kubinsiu Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 (edited) Po miesiącu telefon mi4 się zepsuł Ekran jest czarny, ponowne uruchomienie nic nie daje (troszke ekran się na chwilę podświetla jest jakby jasniejszy czarny) telefon dzwoni jak jest połączenie przychodzące. Czy jest na to jakaś rada czy trzeba odesłać na gwarancję? Edited November 3, 2015 by kubinsiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Miflash i totalnie od zera próba wgrania systemu. Mi4/Tapatalk/sMIUI+custom Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinsiu Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 "WARUNKIEM skorzystania z MiFlash jest telefon z możliwością przejścia do trybu fastboot. Możemy to sprawdzić włączając telefon naciskając kolejno: przycisk "głośność-dół" a następnie zasilania (power). Trzymamy Power do momentu ukazania się loga MI, po czym puszczamy Power trzymając wciąż głośność.Na ekranie ukaże się fotka Mitu grzebiącego w plecach Androida." mi się nic nie pokazuje bo ekran czarny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Ale wystarczy nacisnąć wspomniane przyciski, połączyć telefon z kompem i wtedy powinno być widać, czy telefon jest widoczny (a jeśli będzie, działa fastboot) Mi4/Tapatalk/sMIUI+custom Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinsiu Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 telefon jest widoczny nawet bez naciskania tych przycisków. a tak poza tym czy jeśli skopiuję wszystkie foldery z pamieci telefonu na komputer to jest to wystarczajacy "backup" czy jest jakas lepsza metoda zeby nie stracic danych zdjec itd ? pytanie laickie wiem ale jestem zoltodziobem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 (edited) Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Edited October 30, 2015 by ZduneX25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Dobrym sposobem jest kopia poprzez konto xiaomi lub oczywiście Google.Oczywiście przy ustawionej synchronizacji.Twój sposób nie będzie pełny ale większość danych powinno się uratować. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinsiu Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 wszedlem w program "mi pc suite" telefon sie polaczyl i moglem ogladac co sie dzieje na telefonie poprzez ekran monitora. dotyk dziala i steruje telefonem ale obserwuje co robię na komputerze bo ekran telefonu nadal czarny. pozniej nacisnalem vol- i power i w tym progrmie mi pc suite mi wyskoczylo choose zip package to flash i wybralem stable i sie sciagalo sciagalo sciagalo i pozniej telefon się zresetował (nie wiem czy to jest ten fastboot co miałem zrobić?? ) i wszystko po angielsku tylko dalej ekran czarny i steruję patrząc na monitor. wgrałem najnowszą aktualizację. Język już polski tylko nadal czarny ekran.nie wiem czy o to chodzilo. czy dobrze wszystko zrobiłem czy o czymś zapomniałem, przeoczyłem. nie jestem zbyt biegly w tych sprawach. czy jest inna próba ratunku czy trzeba wysyłać do chin na gwarancję i znów uzbroić w cierpliwość ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) Mam identyczny problem. Wczoraj telefon odłączyłem od ładowarki, działał normalnie. Zdążyłem zadzwonić, telefon do kieszeni i za pół godziny wyświetlacz nie reagował - tylko podświetlał się delikatnie. Później obraz zawiesił się na TWRP - z 'kolorową kaszą' na połowie wyświetlacza i podświetlał się tak do rozładowania baterii. Dziś tylko delikatnie podświetla się czarny ekran, słyszę, że odblokowuje się po przesunięciu blokady na oślep i blokuje, ale NIC nie wyświetla. O co chodzi? Niby upadł mi wczoraj, ale to była wysokość z łóżka na parkiet, wiec bez przesady i nie sądzę, żeby był tak delikatny. Z resztą później działał. Mi PC Suite nie wykrywa mi telefonu, pewnie trzeba na tel wybrać tryb USB, czego nie mogę zrobić na oślep... :/ Edited February 26, 2017 by toman Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) Przyczyna jest w taśmie wyświetlacza - po przyciśnięciu działa. Czy to znaczy, że muszę wymienić wyświetlacz, czy jest jakieś wyjście..? Tymczasowo podkleiłem taśmę piankową, żeby lepiej dociskało i działa.. Edited February 26, 2017 by toman Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoleczko Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 (edited) Witam serdecznie. Mam ten sam problem i tak samo, jak toman zauważyłem, że jeżeli w odpowiednim miejscu przycisnę palcem, to ekran łączy i działa prawidłowo. Moje pytanie- jak głęboko mogę ingerować technicznie, aby nie utracić gwarancji? Bardzo potrzebuję telefonu w tym tygodniu i chciałbym go naprawić tak, aby ten tydzień podziałał, a potem ew. gwarancja. Pozdrawiam serdecznie, karoleczko PS Fastboot i instalacja oprogramowania od nowa nic nie dała Edited April 11, 2017 by karoleczko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts