jest jakby tylko w poczekalni w EU, nie przeszedł odprawy celnej i wtedy może być Vat naliczony. Tak jak to było od Goldwaya z Estonii. Plus taki ze szybko idzie z Eu,chociaż z Estonii szedł mi telefon ok tygodnia, a Zchin ostatnio przyszedł mi dhlem w 3dni wysłane z RN2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Witajcie. Proszę powiedzcie mi taką rzecz. Mam RN 3 jakiś tydzień wszystko niby jest ok ale mam zainstalowanego softa z j.polskim i czy przez to moja bateria moze wytrzymywać tylko 1 dzień? 9:00 - 100% 23:00 - 15% Raczej często mam telefon w łapie ale mimo wszystko wydaje mi się, że powinno być o wiele lepiej? Zastanawiam się czy to moze być przez ten gówniany soft? Nigdy nie bawiłem się w zmianę softu wiem, że teraz jest jakaś nowa aktualizacja, która mi oczywiście nie wyskoczyła. I nie wiem czy coś z nią robić? Następny błąd jaki jest to ciągle wyskakuje mi, że nie moze połaczyć się z pocztą wpisuję dobre hasło i jest lipa. (chodzi o tą pocztę(aplikacje), która jest w telefonie od początku. Panowie jakieś rady? Jeśli chodzi o cierpliwość to nigdzie mi się nie śpieszy mogę zaczekać na ten soft z językiem polskim chociaż angielski nie robi mi różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Wszystko możliwe, kto wie co tam dokładnie chińczyk zmajstrował. Podaj lepiej ile godzin świecił wyświetlacz. Jeśli 4-5 to nie jest jeszcze tak źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 @d3tr0 - no, u mnie dzisiaj wyświetlacz 4h, MMX Racing - 26 minut, Trials Frontier - 14 minut, Chrome - 55 minut, na baterii od prawie doby i zostało jeszcze 32% Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 2 godziny temu, d3tr0 napisał: Wszystko możliwe, kto wie co tam dokładnie chińczyk zmajstrował. Podaj lepiej ile godzin świecił wyświetlacz. Jeśli 4-5 to nie jest jeszcze tak źle. No to jest lipa bo pokazuje mi 2h... dorzuce zdjęcia: Co o tym myślisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 System sam w sobie Ci strasznie baterię pożera! Nie blokuje coś wejście w deep sleep? U mnie to wygląda mniej więcej tak, a w między czasie zrobiłem jeszcze trzy aktualizację. Wczoraj od 100% do 15% SoT było na poziomie niecałych 7 h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 4 minuty temu, Tajniak napisał: System sam w sobie Ci strasznie baterię pożera! Nie blokuje coś wejście w deep sleep? U mnie to wygląda mniej więcej tak, a w między czasie zrobiłem jeszcze trzy aktualizację. Wczoraj od 100% do 15% SoT było na poziomie niecałych 7 h. Tajniak no ja mam ogólnie soft z językiem polskim... czyli jakieś gówno. Nic nie zmieniałem od początku zainstalowałem sobie kilka aplikacji potrzebnych i tylko tyle. Co poradzisz żebym zrobił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Nie ma, według mnie, sensu bawić się w sprawdzanie co drenuje baterię i próbowanie zrobić coś z tego systemu. Podstawą jest posklejany polski soft i to pewnie on odpowiada za wszystkie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Też obstawiam, że to wina tego softu. Mi system pożarł 7%, a ekran 71% (5h 20 min SoT) całej energii, a zostało mi się jeszcze 29% Spróbuj poszukać jakiś inny soft, podobno coś można wgrać, tylko któraś wersja też drenuje baterię Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 To powiedzie mi jak wywalic ten soft żeby mieć podstawowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Ściągnąć z en.miui.com ostatnia wersje dla fastboot i wrzucić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Możesz to zrobić Flash Toolem, możesz to zrobić Mi PC Suite, angielskie forum MIUI czeka otworem. Ja mam Sphinxa V1c beta i u mnie SOT 4h i zostało 18% baterii, ekran 70%, WIFI i BT cały czas włączone, trochę YT, trochę Chrome, no i trochę więcej grania w gry 2D więc to też słaby wynik. Najlepiej po prostu stockowy najnowszy ROM od Xiaomi na te chwile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 9 godzin temu, fakeeus napisał: Możesz to zrobić Flash Toolem, możesz to zrobić Mi PC Suite, angielskie forum MIUI czeka otworem. (...) Jeżeli chce ten śmieciowy zamienić na normalny to muszę jakoś robić wipe'a czy coś, czy po prostu mogę do Updater'a wrzucić zip'a i się zainstaluje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Nie kombinuj z zipem przy tym śmieciowym ROMie bo jeszcze wpadnie w bootloopa, wgraj najlepiej Flash Toolem. Wipe zrobi się automatycznie, pozgrywaj sobie wszystko bo chyba pamięć wewnętrzną też czyści. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts