BoyBen Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 (edited) Witam bardzo. Czy mając wersję 5.11.19 mogę zainstalować wersję 5.11.5 bez utraty danych? Edited November 23, 2015 by BoyBen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Możesz spróbować Kopii MIUI, powrotu, full wipe i przywrócenia kopii. Inaczej będą FC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoyBen Posted November 21, 2015 Author Share Posted November 21, 2015 Niestety nie utworzyłem żadnej kopii, a automatyczna kopia jest wyłączona. Jak inaczej mogę to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Kopię możesz zrobić w każdym momencie. Wiadomo, nie wszystko może się przywrócić na starym, ale większość powinna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoyBen Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 Czyli jak mam to zrobić? Kurcze, nie orientuje się w tym za bardzo. Ta wersja 5.11.19 to jakaś tragedia na RM2. Chciałbym jak najszybciej wrócić do starszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoyBen Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Poprawiona. Ktoś mi pomoże wrócić do wcześniejszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Właśnie z wersji aktualnej wróciłem do 5.9.24. Po wszystkim tylko vipe cash i jak na razie wszystko jest w porządku. Wytapatalkowane z XRN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho22 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Mój powrót do starszej wersji opierał się tylko na zrobieniu wipe cash i dalvik. Jak dotąd nie ma problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 No niestety, problemy są... GPS odświeża się dokładnie co 8 sekund. Stoję, a mam 32 km/h, jadę a tu zero km/h (Automapa). Yanosik działa, lecz nie pokazuje prędkości - cały czas 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melonito Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Czy konieczne jest użycie MiFlash, aby powrócić do starszej wersji tak jak jest to napisane w changelog'u ? Czy poprostu mogę skorzystać z metody 1 instalacji i wykonać reset do ustawień fabrycznych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 To zależy, jeżeli ta wcześniejsza wersja bazuje na tej samej wersji androida to wystarczy wgrać i zrobić wipe cache/dalvik . W każdym innym przypadku pozostaje MiFlash, a potem wgrywanie kopii aplikacji (chociaż mogą być cyrki, nie polecam kopii MIUI do tego) Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoyBen Posted November 26, 2015 Author Share Posted November 26, 2015 Ktoś mi wytłumaczy łopatologicznie jak wrócić do starszej wersji bez utraty danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Kopia zapasowa MIUI, potem pełny wipe, instalacja wybranego ROMu, potem przywrócenie danych app z kopii Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts