galakty Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 U mnie przy katowaniu 4h, normalnie 5:30-6h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Ja nie wiem, jak Wy wyciągacie po 4, czy nawet 6 godzin Ja mam praktycznie dzień w dzień 2h z lekkim hakiem, w porywach do 3 :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 to ja pokażę moje jedno zużycie baterii na AICP (nie pamiętam, który wypust) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLAR Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 To dalej nie wyczerpuje mojego pytania "Jakim cudem?" Zapewne kwestia zainstalowanych aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 23 godziny temu, galakty napisał: Brawo, zmieniłeś na jeden z gorszych telefonów U mnie przy katowaniu 4h, normalnie 5:30-6h. ehe bez urazy ale mi4c to smietnik przy zuk z2, to moja wlasna subiektywna opinia bo uzywalem/uzywam oba Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbawiec Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 SYLAR o ile nie jest to przerobiony zrzut to zdradź tajemnice jaki Rom wersja i jak to osiagasz? Bo 4 godziny to jakoś dobija ale ciągu 2 dni 5h to mission impossible. Sam siedzę na miui 7.1.6.0 ale znaczących różnic w osiągach w porównaniu do Romów z października nie ma.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLAR Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 SYLAR o ile nie jest to przerobiony zrzut to zdradź tajemnice jaki Rom wersja i jak to osiagasz? Bo 4 godziny to jakoś dobija ale ciągu 2 dni 5h to mission impossible. Sam siedzę na miui 7.1.6.0 ale znaczących różnic w osiągach w porównaniu do Romów z października nie ma. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Korzystam z 7.5.4.0 (stable). Wydaje mi się że taki wynik SOT jest spowodowany tym że nie używam tel jakoś bardzo intensywnie, synchronizacja wyłączona a 3g (mam na myśli transmisję danych) włączam tylko gdy chcę sprawdzić pocztę fb itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Bez kitu 5h sot to nie nic szczególnego jeśli się nie używa transmisji danych. Na wifi spokojnie można tyle wyciągnąć. doktor a ile wyciąga zuk Z2? Bo ja z chęcią bym przeszedł na ten telefon tym bardziej teraz jak się go da kupić za 750zl.. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 5h SOT na Wi-Fi? Ja bez nie potrafię takiego wyciągnąć :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Każdy inaczej używa. Ja w zależności od instensywności i trybu pracy mam od 4 do 6 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 (edited) Ja 4h nie wyciągnę nawet pisząc wyłącznie SMS Ofc transmisja danych wyłączona - tylko BT mi cały czas działa z opaską. Może tutaj jest winowajca, chociaż zużycie baterii na to nie wskazuje, a pod Mi4 to guzik zmieniało :s Edited January 16, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Może tutaj jest winowajca, chociaż zużycie baterii na to nie wskazuje, a pod Mi4 to guzik zmieniało :sNie patrz na bt tylko na procesy androida, w nich się drenaż opaską kryje. Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 (edited) Dzięki za wskazówkę, aczkolwiek te procesy są daleko z tyłu za innymi rzeczami xP Sent from my Mi 4c using Tapatalk Edited January 16, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 10 godzin temu, Antyhaker napisał: Ja 4h nie wyciągnę nawet pisząc wyłącznie SMS Ofc transmisja danych wyłączona - tylko BT mi cały czas działa z opaską. Może tutaj jest winowajca, chociaż zużycie baterii na to nie wskazuje, a pod Mi4 to guzik zmieniało :s Hm, dziwne... Ja jak piszę tylko SMSy i trochę jakiś apek, to mam spokojnie 5 godzin na ekranie. Ekranu nie wyłączam do pisania (może dlatego?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Możliwe, ja już mam dość. Brzeboleć dwa lata i zmienić Sent from my Mi 4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edifice Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 czy to normalne, że procesy: system android i android os zużywają 16,2% i 6,4%, na wszystkich telefonach jakie miałem było to do 1-3% zawsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 A ja dziś używałam telefonu jak telefonu (w sensie żadnych gierek, Messengera i fejsa - i tak korzystam przez przeglądarkę) i po 18 godzinach ma 63%. SoT nie ma znaczenia, bo i tak u mnie więcej zawsze zjadają połączenia głosowe. No i to mi się podoba się Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 4 godziny temu, Edifice napisał: czy to normalne, że procesy: system android i android os zużywają 16,2% i 6,4%, na wszystkich telefonach jakie miałem było to do 1-3% zawsze U mnie do 30% dochodzi, dziwne to jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Możliwe, ja już mam dość. Brzeboleć dwa lata i zmienić Sent from my Mi 4c using TapatalkA po co Tyle czekać? Ja zmieniam telefony mniej więcej co pół roku miałem mi4 teraz mi4c teraz chyba pójdę bardziej w baterie niż wydajność. Więc albo Note 4 albo Redmi pro. Właśnie w tym problem ze ten telefon trzeba używać jak telefon a nie smartfon. A w takim razie lepiej sobie kupić nokie e52. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 9 minut temu, data17 napisał: Właśnie w tym problem ze ten telefon trzeba używać jak telefon a nie smartfon. Jak używa się smartfon a jak używa się telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Hehe telefon sms-y rozmowy , a smartfon cała reszta Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Czyli w sumie uzywam smartfona jak smartfona a mowili, ze nie uzywam jak smartfona bo mi 2,5 dnia potrafi trzymac bateria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 1 godzinę temu, data17 napisał: A po co Tyle czekać? Ja zmieniam telefony mniej więcej co pół roku miałem mi4 teraz mi4c teraz chyba pójdę bardziej w baterie niż wydajność. Więc albo Note 4 albo Redmi pro. Właśnie w tym problem ze ten telefon trzeba używać jak telefon a nie smartfon. A w takim razie lepiej sobie kupić nokie e52. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Właśnie dlatego - sam zmieniałem raz na kilka miesięcy, ale tym razem mówię dość Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Mnie powstrzymuje tylko wysoki kurs dolara kupiłbym note 4 ze snapem ale pewnie będzie z 200$ kosztować co bardziej się opłaca mi5 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Zauważliście, że na ostatniej aktualizacji schodzi bateria? Miałem wersję z początku grudnia, było okey. Teraz mam z 22 grudnia i bateria znika w oczach, nawet jak nie używam telefonu... Albo coś się przywiesiło, wakelocków nie mam. Za to system android zużywa 30-40% baterii, porażka. dalvik/cache wyczyszczone, bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Też tak miałem na tej wersji. Zjechałem na 15.12 i jest dużo lepiej.PozdrMI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Kurcze, nie mam backupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Trochę wifi i H+ na samym wifi spokojnie do 5h dobije Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Wyłączyłem jeszcze animacje systemu w opcjach i jakby trochę lepiej. Pamiętam, że na RN2 to wyłączyłem bo kazali, a tu zapomniałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeFruit Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) To ja się pochwalę swoimi osiągami Na jednym ładowaniu prawie 2,5 dnia. SoT - 7g 47min. Edited January 18, 2017 by StrangeFruit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 @StrangeFruit mogłeś napisać na jakim systemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeFruit Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) Myślę, że sam system nie jest aż tak istotny (no chyba że jest totalnie do du), ważna jest konfiguracja telefonu i sposób jego używania. I odpowiedź na pytanie: do czego mi telefon. Przede wszystkim nie używam telefonu jakoś bardzo intensywnie. W gry nie gram w ogóle, dzwonię mało, dla mnie smartfon to przede wszystkim dostęp do internetu, czyli przede wszystkim poczta, przeglądarka i Tapatalk. Żadnego Facebook'a, Twitter'a ani YouTube'a (no, może czasem). Nie używam też paska szybkiego wyszukiwania Google. Tak w ogóle poza Gappsami Pico, od Googla mam jeszcze tylko Mapy, zainstalowane ze sklepu. Jeżeli tylko istnieje taka możliwość staram się korzystać z WiFi, jeśli brak dostępu - wtedy dopiero transmisja komórkowa, ale w obu przypadkach włączam internet tylko wtedy gdy go potrzebuję. Synchronizacja manualna. Wszelki powiadomienia mam wyłączone z poziomu aplikacji, a jak się nie da, to poprzez AppOpsXposed. Aby ulżyć baterii używam jeszcze 2 inne moduły Xposed - Greenify i Amplify. Gdy nie używam telefonu, drenaż baterii jest naprawdę mały - po nocy, przez 8 godzin bateria spada mi o jakieś 2%, czasem nawet mniej Jeżeli mam kiepski zasięg (a mam w pracy) to przełączam na 2G, no chyba że zapomnę W telefonie jest tylko jedna karta Sim. Profil baterii - balanced, poziom jasności auto - ustawiony na 50%. Jeżeli chodzi o wydajność procesora to max. speed - 1248 MHz, min. - 384 MHz. Governor to yankactive, I/O Scheduler to fiops. Wszystko chodzi płynnie, żadnych przycinek, telefon w niczym mnie nie ogranicza. Ambient display włączone, dt2w również, a poprzez Nova Launcher włączone także dt2s Aktywna boczna krawędź wyłączona, bo do niczego mi to niepotrzebne. System to omniRom. Oszczędzania baterii nie używam, choć omni ma taką funkcję. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że mój sposób używania telefonu nie jest bardzo powszechny, ale myślę że znalazłoby się parę osób używających go podobnie jak ja. Każdemu według potrzeb Edited January 18, 2017 by StrangeFruit Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Omni ROM już ktoś mówił że dobrze działa bateria muszę stestowac Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 5 godzin temu, okulowiec napisał: i jak wrażenie z przesiadki ? planowałem kupić mojej połowicy mi 4, ostatecznie kupiłem mi4c i zastanawiam się czy dobrze, głównie zdjęcia. masz porównanie, daj znać jaki masz soft? xiaomi.eu ostatni, ale telefon miesięczny, weź to pod uwagę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts