Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 - Dyskusja ogólna

Pytka

Recommended Posts

Absolutnie nie twierdzę, że Buriza włożył zamiast telefonu bezpiecznik. Jednak nie wywiązał się z umowy bo nie dostarczył telefonu. Ten poszkodowany paczkę otwierał w pracy przy świadkach, jeśli mu starczy samo zaparcia to wygra w każdym sądzie. A twierdzenia sprzedawcy, że powinien ją otwierać przy listonoszu to bzdura. Listonosz nie ma obowiązku być przy otwieraniu paczki nie ma też żadnych papierów by ewentualnie sporządzić protokół, jeśli wykaże dobrą wolę to poczeka na otworzenie paczki ale wtedy " robi" za świadka nic więcej.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, czupryneq napisał:

odnośnie kupna z Polski:
- użytkownik topkamerki_pl niestety nie posiada na ten moment na stanie telefonów, na początku tygodnia ma jakoś przyjść, więc jak ktoś zamówił to przed świętami powinien dostać
- jak z dostępnością u królika? ktoś coś? dodzwonić się nie można, a na email jeszcze czekam :D

Kupiłem od Królika złotą wersje 3/32 i po 2 dniach telefonik już u mnie, na razie żadnych defektów nie widać więc polecam :)

25 minut temu, Tajniak napisał:

Jak wygląda sprawa z ładowaniem baterii zaraz po wyjęciu z pudełka?

Rozumiem, że baterii już nie trzeba formować, ale telefon po wyjęciu z pudełka należy pierw naładować do pełna, czy można od razu używać nowej zabawki? ;)

Kiedyś o tym dużo czytałem. W dzisiejszych telefonach formatowanie baterii psuję baterię.
Generalnie otwierasz bateria ma z 40% i działasz. Jeśli chcesz żeby służyła ci dłużej to staraj się jej nie rozładować do końca ani nie ładować do 100%
Ale zdań na ten temat jest chyba z milion :)

1 godzinę temu, dospamu777 napisał:

Kiedyś o tym dużo czytałem. W dzisiejszych telefonach formatowanie baterii psuję baterię.
Generalnie otwierasz bateria ma z 40% i działasz. Jeśli chcesz żeby służyła ci dłużej to staraj się jej nie rozładować do końca ani nie ładować do 100%

Nie do końca się zgodzę.....nie można zejść z napięciem poniżej pewnej granicy ...to szkodzi każdemu aku...natomiast zrobiłem kiedyś test (pracowałem w tel. i miałem dostęp do aku)  i 1 nie formowałem 2 szt tak...na drugiej parę godzin dłużej trzymał tel....wiec jednak coś daje. W smartfonach rozładowuję raz na jakiś czas do wyłączenia a następnie ładuję  przez noc....nigdy nie zauważyłem aby tel po jakimś czasie krócej trzymał....najdłużej miałem Nexusa 4 , prawie 2 lata a trzymał może nieznacznie krócej jak od nowości.

1 godzinę temu, dospamu777 napisał:

ja mam takie zdanie... nie przesadzać, normalnie używać. średnio co 2 lata zmienia się telefon i tak. nigdy nie padła mi bateria samoistnie. jak wyszły pierwsze galaxy s, miałem jedyneczkę, po 1.5 roku zacząłem kombinować z romami iiiii..... uwaliłem baterię, nie trzymała dłużej jak 3-4h. jedyny przypadek. a tak poczyniwszy od telitala gm 220e do dnia dzisiejszego przerobiłem lekko z 30tel :) nigdy nie było problemu z baterią, nawet rn3 używałem aż sie rozładuje 2x do zera, a potem ładowanka. nigdy to nie zaszkodziło wiec tak robię. a potem to różnie. raz do pełna ładuje raz nie... 

btw dziś na rn3 przez cały dzien do teraz -35% bateria.. na rn2 już zostałoby 30-40%. ustawienia niby te same. jednak jest różnica.

• Like 1

3 godziny temu, dospamu777 napisał:

Ja kupiłem tu
http://www.xiaomi4you.pl/
I co mogę powiedzieć

Z tego co się orientuję mają wersje grey i silver.

Soft jest z częściowo polskim menu. Brak oryginalnej ładowarki wsadzili jakaś chińską podróbę apple.
Wgrane już było google play.

Co do telefonu. Wkurza mnie że jeszcze nikt nie powiedział ze ta cała metalowa obudowa wcale nie jest z metalu. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Owszem jak telefon jest zimny trudno uznać to za plastik ale po lekkim nagrzaniu coraz bardziej mi go przypomina. Może rzeczywiście jest to aluminium, ale jeśli jest to bardzo cienkie.
Wiem że to tani telefon ale skoro piszą ze jest metalowy to niech będzie metalowy.
Kolejna wada to rozmiar czcionki. Póki co nie ma rozmiaru XS. Przez to taki duży wyświetlacz zupełnie niema sensu bo przestrzeń robocza ikony itp są identyczne jak w mi4. Mam nadzieję ze zmiana softu/aktualizacja pomoże.

Zdjęcia są ok. Trochę gorsze od mi4 ale lampa lepsza. W mi4 zdjęcia z lampą wychodzą jakby ktoś wstał z trumny. Tutaj jest lepiej.
Filmy w porównaniu do mi4 jakby bardziej ostre ale kratkują.

Co do czytnika inni. Umiejscowienie sprawa ze trudno jest w niego trafić tą samą częścią palca, co też na 5 prób 1 jest złą i telefon się nie odblokowuje. Może kwestia przyzwyczajenia albo aktualizacji.

Grubość alu widać po oczku na odcisk....trochę szukasz wad na siłę....ile tego alu mają pakować ??? to nie bolid F1......mam zupełnie inne odczucia na pozytyw oczywiście.

• Like 1

Ładować do pełna można spokojnie, jedynie rozładowywanie do 0 nie jest zbytnio zalecane, chociaż i tak też nic wielkiego sie nie stanie bo bateria zawsze przytrzyma te resztkę.

Wczoraj wieczorem wpłaciłem, a Królik dopiero w poniedziałek wyśle. :/

• Like 1

Mi bardzo odpowiada czytnik linii. Lepszy jak przycisk w g2. Gdyby jeszcze reszta przycisków była z tyłu jak w LG był by czad. Btw mi się zawsze odblokowuje. Może dlatego że mam duże paluchy albo jestem przyzwyczajony do guzika w LG.

Wesołych Świąt!!!!

5 godzin temu, czupryneq napisał:

odnośnie kupna z Polski:
- użytkownik topkamerki_pl niestety nie posiada na ten moment na stanie telefonów, na początku tygodnia ma jakoś przyjść, więc jak ktoś zamówił to przed świętami powinien dostać
- jak z dostępnością u królika? ktoś coś? dodzwonić się nie można, a na email jeszcze czekam :D

Jak kupiłem u Królika wczoraj o 12 i napisał mi dopiero dzisiaj maila że towar spakowany czeka na kuriera i jak się pokaże to następny będzie mail z numerem wysyłki.

Napisane szablonowo. 

Także tak różowo nie jest, jeżeli jeszcze dzisiaj nie wysłał, bo tak to przeciągnie się do poniedziałku i będzie 6 dni :(

1 minutę temu, darthnorbe napisał:

Jak kupiłem u Królika wczoraj o 12 i napisał mi dopiero dzisiaj maila że towar spakowany czeka na kuriera i jak się pokaże to następny będzie mail z numerem wysyłki.

Napisane szablonowo. 

Także tak różowo nie jest, jeżeli jeszcze dzisiaj nie wysłał, bo tak to przeciągnie się do poniedziałku i będzie 6 dni :(

Pójdzie pewnie w poniedziałek razem z moim xD

Pójdzie pewnie w poniedziałek razem z moim xD

I jeszcze jedno napisali mi tak:

"

witam,

ten model będzie dostępny grafitowy od poniedziałku, srebrnych nie mamy

"

A potem że:

" Witaj Norbert ********!

Informujemy, że w dniu dzisiejszym Twoje zamówienie zostało skompletowane i oczekuje na odbiór przez kuriera. W momencie odbioru przesyłki zostaniesz o tym poinformowany osobnym e-mailem oraz otrzymasz numer listu przewozowego dzięki, któremu możesz śledzić dostawę na stronie przewoźnika.

Dziękujemy za udaną transakcje i zapraszamy do korzystania z naszej oferty w przyszłości.

--
Pozdrawiamy,
www.KRÓLIK24.pl"

Czyli co w końcu? Wyślą mi grafitowego? Ja nie chcę i napisałem że chcę srebrnego zaraz po kliknięciu kup teraz. Jaja sobie robią?

Moze ktos wrzucic filmik z rozpakowania telgo sprzetu

?

tyle osob juz ma a na filmiku jeszce nie widzialem :0

chcialbym zaokraglone ksztalty jakos porownac do rn2 ..chociaz mysle ze tel dla mnie bez karty sd  jakos nie przejdzie ale aluminium  kusi :>

Ja kupowałem u użytkownika xiaomi4you na allegro jednak po wejściu np w komentarze wyskakuje użytkownik gopal130. Kontakt z nim bardzo dobry. Telefon dotarł po dwóch dniach. Mogę go szczerze polecić. Co do softu to jest juz jakiś j.polski ale bardzo słabo przetłumaczone. Jest to mój pierwszy telefon od xiaomi i na ta chwilę jestem zadowolony.

Panowie wszyscy dyskutujecię gdzie kupic jakie wady i zalety, ale ja nigdzie nie widze pewnej informacji o odblokowaniu bootladera, wrecz informacje ze odblokowanie nie jest pewne. Dla mnie do czasu odblokowania telefon nie jest pelno wartosciowy... ma ktos jakieś info?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

14 minut temu, mihaszek napisał:

Panowie wszyscy dyskutujecię gdzie kupic jakie wady i zalety, ale ja nigdzie nie widze pewnej informacji o odblokowaniu bootladera, wrecz informacje ze odblokowanie nie jest pewne. Dla mnie do czasu odblokowania telefon nie jest pelno wartosciowy... ma ktos jakieś info?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Odblokowany będzie na pewno, kwestia czasu. Na pewno sporo osób próbuje to jakoś rozwikłać sądząc po angielskim forum miui

2 godziny temu, darthnorbe napisał:

Czyli co w końcu? Wyślą mi grafitowego? Ja nie chcę i napisałem że chcę srebrnego zaraz po kliknięciu kup teraz. Jaja sobie robią?

Przed kupnem mogłeś zadzwonić o czym piszą na dole aukcji ew. przeczytać tylko ten temat, już 2 razy się przewinęło tu, że mówią, że nie mają srebrnych.

4 minuty temu, fakeeus napisał:

Przed kupnem mogłeś zadzwonić o czym piszą na dole aukcji ew. przeczytać tylko ten temat, już 2 razy się przewinęło tu, że mówią, że nie mają srebrnych.

" Przed kupnem mogłeś zadzwonić o czym piszą na dole aukcji ew. przeczytać tylko ten temat, już 2 razy się przewinęło tu, że mówią, że nie mają srebrnych. "

Tak, napisali to, dzisiaj. Jak ja kupiłem wczoraj w południe telefon. Trochę nie fair.

Czyli Ty kupiłeś czarny? Bo mi tak jakoś średnio pasuje.

Edited by darthnorbe

Co do tego zwracam honor ale to że nie mają srebrnego przewija się na forum od wtorku, tutaj też gdzieś było ale szybciej znalazłem tu: http://miuipolska.pl/forum/topic/6494-sklep_tv-sat-opinie/?page=2#comment-106845

Ja tam wole grafitowy bo ramka oddzielająca wyświetlacz od digitizera nie jest tak widoczna jak w białej czy złotej wersji.

1 minutę temu, fakeeus napisał:

Co do tego zwracam honor ale to że nie mają srebrnego przewija się na forum od wtorku, tutaj też gdzieś było ale szybciej znalazłem tu: http://miuipolska.pl/forum/topic/6494-sklep_tv-sat-opinie/?page=2#comment-106845

Ja tam wole grafitowy bo ramka oddzielająca wyświetlacz od digitizera nie jest tak widoczna jak w białej czy złotej wersji.

Wiesz. Mnie to nie interesuje. Skoro mają aukcję a tam pisze dokładnie:

"

Na tej aukcji dostępny jest kolor grafitowy i srebrny.
Kolor złoty jest na naszej innej aukcji. "

I nie było żadnej informacji odnośnie tego że nie ma koloru srebrnego.

Ilość tak samo patrzysz:

"

cena kup teraz
999,00 zł

z 910 sztuk

"

No to człowieku, albo mają, albo nie mają, to jest robienie w konia.

9 minut temu, fakeeus napisał:

Ale zrozum, że ja ich nie bronie tylko po prostu piszę, że gdybyś wcześniej trochę lepiej się rozejrzał jak już tu jesteś na tym forum to oszczędziłbyś sobie rozczarowania i czasu.

Tak, oszczędziłbym sobie. Jednak było parę pozytywnych komentarzy, nie zwróciłem uwagi wtedy na to bo myślałem że będę brał z Chin. Jednak aukcja do czegoś zobowiązuje. Na allegro kupuję nie od dzisiaj i zasady są takie że jak coś jest na aukcji to ma być. Przez prawie 10 lat kupiłem wiele przedmiotów i takie zachowania jak królika są marginalne i nie należą za bardzo do osób których można zaufaniem obdarzyć, bo jak można, gdy masz aukcje, kupujesz a nagle gościu odstawia takie rzeczy. Nie ma na stanie? To od razu się pisze a nie dopiero potem jak gościu kupi. 

Edited by darthnorbe

Zgadzam się. Nie rozumiem takiego czegoś jak jest aukcja gdzie jest 1000szt a w rzeczywistości ich niema. Skoro zamówili powiedzmy 100 sztuk to tyle powinno być wystawione. Do tego powinno być tak że 1 kolor= 1 aukcja. Za wystawianie czegoś czego się niema allegro powinno karać. 

• Like 2

Zgadzam się. Nie rozumiem takiego czegoś jak jest aukcja gdzie jest 1000szt a w rzeczywistości ich niema. Skoro zamówili powiedzmy 100 sztuk to tyle powinno być wystawione. Do tego powinno być tak że 1 kolor= 1 aukcja. Za wystawianie czegoś czego się niema allegro powinno karać. 

Bo jak nie ma to zamawiają kolejną partię a Ty czekasz. Allegro nie wnika dla nich liczy się kasa za prowizję. Kolejny kretyński pomysł to aukcje do wyczerpania zapasów. Wyszukiwarka to też dno. Jedyne co im ostatnio wychodzi to ten filmik z Twardowskim i Smokiem.

Wesołych Świąt!!!!

2 godziny temu, hhunter22 napisał:

Bo jak nie ma to zamawiają kolejną partię a Ty czekasz. Allegro nie wnika dla nich liczy się kasa za prowizję. Kolejny kretyński pomysł to aukcje do wyczerpania zapasów. Wyszukiwarka to też dno. Jedyne co im ostatnio wychodzi to ten filmik z Twardowskim i Smokiem.

Wesołych Świąt!!!!

Liczy się REGULAMIN ALLEGRO, a w nim pisze że sprzedawca ma wysłać towar w określonym czasie, który podaje na aukcji. Jak chodzi o Królika to jest to jak widać:

"

płatność z góry
pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
przybliżony czas realizacji
Przesyłka kurierska
15,00 zł
0,00 zł
20
4 dni
Odbiór osobisty po przedpłacie
0,00 zł
0,00 zł
1
3 dni
płatność przy odbiorze
pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
Przesyłka kurierska pobraniowa
20,00 zł
0,00 zł
20
4 dni
Odbiór osobisty
0,00 zł
0,00 zł
1
3 dni

"

I co najlepsze dostałem odpowiedz:

" będzie prawdopodobnie po nowym roku "

No ręce opadają.

To co wkleiles to nie regulamin, to wycinek z opcji dostawy towarów, a tu jest wyraźnie napisane że to przybliżony czas. Oczywiście żeby nie było też uważam że to chamstwo, za taką kasę i w tym czasie spokojnie z Chin by kurierem dotarło z ubezpieczeniem od VAT

wysłane z RN2

5 godzin temu, darthnorbe napisał:

Liczy się REGULAMIN ALLEGRO, a w nim pisze że sprzedawca ma wysłać towar w określonym czasie, który podaje na aukcji. Jak chodzi o Królika to jest to jak widać:

"

płatność z góry
pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
Przesyłka kurierska
15,00 zł
0,00 zł
20
4 dni
Odbiór osobisty po przedpłacie
0,00 zł
0,00 zł
1
3 dni
płatność przy odbiorze
pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
Przesyłka kurierska pobraniowa
20,00 zł
0,00 zł
20
4 dni
Odbiór osobisty
0,00 zł
0,00 zł
1
3 dni

"

I co najlepsze dostałem odpowiedz:

" będzie prawdopodobnie po nowym roku "

No ręce opadają.

ludzie zrozumcie że allegro ma głęboko w poważaniu to ze sprzedający nie ma towaru na stanie. dla nich sie liczy prowizja!!!! zgłaszałem wiele razy do allegro, przez formularz, FB i mailowo zeby sie za to wzięli żeby wprowadzili dla zalogowanego klienta opcję "zgłoś nie aktualną ofertę" - nikt nawet nie raczył odpisać. a każda aukcja którą zgłaszałem że jest nie aktualna wisiała nadal. ja proponuję przed zakupem dzwonić, pisać do sprzedawców czy maja go na stanie minute przed kliknięciem. oszczędzasz sobie nerwy w ten sposób. allegro to firma a to = biznes. a jak ktoś nie ma towaru ich nie intarara. w momencie gdybyś nie dostał wgl towaru/zwrotu kasy możesz coś tam próbować walczyć. 

Witam wszystkich, 

Po niemal trzech latach użytkowania LG G2, a też nie mogąc się doczekać na premierę LG G5, zamówiłem wczoraj Redmi Note 3.
Widziałem go na żywo u jednego ze sprzedawców i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, szczególnie to odblokowywanie czytnikiem linii - genialne

Zamówiłem również u królika, razem z opaską miband 1S + słuchawki - wszystko wczoraj, dziś dostałem e-mail że zamówienie jest kompletowane, więc duża szansa że wyjdzie przed wigilią ;-)

Patrząc i analizując sprzedawców Redmi3, wydaje się że jest najbardziej wiarygodny (firma istnieje kilka lat) sprzedaje, FVAT i 24mies gwarancji robią swoje.
W ostatnim tygodniu musi mieć tam niezły młyn - samych telefonów Xiaomi i akcesoriów tej firmy sprzedał kilka tysięcy + kilka tysięcy innych akcesoriów które również ma. 
Muszą się ładnie uwijać :) 

18 minut temu, mFMkrakow napisał:

Witam wszystkich, 

Po niemal trzech latach użytkowania LG G2, a też nie mogąc się doczekać na premierę LG G5, zamówiłem wczoraj Redmi Note 3.
Widziałem go na żywo u jednego ze sprzedawców i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, szczególnie to odblokowywanie czytnikiem linii - genialne

Zamówiłem również u królika, razem z opaską miband 1S + słuchawki - wszystko wczoraj, dziś dostałem e-mail że zamówienie jest kompletowane, więc duża szansa że wyjdzie przed wigilią ;-)

Patrząc i analizując sprzedawców Redmi3, wydaje się że jest najbardziej wiarygodny (firma istnieje kilka lat) sprzedaje, FVAT i 24mies gwarancji robią swoje.
W ostatnim tygodniu musi mieć tam niezły młyn - samych telefonów Xiaomi i akcesoriów tej firmy sprzedał kilka tysięcy + kilka tysięcy innych akcesoriów które również ma. 
Muszą się ładnie uwijać :) 

nie ciesz się za wczasu :D tfu tfu żebym nie zapeszył

nie ma presji, prędzej czy później przyjdzie.
ostatnio zamawiałem skode superB III - termin oczekiwania to 7 miesięcy, więc tydzień w tą czy tydzień w tamtą przy telefonie, różnicy mi aż takiej nie robi, chociaż zdaję sobie sprawę i rozumiem osoby które zamówiły i chcą jak najszybciej.

2 godziny temu, hhunter22 napisał:

ludzie zrozumcie że allegro ma głęboko w poważaniu to ze sprzedający nie ma towaru na stanie. dla nich sie liczy prowizja!!!! zgłaszałem wiele razy do allegro, przez formularz, FB i mailowo zeby sie za to wzięli żeby wprowadzili dla zalogowanego klienta opcję "zgłoś nie aktualną ofertę" - nikt nawet nie raczył odpisać. a każda aukcja którą zgłaszałem że jest nie aktualna wisiała nadal. ja proponuję przed zakupem dzwonić, pisać do sprzedawców czy maja go na stanie minute przed kliknięciem. oszczędzasz sobie nerwy w ten sposób. allegro to firma a to = biznes. a jak ktoś nie ma towaru ich nie intarara. w momencie gdybyś nie dostał wgl towaru/zwrotu kasy możesz coś tam próbować walczyć. 

Strasznie fajnie. I co mam teraz zrobić? Królik ma wszystko w tyle. Jak mu napisałem że jak nie ma srebrnej wersji to chcę zwrot kasy. Nie odpisuje. Telefonu też nie odbiera. Chyba zostałem zrobiony w bambuko.

Edited by darthnorbe

2 godziny temu, darthnorbe napisał:

Strasznie fajnie. I co mam teraz zrobić? Królik ma wszystko w tyle. Jak mu napisałem że jak nie ma srebrnej wersji to chcę zwrot kasy. Nie odpisuje. Telefonu też nie odbiera. Chyba zostałem zrobiony w bambuko.

spokojnie, nawet jakby nie uwzględnił twojej prośby to i tak masz 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.