Lokator Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 (edited) @Antyhaker, na stable wszystko śmiga? Edited May 19, 2017 by Lokator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Tyle, że ja korzystałem głównie z China Stable 8.2 na Androidzie 5.1 - za nic innego nie odpowiadam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 moje zużycie baterii na 6.12.22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Dnia 25.05.2017 o 15:06, Dru79 napisał: moje zużycie baterii na 6.12.22 2h,5 sot przez 4 dni szacunek telefonu to chyba uzywasz tylko do dzwonienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 głównie tak, trochę internetu, sprawdzenie poczty, jakaś gra, sklep Google Play, żadnych aplikacji społecznościowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
laston Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 @Dru79 Odinstaluj pudelka, on wciąga baterię jak smok - wiem to z autopsji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piecka21 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Mam ten sam problem, kiedyś miałem SOT na poziomie 4h-5h a teraz 2,5h to max. W nocy bateria kiedyś spadała o 1-2% teraz ok 8%. Problemy zaczęły się gdzieś od kwietnia i do dziś po cotygodniowych aktualizacjach nie ma poprawy. Robiłem full wipe ale poprawa była na gdzieś na 2 ładowania. Macie jakieś rady, może stable, tylko który bo najnowszy nie jest chyba najlepszy. Aczkolwiek wolałbym pozostać na weekly.PozdrawiamWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 A na moje to bateria kończy żywot i żadne mieszanie systemami jej nie pomoże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 @galakty Zamiast wróżyć z fusów poleciłbyś zmianę systemu na inny w celu weryfikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Dnia 17.06.2017 o 12:24, laston napisał: @Dru79 Odinstaluj pudelka, on wciąga baterię jak smok - wiem to z autopsji. nawet kiedy jest nieużywany i ma wyłączone powiadomienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 9 godzin temu, Antyhaker napisał: @galakty Zamiast wróżyć z fusów poleciłbyś zmianę systemu na inny w celu weryfikacji Kurcze, czyli degradacja baterii jest mitem, przepraszam. Wiesz czemu nie polecam zmiany dev na stable, stable na dev, na RR, LOS itp? Bo mi bateria na ostatnich DEV sprzed pół roku trzymała dobrze. Jak ma problem z baterią, to albo wina śmieci / aplikacji, albo baterii. Wachlowanie systemami niczego nie zmieni (oprócz chwilowej poprawy, bo wyrzuci te śmieci). Link to comment Share on other sites More sharing options...
qln Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Mam ten sam problem, kiedyś miałem SOT na poziomie 4h-5h a teraz 2,5h to max. W nocy bateria kiedyś spadała o 1-2% teraz ok 8%. Problemy zaczęły się gdzieś od kwietnia i do dziś po cotygodniowych aktualizacjach nie ma poprawy. Robiłem full wipe ale poprawa była na gdzieś na 2 ładowania. Macie jakieś rady, może stable, tylko który bo najnowszy nie jest chyba najlepszy. Aczkolwiek wolałbym pozostać na weekly.PozdrawiamWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalkaJa wymieniłem baterię, miałem drugi tel zalany i posłużył jako dawca. Teraz jest ok, Tobie też polecam to zrobić. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piecka21 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Ja wymieniłem baterię, miałem drugi tel zalany i posłużył jako dawca. Teraz jest ok, Tobie też polecam to zrobić. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalkaTylko telefon mam od grudnia, więc dziwne by było tak szybkie jej zużycie. A zresztą kupno oryginalnej baterii nie jest takie proste, bo te nielicencjonowane są mniej wydajne. Czy to jest normalne że we wszystkich telefonach od Xiaomi bateria traci wydajność po ok 6 miesiącach, czy tylko ten model ma taką przypadłość?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 2 godziny temu, galakty napisał: Kurcze, czyli degradacja baterii jest mitem, przepraszam. Wiesz czemu nie polecam zmiany dev na stable, stable na dev, na RR, LOS itp? Bo mi bateria na ostatnich DEV sprzed pół roku trzymała dobrze. Jak ma problem z baterią, to albo wina śmieci / aplikacji, albo baterii. Wachlowanie systemami niczego nie zmieni (oprócz chwilowej poprawy, bo wyrzuci te śmieci). Twoje wsparcie jest mitem Skoro jak sam twierdzisz jest to kwestia śmieci, to po kiego polecasz mu wymianę baterii? Niech zmieni system, sprawdzi dokładnie i wtedy podejmie decyzje. 1 godzinę temu, piecka21 napisał: Tylko telefon mam od grudnia, więc dziwne by było tak szybkie jej zużycie. A zresztą kupno oryginalnej baterii nie jest takie proste, bo te nielicencjonowane są mniej wydajne. Czy to jest normalne że we wszystkich telefonach od Xiaomi bateria traci wydajność po ok 6 miesiącach, czy tylko ten model ma taką przypadłość? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Mój ma już prawie rok i nie zaobserwowałem niczego takiego. Wytrzymuje dokładnie tyle co wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 26 minut temu, Antyhaker napisał: Mój ma już prawie rok i nie zaobserwowałem niczego takiego. Wytrzymuje dokładnie tyle co wcześniej. Mój mi4c 3/32 po ok. 6mc zaczął wariować z ori baterią mi4c 2/16 kupiony pół roku temu (znane promo na 11.11) nie wykazuje śladów zużycia baterii - da się na nim dalej zrobić ~6h SoT co do wachlowania systemami - problem jest taki, że właśnie bezpośrednio po instalacji można wpaść w zachwyt, a po kilku dniach użytkowania wszystko wraca do "normy" - system odbudował sobie wszystkie potrzebne pliki dla wszystkich apek itd. i niestety znów jest tyle samo. Także minimum tydzień, by móc się wypowiedzieć nt. jakości działania ps. MZ rozsądnym wskaźnikiem zużycia baterii jest zainstalowanie sobie jakiegokolwiek programiku do zapisu stanu baterii - jeśli napięcie na baterii spadnie poniżej 3,4v to raczej niedługo wymiana - mój oryginał potrafił przed zmianą zjechać momentami do 3,2v ... Druga wersja sprawdzenia (tym razem) pojemności ogniwa - to użycie miernika na USB, wg kalkulacji strat na kablu itp itd, z ładowarki powinno wypłynąć do rozładowanego telefonu ~14-15tys Wah (obliczenia do znalezienia w necie, zakładana sprawność to 0,8) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M1r3k Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Witam, ile u was energii pobierają usługi google?? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 2 godziny temu, M1r3k napisał: Witam, ile u was energii pobierają usługi google?? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 8,5% w tym momencie zostało jeszcze 23% baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 u mnie ich nie ma nawet na liście Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 8 godzin temu, Dru79 napisał: u mnie ich nie ma nawet na liście a korzystasz z aplikacji googla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 (edited) . Edited July 3, 2017 by Arctic Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 20 godzin temu, Arctic napisał: Niby jakieś zamienniki. http://allegro.pl/bateria-do-xiaomi-mi-4c-mi-4c-dual-sim-bm35-i6846692610.html Ta bateria też na 99% jest z aliexpress. Najlepiej poszukać czegoś na aliexpress z duża ilością pozytywnych feedbackow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Dnia 23.06.2017 o 07:11, kamillm napisał: a korzystasz z aplikacji googla? tak, z Keep i z Gmail, ale bez powiadomień Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoreSound Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Wszystkie prądożerne apki zainstalowane i włączone. Oszczędzanie energii wyłączone. WIFI lub dane włączone cały czas (mniej więcej używanie rozłożone 50/50). Jasność ekranu 100%. Przeszedłem z SGS4 na którym SOT wynosił maksymalnie 2h więc jest jakiś postęp. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 @MoreSound, telefon nowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoreSound Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 [mention=36650]MoreSound[/mention], telefon nowy?Używany. Ale nie wiem kiedy został zakupiony. Zakładam że ma ponad rok. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoreSound Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Przeniosłem się na Stable 8.2.1 i czas pracy wydłużył się o 30 min. Starałem się korzystać z telefonu tak jak poprzednio, tj jasność ekranu 100%, wyłączone oszczędzanie energii itd. Nie wiem czy ten wynik można brać na poważnie, jednak 30 minut to chyba za dużo jak na margines błędu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Cheesburger Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Dnia 25.10.2015 o 02:48, bololabich napisał: Jak długo wytrzymuje wam bateria w waszych Mi4c? Na moim w antutu w benchmarku baterii na podświetlaniu auto jest 11k punktów, a na maksymalnym 6.5k. Mi tak trzyma od 1 do dwóch dni, zależy jak często korzystam i neta. Kupiłem na Empixie i jest spoko, nie zawiodłem się co do jakości telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelusz Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Ja chyba musze wymienic baterie, na moja aktualnie wchodzi ok 2200mah.. troche malo cos mi sie zdaje. Biorac pod uwage, ze te z aliexpress sa watpliwej jakosci... a te ktore mamy na allegro to tez te z alie to pytanie brzmi... czy ktos moze zafundowal baterie od bluestar ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoreSound Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Ostatnia wersja rozwojowa na Miui 8. Korzystałem tylko z sieci komórkowej. Ogólnie wypada trochę słabiej od tej na androidzie 5.1 ale przynajmniej system nie laguje. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) Miui 8.2 Stable ( 8.2.3.0) Telefon często daje info, że temp powyżej 48 stopni C. Edited August 7, 2017 by Volv3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 No jak jest gorąco na dworze, upał, słońce, biegasz z Pokemon GO to się nie dziw... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Nie dziwie sie pokazuje tylko ile moj trzyma srednio. Ale jak bylo chlodniej tez mi sie okropnie MI4c grzal. Zapewne to przegrzewaznie zabilo baterie bo rok temu gralem tak z 3h w poksy. Teraz jest to troche ponad godzinke. W grudniu mam zamiar zmienic na MI6 - mam nadzieje, ze ten nie bedzie sie grzac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 3h w poksy? Jestem pod wrażeniem - nawet na customach nigdy tyle nie zrobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Cos kolo tego. Oczywiscie poksy nie byly caly czas odpalone przez te 3h bo sprawdzalo sie skanerem czy w okolicy nic nie ma itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosiamela1231 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Mi tak max trzyma 2 dni, ale to bez korzystania z neta. Z korzystaniem z internetu tak około dnia, myślę, że nie najgorzej. W empixie kupiłam w miarę tanio jestem zadowolona z urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts