owiec0001 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Ja dziś również dostałem maila od Inpostu. Odstąpiłem od zamówienia w sobotę i nie dostałem odpowiedzi do tej pory. Zakładam, że odpiszą mi, że paczka już nadana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 1 godzinę temu, Keleos napisał: Dostałem dzisiaj info od InPostu, że mój telefon (który kupiłem u innego źródła w piątek i aktualnie już go mam...) został wysłany... W piątek wysyłałem odstąpienie od umowy z żądaniem zwrotu pieniędzy i niewysyłania towaru. Olali to. Odbierać przesyłkę czy im zostawić w paczkomacie do zwrotu? Jakieś sugestie Możesz albo olać i po 3dniach zostanie odesłane, albo podejść do paczkomatu i tam jest chyba opcja do odesłania... pewny nie jestem. 1 godzinę temu, Dobry Papa napisał: Nie wiem. Napisałem co wiem xD Ogólnie wycofywanie niektórych przesyłek listowych wiąże się z pewną reorganizacją więc pomyślałem, że może mieć jakiś związek z chwilowymi problemami. A co do reszty - mnie inpost zawiódł dwa razy - raz przez 2 dni paczka była w doręczeniu i niewiedzieć czemu do mnie nie trafiła bo byłem cały dzien w domu, a drugi był własnie dziś bo bardzo zależało mi na paczce w piątek i dlatego wziąłem kuriera. Poza tym z inpostu byłem zawsze zadowolony. Może faktycznie sklep robi tak jak piszesz. W sumie po nich można się wielu rzeczy spodziewać. Było głośno o tym z 10-15 stron temu xD, generują etykietę masowo, a potem jak zrobią tak jest, a kto się nie załapie, trudno, co oni się będą przejmować. U mnie w mieście kurier działał różnie, raz 24, raz 48h, ale 2dni roboczych nigdy nie przekroczył, natomiast paczkomat zawsze w 24h na miejscu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onex Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Wysłali dzisiaj komuś telefon? Jeśli tak to jaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zablociak Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 (edited) 18 minut temu, Onex napisał: Wysłali dzisiaj komuś telefon? Jeśli tak to jaki. Wysłano dziś mój Redmi 3 PRO 3/32GB LTE (grafit) + słuchawki Piston V3. Zamówiony 12.07 ok. 13-tej, opłacone PayU. Zdziś, 15:01 - mail od sklepu "Twoje zamówienie zostało zrealizowane" + faktura VAT 16:17 - Nadano paczkę (o 14:56 wygenerowano etykietę) InPost 18:58 - "Przesyłka jest transportowana między oddziałami InPost" Czyli pewnie jutro będzie u mnie... Edited July 18, 2016 by zablociak kolorki :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
owiec0001 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Wysłali pewnie hurtem o 18:58 bo mam taki sam czas zmiany statusu na w trasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keleos Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Moja przesyłka to dokładnie to samo - Redmi 3 Pro 32GB - dzisiaj mieli najwyraźniej dostawę.. ja dostałem info o 16:14! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brqsl Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Moja przesyłka to dokładnie to samo - Redmi 3 Pro 32GB - dzisiaj mieli najwyraźniej dostawę.. ja dostałem info o 16:14! No to ja czekam na 2/16GB, mam nadzieję, że jutro też mi wyślą. Sent from my SGP521 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalXYZ Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Ja zamówiłem 13.07, potwierdzenie zrealizowania zamówienia dostałem 14.07, a wysyłka dzisiaj o 18 zamawiałem Xiaomi Redmi Note 3 Pro – 3/32GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 42 minuty temu, brqsl napisał: No to ja czekam na 2/16GB, mam nadzieję, że jutro też mi wyślą. Sent from my SGP521 using Tapatalk No ja też czekam na ten model i cisza w temacie... Coś czuję, że możemy trochę dłużej poczekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamoo Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Nic z nimi nie załatwiać, NIE KUPOWAĆ! Mnie wysłali wadliwy telefon- chciałem zwrotu pieniędzy, to oddali 350zł mniej, bo z telefonu folijkę ściągnąłem i wg nich już nie oddałem nowego- OSZUŚCI! Na szczęście cwaniaczek ma jednoosobową działalność gospodarczą, to jak nie wyśle mi kasy do piątku (tak jak na przedsądowym wezwaniu do zapłaty), to chłopina nie dość , że odda całość, łącznie z kosztem wysyłki, to beknie jeszcze za koszty sądowe i wynagrodzenie mojego prawnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 1 godzinę temu, Adamoo napisał: Nic z nimi nie załatwiać, NIE KUPOWAĆ! Mnie wysłali wadliwy telefon- chciałem zwrotu pieniędzy, to oddali 350zł mniej, bo z telefonu folijkę ściągnąłem i wg nich już nie oddałem nowego- OSZUŚCI! Na szczęście cwaniaczek ma jednoosobową działalność gospodarczą, to jak nie wyśle mi kasy do piątku (tak jak na przedsądowym wezwaniu do zapłaty), to chłopina nie dość , że odda całość, łącznie z kosztem wysyłki, to beknie jeszcze za koszty sądowe i wynagrodzenie mojego prawnika Czekam na dalszy rozwój sytuacji, żeby jakby co mieć podkładkę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumek Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Coś tu długo cisza panuje. Pewnie wszyscy za kurierami jak za pokemonami po mieście ganiają Edited July 19, 2016 by pumek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurano Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Zamowione 13 .otrzymalem 14 potwierdzenie realizacji zamowieniai i dalej nic, xiaomi red pro 3/ 32gb 3gb grafitowy. Kontakt jak kazdy pisal, zerowy. Edited July 19, 2016 by kurano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keleos Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Swoja droga nie da sie na forum zrobic prostej ankiety jako post wyrozniony na gorze z opcjami "Czy polecasz sklep? - bardzo, moze byc, niezbyt, zdecydiwanie nie" ? Byloby wizualnie latwiej ogarnac niz czytac 30 stron tematu... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
McG Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Witam, śledzę ten temat od zeszłego tygodnia, ale dzisiaj postanowiłem że w końcu ,,dam głos" Historia zamówienia Xiaomi Redmi 3 Pro - 3/32 LTE - kolor grafit: 13.07.2016 - 21:00 - dzień ,,0" - złożenie zamówienia, kilka chwil później automatyczne potwierdzenie przyjęcia zamówienia do realizacji; 16.07.2016 - 19:53 -pierwsza odpowiedź, hurtowa, z informacją o czasie realizacji zamówienia ok. 4 dni roboczych; 18.07.2016 - 10:18 - druga odpowiedź - potwierdzenie, że posiadają model i kolor na stanie; 19:07.2016 - 12:55 - informacja o zrealizowaniu zamówienia i otrzymana faktura (4 dzień roboczy). Teraz czekam na informację dotyczącą paczkomatów. Edited July 19, 2016 by McG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 1 godzinę temu, Keleos napisał: Swoja droga nie da sie na forum zrobic prostej ankiety jako post wyrozniony na gorze z opcjami "Czy polecasz sklep? - bardzo, moze byc, niezbyt, zdecydiwanie nie" ? Byloby wizualnie latwiej ogarnac niz czytac 30 stron tematu... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Musi to zrobić założyciel tematu, nie wiem dlaczego, ale opcja dodania ankiety przez moderatorów zniknęła , być może temat jest zbyt rozbudowany już na ankietę, ale jak tylko znajdę rozwiązanie, to dodam takową ankietę, pomysł nie głupi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalXYZ Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) 17 godzin temu, MetalXYZ napisał: Ja zamówiłem 13.07, potwierdzenie zrealizowania zamówienia dostałem 14.07, a wysyłka dzisiaj o 18 zamawiałem Xiaomi Redmi Note 3 Pro – 3/32GB LTE Dzisiaj kurier przywiózł mi paczke , otworzyłem przy nim i sprawdziłem oryginalność i wszystko się zgadza, dobrze zapakowane . Telefon cały działa. Wszystko się zgadza tylko czas realizacji troche długi. Osobiście polecam sklep osobom którym się nie spieszy z wysyłką. Edited July 19, 2016 by MetalXYZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zablociak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 O 13-tej odebrałem paczkę. Wszystko wydaje się być w porządku. Trochę długo się czeka, ale poza tym OK. Wgrane MIUI 7.4 by ManhIT, 6.5.12 (rozwojowa) do Redmi 3 PRO 3/32GB LTE grafit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gecko21 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 O 14 mama odebrała paczkę ponieważ nie ma mnie w domu. Z 15 minut tłumaczyłem jej jak uruchomić telefon I żeby nie czytała mi wszystkich akceptacji regulaminow androida itp tylko akceptowala I pomijala. Zrobiła jakaś fotke. Wszystko wydaje się spoko. Wgrane miui PL Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszajaglana Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 22 minutes ago, zablociak said: O 13-tej odebrałem paczkę. Wszystko wydaje się być w porządku. Trochę długo się czeka, ale poza tym OK. Wgrane MIUI 7.4 by ManhIT, 6.5.12 (rozwojowa) do Redmi 3 PRO 3/32GB LTE grafit Kiedy zamawiałeś? Ja zamówiłem w środę, dzień później e-mail o "zrealizowaniu zamówienia i do tej pory żadnej wiadomości o wysyłce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brqsl Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Czy ktos dostal może w ostatnich dniach paczkę z RN3Pro 2/16? Czekam od tygodnia i zaczynam już tracić cierpliwość. Sent from my SGP521 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zablociak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 3 minuty temu, kaszajaglana napisał: Kiedy zamawiałeś? Ja zamówiłem w środę, dzień później e-mail o "zrealizowaniu zamówienia i do tej pory żadnej wiadomości o wysyłce. Zamówiony 12.07 ok. 13-tej, opłacone PayU. Wczoraj: 15:01 - mail od sklepu "Twoje zamówienie zostało zrealizowane" + faktura VAT 16:17 - Nadano paczkę (o 14:56 wygenerowano etykietę) InPost 18:58 - "Przesyłka jest transportowana między oddziałami InPost" Dziś o 12:44 paczka czekała w Paczkomacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keleos Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Pytanie do tych co otrzymali - macie paragony? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pendryla Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 1 godzinę temu, brqsl napisał: Czy ktos dostal może w ostatnich dniach paczkę z RN3Pro 2/16? Czekam od tygodnia i zaczynam już tracić cierpliwość. Sent from my SGP521 using Tapatalk Jedynie odpowiedź na maila, że wyślą "ok wtorku". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onex Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) 2 godziny temu, brqsl napisał: Czy ktos dostal może w ostatnich dniach paczkę z RN3Pro 2/16? Czekam od tygodnia i zaczynam już tracić cierpliwość. Sent from my SGP521 using Tapatalk Zamawiałem w grafitowym kolorze. Jeszcze nie wysłali, na ich stronie telefon jest niedostępny. EDIT1. Napisałem do nich maila że jak nie wyślą w kilka dni to chcę zwrot pieniędzy. Edited July 19, 2016 by Onex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xin Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witam mam pytanie . Chcę kupić oryginalny xiaomi z 24 miesięczną gwarancją producenta realizowaną w serwisie w Polsce. Który sklep wybrać najpewniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Samsunga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hidori Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witam, Dziś otrzymałem swojego mi4c, zamawiałem czternastego wieczorem. Przesyłka za pobraniem- bez stresu i kłopotów. Przed zakupem w tym sklepie oczywiście czytałem ten wątek i sywierdziłem, że jest tu dużo osób które są delikatnie mówiąc bardzo niecierpliwe. Jeżeli chcecie mieć fona od ręki to idźcie do sklepu i kupcie sprzęt o podobnych parametrach za trzykrotność tej kwoty. Moja ocena xiaomi.com.pl jest jak najbardziej pozytywna. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keleos Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Hidori - ale to przeciez jest sklep... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
owiec0001 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Dzisiaj odebrałem telefon, póki co wszystko ok. Napisany mail o odblokowanie bootloadera, a wersja angielska nie jest jakoś zła. Ogólnie jeśli chodzi o sklep to ewidentnie widać, że koleś sprzedaje sprzęt którego niema na stanie. Jego magiczny magazyn to pewnie osoba/sklep od której zamawia sprzęt. Jak ktoś ma szczęście i trafi na okres gdy niema dużo zamówień i rzeczywiście ma coś na stanie to dostanie szybko inaczej trzeba czekać na kolejną dostawę. Edited July 19, 2016 by owiec0001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 35 minut temu, Hidori napisał: Witam, Dziś otrzymałem swojego mi4c, zamawiałem czternastego wieczorem. Przesyłka za pobraniem- bez stresu i kłopotów. Przed zakupem w tym sklepie oczywiście czytałem ten wątek i sywierdziłem, że jest tu dużo osób które są delikatnie mówiąc bardzo niecierpliwe. Jeżeli chcecie mieć fona od ręki to idźcie do sklepu i kupcie sprzęt o podobnych parametrach za trzykrotność tej kwoty. Moja ocena xiaomi.com.pl jest jak najbardziej pozytywna. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Tydzień czekania za wysyłkę z PL uważasz za niecierpliwość? W takim czasie mam telefon z Chin DHL'em i pewnie wyjdzie jeszcze kilka złociszy taniej, a jak uniknie się VAT to sporo taniej . Po wysyłce z PL oczekuje się 24 max 48h wysyłki (niektórzy jeszcze przymkną oko na 72h), ale ponad 5dni, a niektórzy nawet 14dni? 52 minuty temu, Xin napisał: Witam mam pytanie . Chcę kupić oryginalny xiaomi z 24 miesięczną gwarancją producenta realizowaną w serwisie w Polsce. Który sklep wybrać najpewniej? Chcesz Xiaomi, zapomnij o gwarancji 24msc, producent daje jedynie 12msc, a na realną gwarancję w PL nie ma za bardzo co liczyć, zostaje Ci Technos lub IBuyGou albo kup sobie jakiegoś Szajsunga, czy inny drogi crap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matked Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 1 godzinę temu, Onex napisał: Zamawiałem w grafitowym kolorze. Jeszcze nie wysłali, na ich stronie telefon jest niedostępny. EDIT1. Napisałem do nich maila że jak nie wyślą w kilka dni to chcę zwrot pieniędzy. Ja grafitowy zamówiłem 6.07.2016 i do zeszłego tygodnia go nie dostałem. W ostatni czwartek odstąpilem od umowy. Napisali mi wtedy że w poniedziałek będą mieli na stanie, ale jak chcę to mi zwrócą pieniądze. Jeszcze to bajerowanie, jak to pracownik rzekomo wysłał mi maila o braku tego modelu. Jestem dalej ciekaw czy zwrócą mi te pieniądze, czy wcisną mi ten ich telefon bo dostawę niby mieli. Szkoda gadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keleos Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 18 minut temu, Matked napisał: Jestem dalej ciekaw czy zwrócą mi te pieniądze, czy wcisną mi ten ich telefon bo dostawę niby mieli. Szkoda gadać. Zawsze możesz kupić ode mnie - mam w paczkomacie czekający na mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfishek Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) W sprawie firmy SatNet " xiaomi.com.pl " . Właśnie dzisiaj odebrałem osobiście od nich telefon Mi5 ,niestety tak samo jak inni nie mogłem skontaktować się mailem a ni tym bardziej telefonicznie . Mogę jedynie przekazać chcącym korzystać z ich usług że po prostu firmę przerósł sukces. W trakcie mojego pobytu 2 osoby za pocą 2 laptopów wgrywało oprogramowanie do ok kilkudziesięciu telefonów wersję miui global. a jedna osoba odpowiadała za kontakt mailowy . Jak sama stwierdziła to otrzymują ok 1500 wiadomości na dobę i nie są wstanie na nie odpowiedzieć. Jeśli ktoś ma czas to ewentualnie może u nich zamawiać choćby z powodu niższych cen niż gdzie indziej. Ja na przykład zakupiłem słuchawki Piston v3 za 65zł. orginały Edited July 19, 2016 by mfishek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiak Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Redmi 3s 3/32 zamówiony w środę 13 lipca o 21.50. w czwartek przyjęty do realizacji. w poniedziałek zlecenie zrealizowane, ; - rano, paczka wysłana - popołudnie inpost, że paczka w doręczeniu wtorek o 13 paczka w paczkomacie. Wszystko bez problemu. Nówka sztuka, odfoliowałem. Chiński soft, bez polskiej "nakładki". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts